Boşanmış arkadaşlarımdan destek bekliyorum

Aynen ole .9 yıl ıyı sabretmıssınız.Ben 4 ay sonra baba evıne geldım .Sevgi varmış sızde .Bendede vardı .Ama ezıyet orttu her seyi .Kader işte .Allah çirkin şansı versın bence .Bu aralar buna takıldım .Umarım her sey guzel olur .Çok mutlu oluruz

Teşekkür ederim.
Psikolog eşliğinde yürüttük süreci.
İnşallah Allah ikimizi de güzel günlere eriştirir.

Evet güzel severim
İlk yıllar sevgiden, sonra da vicdanımı rahatlatmak için mücadele ettim bence.
Ya aslinda çirkin şahsından ziyade kendimizi tanıyamamaktan oluyor bazı şeyler.
Bizde öyle oldu açıkçası.
Iki ayrı dünyanın insanı olduğumuzu kabul edemedik uzun süre.
Ve o sürede tükendi herşey.

Merhaba
Ben de Nisan ayında boşandım benim de 3 yaşında bir kızım var
Ben siddet yüzünden boşanmama rağmen bazen hala özlerken buluyorum kendimi saçma sapan bir şekilde
Anne baba çocuk bir arada olan tablolara bakıp özeniyorum falan ..
Sonra kızıyorum ve ne kadar güçlü bir kadın olduğumu hatırlayıp düşünmemeye çalışıyorum
Elbet bitecek bu süreç hayat bize de gülecek
Ben kapatmadım kendimi ama uzun bir süre dinlenmek istiyorum çok yoruldum çünkü 4 yıllık evlilikte

Güzel anılar da var, yoksa her gün işkence yaşayan birisi 1 ay bile dayanamaz.
O özlemin nedeni de tek tük de olsa o anılar.
O nedenle çok doğal özlem duygusu.
Benim de aklıma geliyor bazı iyi yanları.
Sonra bunların ne kadar az olduğunu hatırlıyorum.
Ne kadar alçaltıldığımı hatırlayınca hele, geçiyor o özlem.
Gerçi benim 2 ay oldu henüz, bilmiyorum zaman neler getirecek.
Ümidim her geçen gün iyiye gitmesi yönünde.
Allah içimizi hep ferah kılsın.
Ben de 1-2 yıl dinlenmek istiyorum.
Sonra evlenmek isterim gibi.
Çünkü ikinci kez anne olmayı çok istiyorum.

Zordur, anlıyorum. Insanın en yoğun sosyal desteğe ihtiyaç duyacağı zamanlar, ayrılık kayıp gibi süreçler. Aile desteğiniz yok mu peki? Anneniz, kardeşiniz vs ?

Zordur, anlıyorum. Insanın en yoğun sosyal desteğe ihtiyaç duyacağı zamanlar, ayrılık kayıp gibi süreçler. Aile desteğiniz yok mu peki? Anneniz, kardeşiniz vs ?

Var, şükürler olsun.
Annem çok travmatik bir evlilik yaşadı.
Bende de "onun gibi çekmeyeceğim" düşüncesi etkili oldu.
Ama tabi ki bu konuda ayrışma yaşadım, onun travmasını kendi ilişkime taşımadığımdan emin olmak için terapi aldım.
Çünkü sağlıklı karar vermek için bu şart.
Uzmandan şunu teyit ettim: Gerçekten ben mi yanlış yorumluyorum yoksa bu evlilik cidden benim algım dışında da anormal mi?
Bireysel de, çift uzmanı da ex'in mevcut haliyle bir evliliği yürütemeyeceğini söyledi.
O vakit emin oldum, subjektif değerlendirmediğimden.
Neyse, ne diyordum. Evet annem çok destek, ama dediğim gibi kendi yıkıcı yaşantısı sonucu o benden daha çok etkilendi bu durumdan.
İnanır mısınız çoğunlukla ben onu teselli ediyorum hatta.
Kardeşlerim de çok destekler, ama telefon mesafesinde.
Buna da şükür...

Çok yakın çevremde aynen sizin evlilik profilinizde birisi haftaya adli tatil bitince anlaşmalı boşanıyor. Kocası kendisini terk etsin diye elinden geleni yaptı ve başardı. Ne diyebilirim evlilik gerçekten herkese göre değil, umarım mutlu olursunuz.

Yorumunuzu okurken içim titredi.
Neden biliyor musunuz, aynısını yaşadım.
En son resmen ayağına kapandım, ne olur bir çözüm yolu öner, her şeye varım, dedim.
Yeter ki onarmaya çalışalım, bağ kuralım, kızımızın hatrı için, gerekirse yeni bir uzman deneyelim, dedim.
Hiçbir şey yapmayacağım, çok yoruldum, terketmek istersen dur gitme de demem, istediğini yap, dedi.
O cümleden sonra bitti benim için.
Çünkü aynı esnada kök ailesi ve arkadaşlarına fedakarlığa devam ediyordu.
Onlara yapabilen bana da yapardı.
Herkesten elini çekmiş olsa, merhamet ederdim, bana özel değil derdim.
Ama beni itti, herkesi sırtında taşırken.
Daha fazla onurumu çiğnetemezdim.
Bir ay düşündüm o son konuşma üzerine ve kararımı verdim.

onların da sorunları aynıydı. Sebebi ikisi aynı derinlikte insanlar değildi. Erkek daha çok yüzeysel ailem çevrem işim diyen bi tip kadın da daha çok masal aleminde aşk peşinde 15 yıl sonra hala evliliğinde aşk ve çeşitli duygular arayan birisiydi. Açıkçası çevremde böyle elle tutulur sorunları olmayan insanların evliliklerinin daha çok bittiğini görüyorum bu ara. Yani bence evlilikte mutluluk denen şey çok varla yok arası bi kavram. O yüzden bişey diyemicem.

