• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmış çocuklu adama aşık oldum ne yapacağım aşırı kararsızım bana yardımcı olur musunuz?

Siz daha once esinizin cocuguna alinan kiyafetlere kendiniz karar verdiginiI soyleyip cocuga kiyafetleri bi kac beden buyuk alan ve durmadan kiyafet alacak halimiz yok ya diyerek cocuga yapilan harcamalara karisan uyesiniz sanirim. Gercekten cocuk sevgisi denince siz bi baska boyutsunuz haklisiniz. Vicdan konusuma hic deginmiyorum bile . Demek adamin cocuguna yasamasi icin ev tahsis ettirdiniz kiyafetten sonra buyuk gelisme ve buyuk lutuf o annenin yerinde bende olsam sizin gbi bi vicdan abidesinin yanina cocugum gelsin istemem. Olay burda babanin lafta kalan babaligi yoksa sizin gibi kadin cok.
Evet o üyeyim çocuk istanbula geldikten sonra valizinden bir sürü kışlık kıyafet çıktı(daha sıfır kullanılmamış takımlarda varmış),çünkü biliyordum olduğunu KENDİ ELLERİMLE ALMIŞTIM :) olmadığını bilsem bir dk düşünmem alırdım,5-10 takım alsam ölmem değil mi ?Bu duruma eşimin aileside mermad vicdansız dedi ama çocuğun valizini açınca aaa haklıymış dediler.. Burada vicdansız denilince vicdansız olmuyorum kendimi biliyorum çünkü ben sokakta tanımadığım çocuklara yardım eden biriyim.
Burada eşimin çocuğu camdan düştü diye konu açsam madem bu sorumluluğu alamayacaktın çocuğu niye eve aldın diyeceğinizden de adım gibi eminim.Siz kafanızdaki düşüncelere inanmaya devam edin.Çocuk benime evimdeyken başına bir şey geldiğinde ve ben hapisteyken siz yardım etmeyeceksiniz sonuçta o yüzden bnm için hava hos.

Evet o üyeyim çocuk istanbula geldikten sonra valizinden bir sürü kışlık kıyafet çıktı(daha sıfır kullanılmamış takımlarda varmış),çünkü biliyordum olduğunu KENDİ ELLERİMLE ALMIŞTIM :) olmadığını bilsem bir dk düşünmem alırdım,5-10 takım alsam ölmem değil mi ?Bu duruma eşimin aileside mermad vicdansız dedi ama çocuğun valizini açınca aaa haklıymış dediler.. Burada vicdansız denilince vicdansız olmuyorum kendimi biliyorum çünkü ben sokakta tanımadığım çocuklara yardım eden biriyim.
Burada eşimin çocuğu camdan düştü diye konu açsam madem bu sorumluluğu alamayacaktın çocuğu niye eve aldın diyeceğinizden de adım gibi eminim.Siz kafanızdaki düşüncelere inanmaya devam edin.Çocuk benime evimdeyken başına bir şey geldiğinde ve ben hapisteyken siz yardım etmeyeceksiniz sonuçta o yüzden bnm için hava hos.
Yine ve tekrar soyluyorum cocuga siz bakmasaniz bile o cocugun eve gelmesine karisma hakkiniz yok geri kalan hapis filan sizin su an yarattiginiz dram hic cevap veremicem. Babasi evdeyken gelir cocuk babasiyla evde vakit gecirir gerekirse siz uzaktan izlersiniz ama cocuk babasinin evine gelir . Aslinda anlatmak istedigim sey bu kadardi . Siz bi anda hapise girdiniz kendi hayal aleminizde.

Yine ve tekrar soyluyorum cocuga siz bakmasaniz bile o cocugun eve gelmesine karisma hakkiniz yok geri kalan hapis filan sizin su an yarattiginiz dram hic cevap veremicem. Babasi evdeyken gelir cocuk babasiyla evde vakit gecirir gerekirse siz uzaktan izlersiniz ama cocuk babasinin evine gelir . Aslinda anlatmak istedigim sey bu kadardi . Siz bi anda hapise girdiniz kendi hayal aleminizde.
Çocuğun kendi öz annesi bizim evimize gelmesini zaten istemiyor diyorum😂 e ben de istemiyorum kadının bu hallerinden baya memnunum zaten.İki tarafta memnun bu durumdan.Deminde yazdığım gibi ben istesem bile kadın izin vermeyecek zaten.Bu durumda çocuğun babası nasıl bir aksiyon alsın merakla cevabını bekliyorum sizden.Hadi diyelim bu sorumluluğu almaya karar verdim ve eve velayet günlerinde gelsin ama buna annesinin asla izin vermeyeceğine eminim babasıda emin.Ne yapalım peki bu durumda cevabınızı yazın.Mis gibi babası gidip görüşüyor istediği zaman şuanda alan memnun veren memnun.Hadi ben şimdi izin veriyorum çocuğun gelmesine annesine nasıl bir yaptırım uygulayalım ? Bu durumda zorla olacak çünkü biliyorum bunu.Sadece kendi açınızdan cevap vermeyin ama.

