• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Böyle adaletsiz koca mı olur?

kızlar hepinizin yazdıklarını okudum tek tek alıntılamak yerine topluca böyle yazayım, eşime de sessiz kaldığımı düşünenler olmuş kesinlikle öyle değil, baya bi tartıştık çok laf saydım aramızı bozuyor dedim, ama yok yok at gözlüğünü takmış car car onu savunup duruyor tek bildiği beni suçlamak. ama kardeşinin yüzüne karşı uyuyosun diye rahatsız etmemiştir vs demiş onla bir olup beni kötülememiş.

kardeşine cevap verdiğim çok zamanlar oluyor inanın ne mesafeden anlıyor ne laf söylemekten. o kadar tartıştığımız zamanlar oldu sonra hiçbi şey olmamış gibi yüzüme bakıyor anlamıyorum.
ama bu son 2 gelişinde sessiz kaldım ve dediğiniz gibi hata ettim sanırım.
bu arada benle yaşıt küçük değil.
Yanlış metod uyguluyorsunuz, asla aramızı bozuyor gibi savunmalar yapmayın, eşinize görümcenizle ilgili güzel konuşun, görümce sizi şikayet etsin, siz görümce hakkında tatlı sözler söyleyen eş olun, yalnızken lafınızı esirgemeyin çat çat yapıştırın ama eşinizin şahit olacağı ortamlarda gülümseyen şirin insan moduna girin, haber verip gitmenizi istiyormuş ya hanımefendi yataktan şöyle sıçrayarak birkaç kere uyansın birşeyi kalmaz.

Yanlış metod uyguluyorsunuz, asla aramızı bozuyor gibi savunmalar yapmayın, eşinize görümcenizle ilgili güzel konuşun, görümce sizi şikayet etsin, siz görümce hakkında tatlı sözler söyleyen eş olun, yalnızken lafınızı esirgemeyin çat çat yapıştırın ama eşinizin şahit olacağı ortamlarda gülümseyen şirin insan moduna girin, haber verip gitmenizi istiyormuş ya hanımefendi yataktan şöyle sıçrayarak birkaç kere uyansın birşeyi kalmaz.
Çok mantıklı konu sahibi. Pat pat yattığı odaya dal. :)) eşin yokken rahatsız edebildiğin kadar et. Eşin varken polyanna :)

Çok mantıklı konu sahibi. Pat pat yattığı odaya dal. :)) eşin yokken rahatsız edebildiğin kadar et. Eşin varken polyanna :)
Bu tipler eli maşalı kadın görmemiş ondan bu şımarıklıkları, başında borozan çalacaksın ki sıçrayarak uyansın, sonra da bütün şirinliğinle ben gidiyorum kuşum diyeceksin :KK70:

Bu tipler eli maşalı kadın görmemiş ondan bu şımarıklıkları, başında borozan çalacaksın ki sıçrayarak uyansın, sonra da bütün şirinliğinle ben gidiyorum kuşum diyeceksin :KK70:
Bide gelinden saygı bekliyor herkes. Eve gelin geldiyse ezilecek insan olarak bakılıyor. Eşimin gıcık bir kuzeni var mesela. Bana resmen gelin muamelesi yapar benden küçük kız yani. Dış kapının dış mandalı oysa. Ama ben susmadım ve alttan alttan işleyerek uzaklaştırdım onu. Umarım hep öyle kalır.

Bide gelinden saygı bekliyor herkes. Eve gelin geldiyse ezilecek insan olarak bakılıyor. Eşimin gıcık bir kuzeni var mesela. Bana resmen gelin muamelesi yapar benden küçük kız yani. Dış kapının dış mandalı oysa. Ama ben susmadım ve alttan alttan işleyerek uzaklaştırdım onu. Umarım hep öyle kalır.
Saygı gösterene saygı gösterilir ama ezmeye çalışana da gel biraz daha ez denmez, aslında iş koca da bitiyor, onlar eşlerini ezdirmezse kimse ezemez herkes yerini de haddini de bilir ama bazı kocalar maalesef dengeyi kuramıyor, yetmiyor bir de eşinin ezilmesine göz yumuyor, işte öyle durumlarda kadın tırnaklarını çıkarıp kendi işini kendi görecek mecburen.

