• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Böyle bir evlilik olur mu?

Evet tanımadan böyle birşeyleri vardı. Genelde evlilikleri problem tüm kardeşlerinin.

Başkalarının lafları felan bana geldiği yok arkadaşlar. Başkalarının hareketleri , kardeşleri hakkında tartıştığımızda benden soğuyan da eşimdi başlarda. Ben de zamanla soğudum. Yoksa bana eşim dese ki bak kardeşlerim böyle napalım seni zorlamıyorum hiç birşey için vs. bunu da kendi içinde kabul etse problem zaten yok.
Ama hiç görüşmüyoruz demiyorum. Pek görüşmüyoruz. Bayramda yine hep beraber aynı evin içinde curcuna yaşıycaz ve yine her zamanki sıkıntılar olacak biliyorum. Her sene bu sene inşallah iyi olur diyerek gitmekten sıkıldım !
Görüşmememiz de problem zaten. En ufak bir tartışmada zaten onlarla görüşmüyorsun kestin bilmem ne diye beni suçluyor eşim. Hani bu durumu büyüten eşim. Tabiki burda herşeyi birden size anlatamam. Ben özetle anlatmaya çalıştım derdimi.
Zamanla tartışmalar oluyor ve bana hakaretler de ettiğinden de bahsettim.
Ve de beni ve çocuğumu da ikinci plana atıyor gerektiği zaman. Hadi kendimi geçtim bir şekilde tolero ederim de, çocuğumun ikinci planda kalmasına tahammül edemem!
Benim evlenmeden önce bile evlilikten , ailesinden beklentilerim minimum seviyedeydi nerdeyse çünkü az çok biliyordum çevremdeki, arkadaşlarımın evliliklerinden. Öyle beklenti içinde felan değilim.

Beni ilgilendiren bir şekilde aramız soğudu bu şekilde evlilik gider mi ? Eşimle ikimizin arasındaki ilişkimizden bahsediyorum dikkatinizi çekersem.

Seni çok iyi anladım canım eşin ailesiyle ilgili problemlerde taraf olmuş hep dengeyi kuramamış ve çekirdek ailesini değilde öbür ailesini ön planda tutmuş evlenmeden öncede çok düşkünmüydü ailesine.Evli bir insan niye her hafta sonu ailesini görmeye gitsin kendi ailesiyle vakit geçirmeli eşiyle çocuğuyla dışarı çıkmalı yerden göğe haklısın ve sanırım ailesiyle olan problemlerin yüzünden çıkan tartışmalarda ailesinin hakkında konuşmandan dolayıda senden soğumuş sende sizi ikinci plana attığın için ondan soğumuşsun.Aileler başka şehirlerdede olsa ne yazıkki evlilikleri yıpratmayı bozmayı başarıyorlar bu durumda suç aslında eşin iki taraf arasında dengeyi kurabilse bu duruma düşülmeyecek

Onun ailesiyle artık görüşmesem bunu da böyle direk söylemek değil de, mesela bayramlarda o da gelmesin bizim memlekete, beni de zorlamasın onların memleketine gitmeye zorlamasın!
Böyle bir teklif versem sizce nasıl olur ?

Bence yapma ilişkinizi yıpratan zaten içten içe onun ailesini sevmemen olmuş gitsen ona sorsan ailesinin kusurlarını görmez suçlu sensindir o nedenle bence öyle yapacağına eğer yapabiliyorsan politik davranmayı seç mesafeli olarak görüş sık dişini ve asla onlarla polemiğe girme sana laf soksalarda duymamazlıkdan gel ve eşine onların hakkında konuşma belki sen böyle davranırsan onların hatalarını görmeye başlayacakdır birde bu yolu dene

Seni çok iyi anladım canım eşin ailesiyle ilgili problemlerde taraf olmuş hep dengeyi kuramamış ve çekirdek ailesini değilde öbür ailesini ön planda tutmuş evlenmeden öncede çok düşkünmüydü ailesine.Evli bir insan niye her hafta sonu ailesini görmeye gitsin kendi ailesiyle vakit geçirmeli eşiyle çocuğuyla dışarı çıkmalı yerden göğe haklısın ve sanırım ailesiyle olan problemlerin yüzünden çıkan tartışmalarda ailesinin hakkında konuşmandan dolayıda senden soğumuş sende sizi ikinci plana attığın için ondan soğumuşsun.Aileler başka şehirlerdede olsa ne yazıkki evlilikleri yıpratmayı bozmayı başarıyorlar bu durumda suç aslında eşin iki taraf arasında dengeyi kurabilse bu duruma düşülmeyecek

Evet canım haklısın. Haftasonları değil de haftaiçi akşamları görüşüyor işte. Haftasonları biz plan yapıyoruz. Onu da dert etmiyorum aslında. Onlarla görüştüğünde benden soğuyor bazen onu hissediyorum. Artık ne konuşuyolarsa veya eşim kendi kendine ne çıkarımlar yapıyorsa.. Artık o kadar paranoyakça düşünemiycem...
Suç tamamen eşimin aslında. Dışardaki insanları da suçlamaktan vazgeçtim ben. Dışardaki insana verirsin cevabını gider nolacak ki , çekirdek olarak ailenin mutluluğuna bakarsın...

Bence yapma ilişkinizi yıpratan zaten içten içe onun ailesini sevmemen olmuş gitsen ona sorsan ailesinin kusurlarını görmez suçlu sensindir o nedenle bence öyle yapacağına eğer yapabiliyorsan politik davranmayı seç mesafeli olarak görüş sık dişini ve asla onlarla polemiğe girme sana laf soksalarda duymamazlıkdan gel ve eşine onların hakkında konuşma belki sen böyle davranırsan onların hatalarını görmeye başlayacakdır birde bu yolu dene

Ben orda çok rezil oluyorum. Çocuk da çok hasta oluyor. Geçen bayramda gece sabaha kadar uyumadık kus allah kus. Çocuk ortakulak iltihabı olmuş, başka hastalıklar da geldi arkasından; sonrasında hastanelerde yattı günlerce...
Ben yoğun çalışan bir insanım. Gece 3-4 saat uyku ile işe gittim geldim. O günler kabustu...
Ben gece 10'da felan geliyorum eve yani o kadar yoğun çalışan bir insanım düşün. Ben oraya gidince ayrı bir yorgunluk oluyor bana aylarca kendimize gelemiyoruz.
Laf soktuklarında asla evlendiğimiz günden beri hiç ama hiç cevap vermedim. Asla muhatab olmam onlarla !
Onlarla birebir tartışmaya hiç girmedim. Onlar ne yapıyorlarsa arka tarafta yapıyolar zaten. Ama sürekli mesajlar verirler o da ayrı konu.
Çok açığımı aradılar ama onlar benim olgunluğuma, iyi niyetime çok şaştı kaldı ! Sanıyorlardı ki hır-gür çıkaracak vs.
Ben niye onlarla muhatab olayım ki, işim gücüm var onlarla mı uğraşcam.
Aynı evin içinde ne işim var onlarla benim ya !

Back