- 28 Şubat 2017
- 8.225
- 23.231
-
- Konu Sahibi ImTheDevil
Karabasan mı acaba? Ama fiziksel bir şey mi anlamak gerek sanırım öncelikle, nöroloji ye gitmelisiniz sankiGünaydın arkadaşlar herkese
İki gün önce tam uyumaya çalışırken çok değişik bir şey yaşadım
Yüzüstü yatarken tam gözümü kapatmamla beynimde bir şey oldu sanki,hani böyle elektrik kabloları birden kopunca değişik bir ses çıkar ya böyle bir sesle birlikte birden istemsizce gözüm açıldı ilk bir iki saniye ne yaşadığımı idrak edemedim.
Sonra rüyada mıyım acaba diye kendimi kontrol etmek için kalkmak istedim ( çoğu kez uykumda bunu yapıyorum çok absürt bir rüya gördüğümde bu rüya ki diyip uyanabiliyorum ya da uyanıp dur şu rüyaya devam edeyim ya diyip devam edebiliyorum ilginç bir şekilde)
Kalkamadım ensemdem sırtıma doğru karıncalanma hissetim ama kalkmak için baya zorladım sonra sırtüstü dönebildim telefona uzandım telefonumu alıp notlara yaşadığım şeyi yazdım ve zaten kalkamıyorum diyip uyumaya devam ettim.
Ertesi gün uyandığımda not da duruyordu yaşadığım his de gerçekti.
Şimdi o günden beri uykum yok uyuyamıyorum uykum asla gelmiyor uyusam bile 3-4 saate uyanıyorum,bir ağrım sızım yok . Ben şimdi dr gitsem hangi bölüme gideceğim psikolojik bir şey mi yaşadım yoksa fiziksel bir şey mi bilmiyorum gidip hangi bölüme derdimi anlatayım aranızda hiç başına böyle bir şey gelen var mı ?
Kudr sorun o ki bu yaşadıklarım toplam bir dk değil ve hareket ettim telefonu alıp not aldımKarabasan işte, bazı zamanlar çok sık yaşıyorum ben de. Beyin uyanıyor vücut uyanmıyor o yüzden hareket edemiyoruz.
Doktora bu şekilde mi anlatmalıyım yoksa genel kontrole mi gideyim çözemedimKarabasan mı acaba? Ama fiziksel bir şey mi anlamak gerek sanırım öncelikle, nöroloji ye gitmelisiniz sanki
+Karabasan işte, bazı zamanlar çok sık yaşıyorum ben de. Beyin uyanıyor vücut uyanmıyor o yüzden hareket edemiyoruz.
Ben karabasanı geçmişte çok yaşamış biri olarak karabasan diyemiyorum. Herkeste farklı mı bilmem ama karabasan bende hep sırtüstü yatarken olur, kımıldayamam sesim çıkmaz vs. Yüzüstü yatarken oluyor mu hiç bilmiyorum duymadım da. Bir de ses vs diyorsunuz bencede nörolojiye gidin.Yüzüstü yatarken tam gözümü kapatmamla beynimde bir şey oldu sanki,hani böyle elektrik kabloları birden kopunca değişik bir ses çıkar ya böyle bir sesle birlikte birden istemsizce gözüm açıldı ilk bir iki saniye ne yaşadığımı idrak edemedim.
Karabasan büyük ihtimal bende unutmayım diye not alırım uyku uyanıklık arasında kalkınca notu görürüm.Kudr sorun o ki bu yaşadıklarım toplam bir dk değil ve hareket ettim telefonu alıp not aldım
Ayyy bu ara astral seyahata ilgi sarmıştım üstüne de bu konuGünaydın arkadaşlar herkese
Yüzüstü yatarken tam gözümü kapatmamla beynimde bir şey oldu sanki,hani böyle elektrik kabloları birden kopunca değişik bir ses çıkar ya böyle bir sesle birlikte birden istemsizce gözüm açıldı ilk bir iki saniye ne yaşadığımı idrak edemedim.