Çocuğun kendi öz annesi bizim evimize gelmesini zaten istemiyor diyorum😂 e ben de istemiyorum kadının bu hallerinden baya memnunum zaten.İki tarafta memnun bu durumdan.Deminde yazdığım gibi ben istesem bile kadın izin vermeyecek zaten.Bu durumda çocuğun babası nasıl bir aksiyon alsın merakla cevabını bekliyorum sizden.Hadi diyelim bu sorumluluğu almaya karar verdim ve eve velayet günlerinde gelsin ama buna annesinin asla izin vermeyeceğine eminim babasıda emin.Ne yapalım peki bu durumda cevabınızı yazın.Mis gibi babası gidip görüşüyor istediği zaman şuanda alan memnun veren memnun.Hadi ben şimdi izin veriyorum çocuğun gelmesine annesine nasıl bir yaptırım uygulayalım ? Bu durumda zorla olacak çünkü biliyorum bunu.Sadece kendi açınızdan cevap vermeyin ama.
Kadin disarda babasiyla gorusturup sizin oldugunuz eve gondermiyorsa muhtemelen sizden rahatsiz bi anne icin pek de sevilesi bi tutumunuz yok zaten. Ama sonucta cocuklu bi adamla evlendiginizi bilerek tutumunuzu degistirebilirsiniz yada cocugun velayet hakkini aldigi gun babasi eve getirecekse babasi siz de belki ilk zamanlar size isinana kadar disari islerinizi o saate ayarlayip belki onlari basbasa birakirsiniz ben olsam oyle yapardim o yuzden aklima gelen bu hem siz evde yokken camdan duserse hapse de girmezsiniz

Kadin disarda babasiyla gorusturup sizin oldugunuz eve gondermiyorsa muhtemelen sizden rahatsiz bi anne icin pek de sevilesi bi tutumunuz yok zaten. Ama sonucta cocuklu bi adamla evlendiginizi bilerek tutumunuzu degistirebilirsiniz yada cocugun velayet hakkini aldigi gun babasi eve getirecekse babasi siz de belki ilk zamanlar size isinana kadar disari islerinizi o saate ayarlayip belki onlari basbasa birakirsiniz ben olsam oyle yapardim o yuzden aklima gelen bu hem siz evde yokken camdan duserse hapse de girmezsiniz
Yok kadının çocuğunu benle görüştürmemesi beni tanıdığı için olan bir şey değil kadın zaten hep bu kafada olan bir kadınmış zaten evliliklerinde hep bir boşanma olduğu için daha ben eşimle tanışmadan önce bile eğer evlenirsen benim çocuğumla asla kimsenin görüşmesini istemiyorum diyerek uyarmış.Yani benim karakterimle alakalı değil tamamen çocuğunu kıskandığı veya düşündüğü için aldığı bir karar bu.İyi ki böyle düşünmüş zaten.Sandığınız kadar büyük bir problem yok ortada hepimizin kafası rahat 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Ben böyle bir sorumluluk almayacağımı söyledim,eşimde zaten çocuğuma bakman için beraber değiliz haklısın dedi.Ben çocuğu 2-3 kere anca görmüşümdür onda da annesinin izni dahilinde parka hayvanat bahçesine falan gittik.Bazende aile arasında denk geldim.Çocuğun anneside zaten çocukla görüşmemi asla istemiyor buda benim işime geliyor açıkçası.

