Böyle biriyle evlenilir mi?

Hepiniz haklısınız kızlar. Peki ayrılırsam ah alır mıyım sizce? Çünkü o beni asla bırakmak istemiyor.

Kisaca maddeler halinde yazacagim:1)Aranizdaki 3 yas fark ve kariyer ucurumu senin ve onun icin ileride komplekse sebep olacaktir arkadaslarimdan ve akrabalarimdan biliyorum 2)Erkekler gec olgunlasir en az 3 veya 5 yas buyuk olmali bu uzmanlarin gorusu 3)Ask her seyi affetmez.Cunku askin tek basina evliligi tasiyacak gucu yoktur.4)Icine sinmemis olan durumlar zamanla derinlesir 5)Seni birakmam demesine inanma genc citir bi sevgili gizlice ayarlasam fena olmaz demedigini bilemezsin.6)Muhtesem asklarla evlenip sonra birbirini yiyen mahkemeye kosan insanlar artmaya devam ediyor7)Kendini kullanilmis hissedip tukenebilirsin 8)Evlenmek cok buyuk sorumluluklar yukler insanin omuzlarina bugunlerini ararsin ama is isten gecmistir

Son düzenleme:

Yok niye rahatsız olayım? Her türlü yoruma açığım. Ama beni tamamlıyor olsa hala onunla beraber olurdum. Hiç de tamamlamıyor. Sırtımda yük gibiydi. Şu yaşıma geldim aile kuramadım. Peki biz neyi bekliyoruz, bana bir tarih ver o zaman, de ki şu kadar zaman sonra evlenebiliriz de dedim ama hep yuvarlak cevaplar aldım.

Evet kararsız kalmak çok kötü. Ben de bir anda kararlılıkla davranıp bitiremedim. Bir sene boyunca kendi kendimi yedim.
Ailemle nasıl olurdu nasıl davranırdı hiç bilemiyorum. Kaç kere tanışın diye teklif ettim. Önce ben geleceğim zamanı bilirim gibi ters cevaplar aldım. Sonra üsteleyince tamam ayarla bana zaman söyle dedi ama öyle bir söyledi ki asla gelmek istemiyor belli. Ben de gururuma yediremedim ve böyle gelecekse hiç gelmesin diye düşünüp vazgeçtim. Eğer tanışsalardı gözümle görecektim neler olacağını.

Beni bırakmak istemiyor düşüncem yanlış çıktı zaten. Defalarca kavgalarımızda toparlamaya çalışan taraf oldu bunu kabul ediyorum ama toparlamak derken gel sorunumuzu çözelim konuşalım falan değil. Son kavgalardan sonra ben aramamaya başladım, o arardı. Gel buluşalım falan derdi. Sorunlar hakkında konuşmaz üstünü örterdik. Ben ayrılmak istemeseydim böyle sürer giderdi, 3-4 sene sonra da zar zor evlenirdik. Bundan yüzde yüz eminim. Ama ne oldu? Ayrılalım dedim, ilk defa çok ciddi söyledim. Artık ondan beklentilerimin gel buluşalım barışalımdan çok daha ciddi olduğunu ima ettim. Ve ses seda yok!İsteklerim onu aşıyor ve bu yüzden de vazgeçti benden. Bu kadar basitmiş

o da doğru :) erkeklerden açık açık birşey istenmez. durumu sanki o düşünmüşte size soruyor gibi olması lazım. biraz yönlendirme birazda aba altından sopa göstererek bi tarih alabilirdiniz. çünkü onun sizi bırakacağını pek sanmıyorum...