Uzaklaştım dediğiniz kız sizden habersiz gelip günlerce kalıyor
Eşiniz hala onu savunuyor

Niye kuzen eşiyle aranızı bozmasına izin verdiniz ki
Gidip kadınla kadın kadına konuşsaydınız gerekirse çağırıp yüzleştirme yapalım deseydiniz

Hoş diğer konularınızıda bilmiyorum senin Kocanda zerre iş yok
Ses çıkartırsam olan bana olur diyorsun çünkü adam sana kıymet vermiyor
O yüzden görümce istediği gibi at koşturuyor

İçim şişiyo bu tür konuları okudukça.Ağzının payını ver sustur yahu şu insanı.Biri çocuğumla ilgili benim ona yaklaşımımla ilgili laf edicek galiba ağzına sokardım söylediklerini ki düşün anne bile değilim henüz.Hadsize bak !!
Bende sen önce bir anne ol
Ondan sonra o kimi sever bakarız derdim
Hiç sevmem bu tarzı ama hak edene hak ettiğini vereceksin

değil mi ya? akşama kadar abisiyle mi oturuyor sanki. abisi evde bile olmuyor. akşam da zaten odaya çekilip oyun oynuyor gene ben kalıyorum onunla.
Eşiniz mi işten sonra odaya cekilip oyun oynuyor? Bu adamlara bu hakkı niye tanıyorsunuz cidden anlamıyorum:işsiz:

Hahaha bende öyle yapardım
Sabahın sekizinde her gün elektrikli süpürgeyi açardım
Bir şey diyen olursa canım evime görümceciğim gelmiş ev temiz olsun istiyorum derdim :deli:
O uyanık görümceyi uyıtmazdım evimde

Aslında kocayıda rahatsız edeceksin akşam oynamaya mı gitti
Gel canım kızkardeşinin seni çok özlemiş meyve soydum çay koydum diye dakika başı çağırırdım
Yanına bir gıdım bir şey götürmezdim

kızlar anlatayım siz yorumlayın çünkü dışardan birinin görüşlerine ihtiyacım var.
2 gündür görümcem bizde (neden bizde kaldığına dair zerre fikrim yok, abisi zaten akşama kadar yok, akşam da genellikle odasına çekilir oyun oynar, benle arası hiç iyi değil, oğlumla da pek bi alakası yok)

benle arası da iyi değil kısaca özetleyecek olursam taa nişanlıyken bana "abim seni kullanıyor" dediği için baya bi tartışmıştık. evlendim bu kızın sürekli çok bilmiş tavırları, her şeyi ben bilirim havaları, emrivaki yaparak konuşması, insan içinde azarlaması... derken aramız baya soğudu. diğer geline de bu şekilde davranır ama o ağzını açmaya cesaret edemez, herkese aynı şekilde davranabileceğini sandı ama ben müsade etmedim, tartışmadım, kavga etmedim, sadece uzaklaştım.

onun dışında kaç kişiden arkamdan söylediği lafları duydum, bir değil iki değil. ama yine karşısına çıkıpta "sen bu kişiye neden hakkımda bunu dedin" demedim. yüz göz olmak istemedim. yine uzaklaştım sessizce.

eşimin kuzeninin eşiyle aramı bozdu, kendisine söylediğim lafı çok yanlış anlaşılacak şekilde çevirmiş kıza söylemiş gidip. kızla şuan aramız soğuk hiç olmayan bi şey yüzünden.

hamileyken de tartıştık numaramı falan sildi hakaret edip.
ve daha buna benzer şeyler.

bugünki olaya gelecek olursak, sabah hastaneye gidecektim, eşim işe gitmişti kendisi de uyuyodu, hiç girmedim odasına sessiz sedasız bebeğimle hazırlandık çıktık, otobüse bindim 5 dk geçmeden eşim aradı. neymişte neden haber vermeden seslenmeden "ben çıkıyorum" demeden çıkmışım. şok oldum. meğer kız uyanıkmış ben çıkar çıkmaz abisine liona nereye gitti falan diye mesaj atmış. seslendim cevap vermedi demiş. yememiş içmemiş ben kapıdan çıkar çıkmaz bu basit saçma mevzuyu abisine yetiştirmiş.
işin kötü tarafı eşim beni aramış bana hesap soruyor. uyuyordu dıyorum inanmıyor.