Evet hanfendi gelemez gelmesinide istemiyorum,bir durum oldu ve çocuk eve gelecekti ama ben kabul etmedim.Böyle bir sorumluluğu neden alayım ? Babası evde tv izlerken kaş göz arasında çocuğun başına bir iş gelmeyeceğinin garantisi var mı ? Sigara molası yaptığında evden dışarı çıktı diyelim.Eeee ? Herkes kimden bilecek ? Tabi ki benden bilecek.Hadi anne olsam bir çocuğum olsa tecrübeli şekilde üstesinden gelirim ama hiç çocuğum olmadı.Sakin bir çocuk olsa üstesinden gelirim ama bu kadar hiperaktif bir çocukla asla baş edemem ve başımıda yakamam açıkçası.İki dakika içinde dışarı çıkan çocuğu ben nasıl zaptedeyim.Avmde bile kaybolmuş bir çocuktan bahsediyorum ben bunları duyduktan sonra o çocuğun sorumluluğunu alır mıyım sizce ?
2-3 kere anca görmüşümdür dediğiniz cocugu nasıl canavar ilan edebildiniz?
Kötüsünüz

Ben 29 sevgılım 34 yasında .ıkımızde daha önce evlendık ayrıldık ama onda çocuk var 5 yasında kızı var ,tanıştık benı çok sevıyor kızı.eskı esıyle adam çocuk dışında konuşmuyor görüşmüyor mesajlaşmalarına kadar okudum ,çocuk olmasa bırbırlerıne tahammullerı yok.bu adam benı aılesıyle tanıştırdı ve güvenımı kazanmak için Herseyı yapıyor ve benı kaybetmekten korkuyor ..fakat ben tekrar mutsuz olmaktan korkuyorum ,kaygı bozukluğum var.bızı bırbırımıze bağlayan tek şey sevgımız..ıkımızde tekrar evlenıp huzurlu yuva kurmak istiyoruz tek temennimiz bu .fakat benım güven problemim ve gel gıtlerım adamı ne kadar yorsa da benden vazgeçmiyor.ne yapacağım bılmıyorum..bır arkadaşım dalga gectı benımle “30 yaşına geldin dulsun hala koca mı secıyorsun kız “dedı güldü .inanın boyle şeyleri sallamıyorum tek derdım mutsuz olmaktan korkmak..hayal kırıklığı yaşamak ..ben boşandıktan sonra bekar ısteyen de çok oldu benı bır sürü görücüm oldu ama kımseye kalbîm ısınmadı ınanın..fakat ılk defa bırını sevdım oda çocuklu çıktı .ne yapacağım bılmıyorum
Sizin iş olmaz.
Çocuğun annesi bir süre sonra çocuğu dolduracak o olduğu için ben yokum diyecek. Çocuğun ve annesinin entrikalarıyla uğraşacaksın. Değmez bence. İkinci şansını dengi dengine biriyle kullan derim.

Hanfendi benim çocukla bir düşmanlığım yok öncelikle bunu belirteyim.Her çocuk masum benim gözümde.Ben kendi iyiliğim içinde çocuğun iyiliği içinde bunu uygun gördüm.Kendimi tanıyorum,çocuğuda biliyorum anlatılanlarıda duydum.Ben o duyduklarımdan sonra deli olmam lazım ki böyle bir sorumluluğu alayım.Benim geçmiş ilişkimde de çocuğu olan vardı çocuğuyla oyunlar da oynardım okuldan bile alırdım.Çünkü uslu bir çocuktu ama eşimin çocuğu öyle değil işte.Ve bin kere söyledim yine söyleyeyim çocuğun anneside zaten bunu istiyor evimize çocuğunun gelmesini asla istemiyor benim görüşmemide istemiyor haklı olarak.
Çocuk babasıyla sürekli dışarda görüşmüyor,eski eşi şehirdışındaydı uzun bir süre sonra oradaki sevgilisiyle ayrılmış başına bişeyler gelmiş bla bla.Sonra bu durumları bana söyledi ben de eşime bir ev tahsis et orada yaşasınlar en azından için rahat olur dedim şuanda eşimin tahsis ettiği evdeler.Buda benim ortayı bulmamla oldu,sandığınız kadar vicdansız değilim yani.
istediğiniz kadar anlatın, anlamazlar.

cocuklu bir adamla evlendiniz ya, adamın cocugu varken bile bosanmıs olması zaten herkesın gozunde kotu ımaj cızdırıır esınıze. bu maalesef bızım halen evlı olan ya da bosanmıs tum annelerın, kendı yasadıklarına baglı olarak tum erkeklere cızdıgı bır resım oluyor, bu resmı duzeltemezsınız, yanı ne esınızı ne kendınızı asla anlatamazsınız, yorulmayın cıdden.