Aslinda kadin olmak erkegi isleyerek guzellikle istedigini yaptirmaktir haklisiniz. Ben basta isveyle cilveyle soyledim ama hep laftan baska bir sey goremedim. Icraat olmayinca ben de acik acik saldirdim. Bir de durum da umutsuzdu. Maddi acidan is acisindan bircsorun olmasa, olay sadece karsindakini ikna etmek olsa izlenecek yol farkli ama ben istemisim o da istemis ne yazik ki ortada is guc yok ne yapabilirim ki? Surekli calis is bul bir seyler yap dedikce o da bunaldi sogudu benden. Su an ne o ne de ben barismak istesek de degisrn bir sey yok ki. Tek care benim sesimi cikarmadan sabirla onun duzgun bir is bulmasini beklemem. Hadi iliskimiz cok guzel gidiyor olsa, birbirimize cok saygili davraniyor olsak, ailemle tanismis olsa ve ben de olarin onayini almis olsam seviyorum ne olursa olsun beklerim derdim belki. Ama su durumda neyi bekleyeyim ki?
Cok da ters konustum, lafimi hic sakinmadim. Gururu cok incindi, o yuzden arayamiyor da olabilir. Ya da isine geldi boylesi bilemiyorum. Zaman gosterecek.

çok haklısın hayırlısı diyorum. işin doğrusu ondan ne köy olurmuş ne de kasaba :) aramayıp aklını karıştırmaması en güzeli

Daha onceden ablasini taniyordum, arkadasimdi demistim. Ve ablasi dolayisiyla neredeyse tum ailesini de taniyorum. Biz beraber olmsya baslamadan ablasi, teyzeleri, kuzenleri falan tatile gitmisligimiz bile vardir. Hepsini severdim, onlar da beni severdi. Biz onunla beraber olmaya basladigimizda hepsi de sevinmisti. Simdi mesela ayrildigimizi biliyorlar, ablasi soylemis. Birisi de cikip dememis ki olur mu oyle sey, kac senedir berabersiniz, kiz evlenmek istiyor hakli, oglum sen topla hayatini da barisin bir an once evlenin. Tek tek herbiri ne demis bilmiyorum ama ablasiyla telefonda konusurken teyzelerinden biri yanindaydi, nasil istiyorlarsa oyle yapsinlar demis. Nasil icime oturdu. Hele annesi. Her bayramda anneler gununde hediyemi alir giderdim. Sozde cok severdi beni. Hic kimseden ses yok. Bir sey bekliyor muyum? Aslinda hayir. Ama bunca zaman numara yapmislar demek. Bu kadar da umursamaz olunmaz. En azindan uzuldum falan diyebilirdi o teyzesi. Cok icim acidi yaa.

Zamanına yazık vaktine yazık , hemen postala gitsin. Elbette 4 yıllık okumuş birinin lise menzunu işini yapması normal değil yapamazda emek vermiş o kadar sene ama iş bulamaması imkansız ücreti tatmin edici bulmaması ayıp saçma :S !

Problemli birine benziyor ve ömrünü mademki sevginde azalmış harcama onunla hemen ayrıl yoluna bak daha sonra büyük pişmanlıklar duyarsın. Bu ömür bikaç defa veirlmiyor yaşın 35 bile olsa birdaha 35 olmicaksın o yüzden 35 in tadını çıkar ve onu sepetle ! Derim ben

Evet hicbir seyi begenmiyor. Akrabasinin verdigi is karsida, altina araba verdi, benzinini veriyor yine de trafikten yakinir mesela. Bir sikayet etme yaaa!!
Benim kardesimin egitimi ondan cok daha iyi olmasina ragmen is begenmemezlik yapmiyor. Yeni askerden geldi. Birkac gorusmeye gitti. Bazi isleri ben bile bosver yapilmaz dememe ragmen dur bir dusunelim dedi. Son buldugu iste servis falan yok ve dort vasitayla gitmesi lazim ama agzindan sikayet lafi cikmiyor. Ne yapalim gideriz diyor. Bu padisah torunu sanki. Boyle dort vasitayla ise gitmesi gerekse sikayetlerini dusunemiyorum.
Bu ve diger anlattiklarim sogumak icin yeterli mi ben mi buyutuyorum?

