Boşlukta mıyım?

Canım daha yeni bitmiş uzun ilişki ha oncedinde bitme sinyalleri vermiş ve sen kendini buna hazırlamıştın ama yani şuan bu gerçekle yuzyuzesin ve sağlıklı karar veremezsin. Bence kendini bı toparla bı dinlen, ruhun kalbin bu kirikliklari,incinmeleri bı iyileştirsin. Yas surecini bı atlat ondan sonra biri girsin hayatına. Yanlış karar vermeye musaitsen hiç girme. Onunla arkadaş kal ve bence toparlanma sürecinde olduğunu söyle . Ki bence kolay toparlanırsin çünkü bu adam yormuş seni ve sen mantıklı bir kızsin.

Haklısınız. Ani bir ayrılık olmadı benim için, yolun sonunda olduğumuzun farkındaydım. Yas sürecim çok önce son buldu aslında. 4 senemiz bir geçmiş, belki toparlarız diye diye bekledim ama hiç toparlayamadık. Eski heyecanım kalmadı, görüştüğümüzde bile hevessizdim çünkü hep karamsardı erkek arkadaşım. Benimle gelecek planları kuran adamdan eser kalmamış, her şeye bahane bulan mıymıntı bir tipe dönüşmüştü. Mutsuzdum yani. Ha ama yeni biriyle görsen üzülür müsün derseniz, üzülürüm sanırım. O yüzden aynısını ona da yapmak istemiyorum.

Vallahi isteme konusu açıldığından beri böyleyiz inanın ki. İlk bahanelerle başladı, sonra ağırdan mı alsak, vay efendim buluşmasak mı etmesek mi derken ben patladım buralara kadar geldik. İstemeye gelelim diyen de kendisiydi bu arada, benim hiç böyle bir talebim olmadı.

Psikoloji altı üstü bir davranış bilimi. :) İnsan hep kendi kendine kalamıyor, kendini dinleyemiyor. Bir yerde anlatmaya, objektif yorumlara ihtiyaç duyuyor. Ben de zamana ihtiyacım olduğunu düşünüyorum ama istemsizce biraz etkilendim sanırım. Bu da beni rahatsız etti.
Bazen ilişkilerde işte şu kadar yıldır birlikteyiz artık evlenelim moduna giriliyor. Sizinki de o psikolojiye girmiş sanırım. Emin olan insan erteleyelim diye teklif dahi sunmaz.

Geçen başka bir konuda da yazmıştım. Kardeşimin sevgilisi kardeşim onu terk edince 1 yıl içinde başkasıyla evlendi. Aynı bu durumdaydılar.

Dengesiz vallahi bu adamlar.

Belkide doğru kişi şuan bilemeyiz fakat kendine biraz zaman tanımalısın. Eğer ki bir adım görürsen o kişiyede hissettiklerini duygularını belirtmelisin.
Belkide hayatının baharını yaşayacaksın (umarım)
Acele etme. Bırak zaman seni güzelliklere sürüklesin.

Çok teşekkür ederim güzel temennileriniz için. :KK200:

Ben de en son orada kalmışım. Hatta ankaradan geleceklerdi, bizde mi kalsalar mevzusu vardı.

Bence hiç kötü hissetme kendini. İçinde bitirdiysen bitmiştir. Ayrılık konuşması şart değil. Eğer illa ki rahatlamak istiyorsan son kez ya yüzyüze ya telefonda açıkla, bittiğini söyle. Yapamam diyorsan da basit bir mesaj at, bir daha da arayıp sorarsa cevap verme.

Diğer kişiyle de durumu dengede tutmaya çalış. Sıkıntını unutmak için hızlı ilerleme ama fazla temkinli olup kendinden de uzaklaştırma. Çok yeni sonuçta, normalde de olması gereken bu. Fazla kasmadan akışına bırak, tanımaya çalış, iyi vakit geçirmeye çalış.

