Böyle bit gördünüzmü? Ne yapacagımı şaşırdımmm ne olur yardım.

Bence çocuğun kirpiklerini çekiştirmeyin.. Allah korusun zarar görebilir gözü ve kirpikleri..

En güzeli dğer arkadaşların da dediği gibi daha fazla yayılmadan bir doktora götürün..
En doğru teşhisi ve çareyi onlar koyacaktır ..

kıyamam yaa çok geçmiş olsunn.. :teselli:

hay allahım yaa. ama diyorumki kasık biti olsa bizde de olmalı eşimle yani. bizde bişey yok ama gende ilaçlandık. ben yarın bir cildiyeciye götürüyüm en iyisi . saçında yok çok şükür. bir tek kirpik. sizce cildiyecimi yoksa göz doktorumu. bana cildiye gibi geliyor ama

biran önce kurtulursunuz insallah ailecek .
önce yanlis okumusuz sizin kipriklerde sandim cocugunuzdaymis... sizinle alakali degildir belkide okuldan veya arkadas cevresinden bulasmis olabilir..
birde cocugunuzun bulundugu ortamdaki kisilerede söylemeniz gerekir sanirim.. diger cocuklar icinde tedbir alinmasi gerekir

Son düzenleme:
belkide kasık biti değildir canım yaa... sen sakin ol biraz sabahı bekle illaki bi çaresi vardır..

hay allahım yaa. ama diyorumki kasık biti olsa bizde de olmalı eşimle yani. bizde bişey yok ama gende ilaçlandık. ben yarın bir cildiyeciye götürüyüm en iyisi . saçında yok çok şükür. bir tek kirpik. sizce cildiyecimi yoksa göz doktorumu. bana cildiye gibi geliyor ama

cildiye değil göz doktoruna gitmenizi öneririm
hastane çalıştığım bi dönem böyle bi vaka duymuştum
antibiyotik pomadlarla tedavisi yapılıyo
çok geçmiş olsun

Önce cildiyeci.. Göz doktoruna gerek duyulursa o yönlendirir zaten..
Tekrardan geçmiş olsun..

Bir an evvel hastaneye gidin şikayetleri söyleyin, iş zaten göz doktorunun değilse sizi cildiyeye gönderir... a.s
Halledersiniz yerimseniben
Çok geçmiş olsun mide bulandırıcı bir durum...

valla aramadıgım hastane kalmadı. sabah erkenden önce eczaneye gittim hemen sordum. evet bit kirpiğe sıçrayabiliyormuş. kaç tane hastane aradım ama ne bir cildiyeci nede göz dr u hiç duymadık dedi. şok oldum. iyice sinrlerim gerildi. eşimin dayısı bir profosör tanıdıgı şimdi araştırıyor yarın sabah erkenden dr a gidicez. bize önerecek. dua edin b ir an önce kurtulalım arkadaşlar

saçını kazısanız çocuğunuzun psikolojisini etkilermi ki?*
kipriktekine faydası olurmu bilmemde :S

Son düzenleme:
ahh canım ya küçükken bende olmuştu bu saçındakı bıtten geçiyor yalnız dıkkat edın herkese geçiyor dayım çocukları teyzem çocukları falan sulalecek bıtlendık annemler kafayı yıyceklerdi sonra doktora goturduler bızı kurtulduk inş sızınkıde geçer

kucukken bendede olmuştu oyle ıyı hatırlıyorum kı ılkokula gıdıyodum. kaşlarıma,kirpiklerime kadar inmişti.
annem önce eski usul gaz surmustu kafama ılac falan denemıstı gecmeyınce doktora goturmustu. doktorun verdıgı bı ılacla bıde tabı saclarımı kısacık kestırerek kurtulmustum. darısı basınıza.

ilk defa duyuyom cnm badem yagı sür düşsün dicem göze temas etmemesi lazım onunda çok zor durumda kalmışsınız ya alla hyardımcınız olsun

zeynep arkadaşım peki kirpiktekiler ne olmuştu. saçı çok problem etmyorum aslında ilaçlar çeşit çeşit eninde sonun da geçiyor şu an yok bile denebilir ama kirpik için ne yapmıştınız acaba onu merak ettim

Bende küçükken çok bitlendim ama böylesini ilk defa duyuyorum :Delphin:
Alah kolaylık versin, zordur temizlemesi

geçmiş olsun ya biliyorum nası bişey olduğunu bende oğlumda yaşadım daha yeni kurtuldum bide oğlum daha 2buçuk yaşında ne yapıcağımı şaşırdım her ilacıda kullanamıyorum gözleri yanıyo ilk önce kafasında buldum sonra vücüdunda en sonda kirpiklerinde kafayı yiycektim okadar titiz olmama rağmen benim başıma nası gelir dedim ağladım resmen sonra bitrin saç spreyini buldum tamamen bitkisel bebeklerde bile kullanılıyomuş aldım kullandım ailecek tabi hepsinde olduğu gibi bir sürü ilaç kullandım ama bu kesin çözüm onu sıkınca kirpiktekiler öne çıkıyo kaçmaya çalışıyo ama yinede ölüyo tavsiye ederim ilacı sık 8saat bekleniyo kafasında benbide kaşlarına kulak çubuğuyla sürdüm göze daha yakın diye banyodada gözlerini ovaladım sıcak suyla banyo sonrasıda gözlerdekini temizle zaten çabuk yemizleniyo ölü oldukları için tavsiye ederim sizin yazını okudum sırf size yardımcı olabilmek için üye oldum inş yardımcı olurum kurtulursunuz tekrar geçmiş olsun

