• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Böyle adaletsiz koca mı olur?

Okurken sinirlendim. Ne insanlar var eline ne geçiyor anlamıyorum. Ben sinirlenir kendimi yemekten napacagim aklima da gelmezdi. Allah yardımcın olsun . Bakalım kk hatunları nasıl yol gösterecek.

Sustuğun için kendinde o ukala haddi buluyor, eşin yokken güzelce bir azarla, sen kimsinki benim kocamla aramı açıyon, kalıyosan ev, sus otur, yiyorsan yemek sesini kes ye, başkada bişeye müdahil olma! Diye biraz hönkür bak nasıl ters köşe oluyor hanım, ha tabi sonra abisini arayıp salya sümük vicdan yapar ben gidiyorum v.s. Ama sen hiç takma eşinede ne ne olmuş ne olmuş ne demişim ben? Gibilerinden davran birazda gülerek aaaaayyyy korkulur bu kızdan evlerden ırak şeklinde inkar geldinmi bir süre seni idare eder:))

kotulukten fıtne fesatlıktan fücürluktan hoslanan bırı
bazı ınsanların hamurunda ıcınde vardır bu bunu kotuluk olarak bıle gormezler
esınıze kardesın şöyle yaptı boyle yaptı demeyın bence esınız aradakı dengeyı kurabılen bır ınsan degıl herkese hakkını veren bırı degıl
malesef evlenırken esımızın aılesıyle de muhattap olmak zorunda kalıyoruz sızın kardesınız oldugunu dusunun atsanız atılmaz satsanız satılmaz katlanmak mesafe koyup ıdare etmek bazı seylerı gormezden gelmek zorundaydınız degıl mı
oyle yapın

mesela bırı hakkında bırsey konustugunuzda ters cevırıp bambaska sekılde kısıye yetıstırmıs ya bunu kımden duydunuz
ben olsam duydugum an telefon acar musaıtsen goruselım der duydugum seyı kımden duydugumu aslında ne oldugunu soyler yanlıs anlasılmayı duzeltırdım acıklama yapmanız gerekıyordu cunku laf sızden cıkmıs sonucta yanlıs sekılde kısıye ulassa da

yanı kımseyle aranızı aslında bozamaz bozmaya calısabılır ama sız yanlıslıgı duzeltırsenız herkes kımın ne oldugunu bılır gorur ve bunu esınızde fark eder gozu acılır

bırde gorumcenızle oyle sohbet ortamlarına gırmeyın kımse hakkında ıyı bırsey bıle konusmayın ben bılmem haberım yok deyıp gecın en guzelı

cevap verip sustursanıza madem eşin sussanda konuşsanda seni suçlayacak
ağzının payını ver öyle suçlu ol en azından :kahve:

eşinizde var suç. ayrıca sizde neden muhatap olmuyorsunuz gayettte muhatap olup ters davranın gitsin evden terbiyesizlik yaptığı

Eşinize o kızın yaptıklarını anlatın. Savunmanızı böyle yapın susmayın sakın. Aramızı bozmaya çalışıyor deyin. Hem benim evimde kalıp hem de sana fişfikleyemez beni, deyin. Sakın görmezden gelmeyin çok yıpranırsınız

kocan evde yokken guzelce haddını bıldır
nerde durması gerektiğini hatırlat
bunu hak edıyor
kocana senıu sıkayet ederse de inkar et,
ne bulasık bır kız
dikkat et ses kaydı goruntu falan almasın sen çemkirirken

Saçını elime çoktan dolamıştım sanırım ama siz yine de başka bi çare bulun. İş eşinizde bitiyor.. Dengeyi kuracak olan o ama pek kuramamış.

