boşanmış hanımlar bir bakabilir mi?

Neleri almayı düşündüğünüze bağlı

Mesela koltuk takımı sizindir, ama ailenizin evindeki daha eskidir, onları verip sizinkini koyabilirsiniz. Çamaşır makinesi daha yenidir, onu alıp ailenizinkini birine verirsiniz.

Ya da depo gibi bir yeriniz vardır, bazı eşyalarınızı orada tutabilirsiniz. Belli olmaz, yarın öbür gün tekrar evlenebilirsiniz, o zaman işinize yarayabilir. Yazlık alabilirsiniz belki, fazla eşyaları orada kullanmak istersiniz. Yakın bir akrabanızın çocuğu öğrenci evine çıkacaktır, ona verebilirsiniz.

Satmaya kalkınca pek para etmiyor diye biliyorum.

bişey sorucam. ben de bütün beyaz eşyalarımı kendim almıştım. şimdi geri alıcam boşanırken.
siz eski eşinizle kullandığınız eşyaları şuan bekarken kullanınca duygusal bi durum oluyor mu? ne bilim mesela beraberken kullandığınız çamaşır makinesine çamaşır atarken onunla olan anılar canlanmıyor mu hiç?

ben de eşyaları ne yapsam diye şimdiden düşünüyorum da.

bende bütün aldigim esyalari aldim, cogu seyi o almisti, evlenirken benim isim yoktu. evlenince ama calismaya basladim ve aldigim herseyi aldim, hepsini depoya yerlestirdim, ya türkiyeye götürürüm yada ihtiyaci olan birine veririm. ama kesinlikle onunla beraber kullandigim esyalari yeni evliligimde kullanmam.....bosanmak istedigime göre, iyi bir evlilik degildi, hayirli hic degildi...o kötü anilari niye yeni evliligime yansitayim?

bende bütün aldigim esyalari aldim, cogu seyi o almisti, evlenirken benim isim yoktu. evlenince ama calismaya basladim ve aldigim herseyi aldim, hepsini depoya yerlestirdim, ya türkiyeye götürürüm yada ihtiyaci olan birine veririm. ama kesinlikle onunla beraber kullandigim esyalari yeni evliligimde kullanmam.....bosanmak istedigime göre, iyi bir evlilik degildi, hayirli hic degildi...o kötü anilari niye yeni evliligime yansitayim?

Bende yemek yaķimlarimi bile kullanmayacam anneme vericem

bişey sorucam. ben de bütün beyaz eşyalarımı kendim almıştım. şimdi geri alıcam boşanırken.
siz eski eşinizle kullandığınız eşyaları şuan bekarken kullanınca duygusal bi durum oluyor mu? ne bilim mesela beraberken kullandığınız çamaşır makinesine çamaşır atarken onunla olan anılar canlanmıyor mu hiç?

Anılar anılar şimdi gözümde canlandilar
Anılar anılar beni bu aksam aglattilar diye çamaşır yıkıyorsun ilk zamanlar.
Sonra hoppala Bayram!
Ne anilaaar ne Anılar! Ehehe mehehe egleniyorsun.
Hatta inan ki hatirlayamiyorsun bir zaman geliyor. Istesen de olmuyor. Bölük porcuk görüntüler, duygular.

Anıları tamamen silmek mümkün değil, bunu da istemiyorum zaten. Biz ayrılalı 3, boşanalı 1 sene oldu. Açıkçası o eşyaları kullanırken hiç aklıma gelmiyor. Yani çamaşır yıkarken aklımdan geçenler şunlar: aaaaa bu da küçüldü artık, son kez yıkayayım da sonra birine vereyim ya da ay inşallah bundaki kahve lekesi çıkar. Ya da haftasonu birsürü ütü var yine :cool:

Arada bir hüzünlenip "ah keşke benim de diğer çiftler gibi mutlu bir evliliğim olsaydı" diye aklımdan geçiriyorum elbette ama bunun eşyalarla hiç bir ilgisi yok.

Bu arada, farzedelim ki ben bütün eşyalarımı verdim/attım/sattım/bıraktım vs. İki tane çocuğum var bu adamdan :KK39: Yani çocukları da bırakayım eski kocama? Eşyalarla beraber?

Demem o ki; zaman herşeyin ilacı. İlk başlarda insan çok üzülüyor, hem kendine, hem ailesini üzdüğüne, hem aile ortamından büyüyemediği için çocuklarına.

Ama daha sonra iyi ki bu hasta ruhlu adamdan boşanmışım diyorsunuz. Evdeki herhangi bir eşyanıza bakarken "ben artık huzurumla kendi evimde yaşıyorum" diyorsunuz.

Anıları tamamen silmek mümkün değil, bunu da istemiyorum zaten. Biz ayrılalı 3, boşanalı 1 sene oldu. Açıkçası o eşyaları kullanırken hiç aklıma gelmiyor. Yani çamaşır yıkarken aklımdan geçenler şunlar: aaaaa bu da küçüldü artık, son kez yıkayayım da sonra birine vereyim ya da ay inşallah bundaki kahve lekesi çıkar. Ya da haftasonu birsürü ütü var yine :cool:

Arada bir hüzünlenip "ah keşke benim de diğer çiftler gibi mutlu bir evliliğim olsaydı" diye aklımdan geçiriyorum elbette ama bunun eşyalarla hiç bir ilgisi yok.

