-
- Konu Sahibi succulentaski
O bi virüs diye biliyorum. Her bozulmuş şişede olmaz ama eğer varsa gün ve gün ağırlaşır. Bazen erkisini bir yıl sonra bile gösterebiliyor. Takip edin kendinizi . Duruma göre hastaneye gidersinizArkadaşlar selamlar,
Şimdi biz göçmeniz aranızda göçmen olan varsa bilir ajvar sos diye bir şey yaparız kışlık. Domates kapya bibve patlıcan közleyip kaynatır konserveleriz. (Bu kadar detay neden verdim bilmiyorum.)Kışın da meze gibi yemeğin yanına çıkarırız.
Bugün yeni bir kavanoz açtım. Kapak sağlamdı. Bombe yoktu. Sosta küf yoktu. Tabağa koydum eşim güzelce ekmeğe bandırıp yedi. Anaaam ekşimiş bu dedi.
Yok yav sağlamdı diyip ben de tadına baktım ekşiydi.
Şimdi benim evhamlı eşimin midesi bulanıyor psikolojik.
Aranızda böyle bir şey yaşayan oldu mu? Tadına bakmakla bir şey olur mu konservenin?
Şu çok tehlikeli bakteri varmış ya her bozuk konservede o mu vardır?
Dün akşam yedm onu da. Sapasağlamım. Domates çorbası yapmştk konserve domates sosuyla. Bozukmuş.gıda zehirlenmesi yaşamamız için erken henüz. Zaten midesi de bulanmıyor bence.
Bizim korktuğumuz gıda zehirlenmesi değil de konserve zehirlenmesi. Belirtilerini görmeye en az 6 saat var diye düşünüyorum bağırsaklara gitmeli önce.
bozuk konserve yiyip hala hayatta olan arkadaşlar var mı onu merak ettim
clostridum botulinum bakterisi,yani botoks için kullanılan toksinin elde edildiği mikroorgaizmadır kendisi. merak etmeyin öyle birazcık tadına bakmakla bir şey olmaz. bir de bulantıdan başka ciddi semptomları da olur o toksinin :)Arkadaşlar selamlar,
Şimdi biz göçmeniz aranızda göçmen olan varsa bilir ajvar sos diye bir şey yaparız kışlık. Domates kapya bibve patlıcan közleyip kaynatır konserveleriz. (Bu kadar detay neden verdim bilmiyorum.)Kışın da meze gibi yemeğin yanına çıkarırız.
Bugün yeni bir kavanoz açtım. Kapak sağlamdı. Bombe yoktu. Sosta küf yoktu. Tabağa koydum eşim güzelce ekmeğe bandırıp yedi. Anaaam ekşimiş bu dedi.
Aranızda böyle bir şey yaşayan oldu mu? Tadına bakmakla bir şey olur mu konservenin?
O bi virüs diye biliyorum. Her bozulmuş şişede olmaz ama eğer varsa gün ve gün ağırlaşır. Bazen erkisini bir yıl sonra bile gösterebiliyor. Takip edin kendinizi . Duruma göre hastaneye gidersiniz
clostridum botulinum bakterisi,yani botoks için kullanılan toksinin elde edildiği mikroorgaizmadır kendisi. merak etmeyin öyle birazcık tadına bakmakla bir şey olmaz. bir de bulantıdan başka ciddi semptomları da olur o toksinin :)
ne kadar oldu yiyeli?
Clostridium botulinum diye bir bakteri hatta su botoks uygulamalarinda da faydalanilan.O bi virüs diye biliyorum. Her bozulmuş şişede olmaz ama eğer varsa gün ve gün ağırlaşır. Bazen erkisini bir yıl sonra bile gösterebiliyor. Takip edin kendinizi . Duruma göre hastaneye gidersiniz
Sadece tatmakla bişey olmaz, bozuk konserve yedi diye ne felç olan duydum, ne de ölen.Eşinizde pek hoş...
Değildi , ama konservede çok yedim Bulgaristan göçmeni arkadaşlarım getirirlerdi memleketten . İki üç sene kalır yerim . Bozuldumu bozulmadımı anlamam bile . Küf olasın yeter
Yaaa ben onu çok sevmiştim tarifini yazarmısın banaArkadaşlar selamlar,
arkadaşlar küçük bir ekleme yapayım. Gıda zehirlenmesi değil de konserve zehirlenmesi beni tedirgin eden. Hani bozuk konservede üreyen o tehlikeli bakteri. Bozuk konserve yiyip de hayatta olan var mı?
merak etmeyin, bence konserve temizdi ancak diyelim ki o bakteri vardı, semptomlarını kasları etkileyerek gösterir. nefes alamama, halsizlik vb..ayy aynen o bakteriyi diyorum. Yok mide bulantısı yalan zaten. Semptom göstermek için erken 2-3 saat önce yedik :)
Biraz eğlensenize eşinizle, "Yüzün bi sarardı senin ya ay baya baya sarardı; iyi misin bi yüzünü yıkayalım?" filan biraz manyak etsenize. :)
Botulizmden sadece tadına bakarak toksik etki görmezsiniz diye düşünüyorum. Tamamen psikolojik eşinizinki zaten mide bulantisiyla başlamaz belirtiler. Eğer böyle şüpheleriniz varsa konservelerinizi ısıtarak tüketin.
Bende göçmenim ve her sene konserve yaparız (özellikle lutenitsa yapmaktan nefret ederim) ama çevremde hiç duymamıştım. Az önce bakteriyi araştırırken bahsettiğiniz haberi okudum.ben duydum. Daha birkaç sene önce Adana da aynı aileden 4 kişi menemenden vefat etti. Onun dışında çok fazla felç olan var.
Ama muhtemelen yemeğin içine atıp bayağı yemişlerdi. Eski kapak kullanmışlardı vs vs. Konserve çok riskli bir şey. Ben yaparken çok dikkat ederim. Açtığımda da. İlk defa böyle bir şey yaşadım.
Bu çok mantıklı. Diyor ki gece alarm kur beni kontrol et. Ya direk öldürmüyor önce süründürüyor merak etme gece kusma ishalle uyanırsın diyorum. Heh tamam bilincimi kaybedersem konserve yediğimizi doktora söyle diyor. Ok söylerim. Ya sen de kaybedersen?
Yediğmiz konserveyi çöpe attırmadı ikimiz birden bilincimizi kaybedersek dr house eve gelip evde araştırma yapacak da bozuk konserveyi bulacak. İşte not yazıyor konservenin yanına şu an.
Evet, ısıya duyarlı yapılar bunlar. Sütü kaynatma mantığı gibi düşünün. Şöyle bi fokurdaması yeterli.Isıtınca ne oluyor bakteri ölüyor mu acaba? Bundan sonrakiler için soruyorum.
yanlış hatırlamıyorsam 80-90 derecede bi 10 dk civarı ısıtınca içindeki toksin inaktive oluyor... ancak dediğim gibi ısı derecesini yanlış hatırlıyor da olabilirim :)Isıtınca ne oluyor bakteri ölüyor mu acaba? Bundan sonrakiler için soruyorum.