Bende çıkmış canım ya daha göstermedim ama bı arkadaş yakın tanıdığı doktor göstermiş fıtık var dedi ayrıca çok ağrım var aşırı derecede ağrıyor uyuşma karıncalanma oluyorMerhaba, bende 2 sene önce boyun düzleşmesi çıkmıştı o zaman da mr istemiştim ancak kollarımda uyuşma vs gibi şeyler olmadığı ve yaşım genç olduğu için doktor vermemişti. Boyun ağrılarım ve tutulmalarım arttığı için tekrardan başka doktora gittim bu sefer mr da verdiler ve sonuç iki tane boyun fıtığım var biri çok ilerlemiş omiriliğe ve sinirlere baskı yapıyor hatta zedelenme bile olmuşBiran önce beyin ve sinir cerrahına görünmen lazım benim yapabileceğim bir şey yok ameliyat olman gerekebilir dedi… Hemen 2 beyin ve sinir cerrahından randevu aldım en erken olan randevum perşembe gününe ama çok korktum ameliyat olmayana da felç riski olana da felç riski yazılmış hep… Aranızda daha önce boyun fıtığı ameliyatı olan var mı yaşım da 26 bu arada
Bana da ameliyat diyorlar…Bende çıkmış canım ya daha göstermedim ama bı arkadaş yakın tanıdığı doktor göstermiş fıtık var dedi ayrıca çok ağrım var aşırı derecede ağrıyor uyuşma karıncalanma oluyor
Kolda karincalanma, ağrı, güç kaybı var mı? Şikayetleriniz neler?Bana da ameliyat diyorlar…
Hiç biri yokKolda karincalanma, ağrı, güç kaybı var mı? Şikayetleriniz neler?
Bir kaç doktora daha görünün ama ameliyat diyorlarsa da korkmayın. Riskli olduğu yazıyor internet biraz korkutuyor ama günümüzde çok güzel yöntemler var bu ameliyat için. Bir tanıdığım var ameliyat olan. Hiç bir sıkıntısı olmadi. Merak etmeyin. Iyice araştırın içinize sinen doktora ameliyatınızı olun. Çok geçmiş olsun.Hiç biri yokbenim boyun düzleşmem vardı egzersiz yaptığımda ağrılarım geçiyordu son zamanlarda egzersiz yapmadım kürek kemiğimin orası ağrıyordu biraz boyun düzleşmesi ne alemde diye meraktan gittim film, mr derken sürpriz bir şekilde çok ilerlemiş fıtık ortaya çıktı omirliğe baskı var bu yüzden çok acil ameliyat diyorlar
Göründüğüm tüm doktorlar ağız birliği yapmış gibi acil bir şekilde ameliyat olmam gerektiğini söylediler. Mikrocerrahi yöntem kullanılıyormuş 3-4 cm’lik bir kesi ile fıtığı temizliyorlarmış ama birkaç habere denk geldim onlar korkuttu ameliyat oldu boyundan aşağısı tutmadı gibi eskisine göre risk az evet ama yine de olabiliyor demek kiBir kaç doktora daha görünün ama ameliyat diyorlarsa da korkmayın. Riskli olduğu yazıyor internet biraz korkutuyor ama günümüzde çok güzel yöntemler var bu ameliyat için. Bir tanıdığım var ameliyat olan. Hiç bir sıkıntısı olmadi. Merak etmeyin. Iyice araştırın içinize sinen doktora ameliyatınızı olun. Çok geçmiş olsun.
Doktorlar öyle diyorlarsa olman gerek o zaman. Korkmana gerek yok. Onlar bu işin uzmanı. Tam tersi eğer ameliyat olmazsan daha da kotulesebilir Allah korusun. Haberleri, interneti bosver. Doktor araştır ve ameliyatini ol. Korkulacak bişey yok merak etme. Dediğim gibi tanıdığım kişi hiç sorun yaşamadı devlet hastanesinde olmuş ameliyatı bir de.Iyilesecegine eminim. Sonucunu da burdan yaz. Allah şifa versin.Göründüğüm tüm doktorlar ağız birliği yapmış gibi acil bir şekilde ameliyat olmam gerektiğini söylediler. Mikrocerrahi yöntem kullanılıyormuş 3-4 cm’lik bir kesi ile fıtığı temizliyorlarmış ama birkaç habere denk geldim onlar korkuttu ameliyat oldu boyundan aşağısı tutmadı gibi eskisine göre risk az evet ama yine de olabiliyor demek ki
Yazarım inşallah, teşekkür ederimDoktorlar öyle diyorlarsa olman gerek o zaman. Korkmana gerek yok. Onlar bu işin uzmanı. Tam tersi eğer ameliyat olmazsan daha da kotulesebilir Allah korusun. Haberleri, interneti bosver. Doktor araştır ve ameliyatini ol. Korkulacak bişey yok merak etme. Dediğim gibi tanıdığım kişi hiç sorun yaşamadı devlet hastanesinde olmuş ameliyatı bir de.Iyilesecegine eminim. Sonucunu da burdan yaz. Allah şifa versin.
