Günaydın cnmGünaydın.:)
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Günaydın hanımlar
Kahvaltımı yaptım listemi ekliyorum.
Sabah
1 yumurta + 1 dilim peynir + 5 tane zeytin(veya 2 ceviz) 1 ince dilim ekmek,domates salatalık yeşillik.
Ara
1 Porsiyon meyve
Öğle
1 Tabah sebze yemeği (6 kaşık),1 su bardağı yoğurt,20 kaşık çorba veya 2 ince dilim ekmek veya 6 kaşık baklagil,1 tabak salata.
İkindi
1 su bardağı yoğurt meyveli yoğurtta olabilir bende dedim neskafesiz duramıyorum yanına bisküvi sütle yaparsan olur yulaflı kepek bisküvisi içinde 1 öğün ekmeğini çıkar dedi.
Akşam
3 köfte büyüklüğü kadar (tavuk,et,balık yağsız ızgara haşlama fırın),1 tabak sebze yemeği (6 kaşık),Çorba 20 kaşık veya 2 ince dilim ekmek,1 tabak salata.
Saat 21.00 de 1 su bardağı süt ben tarçın koyuyorum tatlı isteğimi köreltiyo.
Akşamları biz fındık fıstık çekirdek yiyoruz dedim oda 1 çay bardağı kadar ince belli küçük beyaz leblebi verdi.
Benim enerjim yok halsizim sürekli dedim oda arı sütü bal polen karışımı olan balı verdi 1 tatlı kaşığı.hepsi bu kadar 1300 kalori oluyor.
Bide aklıma geldikçe yazıyorum kesinlikle sabah kahvaltısı 10.00 u bulmasın en geç 09.00-09.30 olsun dedi.Uzun süre aç kalmayın zayıflayacaz diye aç kalıyosunuz öğünleri atlıyosunuz ondan sonrada açlık krizine girip gözünüz başınız dönüyo ne bulursanız yiyosunuz ondan sonrada niye kilo aldım.Aç kalmak öğün atlamak uzun süre aç kalmak ta iyi değilmiş.Bu listeyle beraber yeme alışkanlığınızda düzene girecek diyor.Başka bayanada dedi oda 100 kilo onada 1600 kalorilik liste verdi ilk düzene oturtacam sonra kaloriyi aşağı indirecem dedi.Çoğu insan aynı hatayı yapıyo senin alman gereken kalori 1300 kaloridir ama sen gidip zayıflayacam diye 1000 kalorilik düşük diyetleri uygularsan açlık krizin daha çok artar daha çok tatlılara yönelirsin daha fazla yemek yersin vücudun dengesiyle oynamayın.Ben 50 yaşıma geldim yıllardır bu işi yapıyorum ben sizin için elimden geleni yapıyorum kimse ilgilenmez sizinle bu kadar siz zayıfladıkça ben daha mutlu oluyorum dedi.Ben ezber bi liste veririm size gönderirim ama sizin ihtiyaçlarınıza göre günlük yaşantınıza göre ayarlıyorum listeyi dedi.Allah razı olsun ben diyetisyenlere sıcak bakmıyodum daha doğrusu diyet listeleri hiç bana göre değildi ya işte mecbur kalınca bu işin ehline başvurmak ta şart oldu.
Aç kalınca beyin kıtlık var diye emir gönderiyo ve vücutta yağ depolamaya başlıyo.Biz kilo alırız aman fazla kalori almayalım diye düşünürken.Sık sık yediğimizde beyin nasılsa enerji yakıt geliyo diye yediğin miktarı yakarak yağ depolamıyo hatta depolarıda yakıyo.Çünkü vücudun savunma mekanizması gereği yağ depolamak zorunda nasıl günlerce aç kaldığımızda yaşamaya devam ediyosak susuz yaşayamıyosak depolarımız devreye giriyo.Diyorum ben araştırdıkça kendimden utandım vallahi bedenimi bu kadar çok yıprattığım için suçluluk hissettim.Çocukluğumdan beri doktor olmak istedim hep kendi mekanizmamı dengemi vücudumu tanımak olağanüstü keyifli bişey.Beyin yapısını bilinç yapımızı çoğu şeyi araştırdıkça şükretmemek haksızlık olur.Lioncum ne güzel listeymis o yahu ben cok daha azini yiyorum bütün gün.
