boşanmış hanımlar bir bakabilir mi?

veronika_nika

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2014
1.088
953
Boşandiktan sonra evdeki eşyalari naptiniz. Mobilyalar beyaz eşya vs. Satıp parasini mi paylaştiniz? Yoksa ihtiyaç sahibi birine mi verdiniz?

Edit; biz evlenirken esimle birlikte aldik hersey dugunde takilanlarla odendi. Firinli ocak disinda herseyi ikimiz aldik birtek o hediye teyzemden. Yani ikimizinde ailesi birsey almadi buyuk esyalardan.

Son düzenleme:
Bizde herkes kendisinin veya ailesinin aldıklarını aldı. Örnek: Buzdolabını annesi almıştı, o aldı. Çamaşır makinesini o almıştı, götürdü. Oturma odamı kardeşim almıştı, o yüzden ben aldım. Perdelerimi teyzem yaptırmıştı, onları da ben aldım. Yatak odasını ben aldım, salon ve yemek odası takımını o aldı vs vs.

Şu an yaşadığım şehre gelince yeni bir ev kiraladım. Eksiklerimi burdan tamamladım. Ocak-fırın-buzdolabı-çamaşır ve kurutma makinesi aldım. Bulaşık makinesi bendeydi, onu tekrar almadım.

İhtiyaç sahibi birine vermedim açıkçası, bana da lazımdı çünkü.

Ben ailemin yanina tasinacagim ne yapsam satsam mi acaba

Ben ailemin yanina tasinacagim ne yapsam satsam mi acaba

Neleri almayı düşündüğünüze bağlı

Mesela koltuk takımı sizindir, ama ailenizin evindeki daha eskidir, onları verip sizinkini koyabilirsiniz. Çamaşır makinesi daha yenidir, onu alıp ailenizinkini birine verirsiniz.

Ya da depo gibi bir yeriniz vardır, bazı eşyalarınızı orada tutabilirsiniz. Belli olmaz, yarın öbür gün tekrar evlenebilirsiniz, o zaman işinize yarayabilir. Yazlık alabilirsiniz belki, fazla eşyaları orada kullanmak istersiniz. Yakın bir akrabanızın çocuğu öğrenci evine çıkacaktır, ona verebilirsiniz.

Satmaya kalkınca pek para etmiyor diye biliyorum.

Bizim ailelerimiz bisey almadi biz hepsini aldik dugunde takilanlarla odedik

Hukuki olarak düğünde takılanlar kadına ait olduğuna göre eşyalar da size ait o zaman.

Siz ne yapmayı düşünüyorsunuz eşyalarınızı?

Satmak yada ihtiyac sahibi birine vermekten baska carem yok çünkü aileme veremem onlarin yasadigi sehir cok uzak nakliye parasiyla yenileri alinir zaten annemin esyalarinesyalarida benimkilerle hemen hemen ayni cok eski degil

Satmak yada ihtiyac sahibi birine vermekten baska carem yok çünkü aileme veremem onlarin yasadigi sehir cok uzak nakliye parasiyla yenileri alinir zaten annemin esyalarinesyalarida benimkilerle hemen hemen ayni cok eski degil

Yoksul insanların eşyalarını değiştiren dernek ya da vakıf gibi şeyler oluyor. Belki oraya bağışlayabilirsiniz.

Nakliye işini bir sorun yine de derim. Koyacak yeriniz varsa ileride lazım olabilir. Yani bugün 3.000 TL nakliye parası vermemek için götürmediğiniz şeyleri yarın öbürgün 10.000 TL verip almak zorunda kalabilirsiniz.

İkinci el eşya alan yerlerden de fiyat alabilirsiniz.

Hepsini ölçüp biçip öyle karar vermek daha mantıklı olacak.

Evet aslinda iyice dusunmem lazim dediginiz mantikli en az 15 bin liralik esya vardir

Canım kesin kararlı mısın? Hani kpssyi bekleyecektin Eşyaları sen al. Altınlarla alındığına göre senin hakkın zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…