sız cocuklu adamla evlendınız ya, eskı esi de cocugu da hayatınızda tutmak zorundasınız sanki , eşinizin beraberinde getirdiği bir aksesusar gibi , esınızle bırlıkte kabul etmelısınız sanki. evet , ortada bır gercek vardır kabul edılır . mesela maddiyatı, ya da esınızın gorusmek zorunda olması gıbı seyler. ha bunda sorun cıkarsanız, eee bastan hersey bellı derız ve sızı haksız bulabılırız. ama sızın gorusmenız, sızın sorumluluk almanızı burda elestırıyorlar ki hıc hakları yok. cunku, kendı cocuguna zor katlanan ya da bas edemeyen, okula gıtse de bıraz kafa dınlesem dınleyen anneler, konu sahıbı 2. eş olunca, adamla madem evlendin, cocugun sorumlulugunu alırsın kafasına gırıyorlar. sıze ozel degıl bu, ya su ankı esıne ya eskı esıne karsı, duyguları. yani bir adamın ihmalkarlıgından dolayı, kendı ıclerınden kabaran haklılık ve annelılık duygusu ıle, hayır olamaz, cocugun sorumlulugunu almalısın, o adamdan zaten koca da olmaz, vs yorumlara baslıyorlar işte.

Boşanmış, çocuklu adamlardan uzak durun , burdaki konuları iyi okuyun ...
Bak harıka yorumlar gelıyor. Bı kere bende çocuklu bı adamla görüştüm.Benım çocuğum yok. Arkadasım dısarda zaman gecır çocukla dedı. Gerçekten şimdi çocuk yok. Ben tahammül edemedım. Evlenıpde 2 kışi içinde hayatı cehenneme cevırmenın hıc geregı yok. Gitsın çocuklu bırını bulsun. O zaman anlarlar bırbırlerını. Çocuksuz bırı tahammül edemıyor malesef. Bı arkadasım var adam arkadasıma o kadar aşıkkı.Adamın çocuğu var o melek gıbı adamla bıle çocuk yüzünden nasıl kavga edıyolar. Bıde 2. Evlılıgımız olucak. Kendıne uygun bırını bul. Bı laf var eşşekten düşenı eşşekten düşen anlar. Dua edelım.

Tamam ben şahsen sizin iyi niyetinizden emin oldum... Yoksa camlara kilit taktırmak, gerekli düzenlemeleri yaparak arada çocuğu almak vs yapılacak işler değil. Yok camdan düşer, yok çamaşır suyu içer yok damdan atlar 😃 hani hiç çocuk bakmamis olsak, hiç hiperaktif çocuk görmesek... Gönlüm yok deyin gecin, bahaneye ne gerek var? Zaten karı koca karakolluk falan oluyormuşsunuz, en güzeli çocuktan uzak durmanız.

istediğiniz kadar anlatın, anlamazlar.

cocuklu bir adamla evlendiniz ya, adamın cocugu varken bile bosanmıs olması zaten herkesın gozunde kotu ımaj cızdırıır esınıze. bu maalesef bızım halen evlı olan ya da bosanmıs tum annelerın, kendı yasadıklarına baglı olarak tum erkeklere cızdıgı bır resım oluyor, bu resmı duzeltemezsınız, yanı ne esınızı ne kendınızı asla anlatamazsınız, yorulmayın cıdden.

sız cocuklu adamla evlendınız ya, eskı esi de cocugu da hayatınızda tutmak zorundasınız sanki , eşinizin beraberinde getirdiği bir aksesusar gibi , esınızle bırlıkte kabul etmelısınız sanki. evet , ortada bır gercek vardır kabul edılır . mesela maddiyatı, ya da esınızın gorusmek zorunda olması gıbı seyler. ha bunda sorun cıkarsanız, eee bastan hersey bellı derız ve sızı haksız bulabılırız. ama sızın gorusmenız, sızın sorumluluk almanızı burda elestırıyorlar ki hıc hakları yok. cunku, kendı cocuguna zor katlanan ya da bas edemeyen, okula gıtse de bıraz kafa dınlesem dınleyen anneler, konu sahıbı 2. eş olunca, adamla madem evlendin, cocugun sorumlulugunu alırsın kafasına gırıyorlar. sıze ozel degıl bu, ya su ankı esıne ya eskı esıne karsı, duyguları. yani bir adamın ihmalkarlıgından dolayı, kendı ıclerınden kabaran haklılık ve annelılık duygusu ıle, hayır olamaz, cocugun sorumlulugunu almalısın, o adamdan zaten koca da olmaz, vs yorumlara baslıyorlar işte.
Ne yaparsanız yapın puff diye ortadan kaybolmuyor o çocuklar...maddi manevi babanın yanında olması gerekiyor, çok zoruna giden çocuksuz adamla evlenip kendi dogursun diyoruz. Hem çocuklu adamla evlen, hem de çocuksuz adamla evlenmiş gibi yaşamak olmuyor işte 😊