Karşınıza daha iyileri çıkacağı kesin soru işaretlerinden acilen kurtulmalısınız..Yoksa bulunmaz hint kumaşı olduğuna inanmaya başlayacaksınız bir süre sonra..Soğuduktan sonra insanın yapacak bişeyi olmadığı için yeniden sevmeye çalışma moduna girer denge bozulur..İnsanlar akıl sağlıklarını böyle kaybediyorlar işte..Beş para etmez asalak adam böylelerini kapatacaksın bir deliğe..Al sana türdeş canlıların yer aldığı gereksizler topluluğu...Yesinler birbirlerini 24 saat..Elimde böyle bir anahtar olsa bir an bile düşünmem..!!

bencede katılıyorum sana....

bu adamla evlenip cocuk yaparsan emin ol o cok istedigin cocugu dogurduguna bile bin pisman olursun

bu adamla evlenip cocuk yaparsan emin ol o cok istedigin cocugu dogurduguna bile bin pisman olursun

canım bende aynısını düşünüyorum. sen bence artık biraz kafanı dagıtmaya bak. mutlu olmadıktan sonra evlenmenin anlamı ne. sonunda yine ayrılmak varsa o yola girmenın hıc bır anlamı yok.

zaten calismiyan birine ne yetsinki oyle calismadan haziri beklemek yada cok isterken azdanda kalanlar gibi onun dusuncesi bu iyi deyil aradiyi isi bulamassa nasil is cikarsa onu yapmali ama galiba onda cok is meragi yok annasilan hele bir erkek calismassa cok zor haziri bekliyor demektir armut bis azimmma dus gibi birde kufur soylermis hep cok kotu bir sey kufur etmek ablasinada soylendine gore cok sinirli birisi demek sinirli birisi zor duzelir o aliskanliktan ama az cok sende sevmissin karsisina dur boyle boyle olmali yoksa ne simdi ne sonra yurumez bu durum de bi sekilde anlasmaya bakin olmadi artik sen bilirsin iyisini Insallah her seyin Hayirlisi olsun sizin icin ...

Çok konuştum. Evli olsak daha da çok uğraşırdım düzelsin diye. Ama daha şimdiden bıkmışım usanmışım. Bıraktım artık. Hayırlısı olsun diyorum ben de...

Şimdi benim sorum şu: Artık öyle pek de sevmediğim biriyle, asla hayalimdeki gibi ya da en azından alıştığım gibi bir hayat yaşayamayacak olsam da er ya da geç iş bulmasını bekleyip evleneyim mi yoksa ayrılayım mı? Aslında cevap tabi ki bitir olmalı ama ya karşıma başka kimse çıkmazsa? Hiç evlenmemekten çocuk sahibi olmamaktansa böyle biriyle evlenmek daha mı iyi? Ne olur mantıklı düşünmemem yardım edin. Şimdiden teşekkürler.

ya lutfen mantıklı olun ya baska bırını bulamayıp anne lmazsam dıye bıseymı var.kısmetın elbet beklıyodur sneı bı yerde.sırf anne olmak ıcın bıle ısteye hayatını mahvetme derım anlattıgın adamdan ne koy olur ne kasaba.cocugun olur bıtek onunlada baba evıne donmek zorunda kalırsın babsız cocuk buyutmek zordur heralde onun yerıne adam gıbı bı adamla evlenıp mutlu mesut yasayıp cocuk buyutmek daha guzel deılmı

Düzgün adamların hepsi çoktan evlenmiştir ama yaaa

bence sneın aradıgın sey ask deıl yanı ask uzerıne bı evlılık kurmak ıstemıyorsun mantık evlılıgı arıyorsun o calısıp evı gecındırsın bana dokunmasın ben kendı paramı harcayım cocugum olsun bu sekılde hayatımı devam ettıreyım ıstıyorsun gıbı geldı bana.
ama evlılıkte sneın paran bnm param dıye bısey yok.her ıkı tarafta kazandıgı parayı evde ortak kasada toplamalı harcamalarına ayırdıktan sonra kalanını ıster bırıktırır ıster beraber yer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…