İşte biz genel olarak bu şekilde ayrıl barış süreçleri geçirdiğimiz için acaba yeniden başlar mıyız diyorum. Bir yandan yeniden başlamak hiç istemiyorum, bir yandan başka birinin hayatına girdiğini düşünüp üzülüyorum. Bir yandan diğer çocuğun mesajını görünce suratımda gülümseme oluşuyor, mutlu oluyorum. Cidden kafam karışık galiba, ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Haklısınız. Ani bir ayrılık olmadı benim için, yolun sonunda olduğumuzun farkındaydım. Yas sürecim çok önce son buldu aslında. 4 senemiz bir geçmiş, belki toparlarız diye diye bekledim ama hiç toparlayamadık. Eski heyecanım kalmadı, görüştüğümüzde bile hevessizdim çünkü hep karamsardı erkek arkadaşım. Benimle gelecek planları kuran adamdan eser kalmamış, her şeye bahane bulan mıymıntı bir tipe dönüşmüştü. Mutsuzdum yani. Ha ama yeni biriyle görsen üzülür müsün derseniz, üzülürüm sanırım. O yüzden aynısını ona da yapmak istemiyorum.
Yas sürecin çoktan geçtiyse ve olumlu bir alışkanlığı ni da aramiuorsan, bu çocukla sağlam ve mijik adımlarla olabilir bence .

Evet, zaten yeterince ilgi gösterse, beni değersiz hissettirmese ayrılmazdık. Ama cidden ilgi arayarak başlamamıştım, tesadüf gelişti her şey tersine kendimi ortamdan soyutlamaya çalışırken. Bir yandan Allah üzüntümü görüp de benim karşıma doğru insanı mı çıkardı diyorum bir yandan boşlukta mıyım diyorum, saçmaladım iyice.
Önceden tanıdığın biri olsa daha farklı yorum yapardım. Yeni tanıdığın biri hayatının fırsatı da olabilir bilemeyiz. Şimdilik bir şey yapma sadece gözlemle. Hayatının aşkı da olabilir çünkü belli olmaz.

Bazen ilişkilerde işte şu kadar yıldır birlikteyiz artık evlenelim moduna giriliyor. Sizinki de o psikolojiye girmiş sanırım. Emin olan insan erteleyelim diye teklif dahi sunmaz.

Geçen başka bir konuda da yazmıştım. Kardeşimin sevgilisi kardeşim onu terk edince 1 yıl içinde başkasıyla evlendi. Aynı bu durumdaydılar.

Dengesiz vallahi bu adamlar.

Ben bu kadar onu düşünüyorum da kendisi de dakika bir gol bir birini bulabilir gerçi belli olmaz. Ablasının ağzının içine bakan biri onun layık gördüğü bir "kısmetle" de evlenir muhakkak.

Astoria Astoria terzi kendi söküğünü dikemezmiş derler, sizin ki o hesap olmuş :))
Evet boşluktasınız çünkü 4 senenin verdiği bir alışkanlık var, yaşanmışlıklar var, emek var ama öte yandan da son zamanlarda ayrıldığınız erkek arkadaşınız tarafından da çoook ihmal edilmişliğiniz var, kafanız karışık, belki epeydir yaşamayı unuttuğunuz, bir erkek tarafından önemli ve özel hissettirilme duygularınız gün yüzüne çıktı yeni arkadaşınızın size yakın davranması sebebiyle.

Yakınlaşmak ihanet gibi geliyor ama bir yandan da hoşunuza gidiyor, bu çelişkiler de sizi iyice kafa karışıklığına sürüklüyor değil mi?
Evet belki ciddi bir ilişki istiyorsunuz ama ciddi bir ilişkinin temelleri arkadaşlık kurularak atılır unutmuşsunuz, kendinizi kapıp koyverin demiyorum ama ihanet ediyor hissinden sıyrılın çünkü ayrılmışsınız, şu an yaşadığınız arkadaşlıkta da anın tadını çıkartın, belki sizle gerçekten arkadaşça ilgileniyordur, siz duygusal boşlukta olduğunuz için yaklaşımı farklı algılıyorsunuzdur, belki de amaç gerçekten flört etmektir, flört etmek istiyorsanız karşılık verirsiniz sonrasına da sonra bakarsınız, sonuçta kocaman erişkin ve mantıklı bir kadınsınız, bir ilişki de ne kadar ileri gitmek istediğinize karar verecek, bir ilişki için kriterleri olan olgunluktasınız, sınırlarınızı kendiniz çizersiniz, gerisi de olacağına varır.