Sonra rüyada mıyım acaba diye kendimi kontrol etmek için kalkmak istedim ( çoğu kez uykumda bunu yapıyorum çok absürt bir rüya gördüğümde bu rüya ki diyip uyanabiliyorum ya da uyanıp dur şu rüyaya devam edeyim ya diyip devam edebiliyorum ilginç bir şekilde)
Kalkamadım ensemdem sırtıma doğru karıncalanma hissetim ama kalkmak için baya zorladım sonra sırtüstü dönebildim telefona uzandım telefonumu alıp notlara yaşadığım şeyi yazdım ve zaten kalkamıyorum diyip uyumaya devam ettim.
Şimdi o günden beri uykum yok uyuyamıyorum uykum asla gelmiyor uyusam bile 3-4 saate uyanıyorum,bir ağrım sızım yok . Ben şimdi dr gitsem hangi bölüme gideceğim psikolojik bir şey mi yaşadım yoksa fiziksel bir şey mi bilmiyorum gidip hangi bölüme derdimi anlatayım aranızda hiç başına böyle bir şey gelen var mı ?
Teşekkür ederim+
uyku felci, halk dilinde karabasan diye bilinir
genellikle göğüste hissedilir, sanki bi karartı varmş gibi gelir, insanlar hareket etmek ister edemez, bağırmak ister sesi çıkmaz falan
hissedilen şeyler aşağı yukarı böyledir
sizinki göğse değil de sırta baskı yapmış gibi, yüz üstü yattığınız için
beyinle vücudun aynı anda uyanamaması durumu aslında
biz uykuya geçtiğimizde vücudumuz kilitlenir. kilitlenmezse, uyku sırasında yapılan hareketlerden kolumuz bacağımız yaralanabilir çünkü. özellikle rüya görürken uyku halinde vücudun hareket ettiğini düşünsenize, epey yaralanırdık :)
zaten uyku halinde nabız falan da belli bi seviyeye düşer. akıllı saatlerin nabız ölçümlerini kayda alarak ne kadar uyuduğumuzu tespit edebilmesi de bu sayede oluyor mesela.
sizde tam uykuya geçme esnasında, muhtemelen saniyelik bi anda beyinle kas arasında bi senkronizasyon farkı olmuş ve bunu yaşamışsınız
Ne yaşadıysanız anlatın bence, mr eeg faln bakılır belki. Zaten bir şey yoksa psikolojik diyecektir ki muhtemelen öyle; dediğiniz nörolojik hareketliliklerin bilinç halinde farkedileceğini sanmıyorum benDoktora bu şekilde mi anlatmalıyım yoksa genel kontrole mi gideyim çözemedim
Kılıtlenmedıgı durumlar oluyor galıba ya+
uyku felci, halk dilinde karabasan diye bilinir
genellikle göğüste hissedilir, sanki bi karartı varmş gibi gelir, insanlar hareket etmek ister edemez, bağırmak ister sesi çıkmaz falan
hissedilen şeyler aşağı yukarı böyledir
sizinki göğse değil de sırta baskı yapmış gibi, yüz üstü yattığınız için
beyinle vücudun aynı anda uyanamaması durumu aslında
biz uykuya geçtiğimizde vücudumuz kilitlenir. kilitlenmezse, uyku sırasında yapılan hareketlerden kolumuz bacağımız yaralanabilir çünkü. özellikle rüya görürken uyku halinde vücudun hareket ettiğini düşünsenize, epey yaralanırdık :)
zaten uyku halinde nabız falan da belli bi seviyeye düşer. akıllı saatlerin nabız ölçümlerini kayda alarak ne kadar uyuduğumuzu tespit edebilmesi de bu sayede oluyor mesela.
sizde tam uykuya geçme esnasında, muhtemelen saniyelik bi anda beyinle kas arasında bi senkronizasyon farkı olmuş ve bunu yaşamışsınız
Ben karabasana benzetmedimKudr sorun o ki bu yaşadıklarım toplam bir dk değil ve hareket ettim telefonu alıp not aldım
Ben de birini dövdüğüm bir rüyamda eşime tekme atmıştım.Kılıtlenmedıgı durumlar oluyor galıba ya
Ben Ruyamda birını dövuyodum acıyla uyandım
Ayak parmaklarımın hepsi yaralanmıstı duvara vurmusum Ruyamdaki kişiye vurur gibi ve derilerin hepsi sıyrıldı hepsi
Ben de yaşadım üst üste birden fazlaydı sayısı 5 sene öncesi kadardı birden bire bitti daha olmadıGünaydın arkadaşlar herkese