Böyle adaletsiz koca mı olur?

Eşin evde yokken iyice tartakla cemkir, eşine seni şikayet edecek bu kesin ama bari senin yediğin azara değsin böyle böyle bıkar dahada gelmez Haa birde eşinin yanında ona haddinden fazla iyi ol şaşkına dönsün prenses hanım

Valahi böylesine açarım ağzımı yumarım gözümğ eşim ne derse desin umurumda olmaz.Kendisi bana nasıl davranıyorsa bende aynı şekilde davranırım hatta mahalle kavgası bile ederim bunlar başka şeyden anlamaz çünkü.Evden gitsin diye de her türlü şeyi yaparım.Yüzüne söyleyin gitmeyi düşünmüyosun heraldr diye

Valahi böylesine açarım ağzımı yumarım gözümğ eşim ne derse desin umurumda olmaz.Kendisi bana nasıl davranıyorsa bende aynı şekilde davranırım hatta mahalle kavgası bile ederim bunlar başka şeyden anlamaz çünkü.Evden gitsin diye de her türlü şeyi yaparım.Yüzüne söyleyin gitmeyi düşünmüyosun heraldr diye
öyle bi insan değilim ama az daha zorlarsa o da olacak

Bu şımarıkligi ve terbiyesizligi nerden geliyor?
Soya çekim mi yoksa tamamen kisisel bir munasebetsizlik mi?
Misafir misafirligini bilecek,ev sahibi ev sahibligini
Gördüğüm kadariyla sizin bir kabahatiniz yok esiniz misafir o diyerek kayirmasin bosuna misafirse neden seytanlik pesinde
Ahhh aaaaaaahh en üzüldüğüm de boyle insanlarin, sizin gibi naif hanimefendi insanlara denk düşmesi
O bana dusseydi bi de görseydi
Sinir oldum

1-2 gün kalsa ya da 1 hafta falan idare edilebilir.. Ama zırt pırt geliyor diyorsun.. Normal olsa sürekli gelsin diye bakar insan ama böyle olunca gerçekten zor.. Bende mesela evimin düzenin bozulmasını ya da evime dışarıdan birinin müdahale etmesini asla istemem.. Sanırım bende dayanamazdım.. Uygun bir dille, eşine anlatmaya çalış.. Diğeri anlayacak gibi durmuyor.. Baktın eşinde anlamıyor.. Bir kere silkele bir daha yapmaya cesaret edemesin..

Bu şımarıkligi ve terbiyesizligi nerden geliyor?
Soya çekim mi yoksa tamamen kisisel bir munasebetsizlik mi?
Misafir misafirligini bilecek,ev sahibi ev sahibligini
Gördüğüm kadariyla sizin bir kabahatiniz yok esiniz misafir o diyerek kayirmasin bosuna misafirse neden seytanlik pesinde
Ahhh aaaaaaahh en üzüldüğüm de boyle insanlarin, sizin gibi naif hanimefendi insanlara denk düşmesi
O bana dusseydi bi de görseydi
Sinir oldum

Sizin gibi olmak isterdim acikcasi. Siz olsaniz napardiniz mesela? Konuda yazdıklarım disinda mesela evinizin isine karissa? Bulasik makinesine onu koyma bunu koyma vs diye müdahale etse, bebeginizin sizin yaninizda sıkıldığını soylese :)

Bide iş bulup size yerleşmesin de. Burda o konuları da gördük

Yerlesemez, büyük konusmayim ama bu sefer en ufak densizliginde cok kötü kavga ederim esime de o gitmiyorsa ben gidiyorum derim. Ama benim bulundugum sehirde kursa gitmisti gecen sene. Benim ev merkeze uzak. Bi de esime de defalarca istemedigimi söylemistim. Kursunun olduğu sokakta ev tutmuştu kendisine. Az buz değil 1 seneydi çünkü. Hala daha konusu açılır esim bana der sen kabul etmedin istemedin tamam dedim der. Ben de derim kusura bakma kendi kardesim olsa 1 sene boyunca yine istemem bizim ne özel hayatımız kalacak o zaman üç ev arkadasi gibi oturamam ben derim. Esim de o kadar esek degildir heralde istemicemi bilir. Ailesi de cok canımı sıkıyor ama. O kurs zamani cok baskı yaptilar abinde kal ev tutma diye. Beni insan yerine koyan yok tabi. Sanki ev benim degil sadece oğullarının evi. Hos oğullarına da fikir sormamislardi.