Vallahi isteme konusu açıldığından beri böyleyiz inanın ki. İlk bahanelerle başladı, sonra ağırdan mı alsak, vay efendim buluşmasak mı etmesek mi derken ben patladım buralara kadar geldik. İstemeye gelelim diyen de kendisiydi bu arada, benim hiç böyle bir talebim olmadı.

Psikoloji altı üstü bir davranış bilimi. :) İnsan hep kendi kendine kalamıyor, kendini dinleyemiyor. Bir yerde anlatmaya, objektif yorumlara ihtiyaç duyuyor. Ben de zamana ihtiyacım olduğunu düşünüyorum ama istemsizce biraz etkilendim sanırım. Bu da beni rahatsız etti.
Evet biliyorum.
En azından bu yaşadığınızı başkası yazmış da siz okuyor gibi düşünüp yorum yapın.

Dediğim gibi boşluktan kaynaklanıyor. Boşluktan kaynaklanmasa bile emin olmak adına zaman önemli. O zamanda da flörte kaydırmamak lazım diye düşünüyorum :)

Astoria acikcasi o konundan sonra son durumu merak ediyordum.Böyle bir bitis tahmin ettim cünkü kendisi tamamiyle umutsuz vaka..
Genelde uzun yorumlar yaparim ama :) bu durumda yapilacak sey belli aslinda..
Erkek arkadasiniz bence gecmiste kalsin ve degisik! Ablasi da..
Aliskanlik olmustur bazi seyler mutlaka.Ister istemez kiyas da yapacaksinizdir..Ama hayat her zaman dogru insan sürüklemiyor hayatiniza..Suan gorusmekte oldugunuz kisi sizin icin dogru,size uygun hatta ruh esiniz olabilir..Sadece hizli ilerlemesine izin vermeyin.
Eski erkek arkadasiniza yanlis falan yapmis olmazsiniz.Aksine duysun kendini bulunan hint kumasi oldugunu anlasin.Bu sizi karaktersiz yapmaz.Iliskisine gerekli özeni göstermedigi icin onu yetersiz! yapar.
Simdi yavas yavasss tatli tatli bir heyecan baslayacak..Anin tadini cikarin.. :KK66:

Vallahi öyleymiş, kabullenmek istememiştim ama. Ablasının gazına geliyormuş demek ki artık hakkımda ne söylediğini bilmiyorum. Ablasıyla kavga ettiği zamanlarda bile barışması için ikna eden taraftım, bu kadar "iyi olmaya" gerek yokmuş demek ki. Haksız yere beni üzdükleri her şeyi birebir yaşamalarını dilerim.
“Bu kadar iyi olmamak” benim hayat mottolarımdan biri.
Kimse için de bir daha “bu kadar iyi olmazsın”
4 sene için üzülme astoria..deneyimler nasıl ediniliyor,nasıl ders çıkarılıyor hayattan???
Eski konunda uzun uzun ben de yazmıştım ama ben sadece “kararsız” tutumu için “bitir” önerisinde bulunmuştum. Adam netice itibariyle falsoymuş. Tartışmalar çok belirleyici ilişkide bence. Doğru düzgün tartışamayıp,sapır saçma bir yere geliyorsa olay ilişki için de “ne gereği var” denebilir bence.
Ablasıyla mutluluklar dileyip uğurlamışsın işte, sen bitirmişsin ama adamın kararsızlığı sana da bulaşmış acaba:) bitmedi mi acaba diye mi düşünüyorsun:)
Yas süreci(4 yılına acıma diyeyim) biraz daha devam edebilir ama önüne bak lütfen.
Kibar beyfendiyle de istediğin hızda devam et bence. Çünkü eski ilişkin uzun süredir uzatmalardaydı zaten anladığım kadarıyla.

