Böyle bit gördünüzmü? Ne yapacagımı şaşırdımmm ne olur yardım.

banueralp

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2007
526
4
96
42
İstanbul
arkadaşlar çok fenayım. ne yapacagımı şaşırdım açıkçası. kızımda bundan 1 hafta önce tesadüfen saçında sirke gördüm. hemen bitlendigini anladım. eczaneye gittim koşa koşa bir ilaç verdi. eşim ve bende dahil olmak üzere kullandık. çok etkilidir dedi zaten 15 dk yeterlidir. çarşaf nevresim yorgan herşeyi değiştirdim yıkadım. ve herşeye çok dikkat ediyorum. yanlız bitler açık renk ve yapışıyor kene gibi. eczacı bitler çeşit çeşittir bit bu dedi. ilacı kullanın yeter. neyse. 4 gündür yok. ama bugün bir de baktım kirpiklerinde sirke var. zorla aldım elime çıtladı. ne yapacagımı şaşırdım. diplerinde de birkaç tane bit var. arkadaşlar kirpikte sirke bit olurmu yaaa. hiç bir şekilde çıkaramadım kirpiklerinden. hemen bit ilacı sürdük gene saçlarımıza. tekrardan dezenfekte olduk yanii. tekrar temizliğe giriştim. ama bu kirpiktekileri nasıl çıkarıcaz. anlayamadım. böyle birşey başına gelen varmı. bebe şampuanıyla bolca yıkadık ovaladık ama kirpik yani alamıyorsun birde dipleri. offf ne yapacagım nedir bu yaa

ay cok zor bir durum ya ilk defa duydum sac neysede kirpikde bit olurmu yahu bir yasima daha girdim ne yapilir bende bilmiyorumki

ay sorma yaaa ğrenç birde çıkaramıyorsun. eee ilaçda süremiyoruz. görüyoruz ve alamıyoruz şok olduk annem kayınvalidem herkes görmedik diyor böle bişey. onlarda şaştı kaldı. ama bit yani . görmesinde bi sorun yok kızarıklık batma felanda yok diyor kızım ama yanii sirkeler ve bitler yapışık diplerde iğrenç bişey of allahım ne olur bir bilen olsun

canım saçına ilacı sürdükten sonra ince bir tarakla taramanı öneririm.kirpikte hiç duymamıştım ilginç..ama kirpikte öyle çok çok yoktur sanırım.onları kendin çeksen elinle:uhm:saçıda ilaçladıktan sonra incecik tarakla tarasan..

saçta şu anklamadı zaten çok şükür yok. ama kirpiklerde var. çekilmiyor öyle zorki arkadaşım inanılmaz bişey 2 tane biti alabildim kirpiginden ama 3 saatimi aldı. çünkü dibe yapışık. ama daha var.saçlarında hiç kalmadı. ama kirpikte var. internette araştırdımda olabiliyormuş bazen. vaselin sürün diyor kirpiklere pamukla

galiba kızınızdaki "kirpik biti" denen durum. google'a yazdığınızda çıkıyor birkaç sonuç.. sanırım göz doktoru ilgileniyormuş..

çok geçmiş olsun..

canım saç biti kirpikte olmaz kasık biti olmasın bence yarın doğru bi doktora götürün.. netten de bak bakalım karşılaştır kasık biti diye... o kirpiklerde olur diye duydum çünkü...

ama saçında vardı aynısından saçta başladıı of allahım

değişik tür olabilir. hem saçta, hem kaşta, hem kirpikte, hem kasıkta yaşayan türleri varmış. ilginç ben de ilk kez duydum, ya dermatalog ya da göz doktoru anlar kesin..

canım sen çözemezsin bunu .göz bu vaselin falan kaçar gözüne yakar.sen uğraştıkça alıcam diye mikrop kapar falan
ben demin cildiyeye saçı için dedim ama kirpikleri tabiki de göz doktoruna götür

allahımyaa kasık bitiyle sanki uyşuyor ama yan bizz aşırı titiz bir aileyiz . yan bizde oluyorsa herkesde olur diyorum. bu devirde olurmu ya böle bişey. eşimde bende temizliğe aşırı önem veririz çarşaflarımız bile 2 günde bir değişir. bir tek kasık biti kirpikte oluyormuş ama of yaa

off çok şaşırdım yaa. yapacak bi şey yok.yarın sbahı bekleyip erkenden doktor götüreceksiniz.nerden geldi ki.kızınız küçük mü? kreşe falan mı gidyor?

canım bencede vazelin sürme sen sabahı bekle sabaha kadar bişey olmaz allahın izniyle sabah erkenden hastaneye götür hangi doktorun bakacağını söyler onlar...

hay Allah kaşıntı bastı benide
bende ilk kez duydum Allah yardım etsin ama kirpikteymiş Allah korusun yarın hemen bi dr.a götürün göz bu

Pedikülozis Pubis (Pubis Biti, Kasık Biti)

Kasık biti (Phthirus pubis) baş ve vücut bitinden farklı görünümdedir, da­ha geniştir ve yengece benzer arka ayakları vardır. Sıklıkla cinsel ilişki ile bulaşır. Kasık biti, pubik kıllara çok sıkı tutunur ve kan emmek için her defasında deri seviyesine iner. Ağır enfestasyonlarda bit vücut kıllarına ve hatta kaş ve kirpiklere bile yayılabilir! Tanı bitin ve/ve­ya sirkelerin görülmesiyle doğrulanır.

Az önce bunu buldum,belki siz de okumussunuzdur.Daha önce ben de hic duymamistim,kirpikte olabilecegini de.Gecmis olsun..

Back