- 5 Ekim 2020
- 13.184
- 35.081
- 36
- Konu Sahibi succulentaski
Bir gram tatmış ya anlamayip tuketme olmamis ki. Boyle seyler yazarak insani panik atagin eşiğine getirrsiniz. Zehirlenme belirtileri yokken ne yapsinlar? Doktorlar bile ilgilenmez ki kusmayi bekleyiin demis.
Kadinda bir emare yok adam kuruntuluymus hemen öldünüz bittiniz minvalinde yazmak,bilemiyorum.
Yok yok merak etmeyin panik olmadım ben. Aslında -Sahrud- onu bana değil de diğer herkesin bu konuda bu kadar bilinçsiz olduğunu görünce yazmıştı. Herkes gıda zehirlenmesinden şüphelendiğimi sandı bir an. Bir de arada hiç duymadım böyle bir şey diyenler falan oldu enteresan şekilde. Aslında amacı onları bilgilendirmekti. Allah korusun ya. Neyse iyiyiz. Panik ataklı eşim gece uyuyamadı. Sürekli beni de uyandırdı. Yaşıyoruz bak diyor
Bu arada yedikten sonra yapılacak bir şey yokmuş sanırım. 112den öyle dediler. Bekleyip bir şey oluyor mu bakılacakmış.
Konu sahibinin dedigini hic duymadiniz mi, her akdeniz kültüründe konserve yapan ülke milleti bilir bunu. Konserve zehirlenmesi baska biseye benzemez olarak Botulizm toksininden bahsediyor. Kusmaya micmaya pek vakit olmuyor solunum duruyor felcli gibi ölüyorsun en zehirli durum yani oyle standart bi gida zehilenmesi degil. Mushil icebilirsiniz cok gerildiyseniz. Tadindan anlasilmiyor diye biliyorum ben bu arada. Yani tamamen normal bi tadi olup da botulizm zehirlenmesi yasayabilirsiniz.
Öyle mi onu hiç anlamayabilir miyim? Korktum bu işten he.
Kuzenim doktor ve asla konserve yemez. Acile o kadar çok konserve zehirlenmesi geliyormuş ki. Direkt ölüm diyor.
Siz nasılsınız şimdi?
İyiyiz hayattayız. Valla ben dikkatliydim konserve olayında iyice kaynatırım domatesimi kavanozumu yeni kapaklarımı. Kapak şişti mi direk atarım. Ama şu an korktum valla.