Astoria Astoria terzi kendi söküğünü dikemezmiş derler, sizin ki o hesap olmuş :))
Evet boşluktasınız çünkü 4 senenin verdiği bir alışkanlık var, yaşanmışlıklar var, emek var ama öte yandan da son zamanlarda ayrıldığınız erkek arkadaşınız tarafından da çoook ihmal edilmişliğiniz var, kafanız karışık, belki epeydir yaşamayı unuttuğunuz, bir erkek tarafından önemli ve özel hissettirilme duygularınız gün yüzüne çıktı yeni arkadaşınızın size yakın davranması sebebiyle.

Yakınlaşmak ihanet gibi geliyor ama bir yandan da hoşunuza gidiyor, bu çelişkiler de sizi iyice kafa karışıklığına sürüklüyor değil mi?
Evet belki ciddi bir ilişki istiyorsunuz ama ciddi bir ilişkinin temelleri arkadaşlık kurularak atılır unutmuşsunuz, kendinizi kapıp koyverin demiyorum ama ihanet ediyor hissinden sıyrılın çünkü ayrılmışsınız, şu an yaşadığınız arkadaşlıkta da anın tadını çıkartın, belki sizle gerçekten arkadaşça ilgileniyordur, siz duygusal boşlukta olduğunuz için yaklaşımı farklı algılıyorsunuzdur, belki de amaç gerçekten flört etmektir, flört etmek istiyorsanız karşılık verirsiniz sonrasına da sonra bakarsınız, sonuçta kocaman erişkin ve mantıklı bir kadınsınız, bir ilişki de ne kadar ileri gitmek istediğinize karar verecek, bir ilişki için kriterleri olan olgunluktasınız, sınırlarınızı kendiniz çizersiniz, gerisi de olacağına varır.

Öyle oldu, mesleğin kendime faydasını hiç göremedim zaten ehehe. Aslında denedim ama ben denedikçe karşı taraf kapattı kendini. Bazen zorladıkça da olmuyor. Eski erkek arkadaşım son zamanlarda bana kendimi çok değersiz hissettirdi, yeri geldi maddi şeyleri bile önüme koyduğunu hissettiğim zamanlar oldu laf arasında. Ablam da ablam demesi zaten son noktaydı, 3. kişiler araya girerse onu 3. kişileriyle uğurlamak düştü bana demek ki ablası benden daha değerliymiş. Hayal kırıklığımı inkar edemem ama. Dediğiniz gibi de olabilir, belki ben yanlış anlıyorumdur ilgisini. Ama çok kibar ve ilgili, arkadaşça yaklaşıyorsa bile bana kendimi değerli ve mutlu hissettirdi. Eski erkek arkadaşımı başka birisiyle yan yana görseydim çok üzülürdüm, belki o da üzülür diye hemen saygısızlık etmek de istemem ona.

Astoria seninle yıldızımız pek barışmadı ama o çocukla yolunu ayırmana mutlu oldum, açıkçası. Umarım tekrar dönmek gibi bir hata yapmazsın. Evden haklı oluşunun gururuyla ayrıldı diyorsun ama erkek milleti belli olmaz. Senin algılarınla oynamasına izin verme.

Şu an hayatında olan (böyle mi denir?) çocuk için de sen bir girişimde bulunma. Tanı bakalım biraz. İlla bir şeyler olacak diye bir şey yok. Baktın uymuyor, onu da çıkarıverirsin hayatından. Ayrıca bu yarabandı olayı falan değil. Öyle olsa direkt bir ilişkiye girmek için çırpınırdın. Sen temkinlisin. Her neyse uzatmayayım sağlıcakla.