Serseriye bak hele.Çocuk senin yanında sıkılıyor ne demekmiş.Sana laf sokuşturuyor.Sıkılan yanıma gelmesin deseydiniz keşke.Kaç yaşında bu kız?Abisinin evine gelip kalabiliyorsa bu sizin de iyi bir insan olmanızdan.Size karşı yaptığı saygısızlıklara sessiz kalmayın.Ağzının payını usulünce verin.

Sizin gibi olmak isterdim acikcasi. Siz olsaniz napardiniz mesela? Konuda yazdıklarım disinda mesela evinizin isine karissa? Bulasik makinesine onu koyma bunu koyma vs diye müdahale etse, bebeginizin sizin yaninizda sıkıldığını soylese :)

Yerlesemez, büyük konusmayim ama bu sefer en ufak densizliginde cok kötü kavga ederim esime de o gitmiyorsa ben gidiyorum derim. Ama benim bulundugum sehirde kursa gitmisti gecen sene. Benim ev merkeze uzak. Bi de esime de defalarca istemedigimi söylemistim. Kursunun olduğu sokakta ev tutmuştu kendisine. Az buz değil 1 seneydi çünkü. Hala daha konusu açılır esim bana der sen kabul etmedin istemedin tamam dedim der. Ben de derim kusura bakma kendi kardesim olsa 1 sene boyunca yine istemem bizim ne özel hayatımız kalacak o zaman üç ev arkadasi gibi oturamam ben derim. Esim de o kadar esek degildir heralde istemicemi bilir. Ailesi de cok canımı sıkıyor ama. O kurs zamani cok baskı yaptilar abinde kal ev tutma diye. Beni insan yerine koyan yok tabi. Sanki ev benim degil sadece oğullarının evi. Hos oğullarına da fikir sormamislardi.

Aaa canim ben hayatimda ilk kez bulasik makinasi kullanmiyorum sen isine baksanaaaa
Tatli sert bicimde
Anlamazsa
Ay tamam senin baska isin yokmu? Benimi.takip ediosun
Ohoo bende laf hic bitmez ki bazıları terslenmeyi hakediyor .

Çünkü herkes kendi rahatının peşinde. Ailesi msraf olmasın derdinde. Kız sırtımı beleşe dayasam derdinde. Eşin de bi karısına söz geçiremiyor demesinler derdinde. Olan sana olacakmış nerdeyse. Allah tan dişini gösteriyorsun yoksa neler olurdu bilemem. Eşin de evlenmeyip ponçik kardeşi ile yaşasaymış

niye esinize aciklama yapmaya calistiniz ki,
evet haber vermedim haber vermek zorunda miyim desenize,
terbiyesiz kardesini once uyarsin, yengene saygili davran diye,
misafirse adabiyla misafir olsun,
madem uyandi o geleymis salona bir selam vereymis.

yerinizde olsam hic de kafama takip can sikmam,
dediklerine de cevap vermem,
esim bidi bidi yaparsa da once kardesini uyar, o bana davranisini degistirsin ben de ona gore davranisimi zaten degistiririm derim.

Serseriye bak hele.Çocuk senin yanında sıkılıyor ne demekmiş.Sana laf sokuşturuyor.Sıkılan yanıma gelmesin deseydiniz keşke.Kaç yaşında bu kız?Abisinin evine gelip kalabiliyorsa bu sizin de iyi bir insan olmanızdan.Size karşı yaptığı saygısızlıklara sessiz kalmayın.Ağzının payını usulünce verin.

Benimle yasit küçük degil

niye esinize aciklama yapmaya calistiniz ki,
evet haber vermedim haber vermek zorunda miyim desenize,
terbiyesiz kardesini once uyarsin, yengene saygili davran diye,
misafirse adabiyla misafir olsun,
madem uyandi o geleymis salona bir selam vereymis.

yerinizde olsam hic de kafama takip can sikmam,
dediklerine de cevap vermem,
esim bidi bidi yaparsa da once kardesini uyar, o bana davranisini degistirsin ben de ona gore davranisimi zaten degistiririm derim.