Neden susuyorsunuz? Kavga edin demiyorum. Medeni bir sekilde "x gelir misin konusalim biraz" deyin. Uzlasmayi denemek bu kadar zor olmamali. Konusmak icin ozguveninizin olmadigini dusunuyorum. Ondan uzaklasmak meydani ona birakmak bana gore. Ona aile oldugunuzu, ve iyi gecinmek zorunda oldugunuzu, ona deger verdiginizi (yalan da olsa) ve ayni degeri ondan da beklediginizden falan bahsedin. Benim seninle bir sorunum yok, iyi anlasmak varken niye kotu olalim deyin. ailede boyle dikenler olabiliyor, ama bu dikenleri uzaklasarak buyutmek yada budayip ciceklenmesini saglamak size bagli.

Konu sahibi sen sussan da konuşsan da eşin seni suçlayacak belli ki, madem iki türlü de kötü sensin ver ağzının payını. Yaşı küçük sanırım, ergenlik gibi duruyor. Büyük konuşmak istemiyorum ama görümcem bunları bana yapsa ensesinden tutar kapının önüne koyuveririm edepsizlik ya. O kocaya da haddini bildiririm.

Kardeşi abisini arayana kadar seni de pek ala arayabilirdi zaten burdan belli. Ben kardeşimin evinde kalırken gelin hanım çıksa kardeşimi değil onu ararım. Bu kadar kötü niyetli olunmaz. Susmayın

eşiniz onu deyince dur ben şunu arayayım deyip direkt görümceyi arasaydınız keşke.

bence olayları eşinize aksettirmek yerine direkt görümce ile konuşun, gerekirse kavga edin. o ev sizin. sizi huzursuz edeni kovmak hakkınız. yzüne karşı varlığından rahatsız olduğunuzu ve gitmesini istediğini söyleyin. abisine şikayet ederse de etsin.

Kız kaç yaşında? Ona göre yorumlayalım.

Anlattıklarınızdan 13-14 gibi anladım. Yetişkin birinin davranışları değil. Durum buysa çocukla çocuk olmayın.

Ben konuda iki tane pasif gelin profili gördüm. Siz sanki görümceye ve kocaya laf edebiliyor musunuz?
Susmak da meydanı boş bırakmaktır. Yani size de yapacaklarını yapıyorlar.

Eşiniz baya safmış. Diyemiyor musunuz "huzurumuzu kaçırmak için uğraşıyor oyuna gelme" diye?
Gerçi deseniz ne? Eşiniz de değer vermiyor ki.

Ben o insanı evime sokmam evime..

Ah ah! Ben bana yapılanlara karşı sustum da ne oldu! Huzursuzluk olmasın, evliliğim yürüsün diye hiçbir şeyden şikayet etmezdim. Sonunda ne oldu ben küçük bir şey deyince gidip eşime söylediler o da bana carladı. Ben hiçbir şeyden şikayet etmeyip oturduğum için onlar suçsuz oldu ben kötü oldum. Sonunda gururuma yediremeyip gittim evden. Sakın susmasın kimse Herkes rahatsızlıklarını söylesin. İletişim halinde olmak gerek içine attıkça sen yıptanırsın onlar da masum kalır.

kızlar anlatayım siz yorumlayın çünkü dışardan birinin görüşlerine ihtiyacım var.
2 gündür görümcem bizde (neden bizde kaldığına dair zerre fikrim yok, abisi zaten akşama kadar yok, akşam da genellikle odasına çekilir oyun oynar, benle arası hiç iyi değil, oğlumla da pek bi alakası yok)

benle arası da iyi değil kısaca özetleyecek olursam taa nişanlıyken bana "abim seni kullanıyor" dediği için baya bi tartışmıştık. evlendim bu kızın sürekli çok bilmiş tavırları, her şeyi ben bilirim havaları, emrivaki yaparak konuşması, insan içinde azarlaması... derken aramız baya soğudu. diğer geline de bu şekilde davranır ama o ağzını açmaya cesaret edemez, herkese aynı şekilde davranabileceğini sandı ama ben müsade etmedim, tartışmadım, kavga etmedim, sadece uzaklaştım.