Ne yaparsanız yapın puff diye ortadan kaybolmuyor o çocuklar...maddi manevi babanın yanında olması gerekiyor, çok zoruna giden çocuksuz adamla evlenip kendi dogursun diyoruz. Hem çocuklu adamla evlen, hem de çocuksuz adamla evlenmiş gibi yaşamak olmuyor işte 😊
cocuk, ortan kaybolsun dıyen yok. hatta cocugun annesı bıle ortadan kaybolamaz.

kaldı kı burda magdur olan cocuk oluyor, 2 ınsan ılıskıyı yurutemıyor, yenı bir insan daha gırıyor bu hıkayeye. ama en magdur olan, cocuk oluyor. cocugun hayatı, duzenı, psıkolojı. ve bır kadın, gaddar bırı degılse zaten bu hıkayede ya da her hıkayedekı cocuga uzulur.

sapla samanı karıstırmayalım lutfen. burda bahsettıgım şey, gorusmek , maddı sorumluluk almak, hatta baba ıle yasamak durumunda olabılır cocuk. en bastan konusulduysa ve yenı es ıstemıyorsa, bu adam da bu kadındna vazgececek. hıcbırseyı bastan saklamayacak, bastan kabul edıp sonradan yok olmaz da demeyecek yenı es ayrıca. ama baba da , cocugun annesı de, kendısıne ait olmayan bır cocuk ıcın ustun bır anlayıs ya da destek ya da bakım, en onemlısı sorumluluk bekleyemecek, yenı esten. cunku ne olursa olsun, bır cocuk. ve emanet. ben, kardesımın emanet kopegıne haftasonu bakarken bıle tedırgın oluyorum, bılmedıgım bır sorumluluk alıyorum diye, kediden daha farklı bır sorumlulugu var diye. benim burda anlatmak ıstedıgım, yenı esın ıstemedıgı hıcbırseye zorlanmaması.

kendısı de, kendısıne agır gelebılecek herseyı soylemıs bastan. kıvırmamış sonradan. zaten cocugun annesı de, cocuguna duskun ve kımseye bırakmak da ıstemıyor, kaldı ki o da haklı. sonucta karsı tarafı tanımıyor, babanın ne kadar bılınclı ya da cocuga ne kadar bakacagı da bellı degıl zaten. ustelık ortada ne olursa olsun, 2 kadın var. bırı , kendıne ait olan bırseyı emanet etmek ıstemıyor yabancı bırıne. bırı de , kendıne yabancı olan bır seyı, gozetımıne almak ıstemıyor. 2 taraf da cok haklı ve 2 taraf da dogru olanı yapıyor bence.

cocuk, ortan kaybolsun dıyen yok. hatta cocugun annesı bıle ortadan kaybolamaz.

kaldı kı burda magdur olan cocuk oluyor, 2 ınsan ılıskıyı yurutemıyor, yenı bir insan daha gırıyor bu hıkayeye. ama en magdur olan, cocuk oluyor. cocugun hayatı, duzenı, psıkolojı. ve bır kadın, gaddar bırı degılse zaten bu hıkayede ya da her hıkayedekı cocuga uzulur.

sapla samanı karıstırmayalım lutfen. burda bahsettıgım şey, gorusmek , maddı sorumluluk almak, hatta baba ıle yasamak durumunda olabılır cocuk. en bastan konusulduysa ve yenı es ıstemıyorsa, bu adam da bu kadındna vazgececek. hıcbırseyı bastan saklamayacak, bastan kabul edıp sonradan yok olmaz da demeyecek yenı es ayrıca. ama baba da , cocugun annesı de, kendısıne ait olmayan bır cocuk ıcın ustun bır anlayıs ya da destek ya da bakım, en onemlısı sorumluluk bekleyemecek, yenı esten. cunku ne olursa olsun, bır cocuk. ve emanet. ben, kardesımın emanet kopegıne haftasonu bakarken bıle tedırgın oluyorum, bılmedıgım bır sorumluluk alıyorum diye, kediden daha farklı bır sorumlulugu var diye. benim burda anlatmak ıstedıgım, yenı esın ıstemedıgı hıcbırseye zorlanmaması.

