- 5 Ekim 2020
- 13.184
- 35.081
- 36
-
- Konu Sahibi succulentaski
Çok yememişsiniz bi şey olmaz bence. Bir de o sosu biz göçmeyenler de yapıyoz yav.
Bayılırım ajvara , özelliklede ev yapımı olana . Bişey olmaz , gıda zehirlenmesi yaratmaz sebze ve meyve türleri. Daha çok et , balık, süt ve yumurta ürünleri bakteri ürettikleri için kana hemen karışır ve zehirler . Biraz eksi ayran yapın vucüttaki zehri atar .
eşinizin mide bulanması psikolojiktir. sanmıyorum ki tadına bakmakla bir şey olsun
genelde herkes bozuk mu diye bir şeylerin tadına bakmaz mı
Kaç kez ekşimiş yada bozulmuş domates yedim , hala turp gibiyimzaten klasik türk damak tadına uygun bir meze salata yani. Ama şu an korkudan daha da yapmam diyorum.
yok domates konservesi çok tehlikeli normal et süt balık zehirlenmeleri gibi değil. Direk felç yapıyor ya da öldürüyor. İçerisinde tehlikeli bir bakteri ürüyor konserve bozulursa. Kapak şişmedği için şüphelenmedim ama içi ekşimiş işte. O yüzden bilemedim.
Ya kusar da o şimdi bu ehvamla.demi yani konservenin tadına da bakacaktık ille.
o psikolojik zaten. Çok evhamlı 112yi aradı. Kusma olursa gelin demişler kusmayı bekliyor
o kesinlikle abartıyor. Daha bağırsağa gitmemiştir o sos.Tadına bakmışsınız sadece ne olabilir ki ? Eşiniz abartıyor
Zehirlenenleri gördüm, işemeli ıçmalı ayine dönüyor mevzu.
Yani öyle "Midem bulaniyö" olmuyor tatlış tatlış, mide krampları bıçak girer gibi, diyare istifra filan tutamayacak haller baya baya.
Kaç kez ekşimiş yada bozulmuş domates yedim , hala turp gibiyim
Ay ne tatlı anaaam diyorsunuzArkadaşlar selamlar,
Şimdi biz göçmeniz aranızda göçmen olan varsa bilir ajvar sos diye bir şey yaparız kışlık. Domates kapya bibve patlıcan közleyip kaynatır konserveleriz. (Bu kadar detay neden verdim bilmiyorum.)Kışın da meze gibi yemeğin yanına çıkarırız.
Bugün yeni bir kavanoz açtım. Kapak sağlamdı. Bombe yoktu. Sosta küf yoktu. Tabağa koydum eşim güzelce ekmeğe bandırıp yedi. Anaaam ekşimiş bu dedi.
Yok yav sağlamdı diyip ben de tadına baktım ekşiydi.
Şimdi benim evhamlı eşimin midesi bulanıyor psikolojik.
Aranızda böyle bir şey yaşayan oldu mu? Tadına bakmakla bir şey olur mu konservenin?
Şu çok tehlikeli bakteri varmış ya her bozuk konservede o mu vardır?
2 kere gıda zehirlenmesi yaşadm hçte öyle oturduğum yerden midem bulanıyor diyerek geçmedi. Hatta bulantı bile yok direk kusma. Dk başı kusma, ishal ve vücuttaki su bittiği icin aşırı halsizlik, ateş ve titreme.. oyy çok kötü birşey
Değildi , ama konservede çok yedim Bulgaristan göçmeni arkadaşlarım getirirlerdi memleketten . İki üç sene kalır yerim . Bozuldumu bozulmadımı anlamam bile . Küf olasın yeterkonserve miydi?