onun dışında kaç kişiden arkamdan söylediği lafları duydum, bir değil iki değil. ama yine karşısına çıkıpta "sen bu kişiye neden hakkımda bunu dedin" demedim. yüz göz olmak istemedim. yine uzaklaştım sessizce.

eşimin kuzeninin eşiyle aramı bozdu, kendisine söylediğim lafı çok yanlış anlaşılacak şekilde çevirmiş kıza söylemiş gidip. kızla şuan aramız soğuk hiç olmayan bi şey yüzünden.

hamileyken de tartıştık numaramı falan sildi hakaret edip.
ve daha buna benzer şeyler.

bugünki olaya gelecek olursak, sabah hastaneye gidecektim, eşim işe gitmişti kendisi de uyuyodu, hiç girmedim odasına sessiz sedasız bebeğimle hazırlandık çıktık, otobüse bindim 5 dk geçmeden eşim aradı. neymişte neden haber vermeden seslenmeden "ben çıkıyorum" demeden çıkmışım. şok oldum. meğer kız uyanıkmış ben çıkar çıkmaz abisine liona nereye gitti falan diye mesaj atmış. seslendim cevap vermedi demiş. yememiş içmemiş ben kapıdan çıkar çıkmaz bu basit saçma mevzuyu abisine yetiştirmiş.
işin kötü tarafı eşim beni aramış bana hesap soruyor. uyuyordu dıyorum inanmıyor.

en son geçen geldiğinde de bana ikide bir "oğlun senden sıkılıyo, çocuk senin yanında sıkılıyo dersim olmasa alırdım, bak babasının yanında ne kadar mutlu gülüyo konuşuyo senin yanında öyle değil" gibi laflar edip durmuştu.

kısacası bu kız her ağzını açtığında ya laf sokar, ya birilerini öve öve anlatır bana örnek gösterir aklınca, ya bi konuda ders vermeye kalkar, ya sürekli ne yapmam gerektiğini söyler sormadığım halde, ya modumu enerjimi düşürecek laflar eder. özellikle yalnızken yapar bunu. hoş eşimin yanında yaptığı da oluyo da eşim hiç anlamıyo bile.

siz söyleyin ben napayım? eşimin karşıma geçip "ama o misafir" cümlesinin altına sığınarak sürekli onu savunmasından beni suçlamasından bıktım. ne zaman gelse benim illa canımı sıkacak bi şey söylüyo sonra ben surat asınca eşimin gözünde suçlu oluyorum. nasıl davranayım hem eşime hem ona?
Eğer eşinize bırakırsanız onları (ailesini) tepenize çıkarır. Kendi sınırınızı kendiniz oluşturun. Ama kavga gürültüyle değil. Tatlı tatlı sesinizi çıkarın. Mesela eşiniz sizi aramış ya, hemen siz de görümcenizi arayın. 'Ablacım beni merak etmişsin sağol ama ben seni uyuyorsun sanmıştım. Keşke eşimi değil de beni arasaydın öğrenirdin ' gibi.. Size tavsiyem hiçbir zaman pasif kalmayın. Sizi çok iyi anlıyorum çünkü. Özellikle erkek ailesi bu konuda çok acımasız olabiliyor. Onların sizin aranıza girmesine izin vermeyin. Madem modunuzu düşürüyor mesafeli davranın. Ama asla kavga etmeyin. (Eşinizin gözünde tamamen haksız olursunuz konu ne olursa olsun). Her zaman kibar ama mesafeli..

Ben böylesini catcun delisi yaparim. Aslinda cok kolay. İyice psikopata bağlaman lazim.
İlk yarın sabahin köründe uyandirmakla başla. Herkonuyu abartı abartı...ahhhhh nerden biliyorsun bunu....ahhhhhh bana öğretirmisin vs. diye diye devam et

Back