kendısı de, kendısıne agır gelebılecek herseyı soylemıs bastan. kıvırmamış sonradan. zaten cocugun annesı de, cocuguna duskun ve kımseye bırakmak da ıstemıyor, kaldı ki o da haklı. sonucta karsı tarafı tanımıyor, babanın ne kadar bılınclı ya da cocuga ne kadar bakacagı da bellı degıl zaten. ustelık ortada ne olursa olsun, 2 kadın var. bırı , kendıne ait olan bırseyı emanet etmek ıstemıyor yabancı bırıne. bırı de , kendıne yabancı olan bır seyı, gozetımıne almak ıstemıyor. 2 taraf da cok haklı ve 2 taraf da dogru olanı yapıyor bence.
Bende çocuğuma kimsenin bakmasini istemem, elin kadını kim ki benim çocuğuma bakacak ne münasebet yani 😊 ama hem çocuklu adamla evlen hem de çocuk gelmesin olmuyor işte. Çocuk görmek istemiyorsanız etraf çocuksuz adam dolu, birisi seçilebilir diyorum.

Hadi şimdi çocuk küçük, sorumluluk almak istemiyorum deniyor, eee bu çocuk büyüyecek ergen olacak, yetişkin olacak? O zaman hangi bahanelere sığınılacak çok merak ediyorum? En temizi çocuklu adamla evlendim ama çocuk hayatımızda olmasın, toz olsun sadece anası baksın demek değil mi? Dürüstlük budur, diğer türlü tırı vırı bla blaaa. Çocuk batıyor değil mi? Varlığı batıyor 😃 keşke adamlarla evlenirken en başında bu kadar dürüst olunsa.

Bende çocuğuma kimsenin bakmasini istemem, elin kadını kim ki benim çocuğuma bakacak ne münasebet yani 😊 ama hem çocuklu adamla evlen hem de çocuk gelmesin olmuyor işte. Çocuk görmek istemiyorsanız etraf çocuksuz adam dolu, birisi seçilebilir diyorum.

Hadi şimdi çocuk küçük, sorumluluk almak istemiyorum deniyor, eee bu çocuk büyüyecek ergen olacak, yetişkin olacak? O zaman hangi bahanelere sığınılacak çok merak ediyorum? En temizi çocuklu adamla evlendim ama çocuk hayatımızda olmasın, toz olsun sadece anası baksın demek değil mi? Dürüstlük budur, diğer türlü tırı vırı bla blaaa. Çocuk batıyor değil mi? Varlığı batıyor 😃 keşke adamlarla evlenirken en başında bu kadar dürüst olunsa.
İşte insanlar boşanırken boşanma kararına mecbur bırakılırken bıraz da bunu düşünüp affedıyor galıba bazı seyleri

Cocugum Baska kadına/adama maruz kalacak... Bunu dusunen anne tabi
Erkekler şeyinin derdinden başka bişey düşünmez de, evladı da dahil. Ben buna Cok ınanıyorum. Ama anne butun olasılıkları dusunur ya ben evlenirsem yeniden biriyle cocuguma kötü davranır mı ya da kocanın getirdiği kırıklar cocuguma napar Bla Bla Bla.

Çocuklu biriyle evlenmis bir insan olarak diyorum, cocuk cokkkk ciddi sorun oluyor ki benimkinin kızı sehir dısında , kesinlikle tavsiye etmem . Cocuk ciddi sıkıntı maddi manevi, surekli masrafı cıkıyor

İşte insanlar boşanırken boşanma kararına mecbur bırakılırken bıraz da bunu düşünüp affedıyor galıba bazı seyleri

Cocugum Baska kadına/adama maruz kalacak... Bunu dusunen anne tabi
Erkekler şeyinin derdinden başka bişey düşünmez de, evladı da dahil. Ben buna Cok ınanıyorum. Ama anne butun olasılıkları dusunur ya ben evlenirsem yeniden biriyle cocuguma kötü davranır mı ya da kocanın getirdiği kırıklar cocuguma napar Bla Bla Bla.
Dürüst olmam gerekirse bende boşanmanın ucundan döndüm. Aldatma, şiddet gibi büyük kusurlar yoktu, vazgeçtim. Çok şükür sıkıntılarımız çözüldü ama devam etseydi bile oğlan biraz daha büyüyene kadar devam etme kararı almıştım.
Insanoğlu vicdansız, erkekler içinde ' karısı varsa tek gözü ile çocuğunu görür, yoksa iki gözüde görmez' derler, çok doğruymuş.