ya bende yeni farkettim 2 haftadır gözümde sorun var diye doktora gittim kirpik dibi iltihabı dedi ama ben sürekli kaşınıyorum aynada birde baktım ilginç bir böcek internette yazarken gördüm kirpik biti ne yapacağımı şaşrıdım siz sonuç olarak ne yaptınız nasıl kurtuldunuz? yardımcı olursanız sevinirim.

bahsettiğiniz bu bit türü kasık biti...bizimde başımıza geldi, bizde bu konudan müzdarip olduk...ilk önceleri kızımızın gözlerinde çapak var sanıyorduk, geçmeyince göz doktoruna gittik.bize sirke olduğunu söyledi doktor.çok şaşırdık.aynı doktor üniversite veya bir devlet hastanesine (araştırma hastanesi) gitmemizi söyledi.bunun yanında kirpiklerin kesileceğini ve daha sonrada tek tek çekileceğini söylüyordu doktor.kafamızdan aşağı kaynar sular döküldü sandık.daha sonra çok şey denedik bitkisel anlamda.en sonunda haydarpaşa numune hastanesi göz polikiliniğe gittik.bize 2 adet damla ve bir tanede pomad türü bir ilaç verdi kızımızın gözlerine sürmemiz için.pomadın gözdeki bitleri boğduğunu daha sonrasında döktügümüz damlanında öldürücü etkisi olduğunu söyledi.1 hafta boyunca kullandık.allaha şükür şimdi kızımızın gözlerinde hiçbir şey kalmadı.tabiki bu illeti yenmenin tek yolu ailece temizlenmekten geçiyor.çünkü bit hepimize bulaşmıştı.bütün aile fertleri olarak vücudumuzu birer hafta arayla kewell-ada losyon la da temizledik.bu bitlerin tek çaresi bu yöntemler.şunuda belirtmekte yarar var vücutta ilk başlarda morumsu lekelerle başlıyor bu illet.kıl köklerine yerleşiyorlar ve insan kanıyla besleniyorlar.kıllardan da muhakkak arınmak gerekiyor arkadaşlar.biz yaşadık ve böyle kurtulduk.eğer daha sonra isterseniz bu damla ve göz pomadının da isimlerini yazabilirim buraya.sağlıcakla kalın diyorum...

bahsettiğiniz bu bit türü kasık biti...bizimde başımıza geldi, bizde bu konudan müzdarip olduk...ilk önceleri kızımızın gözlerinde çapak var sanıyorduk, geçmeyince göz doktoruna gittik.bize sirke olduğunu söyledi doktor.çok şaşırdık.aynı doktor üniversite veya bir devlet hastanesine (araştırma hastanesi) gitmemizi söyledi.bunun yanında kirpiklerin kesileceğini ve daha sonrada tek tek çekileceğini söylüyordu doktor.kafamızdan aşağı kaynar sular döküldü sandık.daha sonra çok şey denedik bitkisel anlamda.en sonunda haydarpaşa numune hastanesi göz polikiliniğe gittik.bize 2 adet damla ve bir tanede pomad türü bir ilaç verdi kızımızın gözlerine sürmemiz için.pomadın gözdeki bitleri boğduğunu daha sonrasında döktügümüz damlanında öldürücü etkisi olduğunu söyledi.1 hafta boyunca kullandık.allaha şükür şimdi kızımızın gözlerinde hiçbir şey kalmadı.tabiki bu illeti yenmenin tek yolu ailece temizlenmekten geçiyor.çünkü bit hepimize bulaşmıştı.bütün aile fertleri olarak vücudumuzu birer hafta arayla kewell-ada losyon la da temizledik.bu bitlerin tek çaresi bu yöntemler.şunuda belirtmekte yarar var vücutta ilk başlarda morumsu lekelerle başlıyor bu illet.kıl köklerine yerleşiyorlar ve insan kanıyla besleniyorlar.kıllardan da muhakkak arınmak gerekiyor arkadaşlar.biz yaşadık ve böyle kurtulduk.eğer daha sonra isterseniz bu damla ve göz pomadının da isimlerini yazabilirim buraya.sağlıcakla kalın diyorum...

13 yaşındayken mi neydi benim de kirpiklerinde sirke çıkmıştı :) süreklı kaşıyordum gözlerimi göz doktoruna gitmiştim neden diye, o temizlemişti , bebiş için daha zor olmalı, sen de bi göz doktoruna götür bence.acil şifalar

Back