en son geçen geldiğinde de bana ikide bir "oğlun senden sıkılıyo, çocuk senin yanında sıkılıyo dersim olmasa alırdım, bak babasının yanında ne kadar mutlu gülüyo konuşuyo senin yanında öyle değil" gibi laflar edip durmuştu.

kısacası bu kız her ağzını açtığında ya laf sokar, ya birilerini öve öve anlatır bana örnek gösterir aklınca, ya bi konuda ders vermeye kalkar, ya sürekli ne yapmam gerektiğini söyler sormadığım halde, ya modumu enerjimi düşürecek laflar eder. özellikle yalnızken yapar bunu. hoş eşimin yanında yaptığı da oluyo da eşim hiç anlamıyo bile.

siz söyleyin ben napayım? eşimin karşıma geçip "ama o misafir" cümlesinin altına sığınarak sürekli onu savunmasından beni suçlamasından bıktım. ne zaman gelse benim illa canımı sıkacak bi şey söylüyo sonra ben surat asınca eşimin gözünde suçlu oluyorum. nasıl davranayım hem eşime hem ona?
hemen hemen her gelinin böyle bir cazgır görümcesi vardır bende de var..katlanacaksın eşinle evli kaldıkça..çünkü her zaman onlar haklıdır ve her zaman üste çıkarlar kocanda ona hak verir..

Siz neden anlaşamadığımız insanı eve kabul edip agirliyorsunuz?Senelerce olmasa da (çünkü kendi memleketime geldim)1 sene böyle aptal gorumcelik tipleri çektim en son arkadaşlarını ayarlayıp bize gelecekti bana sormak yok tabi abisiyle ayarlıyor benim taşma noktamdı tamm dedim gelsinler valizim hazır orada dedim onlar girer girmez ben cikarim tercih senin dedim o son oldu gorumcem arayıp sen geleceksen gel ama arkadaşların gelemez demis şu anda da nerdeyse 6 aydır gorsumuyoruz annesine geldi abisini yeğenini gördü beni görmesine gerek yok birbirimizden nefret ediyoruz zaten sessiz olmak size sınır hastalığından başka bir şey kazandırmaz dişinizi gosyerin

Saygı gösterene saygı gösterilir ama ezmeye çalışana da gel biraz daha ez denmez, aslında iş koca da bitiyor, onlar eşlerini ezdirmezse kimse ezemez herkes yerini de haddini de bilir ama bazı kocalar maalesef dengeyi kuramıyor, yetmiyor bir de eşinin ezilmesine göz yumuyor, işte öyle durumlarda kadın tırnaklarını çıkarıp kendi işini kendi görecek mecburen.
Çok haklısınız.
Abisi ben işteyim merak ettiysen yengeni ara sor diyecekti. Çokta zor olmasa gerek.

Böyle tipteki bir görümce mesafeli durmaktan mı anlar Allah aşkına. Zaten anlamamış ki siz mesafeli durdum dediğiniz halde kız sizden çıkmıyor dibinizde.

Eşiniz yokken görümcenin telefonunu saklayıp bir güzel ağzınıza geleni sayın gözünüzün döndüğünü görünce emin olun ki düzelir. Telefonunu saklayın dedim ki ses kaydı falan alamasın. Eşinize de şikayet ederse inkar edin. Bu tipler bundan anlar, siz alttan alıp mesafeli durdukça ayy ne saygılı gelin bu demiyorlar. Tam tersine afedersiniz ama açık yazacağım saftirik bu sesi de çıkmıyor ,dur bunun burnundan getireyim ben diyorlar. Dişinizi gösterin yoksa daha çooookkk konu açarsınız burda görümceyle ilgili.

çok haklısınız ama politik olamıyorum malesef. kız bi laf sokuyor sırf evimde misafir diye cevap vermiyorum ama haliyle yüzüm düşüyor suratım asılıyor içime dert oluyor. bu sefer eşimin gözünde ben suçlu oluyorum surat asıp oturuyorum diye.

çok haklısınız ama politik olamıyorum malesef. kız bi laf sokuyor sırf evimde misafir diye cevap vermiyorum ama haliyle yüzüm düşüyor suratım asılıyor içime dert oluyor. bu sefer eşimin gözünde ben suçlu oluyorum surat asıp oturuyorum diye.
Kardeşin laf edince sıkıntı yok.
Ben surat asınca mı dilin çözülüyor. Deyin sizde.

Back