çocuk gelmesin konusu da tartışılır tabi. cocugun baba ile en guzel vakti evde gecırmesı dogru, ama bu kadın da cocugun evdekı sorumlulugundan korkuyor işte. bir de bazı anneler, ınanın eskı esten ıntıkam almak hatta yenu esı kıskanmak gıbı durtuler ıle cocuga cıdden bırsey olmadıgı halde, cocuk uzerınden teror estırıyor, baba ıle gorusmesını zorlastırıyor, yanı amac, evlılıkte yasanan seylerın ya da mesela dıyelım kı nafaka oderken falan sıkıntı cıkaran bır eskı es ise adam, anne de cocuk uzerınden boyle seyler yapıp kendı psıkolojısını rahatlatıyor, kendınce ıntıkam alıyor, burnunu surtuyor dıyelım.

yanı anne haklı olabilir ama her anne de, cocugun ıyılıgını dusunup mantıklı seyler yapmıyor ınanın. o kadar hukuki olaylar gördüm ki. hani hep deriz ya, herkes dogurur ama herkes anne olamaz dıye.

yanı bu hıkayelerdeki 3 kişi de, cocugun ıyılıgı ıcın ve medenı sekılde hareket ederse, o zaman hersey kolay da. bunu saglayabılen de nadir oldugundan, yenı kısı bazen bu sebeple de sorumluluk almaktan korkuyor, ben evlenırken evımde özel oda yaptım esımın cocugu ıcın. ama kendimi, bambaska bır dunyanın ıcınde buldum sonradan inanın. ve ben sadece kendı hıkayemle değil, hukuki bır cok ornekten feyz alarak goruslerımı cok seffaf sekılde yazıyorum

buarada siz de farkındasınızdır ki, şu dönemdeki ergen cocuklar herkesten daha zor ve tehlıkelı bır yas grubu. ben kım olursa olsun, o zaman da endıse duyan herkesı anlarım. benım teyzem, yegeni ıcın ölür herseyı yapar, ama annesi cocuk ve teyzem. yanı 2 teyzem bırlıkte tatıle cıktılar ve cocgun annesı olmayan teyzem dedi ki, valla yok yapamam, nasıl bu donem ergenler, bır daha bır yere gıtmem kafayı yıyecektım dedi.

ama sadece anası baksın dusuncesı de asla dogru degıl. anneye tek basına yuk verılmemesı durumunu gectım, cocugun babası ıle de olması saglık acısından zarurı oldugundan bile bıle savunuyorum bu paylasımı. bu bir saksı degıl, ben de kalacak, sen de kalacak derken arada top gibi ordan oraya. asla saglıklı bulmuyorum.

dedıgım gıbı ne ılıskıler medeni ve mantıklı baslıyor, ne oyle devam ettırılıyor cogu kısı tarafından. eskıler, yeniler derken, herkes adil, dürüst ve bencil takılmayan ınsanlar olmalı. aksi durumda, herkes ayrı bir kaos yasıyor ya da yasatıyor. olayın özu bu aslında

Dürüst olmam gerekirse bende boşanmanın ucundan döndüm. Aldatma, şiddet gibi büyük kusurlar yoktu, vazgeçtim. Çok şükür sıkıntılarımız çözüldü ama devam etseydi bile oğlan biraz daha büyüyene kadar devam etme kararı almıştım.
Insanoğlu vicdansız, erkekler içinde ' karısı varsa tek gözü ile çocuğunu görür, yoksa iki gözüde görmez' derler, çok doğruymuş.
Doğru düzgün adamı karısı boşamaz heleki çocuğu varsa. Boşanmış çocuklu “erkeklerin” yüzde 90ı çöptür.

kimi erkek bir kadın ıcın aılesini gozu görmez

kimi erkek, karısını görmez

kimi erkek, evliyken bile görmez cocugunu

bosanınca , kac erkek görür sorusuna hepımızın verecegı cevap bellidir. NADİR......

Back