Ben de geçen hafta perşembe günü oldum. Ameliyata kadar ameliyat korkum vardı şimdi de takılan peek cage kayar mı acaba korkusuyla yaşıyorummerhaba
Ben 30 martta oldum ameliyatı. Çok korkuyordum ama benim de başka çarem kalmamıştı. Şu an 12. gündeyim. İstirahat ediyorum. Bu bi süreç.iyi olcaz inş.
merhaba
Ben 30 martta oldum ameliyatı. Çok korkuyordum ama benim de başka çarem kalmamıştı. Şu an 12. gündeyim. İstirahat ediyorum. Bu bi süreç.iyi olcaz inş.
Ağrılarınız nasıl? Sikayetleriniz bitti mi? Ben de ameliyat olabilirimBen de geçen hafta perşembe günü oldum. Ameliyata kadar ameliyat korkum vardı şimdi de takılan peek cage kayar mı acaba korkusuyla yaşıyorumSizde durumlar nasıl acaba?
Şöyle ki benim zaten bir şikayetim yoktu 2 gün boynum tutuldu ama geçmişti ne olur ne olmaz diye ftr doktoruna gitmiştim film mr derken omiriliğe bası yapan kocaman bir fıtık çıktı gören tüm doktorlar acil ameliyat dedi o yüzden oldum bir anda. Öyle aman aman bir ağrım yok şu an ama hareket edememek, dilediğim gibi uyuyamamak canımı sıkıyor bir de sürekli peek cage kaymış mıdır acaba diye korkuyorum…Ağrılarınız nasıl? Sikayetleriniz bitti mi? Ben de ameliyat olabilirim
Yok ya kaymaz merak etme. Nerde oldun ameliyatı?Şöyle ki benim zaten bir şikayetim yoktu 2 gün boynum tutuldu ama geçmişti ne olur ne olmaz diye ftr doktoruna gitmiştim film mr derken omiriliğe bası yapan kocaman bir fıtık çıktı gören tüm doktorlar acil ameliyat dedi o yüzden oldum bir anda. Öyle aman aman bir ağrım yok şu an ama hareket edememek, dilediğim gibi uyuyamamak canımı sıkıyor bir de sürekli peek cage kaymış mıdır acaba diye korkuyorum…
Umarım kaymaz ya da kaymamıştır çünkü ben yatınca ağrı artıyor diye ilk günden sonra neredeyse hiç yatmayıp üstüne süpürge falan yaptım, kendim kaşındım o yüzden kaymış olabilir mi diye çok korkuyorumYok ya kaymaz merak etme. Nerde oldun ameliyatı?
ben biraz dağınık uyuduğum için doktorum ilk 15 gün yatarken de takmam gerektiğini söyledi. (Normalde sadece yatarken çıkarılabilir) İlk 3 ay yüz üstü yatmak kesinlikle yasak zaten. Yastığın yarısı omuzlarının altında olması gerekiyor. İlk 15 gün yataktan günde maksimum 5-6 kere 10-15 dk lık kalkabileceğimi yürüyüşleri evde yapmam gerektiğini söyledi. Ve otururken ya da yürürken kesinlikle boyunluk takılı olacak dedi. Yatarken çok zorlandım. Ağrılar oluyor. Olacak da. Ama ağrı kesiciler işe yarıyor. Azaltıyor ağrıyı. Ben etol fort ve sirdalud kullanıyorum. İlk 15 gün yatmak önemli. İlk zamanlarda yarı oturur şekilde nispeten daha rahat uyuyabildim. Ama yavaş yavaş yükseltiyi düşürmek gerekiyor ağrı olsa da. Sıcak su torbası baya iyi geliyor. Ev işlerinden uzak durmak lazım 15 gün. Takılan peek cage in kayması için ağır kaldırmak, darbe almak, ters hareket yapmak lazım. Boyun egzersizlerine 1. Ay dolduktan sonra başlanıyor zaten. Öncesinde başı sağa sola çevirmek yasak. Protezin sağlıklı oturması için. Ağrılar da 2-3 ayda anca geçiyormuş.Ben de geçen hafta perşembe günü oldum. Ameliyata kadar ameliyat korkum vardı şimdi de takılan peek cage kayar mı acaba korkusuyla yaşıyorumSizde durumlar nasıl acaba?