Aç kalınca beyin kıtlık var diye emir gönderiyo ve vücutta yağ depolamaya başlıyo.Biz kilo alırız aman fazla kalori almayalım diye düşünürken.Sık sık yediğimizde beyin nasılsa enerji yakıt geliyo diye yediğin miktarı yakarak yağ depolamıyo hatta depolarıda yakıyo.Çünkü vücudun savunma mekanizması gereği yağ depolamak zorunda nasıl günlerce aç kaldığımızda yaşamaya devam ediyosak susuz yaşayamıyosak depolarımız devreye giriyo.Diyorum ben araştırdıkça kendimden utandım vallahi bedenimi bu kadar çok yıprattığım için suçluluk hissettim.Çocukluğumdan beri doktor olmak istedim hep kendi mekanizmamı dengemi vücudumu tanımak olağanüstü keyifli bişey.Beyin yapısını bilinç yapımızı çoğu şeyi araştırdıkça şükretmemek haksızlık olur.
Cnm sen dengeni iyi ayarladıktan sonra miktarı önemli.Bu hafta Dr.Ayça Kaya melek programına konuk olmuştu.Bana gelen hastalarım ben az yediğim halde kilo veremiyorum kilo alıyorum gibi şikayetlerle geldiler dedi.Bende ilk 1 hafta boyunca sabah kalktığı andan itibaren ne yediğinin listesini yapmasını söyledim dedi.İlk hatasını anlamasını sağlamaktı amacım.Sonraki gelişinde kendiside gördü 1 kilo verdiğini.Çünkü televizyon izlerken bile gün boyu çoğu zaman bişeyler atıştırdığımızın bile farkına varmıyoruz dedi.Yani ne yediğinin ne kadar yediğinin bilincine varmak ilk önceliğimiz diye anlattı.Ben de defterime yazıyorum ne yediğimi ne kadar yediğimi.Ben doyuyorum lioncum ama ac kalmiyorum ki bi de cok yiyorum diye hayiflaniyordum.
Cnm sen dengeni iyi ayarladıktan sonra miktarı önemli.Bu hafta Dr.Ayça Kaya melek programına konuk olmuştu.Bana gelen hastalarım ben az yediğim halde kilo veremiyorum kilo alıyorum gibi şikayetlerle geldiler dedi.Bende ilk 1 hafta boyunca sabah kalktığı andan itibaren ne yediğinin listesini yapmasını söyledim dedi.İlk hatasını anlamasını sağlamaktı amacım.Sonraki gelişinde kendiside gördü 1 kilo verdiğini.Çünkü televizyon izlerken bile gün boyu çoğu zaman bişeyler atıştırdığımızın bile farkına varmıyoruz dedi.Yani ne yediğinin ne kadar yediğinin bilincine varmak ilk önceliğimiz diye anlattı.Ben de defterime yazıyorum ne yediğimi ne kadar yediğimi.
Aynen cnm hazır olunca iyi oluyo evet aman şimdi uğraşamam hemen pratik bişeyler atıştırayım vss ben çok hata yaptım aç kalınca gittim bi neskafe yanına bisküvi.Sabah düzenim yok kahvaltı yapmam çoğu zaman yine kahve bisküvi sonrada önüme ne gelirse yedim.Biliyorum yeme düzenim hiç yoktu dengesizdi.Şimdi elimde hazır liste olunca hazır yiyosun.Bi düzen geliyo disiplini sağlıyo aynı zamanda düzenli yemek yemek.Yemekle aram yok tatlıya düşüyorum sürekli bu da şekerin alt üst olmasına ve ilk fırsatta abur cubura yemeklere ne bulursan ona saldırıyosun.Evet zaten ben bu düzene gectikten sonra kilo verdim. O gün yiyecegini planlayip hemen hazirlamak da etkili oluyor lioncum abur cubura vakit kalmiyor önünde hazir yemek olunca.
Aç kalınca beyin kıtlık var diye emir gönderiyo ve vücutta yağ depolamaya başlıyo.Biz kilo alırız aman fazla kalori almayalım diye düşünürken.Sık sık yediğimizde beyin nasılsa enerji yakıt geliyo diye yediğin miktarı yakarak yağ depolamıyo hatta depolarıda yakıyo.Çünkü vücudun savunma mekanizması gereği yağ depolamak zorunda nasıl günlerce aç kaldığımızda yaşamaya devam ediyosak susuz yaşayamıyosak depolarımız devreye giriyo.Diyorum ben araştırdıkça kendimden utandım vallahi bedenimi bu kadar çok yıprattığım için suçluluk hissettim.Çocukluğumdan beri doktor olmak istedim hep kendi mekanizmamı dengemi vücudumu tanımak olağanüstü keyifli bişey.Beyin yapısını bilinç yapımızı çoğu şeyi araştırdıkça şükretmemek haksızlık olur.
