Boy uzatma egzersizleri nelerdir?

iRem_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2009
271
0
31
Merhabalar ben 16 yasındayım boyumun uzamasını istiyorum. Genelde yan yatıp bacaklarımı yukarı assagı yaparım ve zıplarım. Baska hangi hareketleri onerirsiniz? Hergun duzenli spor yaparsam kac cm uzayabilirim? Boyum tahminen 1.58

canım, sana ben basketbolu öneririm en cok. basketbol en fazla boy uzatan spordur.ayrıca kalsiyum ve demir alımına dikkat et ( koyu renklı sebzeler, süt ürünleri özellikle) c vitamini alımına da dikkat et.
ergenlik cagında oldugun ıcın şansın cok yuksek uzar boyun üzülme...

bunlar dısında yetıskınlerde de işe yarayan yöntem "pilates". durus bozukluklarını düzeltir ve omurga kemıgını diklestirerek yetiskinlerde bile en az 3cm uzama saglar...

hadi canım kolay gelsın sana...

canım, sana ben basketbolu öneririm en cok. basketbol en fazla boy uzatan spordur.ayrıca kalsiyum ve demir alımına dikkat et ( koyu renklı sebzeler, süt ürünleri özellikle) c vitamini alımına da dikkat et.
ergenlik cagında oldugun ıcın şansın cok yuksek uzar boyun üzülme...

bunlar dısında yetıskınlerde de işe yarayan yöntem "pilates". durus bozukluklarını düzeltir ve omurga kemıgını diklestirerek yetiskinlerde bile en az 3cm uzama saglar...

hadi canım kolay gelsın sana...

Cok tesekkur ederim cevabın icin :1hug: Basketten pek hoslanmam ama voleybolu cok severim bi kac sene once sık sık oynardım kasım cıkmıstı :) Süt ürünlerini almaya calısıyorum pek sevmesemde..

İnsallah uzarım ya boyle kalırım diye odum kopuyo :S

Pilatesi cok duydum ama tam olarak ne oldugunu bilmiyorum biraz acıklar mısın?

iremcim,
endişelenme lütfen . daha çok gençsin. ben de senın yaslarında 1.55 cıvarıydım . su an 1.70 gibiyim.:) hic belli olmuyor yani.. bu arada pilatesi sormussun. bulundugun sehırde ımkanın varsa eger bır spor merkesınde eğitmen kontroulunde yapmanı öneririm. ama eger ımkanım yok dıyorsan. ebru sallı tv8 de pilates yaptırıyor. öneririm. ben arada katılıyorum. hiç olmadı görsel paylasım kısmından pilatesle ilgili videolar bulabılırsın. sakatlanmalara dikkat ama !
beslenme ve sporuna dikkat et boyun uzar. genetik durumundan söz etmemişssin ama ,,ben uzayacagına inanıyorum gereklı cabayı gösterdıgın takdırde...

iremcim,
endişelenme lütfen . daha çok gençsin. ben de senın yaslarında 1.55 cıvarıydım . su an 1.70 gibiyim.:) hic belli olmuyor yani.. bu arada pilatesi sormussun. bulundugun sehırde ımkanın varsa eger bır spor merkesınde eğitmen kontroulunde yapmanı öneririm. ama eger ımkanım yok dıyorsan. ebru sallı tv8 de pilates yaptırıyor. öneririm. ben arada katılıyorum. hiç olmadı görsel paylasım kısmından pilatesle ilgili videolar bulabılırsın. sakatlanmalara dikkat ama !
beslenme ve sporuna dikkat et boyun uzar. genetik durumundan söz etmemişssin ama ,,ben uzayacagına inanıyorum gereklı cabayı gösterdıgın takdırde...

10-15 cm uzamıssın ne guzel yaa :) Ben 10 cm uzasam yeter. Burda yok ki :/ Kacta yayınlanıyor? Annem babam 1.65 civarlarında ama dayım falan 1.80lerde. Kardesim 12 yasında ve benden bi kac cm uzun :KK43: Bu arada kardesim erkek

Sen kac yasındasın?

selamlar. bn 15 yaşındayım ve boyum 1.57,annem 1.51,babam ise 1.75. boyum 1-2 senedir uzamıyor. sürekli meyve sebze yiyorum.çok sewrim :) gnde en az 2 bardak süt yoksa yoğurt yiyorum. acaba boyum 1.65 olur mu? weya olması için neler yapabilirim. .. ?

merhaba ben 1,57 boyundayım 1,60 yada ,65 gibi bi oran bbana yetio bende yoğurt sürt içiorum uzun zamandır ama aynıyım gerçi yaşım 19 21e kadar uzamanın zamanı olduğunu duydum neler yapmalıyım yardım edersienniz sevinirim

ben 16 yaşındayım 1.65 boyundayım 48 kiloyum bnmde babam uzun annem normal bnDe istiyorum biraz daha uzasın boyum kısamı kalıyorum acaba normalmi?