Benim 1 ay boyunca çok şiddetli ağrılarım, tutulmalarım, uyuşmalarım, güç kaybım, en son idrar kaçırmam oldu. Ameliyattan kaçabilecek durumda değildim. Canı çok tatlı biri olarak söylüyorum şu an çektiğim ağrılara kurban olurumben biraz dağınık uyuduğum için doktorum ilk 15 gün yatarken de takmam gerektiğini söyledi. (Normalde sadece yatarken çıkarılabilir) İlk 3 ay yüz üstü yatmak kesinlikle yasak zaten. Yastığın yarısı omuzlarının altında olması gerekiyor. İlk 15 gün yataktan günde maksimum 5-6 kere 10-15 dk lık kalkabileceğimi yürüyüşleri evde yapmam gerektiğini söyledi. Ve otururken ya da yürürken kesinlikle boyunluk takılı olacak dedi. Yatarken çok zorlandım. Ağrılar oluyor. Olacak da. Ama ağrı kesiciler işe yarıyor. Azaltıyor ağrıyı. Ben etol fort ve sirdalud kullanıyorum. İlk 15 gün yatmak önemli. İlk zamanlarda yarı oturur şekilde nispeten daha rahat uyuyabildim. Ama yavaş yavaş yükseltiyi düşürmek gerekiyor ağrı olsa da. Sıcak su torbası baya iyi geliyor. Ev işlerinden uzak durmak lazım 15 gün. Takılan peek cage in kayması için ağır kaldırmak, darbe almak, ters hareket yapmak lazım. Boyun egzersizlerine 1. Ay dolduktan sonra başlanıyor zaten. Öncesinde başı sağa sola çevirmek yasak. Protezin sağlıklı oturması için. Ağrılar da 2-3 ayda anca geçiyormuş.
Aaa o zaman daha iyisiniz şimdi. Toparlarsiniz çabucak inşallah. Bana bir doktor ameliyat dedi ama digerleri fizik tedavi deneyelim dediler. İşe yaramazsa ben de olucam napalim. Kolumda ağrı falan da var. Ilac icince iyi geliyor ama surekli de ilaç içemem ki.Benim 1 ay boyunca çok şiddetli ağrılarım, tutulmalarım, uyuşmalarım, güç kaybım, en son idrar kaçırmam oldu. Ameliyattan kaçabilecek durumda değildim. Canı çok tatlı biri olarak söylüyorum şu an çektiğim ağrılara kurban olurum( bıktırıyor evet ama çok şükür diyorum.
Aa benim doktorum 1. Gün hariç 2. Günden itibaren ister yat, ister yürü, ister otu yeter ki kendini zorlama ve boyunluğu çıkarma napmak istersen yap dedi. Hatta dün kontrolüm oldu 1. Hafta için gezebilir miyim arabaya binebilir miyim dedim ohoo istediğini yap dedim ya falan dedi korktum şimdi size bayağı sıkı tembih yapmışlar ben neredeyse yatmıyorum bile dahaben biraz dağınık uyuduğum için doktorum ilk 15 gün yatarken de takmam gerektiğini söyledi. (Normalde sadece yatarken çıkarılabilir) İlk 3 ay yüz üstü yatmak kesinlikle yasak zaten. Yastığın yarısı omuzlarının altında olması gerekiyor. İlk 15 gün yataktan günde maksimum 5-6 kere 10-15 dk lık kalkabileceğimi yürüyüşleri evde yapmam gerektiğini söyledi. Ve otururken ya da yürürken kesinlikle boyunluk takılı olacak dedi. Yatarken çok zorlandım. Ağrılar oluyor. Olacak da. Ama ağrı kesiciler işe yarıyor. Azaltıyor ağrıyı. Ben etol fort ve sirdalud kullanıyorum. İlk 15 gün yatmak önemli. İlk zamanlarda yarı oturur şekilde nispeten daha rahat uyuyabildim. Ama yavaş yavaş yükseltiyi düşürmek gerekiyor ağrı olsa da. Sıcak su torbası baya iyi geliyor. Ev işlerinden uzak durmak lazım 15 gün. Takılan peek cage in kayması için ağır kaldırmak, darbe almak, ters hareket yapmak lazım. Boyun egzersizlerine 1. Ay dolduktan sonra başlanıyor zaten. Öncesinde başı sağa sola çevirmek yasak. Protezin sağlıklı oturması için. Ağrılar da 2-3 ayda anca geçiyormuş.
Merhaba çok geçmiş olsun umarım iyisinizdir. Durumunuzu merak ettim bende de bugğn 4 adet fıtık çıktı boynumda mr isteyen doktora perşembe günü göstereceğim işyeri hekimi mr raporunu görerek korkulacak bişey olmadığını söyledi ama beyin ve sinir cerrahi doktoru ne diyecek bakalım. Umarım iyileşmişsinizdirAa benim doktorum 1. Gün hariç 2. Günden itibaren ister yat, ister yürü, ister otu yeter ki kendini zorlama ve boyunluğu çıkarma napmak istersen yap dedi. Hatta dün kontrolüm oldu 1. Hafta için gezebilir miyim arabaya binebilir miyim dedim ohoo istediğini yap dedim ya falan dedi korktum şimdi size bayağı sıkı tembih yapmışlar ben neredeyse yatmıyorum bile dahaBana da sirdalud ve lodine verdiler boynumu sağa sola çevirememekten tutulmalar başladı günden güne kaslarımdaki sertleşmeyi hissediyorum çok can sıkıcı 2 hafta daha sabret sonra uçuş uçuş her şeyi yaparsın hatta yüzme vereceğim sana dedi doktorum ama sizin doktorunuzun söylediklerinden sonra korktum epey