Burdan şunu mu anlamalıyım:
Benim de elle tutulur bir gerekçem yok ve siz bizim sonumuzu onlarınkine benzettiniz?

Tam benlik bir yorum yakaladım,aynen ben de ne boş arkadaşlar edinmisim diyorum bazen.Bu süreçte insan biraz değerli hissettirilmek istiyor,birilerinin aklında olduğunu bilmrk istiyor dediğiniz gibi.Ben sevgilisiyle ayrılan arkadaşımı sabahları arıyordum özellikle,sabah güne kötü başlandığını bildiğim için,ben öyle oluyordum birinden ayrılınca..

Bu arada ben de boşanma sürecinde olan biriyim.Ne kadar haklı sebeplerle bu yola çıkmış olsam da,hiç güzel anılarımız olmamış itilip kakılmış olsam da yine de çok mutsuzdum bu yola girdiğim için ilk zamanlar.Sonra ex kişisi akla hayale gelmeyecek düşmanlıklarina başlayıp gerçek yüzünü gösterince bende acı, üzüntü,vs kalmadı.Aksine zaman geçtikçe içim kıpır kıpır oluyor sona yaklaştığımız için.Sanirim böyle olması iyi oldu nefret etmek güzelmiş

Burdan şunu mu anlamalıyım:
Benim de elle tutulur bir gerekçem yok ve siz bizim sonumuzu onlarınkine benzettiniz?
Bu tamamen kişisel bi durum bence. Sizin hayatınızda bu saydıklarınızın önceliği birinci sıradadır ve sizi çok mutsuz etmeye yetmiştir ve boşanırsınız nitekim öyle de olmuş. Ama benim için onuncu sıradadır bana elle tutulur sorun gibi gelmez. Hepimizin beklenti ve öncelikleri farklı fakat yine de ortalama bi evlilikte bence tekrar ediyim bence o evliliği iyi yapan şeyler var. Nedir bunlar geçim sıkıntın yoksa şiddet görmüyosan aldatılmadıysan eşin yardımcıysa ailelerden kaynaklı büyük sorun eziyetler yoksa iyi bi babaysa eşinle az da olsa uyumluysan bu bence iyi bi evliliktir. Ama kimisi der ki hayır beni şurda oturtmadı veya özel günleri unutuyo ben böyle mutsuzum yapamam. Bu bence saçmadır ama karşıdaki mutsuzsa kim ne diyebilir ki. O yüzden bişey demek doğru olmaz umarım herkes hayatta aradığı mutluluğu bulur.

Geşdi geçti .Ben alamamıştım terapi işe yarıomuş ole dıolar .Halada alamadım .Onu içimizde bi sindirmemız gerekıyor .Bı acıyı yasamamız gerekıyor .

Böyle hassas konularda size tavsiyem içeriği iyi okuduğunuzdan ve anladığınızdan emin olun.
Bazen bazı üyeler burayı stres atmak için kullanırken, yorum atma dürtüsüyle konuyu çok incelemiyor.

Koyu belirttiğim yerler benim için de çok önemli ve bu nedenlerle bitti evliliğim zaten. Hiç bir zaman özel gün takıntısı olan, materyalist biri olmadım. Ve son ana kadar düzeltmek için yalvardığımı yazdım bi üstteki yorumunuzun ardına.

Diyelim ki bunları yazmamış olayım ve diyelim ki size göre basit bir nedenden bitmiş, burda apaçık duygusal istismar yapıyorsunuz. Arkadaşınızın çocukça bulduğunuz tavırları üzerinden bana gönderme yapıyorsunuz.
Umarım yaşadıklarımı yaşarsınız ve beni hatırlarsınız o vakit...

Ne kadar enteresansınız ben kendi düşüncelerimi söylüyorum siz beddua ediyosunuz. İsterseniz hobi olarak boşanın banane yani. Ayrıca o konuyu siz sorduğunuz için cevapladım. Burası bi forum terapi grubu değil insanların düşüncelerini söylemeleri için var destek arıyosanız psikoloğa gidebilirsiniz. Bol şans.

Sizin de Allah yardımcınız olsun. İnşallah çok güzel günlere erişirsiniz.
Evet, nefret de bir savunma psikolojisi.
Ve bazen böyle dönemlerde işlevsel oluyor.

Hayır, siz zor durumdaki birine düşünce özgürlüğü adı altında zorbalık yapıyorsunuz.

Konum sizde neyi tahrik etti ve böyle araya sıkışma ihtiyacı hissettiniz öngörebiliyorum, çünkü bizzat mesleğim bunları teşhis etmekle ilgili.

Terapi alıyorum da veriyorum da.. Bu gibi platformlarda da bu gibi süreçlerde vakit geçirmenin olumlu etkisini hem deneyimliyor hem de tavsiye ediyorum danışanlarıma.

Sizin de bir uzman teşhisine ihtiyacınız olduğunu müjdeleyim o halde. Anksiyetenizi bir check ettirin derim. Ekrandan teşhis koymamız etik değil, o nedenle merkezine başvurmanızı tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…