Son düzenleme:
Meraba ben 15 yaşındayım.boyum 1.58,annemin boyu 1.50,babamın boyu 1.75.çevremdeki herkes 16 yaşına kadar daha uzarsın diyor.ondan sonrası milimetre şeklinde uzarsın diyorlar.bnde açıkçası kuskulanıyorum boyum uzamaz gibi geliyor sizce boyumun uzaması için ne yapmalıyım.bilgilendirirseniz sevinirim.

kızlar yüksek bir demire asılıp öyle bekleyebilirsiniz hergün belli bir süre.. yetişkinlerde bile bi kaç cm uzatıyor ki 16 yaşındakilerde uzama olur.. hergün evde sabah akşam zıplama çalışmaları yapın ve uzamax diye faydalı bir toz var baharatçılarda satılıyor.. sütle beraber ondan içebilirsiniz

Anlaşılan boy konusunda hepiniz çok endişelisiniz. Boy aslında ailenn genetik yapısıyla ilgili birşey fakat egzersizler yaparakta maximum seviyeye getirebiliriz. Mesela; basketbol,voleybol hatta demire asılı kal gibi tavsiyeler oldu. Fakat bunlardan en iyisi yüzmedir. Boğulmamak şartıyla bol bol yüzün. Bunun yanında duruş bozukluklarıda buna etken oluyor. Eczanelerde satılan boy uzatma ilaç,hap vb. gibi vitamin haplarndanda uzak durun ve sakın doktora veya bir uzmana tanışmadan bunları denemeyin herzaman doğal yoldan deneyin. Bunn yannda hergün süreklü esneme egzersizleride yapabilirsiniz. Basket pek boy uzatmaz ama sert zeminde olmamak üzere düzenli olarak basketbol oynayın. Tabi kemik gelişimi içinde süt ve süt ürünlerini düzenli olarak her sabah akşam alın. ( Bunları söylememe gerek yok zaten). Eğer bunlarda başarısız bir sonuç elde ederseniz bir uzmana başvurmanız lazım. Uzamıyo diye de bir gayeniz olmasın sakın bakarsınız aniden boyunuz atıverir hiç belli olmaz.

Tatlım keşke ailen destek olsada büyüme hormonu takviyesi alabilsen. Sanıırm istanbulda bou uzatma polikliniği vardı, bir çocuk dergisinde görmüştüm. O bayan eminim bu konuda bilgilidir. Boyunu ailesinin desteğiyle hormon takviyesi ile uzatanlar var.

ben 14 yasindayim ve boyum 166 anne boyu 160 baba boyu 183.hesaplatmistim benim aslinda 171 falan olmam gerekiyor sizce basketbol,pilates,ziplama falan yaparsam 171 olurmuyum?gerci 18 yasina kadar boy uzuyor ama ya uzamassa diye endiseleniyorum

selam canlar.
20 yaşındayım boyum 1.81
pek memnun değilim inanınki
ayaklarım kocaman 39 40 giyiyorum
kot almaya gidiyorum
standart bedenlerin hepsi ufak geliyor
illa kaliteli markalardan almam gerekiyor
onlar ancak uyuyor
küçükken acayip süt içmişim
günde litrelerce
şimdi ise nefret ederim
vitamin içmişim bilginize
4 sene yüzdüm onunda çok etkisi olabilir
bayanların boyları 21 yaşına kadar uzamaya devam edermiş düzenli beslenin
inşallah ben dahada uzamam nişanlımdan biraz uzunum çünkü :ecrin_bebek:
sakın üzülmeyin uzarsınızz bayanssulusmile

ben 20 yaşındayım boyum 165 ama erkek arkadaşım 188 :KK43: 3yıldır birlikte oldugumz için artık bu farka alıştım ama yine de onunla birlikteyken uzun boylu kızların yanımızda olması beni çok rahatsız ediyo beni kıyaslıyacağını düşünüyorum. artık uzamam diye düşünüyorum ama Kayru arkadaşımız 21 yaşına kadar uzayabileceğimizi yazmış gerçekten benim hala şansım var mı belki de çok istedigim seylerden biridir biraz daha uzun olmak en azından 170 olsam dünyalar benim olurdu herhalde :)) çünkü topukluyla çok rahat 180 olurdum bu da harika bir şey benim için:S

valla kızlar ben bır tv gordum

cemen dıye bır ot varmıs bu otu bır lıtre zeytınyagına bır kasık koyup bunu 7 gun bekletıyorsunuz demlemeye ama 7 gunun ıcınden bırı guneste beklesın dahaca demlenmesı ıcın

neyse beklettınız ya bunu dız kapagınız bıraz alt kısmına
dırseklerınızın kıkırdak kısmı varya oraya
bıleklerınıze suruyormussunuz bır ay galıba bu boy uzatıyormus

ayrıca cemen otunu cay gıbı demleyerek ıcmekde faydası varmıs

bende 17 yasındayım 2 senedir falan uzamadım hiç boyum 1.60 ama su sıralar sürekli hopluyup zıplıyorum hiç deilse 1.65 olma ihtimalim varmı ?

X