Herkese günaydin kizlar. Sevgili emelimben sana bir sorum olacak, ayni problemi yasayan arkadaslar da faydalansin diye burada sordum. En son sezaryenimden sonra 1,5 sene kadar karin kaslarim nerdeyse hissizdi. Karnimi iceri cekemiyordum, orasi uyusmus gibiydi. Simdi cok sükür o problem kalmadi. Son zamanlarda ayakta durdugumda karin kismimda bir gerginlik hissi duyuyorum hani bacagini esnetmek icin gerersin ya öyle bir sey. Acaba bu oradaki kaslarin güclendigine mi isaret canim? Yoksa zügürt tesellisi mi yapiyorum?
Cnm Canan Karatay'i programlarda takip ettim.Söyledikleri aklima yatti.Bu sekilde devam edip istedigim kiloya indigimde daha bilincli beslenicem.Kitabinida almayi dusunuyorum.Ben Karatay yapıyorum 4 aydır. Öğünlerde sağlam bir şekilde yiyince ve glisemik indeksi düşük gıdaları yiyince uzun süre tok kalıyorsun. Bakalım inşallah hep bu şekilde devam etmeyi düşünüyorum, sağlıklı yaşam için. :)
Cnm Canan Karatay'i programlarda takip ettim.Söyledikleri aklima yatti.Bu sekilde devam edip istedigim kiloya indigimde daha bilincli beslenicem.Kitabinida almayi dusunuyorum.
Selam Derya,
sezeryan doğum, bilindiği üzere aslında bir ameliyattır ve bu ameliyatta 8 kat tabaka kesilirken kaslarda kesilen bağlardan birisir. uzun bi süre karnındaki hissiyatsızlık bundan kaynaklanıyor. ama karın kısmında hissettiğin gerginlik sana acı veriyor ve ciddi ağrılara sebep oluyorsa bu kas gerginliği demektir ve bu iyi bi haber değildir. ama sadece egzersizlerde gövdeni gerdiğinde acı vermeyen bi sıkılık hissediyrosan evet kaslarının gelişmesinden ve sezeryanın etkilerinden kurtuluyor olmandandır. eğer egzersizleirni yapıyor ve karın kaslarını çalıştırıyorsan züğürt tesellisi yapmana gerek yok emin ol ki onlar kaslarının güçlendiğine işarettir. ama unutmaki kas yapmak olmamalı snein amacın şekillenmek olmalı
Göbeğin varsa karın çalışmak daha çok göbekli gösterir. Bölgesel çalışarak bir bölgedeki yağları da yakamazsın. 1,5 ayda 5 kg almak hızlı sayılır. Bunun hepsinin kas olması imkansız gözüküyor. O bölgede yağ birikimi olmuş. Bundan kurtulmak için idmanlarına kardio çalışmalarını eklet. Mekik vb arttırmak çözüm olamaz. txen10 un verdiği karın hareketlerini uygulamaya göbek düzelştikten sonra başlarsan estetik olursun. Zaten şu anda yapsan da belli olmaz.
Sıkı kasların üzerinde yağ tabakası varsa düz bir görüntü olmaz. Yağ tabakasının altında oluşturulan kas kütlesi karnı daha da göbekli gösterir. Sonuçta kas külesi oluştğundan şişkinlik oluyor. Düz karın için kilo vermek gerekli.
Kizlar soktayim su anda. Bunlar internette body building hocasinin verdigi bilgiler. Ben bosuna mi karin hareketleri yapip duruyorum yaa. Hadi bakalim kardioya dönüs.
Evet doğru bildiğim kadarıyla, kardiyo olmadan göbek erimez. Mekik gibi egzersizler, sıkılaşma ve kas oluşumuna yönelik. Mesela benim karın kaslarım oluştu ama, üstte hala göbek yağlarım var. Onu eritmeden kaslarım pek belli olmuyor. Ben ip atlama ekliyordum egzersizlerime ama şu an jillian zaten kardiyo yaptırıyor. Ama tabi burada önce yağları erit sonra sıkılaştırıcı egzersizleri yap demiş, ne kadar doğru emelim daha iyi bilir.
Evet önce kardio ile iyice eritip sonra mi karin hareketine gecmek gerekiyor. Benim kafami karistiran nokta da bu oldu.