Bu arada, farzedelim ki ben bütün eşyalarımı verdim/attım/sattım/bıraktım vs. İki tane çocuğum var bu adamdan :KK39: Yani çocukları da bırakayım eski kocama? Eşyalarla beraber?

Demem o ki; zaman herşeyin ilacı. İlk başlarda insan çok üzülüyor, hem kendine, hem ailesini üzdüğüne, hem aile ortamından büyüyemediği için çocuklarına.

Ama daha sonra iyi ki bu hasta ruhlu adamdan boşanmışım diyorsunuz. Evdeki herhangi bir eşyanıza bakarken "ben artık huzurumla kendi evimde yaşıyorum" diyorsunuz.

artık evliliklerinde çok mutlu olduğunu düşünmüyorum. sadece idare ediyor insanlar yaşıyorlar bi şekilde. cesur olanlarda boşanıyor gibi geliyor... belkide saçma bi düşünce ama çevremdeki herkeste sorunlar varr

Çocuğunuz varsa bence eşyalarınızla beraber ailenize yakın bir yere taşınmalısınız.Aileyle aynı evde yaşamak ne kadar iyi olurlarsa olsunlar sizin için zor olabilir. Çocuğunuz yoksa da satın bence

bende ailemin yanına taşındım sayılır bizim eşyalar hala depoda ama bizde bölüşücez, satılacakları satacak parasını ben alıcam çünkü onun aldığı neredeyse hiç bişi yok evde hepsi benim, benim kendi eşyalarm da var onları da evde yer açtığım gibi alıcam, eğer ihtiyacınız yoksa satın gitsin yani

artık evliliklerinde çok mutlu olduğunu düşünmüyorum. sadece idare ediyor insanlar yaşıyorlar bi şekilde. cesur olanlarda boşanıyor gibi geliyor... belkide saçma bi düşünce ama çevremdeki herkeste sorunlar varr

İdare etmek ve karşılığında aldığın şey önemli. Terazi-denge meselesi

Benim için evlilik şu anda bana ekstra yük-maddi ve manevi. Şu an 3 kişinin çamaşırını yıkarken evlenirsem 4 olacak. Hafta sonları istediğim gibi plan yaparken evlenirsem bu planları ona göre de yapmak zorunda kalacağım. Bayramda yıllık iznimde istediğime ben karar verirken evlenince böyle olmayacak. İstediğim zaman istediğim çeşit yemek yaparken evlenince farklı olacak. Şu anda maaşımı istediğim gibi harcarken, kimseye hesap vermezken evlenince böyle devam etmeyecek.

İşte o yüzden evlilik bana huzur ve mutluluk getirmeli. Şu an mevcut huzurumu kaçırmamalı. İşte o yüzden de benim bir daha evlenmem çok zor.

Ama zaman zaman sevmek ve sevilmek isteğim depreşiyor :KK23: Tekrar evlensem mi diye düşüncelere dalıyorum.

evlilikte sorun olması eşlerin birbirini sevmediği anlamına gelmez ki.
benimde sorunlarım vardı hatta burda da yazmıştım şikayetçi bile olmuştum eşimden.
ama geçen gece eşim bir ev kazası geçirdi düştü ve yüzü yaralandı.
onu gerçekten sevdiğimi daha çok anladım, ona bişey olunca çok üzülüyorum.
sevmesem zaten çekmem derdini, kahrını.

bosanmadim ama bosansam satmam, esyalar oldugu yerde kalir, ben evimde yasamaya devam ederim, kocami evden yollarim ozel esyalarini verip.

bizde şu anda 3 haftadır ayrıyız eşim sadece kıyafetlerini alıp çıktı evden..ben düzenimi bozmadım tüm eşyalar olduğu gibi kaldı, hatta özel bilgisayarını bile almadı çocuk ondan film falan izliyor diye

Boşandiktan sonra evdeki eşyalari naptiniz. Mobilyalar beyaz eşya vs. Satıp parasini mi paylaştiniz? Yoksa ihtiyaç sahibi birine mi verdiniz?

Edit; biz evlenirken esimle birlikte aldik hersey dugunde takilanlarla odendi. Firinli ocak disinda herseyi ikimiz aldik birtek o hediye teyzemden. Yani ikimizinde ailesi birsey almadi buyuk esyalardan.
Siz kpss yi beklemeyecek miydiniz? O eşyalar sizin vermeyin boşanacaksanız.

evlilikte sorun olması eşlerin birbirini sevmediği anlamına gelmez ki.
benimde sorunlarım vardı hatta burda da yazmıştım şikayetçi bile olmuştum eşimden.
ama geçen gece eşim bir ev kazası geçirdi düştü ve yüzü yaralandı.
onu gerçekten sevdiğimi daha çok anladım, ona bişey olunca çok üzülüyorum.
sevmesem zaten çekmem derdini, kahrını.
bende bişey oluyo sevdiğimi düşünüyorum ama bazende deli gibi nefret ediyorum. garip işlerr. ama sürekli sorun yaratan insanda seviyor mudur die düşünmeden geçemiyorum.

X