Bozuk konserve yemiş olabiliriz

ben de biraz şok oldum.
herkes gıda zehirlenmesinden şüphelendiğimi düşündü başta.
ben de o bakteriden dolayı konserve yaparken de tüketirken de çok dikkat ederim. Kapak sağlamdı. Küf yoktu. Tadı ekşiydi sadece. İlk defa böyle bir şey yaşadım. Normalde kapak atar ve bozulduğunu anlar çöpe atarım.
Bütün ülke yaz sonu konserve yapıyor ama çoğu kişi bu bakteriden bihaber.
gerçekten çok tehlikeli.
Ama tatmaktan bir şey olmaz diye umuyorum.
Bir de bilginiz var mı bilmiyorum her bozuk konservede bu bakteri mi vardır?

Evet, ısıya duyarlı yapılar bunlar. Sütü kaynatma mantığı gibi düşünün. Şöyle bi fokurdaması yeterli.

yanlış hatırlamıyorsam 80-90 derecede bi 10 dk civarı ısıtınca içindeki toksin inaktive oluyor... ancak dediğim gibi ısı derecesini yanlış hatırlıyor da olabilirim :)

e süpermiş bundan sonrakileri sağlam bile olsa kaynatırım artık

e süpermiş bundan sonrakileri sağlam bile olsa kaynatırım artık
evet,kaynar suyun içine cam kavanozu koyun bir 10 dakika beklesin, veya yiyeceğiniz şeyi doğrudan kaynatın. bir şey olmaz diye düşünüyorum :)

bu arada yine yanlış hatırlamıyorsam semptomlar 18-19. saatlerde başlar.. dediğim gibi halsizlik,zayıflık,çift görme vb yaşarsanız derhal acil servise başvurun :)

ay ne var ölüyoz diyen benim genelde. Şu an çocuğumu taşıyon yavaş öl diyor
Zaten buraya da eşim yazdırdı cevapları okuyorum bir yandan rahatladı

çok teşekkürler

Yaaa ben onu çok sevmiştim tarifini yazarmısın bana

patlıcan ve kapya biberden eşit miktarda domatesten biraz daha fazla sayı olarak yani.
3 patlıcan 3 biber 4-5 domates gibi. Bu ölçüyle devam edersek 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı tuz biraz sirke.
közmatikte veya fırında her şeyi sarımsak dahil közlüyoruzKabuklarını soyup minnak minnak doğruyoruz. Sonra tencerede yarım saat falan kaynatmak gerekiyor bu kadar :)
Közlemeden sadece kaynatarak da yapabilirsiniz. Doğramak yerine robottan geçirebilirsiniz. Benim anlattığım ideal tarif

Ay bişi olmaz tabiki sadece tadına bakmışsınız alt tarafı. Ben çaydanlığa porçöz döküp bırakmıştım sabah öğlen gelip üstüne azıcık su koyup kaynatıp kahve yaptım yaşıyorum hala turp gibiyim Bu kadar evham iyi değil yani bişicik olmaz.

Haklısınız çok tehlikeli bir şey botulizm. Ama daha önce de kendi konserve yapmış kullanmış biri olduğu için konu sahibi kendi yaptığı konservede kapak şişliğinden, gaz çıkışından falan anlaşılır bir mikroorganizma üremesi olduğu diye düşünüyorum. Bu yüzden yedikleri konservenin tehlikeli boyuta geldiğine ben ihtimal vermedim. Yoksa gerçekten önemli bir şey dediğiniz gibi.

Teşekkür ederim canım

Benim başıma gelmedi ama arkadaşımın başına gelmişti hastanelik oldu yoğun bakımda yatmıştı iyileşti çok şükür . Ama o menemen yemis oyle zehirlenmis. Eksimis oldugunu anlamamis . tadına bakmayla bişey olmaz bence . Bende genelde tadına bakarım sıkıntı var mi diye. O kadarciktan bişey olmaz

Ay siz boyle diyince ben çok korktumm domates konservelerimin kapaklari sismemis tatlarini da kullanirken kontrol ediyorum eksi gelmedi hic. Hersey normal gorunuyorsa bozuk olma ihtimali yoktur degil mi ben ilk defa kendim yaptim da konservemi endiselendim şimdi bak. Yemeklere lap diye dökuyorum yani.

Közlemeden de oluyor ama köz gibi lezzetli olmuyor. Köz iyidir iyi

Varlığının en büyük belirtisi kapakta şişmedir. Bu bakteri oksijensiz ortamda gelişir. Bulunduğu ortam düşük asitli, düşük şekerli ve yine düşük tuzluysa yoğun bir şekilde artmaya devam eder. Konservelerde olmasının sebebi oksijensiz ortam olmasıdır ancak sucuk gibi yine bağırsak içine oksijensiz ortam yapılarak dolum yapılan ürünlerde de bulunabilir yada 1 yaşın altındaki çocuklara bal verilmez mesela. Sebebi bebeğin bağırsağının çap olarak küçük olup oksijensiz ortamı kolay yaratıp baldaki kalıntılarla bu bakterinin de gelişmesine ortam hazırlamasıdır.
Umarım böyle bir durum yoktur sizde ama ben yinede tedbirli olmanızı isterim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…