Neler soylemedim ki? Onlara gelince kör sagir dilsiz üc maymun. Bana gelince o maymun aslan kesiliyor

ooo kavga kıyamet yedi sülaleye duyurur o zaman

Konuyu okudum sinirden kendimi kaybettim :kızgın::skandal:
Valla ağzına .... ( anladınız burayı) öyle görümcenin. Allah aşkına saçma sapan konuştuğunda memnun değilsen, şikayetçiysen kapı orada gidebilirsin de. Beni kovuyor musun falan gibi tribr girerse ara kocanı ‘.... seni bu saygısız kardeşinle uğraşamam yok ben çocuğa iyi bakamıyormuşum, yok temiz değilmişim, yok şunu beceremiyormuşum vs kendisi burada ara konuş böyle saçmalayacaksa gitsin bi daha da bize gelmesin’ diyeceksin. Sonra telefonu kapar kapamaz eşin onu aramadan saçından sürü at dışarı. Kocanla kavga edersin ama ondan bi çırpıda kurtulursun. Ona da defol bi daha gelme de. Sonra elaleme bi sen dersin bi o der kim haklı tartışılır ama sonuçta kovmuş olursun.
Evli ve çocuklu değil sizinle yaşıt gelmiş sayko gibi yuvanızda terör estiriyor. Saçını başını yolarım valla.

kızlar anlatayım siz yorumlayın çünkü dışardan birinin görüşlerine ihtiyacım var.
2 gündür görümcem bizde (neden bizde kaldığına dair zerre fikrim yok, abisi zaten akşama kadar yok, akşam da genellikle odasına çekilir oyun oynar, benle arası hiç iyi değil, oğlumla da pek bi alakası yok)

benle arası da iyi değil kısaca özetleyecek olursam taa nişanlıyken bana "abim seni kullanıyor" dediği için baya bi tartışmıştık. evlendim bu kızın sürekli çok bilmiş tavırları, her şeyi ben bilirim havaları, emrivaki yaparak konuşması, insan içinde azarlaması... derken aramız baya soğudu. diğer geline de bu şekilde davranır ama o ağzını açmaya cesaret edemez, herkese aynı şekilde davranabileceğini sandı ama ben müsade etmedim, tartışmadım, kavga etmedim, sadece uzaklaştım.

onun dışında kaç kişiden arkamdan söylediği lafları duydum, bir değil iki değil. ama yine karşısına çıkıpta "sen bu kişiye neden hakkımda bunu dedin" demedim. yüz göz olmak istemedim. yine uzaklaştım sessizce.

eşimin kuzeninin eşiyle aramı bozdu, kendisine söylediğim lafı çok yanlış anlaşılacak şekilde çevirmiş kıza söylemiş gidip. kızla şuan aramız soğuk hiç olmayan bi şey yüzünden.

hamileyken de tartıştık numaramı falan sildi hakaret edip.
ve daha buna benzer şeyler.

bugünki olaya gelecek olursak, sabah hastaneye gidecektim, eşim işe gitmişti kendisi de uyuyodu, hiç girmedim odasına sessiz sedasız bebeğimle hazırlandık çıktık, otobüse bindim 5 dk geçmeden eşim aradı. neymişte neden haber vermeden seslenmeden "ben çıkıyorum" demeden çıkmışım. şok oldum. meğer kız uyanıkmış ben çıkar çıkmaz abisine liona nereye gitti falan diye mesaj atmış. seslendim cevap vermedi demiş. yememiş içmemiş ben kapıdan çıkar çıkmaz bu basit saçma mevzuyu abisine yetiştirmiş.
işin kötü tarafı eşim beni aramış bana hesap soruyor. uyuyordu dıyorum inanmıyor.

en son geçen geldiğinde de bana ikide bir "oğlun senden sıkılıyo, çocuk senin yanında sıkılıyo dersim olmasa alırdım, bak babasının yanında ne kadar mutlu gülüyo konuşuyo senin yanında öyle değil" gibi laflar edip durmuştu.

kısacası bu kız her ağzını açtığında ya laf sokar, ya birilerini öve öve anlatır bana örnek gösterir aklınca, ya bi konuda ders vermeye kalkar, ya sürekli ne yapmam gerektiğini söyler sormadığım halde, ya modumu enerjimi düşürecek laflar eder. özellikle yalnızken yapar bunu. hoş eşimin yanında yaptığı da oluyo da eşim hiç anlamıyo bile.

siz söyleyin ben napayım? eşimin karşıma geçip "ama o misafir" cümlesinin altına sığınarak sürekli onu savunmasından beni suçlamasından bıktım. ne zaman gelse benim illa canımı sıkacak bi şey söylüyo sonra ben surat asınca eşimin gözünde suçlu oluyorum. nasıl davranayım hem eşime hem ona?
Kaynanan vekil diye onu göndermiş galiba :KK70: valla sabirlisin sen susarsan o devam eder ya esine soyle anlat bu durumu aynı buraya yazdigin gibi he baktin anlamiyo devreye sen gir cik gorumcenin karşısına bole misafir olmaz

X