Boy uzatma acil yardım!

gamze159

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2009
313
1
16 yaşındayım. boyum 159 cm. boyumun kısa olduğunu düşünüyorum. uzatmak için bitkisel kaynaklı bişeyler kullanabilir miyim? lütfen yardım edin. süt içiyorum bunun dışlında ne yapabilirim?

birde sizce boy uzamam durana kadar boyum kaç cm daha uzar? ve benim yaşımda olanlar boylarını yazabilir mi? şimdiden sağolun kızlar.

boyunun uzaması için spor yap bence voleybol,basketbol falan oyna.21-22 yasına kadar bikaç cm daha uzarsın.

En güzeli acilen( geç kalmadan çünkü sınır 16 yaş sınırında) bir Endokrin uzmanına danışmanız...Oğlum o şekilde uzadı...

16 yaşındayım. boyum 159 cm. boyumun kısa olduğunu düşünüyorum. uzatmak için bitkisel kaynaklı bişeyler kullanabilir miyim? lütfen yardım edin. süt içiyorum bunun dışlında ne yapabilirim?

birde sizce boy uzamam durana kadar boyum kaç cm daha uzar? ve benim yaşımda olanlar boylarını yazabilir mi? şimdiden sağolun kızlar.

boy uzaması ilk önce genetikdir.mesela anne ve babanın boyu nasıl?anne baban uzun degilse senin de uzaman biraz güç mesele.benim annem ve babamin boylari kısa ve benim boyum da senin gibi.ben boyumdan şikayetçi filan degilim.zamanında çok yüzdüm,spor yaptım,süt içtim boy uzaması için ilaç bile kullandım ama boşuna.uzamadı.yani bence senin boyun da normal.kafana takmaaa :)
ama illa ki kısayım,uzayacağım diyorsan yeşilim arkadaşımızın dediği gibi doktora görünebilir,ondan fikir alabilirsin.

Genetik faktörler çok önemli.Bol bol süt içmek,ilik ve kemiksulu çorbalar içmek,voleybol oynamak,plates yapmak...
Bunlar destekleyici unusurlardır,ama en önemli ayağını genetik kısmı oluşturur.Kızların uzaması regl dönemine kadar hızlıdır,regl olduktan sonra 3-5 cm arasında uzarsınız.
16 yaşında iken boyum 1.77 idi.Boyumun uzaması için çaba sarf etmedim hiç.şutarafagitti
Umarım istediğin boya ulaşırsın.opuyorumnanaktan

boy uzaması ilk önce genetikdir.mesela anne ve babanın boyu nasıl?anne baban uzun degilse senin de uzaman biraz güç mesele.benim annem ve babamin boylari kısa ve benim boyum da senin gibi.ben boyumdan şikayetçi filan degilim.zamanında çok yüzdüm,spor yaptım,süt içtim boy uzaması için ilaç bile kullandım ama boşuna.uzamadı.yani bence senin boyun da normal.kafana takmaaa :)
ama illa ki kısayım,uzayacağım diyorsan yeşilim arkadaşımızın dediği gibi doktora görünebilir,ondan fikir alabilirsin.

annem babamda kısa yani fazla uzun değller normaller bilmiyorm hergün düznli spor yapıyorm sütümü içiyorm inş uzarım yaa fazla istemiyorm yaa sçyle 1.68 fln olsam çok güzl olur =)

Boy uzatmanın yaşa göre uzatılabilme ortalaması:

12 - 14 yaş 9 - 7 cm
14 – 15 yaş 7 – 6 cm
16 – 17 yaş 6 – 5 cm
18 – 19 yaş 5 – 4 cm
20 – 21 yaş 4 – 3 cm
21 – 22 yaş 2 – 1 cm

Boy uzatma kürünün uygulamasında iki kural vardır.

Birinci kural, Torik, Palamut,Uskumru veya Kefal balıklarından birisini haftada en az 3 defa 200-250 gr buğulama veya ızgara olarak tüketmektir. Bu balıkların sırt kısmındaki siyah etli kısım boy uzatmada etkili olan kısımdır.

Çocuğunuza 12 yaşına kadar haftada 3 defa 250 gram dört balıktan birinin özellikle palamut balığının ızgara ya da buğulaması yapıldıktan sonra derisini kaldırıp sırt kısmındaki siyah etli kısmını yedirirseniz çocuğunuzun boyunun daha hızlı uzamaya başladığını hayretle göreceksiniz.12 yaşından sonra bu kür yeterli olmayıp bitkisel desteğe ihtiyaç duyulmaktadır.

İkinci kural ise, hiç bir yan tesiri olmayan bitkisel bir çayın 6 ay müddetle haftada 1 kere demlenip içilmesi gerekiyor.Bu bitki çayı Prof. Dr ibrahim Saraçoğlu’nun web sitesinden sipariş edilebiliyor.

X