Çok teşekkür ederim güzel temennileriniz için. :KK200:

İşte biz genel olarak bu şekilde ayrıl barış süreçleri geçirdiğimiz için acaba yeniden başlar mıyız diyorum. Bir yandan yeniden başlamak hiç istemiyorum, bir yandan başka birinin hayatına girdiğini düşünüp üzülüyorum. Bir yandan diğer çocuğun mesajını görünce suratımda gülümseme oluşuyor, mutlu oluyorum. Cidden kafam karışık galiba, ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
İyi ama daha önceki ayrıl barış ile şimdiki farklı bence. Birincisi aileler işin için dahil olmuş sayılıyor, çünkü artık resmiyete dökecektiniz. Bu aşamadaki ayrılık daha farklıdır. İkincisi daha öncekiler kendi aranızdaki problemlerdi ama bu tartışmada ablasıyla ilgili durumlar da olmuş. Yani barışsanız da artık ömrü billah aranızda bir husumet oluşacak resmen. Üçüncüsü bu durumda ablam demişti diyen adam ileride bütün tartışmalarda benzeri şeyler dile getirecek, mide bulandıracak.

Bence sen aslında duygusal olarak soğumuşsun ama 1,5 yılım, bu ilişki için onca emeğim boşa gitti gerçeğini görmemek için rest çekemiyorsun net bir şekilde.

Yanlış düşünüyorsun bu konuda da 50li yaşlardaki insanlar bile torun torbaya karıştıktan sonra boşanıyor, hayatını yaşıyor. 1,5 yıl mı önemli yani bunun yanında.

Hayat 1 gündür, o da bugündür demişler. Kaybettiklerini düşünme. Gerçekten bitmemiş olsa zaten başkasına karşı bir çekim hissetmezdin. Şöyle düşün, belki tanıştığın kişi hayatının aşkı ama sen eski sevgilinle ilgili kararsızlık yaşarken bunu farkedemeyip o treni kaçırmış olacaksın.

Eski sevgilin buna değer mi?

Astoria acikcasi o konundan sonra son durumu merak ediyordum.Böyle bir bitis tahmin ettim cünkü kendisi tamamiyle umutsuz vaka..
Genelde uzun yorumlar yaparim ama :) bu durumda yapilacak sey belli aslinda..
Erkek arkadasiniz bence gecmiste kalsin ve degisik! Ablasi da..
Aliskanlik olmustur bazi seyler mutlaka.Ister istemez kiyas da yapacaksinizdir..Ama hayat her zaman dogru insan sürüklemiyor hayatiniza..Suan gorusmekte oldugunuz kisi sizin icin dogru,size uygun hatta ruh esiniz olabilir..Sadece hizli ilerlemesine izin vermeyin.
Eski erkek arkadasiniza yanlis falan yapmis olmazsiniz.Aksine duysun kendini bulunan hint kumasi oldugunu anlasin.Bu sizi karaktersiz yapmaz.Iliskisine gerekli özeni göstermedigi icin onu yetersiz! yapar.
Simdi yavas yavasss tatli tatli bir heyecan baslayacak..Anin tadini cikarin.. :KK66:

Çok teşekkür ederim, bunları okumak rahatlatıyor beni. Yani bilmiyorum, belki hatalı düşünüyorumdur ama hemen de "Astoria yeni ilişkiye başlamış" ı duysun istemem, 4 senelik bir yaşanmışlık var sonuçta. Üzülür belki, ben olsaydım üzülürdüm. O bana saygısızlık etti ama ben ona saygımı koruyorum hala.

“Bu kadar iyi olmamak” benim hayat mottolarımdan biri.
Kimse için de bir daha “bu kadar iyi olmazsın”
4 sene için üzülme astoria..deneyimler nasıl ediniliyor,nasıl ders çıkarılıyor hayattan???
Eski konunda uzun uzun ben de yazmıştım ama ben sadece “kararsız” tutumu için “bitir” önerisinde bulunmuştum. Adam netice itibariyle falsoymuş. Tartışmalar çok belirleyici ilişkide bence. Doğru düzgün tartışamayıp,sapır saçma bir yere geliyorsa olay ilişki için de “ne gereği var” denebilir bence.
Ablasıyla mutluluklar dileyip uğurlamışsın işte, sen bitirmişsin ama adamın kararsızlığı sana da bulaşmış acaba:) bitmedi mi acaba diye mi düşünüyorsun:)
Yas süreci(4 yılına acıma diyeyim) biraz daha devam edebilir ama önüne bak lütfen.
Kibar beyfendiyle de istediğin hızda devam et bence. Çünkü eski ilişkin uzun süredir uzatmalardaydı zaten anladığım kadarıyla.

Evet bayadır uzatmaları oynuyorduk, yolun sonunda olduğumuzun ben de farkındaydım ama insan yine de objektif gözlerden teyit etme ihtiyacı duyuyor. Burada kızların önerisiyle konuşmaya karar verdim ama fecaat oldu. Bizim kavgalarımız genel olarak uzun süreli oluyor, yani ayrıl barış araları çok uzun süreli. O yüzden acaba bir şey olur da yeniden eski sevgilime aklım kayar mı diyorum, bir yandan istemiyorum aynı şeyleri tekrar yaşamak.

Öyle oldu, mesleğin kendime faydasını hiç göremedim zaten ehehe. Aslında denedim ama ben denedikçe karşı taraf kapattı kendini. Bazen zorladıkça da olmuyor. Eski erkek arkadaşım son zamanlarda bana kendimi çok değersiz hissettirdi, yeri geldi maddi şeyleri bile önüme koyduğunu hissettiğim zamanlar oldu laf arasında. Ablam da ablam demesi zaten son noktaydı, 3. kişiler araya girerse onu 3. kişileriyle uğurlamak düştü bana demek ki ablası benden daha değerliymiş. Hayal kırıklığımı inkar edemem ama. Dediğiniz gibi de olabilir, belki ben yanlış anlıyorumdur ilgisini. Ama çok kibar ve ilgili, arkadaşça yaklaşıyorsa bile bana kendimi değerli ve mutlu hissettirdi. Eski erkek arkadaşımı başka birisiyle yan yana görseydim çok üzülürdüm, belki o da üzülür diye hemen saygısızlık etmek de istemem ona.

Ama şu anda zaten ortada bir ilişki yok Astoria, bir arkadaşlık var, flört etmiyorsunuz bunda vicdan yapacak birşey yok bence ve yine bence çok detaycısınız ve fazlaca ince düşünüyorsunuz, bazen bazı durumlar vardır ki anlık gelişir, birini çok sever yıllarca emek verirsiniz, onunla ilgili hayallerinizde vardır ama birden biter, bakınız 4 yıl birden bitti, sebep ne abla ne 3. kişiler, ben size diğer konunuzda da yazmıştım, erkek arkadaşınız size vicdan yaptıracak diye, bence erkek arkadaşınız zaten ilişkinizi kafasında çoktan bitirmişti ama özür dilerim bunu uygulayacak cesareti yoktu, bu yükü size yıkmayı tercih etti, ablasıyla ilgili söyledikleriyle de tüy dikmiş çünkü sizin vicdan yapacağınızı çok iyi biliyordu, belki sizi savunmadı bile, belki böyle bir konuşma olmadı, yanlarında değildiniz, kayıtsız şartsız inanmayın o yüzden, bu benim fesatlığım olsun hadi ama bazen fesatlık iyidir, olayları farklı pencereden değerlendirmeye yardımı olur, bitmiş bir ilişki arkasından mutlu ve değerli hissettirilmeyi neden çok görüyorsunuz ki kendinize.

Olayı şöyle değerlendirelim, bu sorun benim olsun, ben de sizin hastanız, danışanınız olayım, erkek arkadaşından ayrılmış Astoria olarak değil de konusunun uzmanı doktor hanım olarak cevap verin bana, beni değersizleştirip giden erkek arkadaşımdan sonra karşıma çıkan erkekten etkilenmem suç mu? Beni iyi hissettirmesinden, mutlu etmesinden, güldürmesinden suçluluk duyup vicdan yapmalı mıyım?

Bu arada ben 1,5 yılı nereden çıkarmışım anlamadım, 4 yıl demişsin ama bu saatte kafam çok yerinde değil sanırım.

1,5 ya da 4 farketmez. Hiçbir zaman geç değil:ıslık:

X