Boşanmış arkadaşlarımdan destek bekliyorum

Ferahla

O da öyle oluversin, okey.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2021
123
193
53
Merhaba,
KK hesabımın çevremde bilinmesinden ötürü, bu konuya özel, izinli olarak açtığım bir hesaptan yazıyorum size.Elimden geldiğince özet anlatmaya çalışacağım. Zaten çok da detay anlatılası bir konu değil.9 yıllık evliliğim bitti. Karışık duygular içerisindeyim. Bazen çok emin, bazense yerle bir.

Dışardan bakıldığında kaotik bir evlilik değildi bizimkisi, o nedenle yakın çevrede magazin değeri yüksek oldu boşanmanın. Ex bey çevrede takdir edilen biriydi, ama evde adeta bir boşluk. İlk haftamızdan beri hep soğuktu, sonralarda ise koşulluydu sevgisi. Ailesini ve çevresini eylemediğim zamanlar, birebirde iyi olsam bile, beni cezalandırırdı. Haftalarca küserdi. 9 yılın totalde belki 1 yılı aile gibiydik, onun dışında soğuk, merhametsiz, sıfır iletişim.. Ancak dışarda pozitif, herkesin işine koşan bir profil. Evde yıllarca ne yaşadığımı çevresi hiç bilmedi. Belki tüm bunlar bile idare edilebilirdi, ama kendisi bu kadar bencil yaşarken benden fazlasıyla beklentiliydi. Klasik ev hanımı ritüelleri dışında, dışarı imajını diri tutmak için, sürekli o eksenli yaşamam gerekiyordu. Herşeyden önce, hayat görüşümüz arasındaki mesafe yıllar içinde uçuruma dönüştü. Ortak hiç bir şeyimiz kalmamıştı artık. Sevgisizlik, saygısızlık, kendin olarak var olamadığın bir evlilik...Terapiler, okumalar, dinlemeler fayda etmedi, hep yarım bıraktı, uğraşmak istemedi. Bence evlilik kumaşında biri değildi. Evlilik biraz daha devam etse kötü bir kopma yaşayacaktık, o raddeye gelmeden bitirdik, çocuğumuzu travmatize etmeden, nezih ve medeni bir biçimde.

Bunları kabaca yazdım, ama sizlerden ricam detay sormayınız. Çünkü benim anlatmaktan çok duygusal desteğe ihtiyacım var. Ve anlatmak inanın yoruyor, kanatıyor taze yarayı.

Boşanmış çocuklu arkadaşlarımdan, ya da çevresinde yakinen boşanmaya şahit olmuşlardan aklıselim tavsiyelere ihtiyacım var. Çünkü yaşadığım ülkede yakınım yok, sosyal çevrem kısıtlı. Maddi olarak idare edebildiğim bir işim var, ama şuan online, yani bi çıkıp kafa dağıtacağım iş arkadaşlarım olsun isterdim. Malesef bir birikimim de yok, olsaydı ilk iş turlara katılırdım, gerçi okul çağındaki çocuğumla bu da geçici bir çözüm.

Biliyorum geçecek ama yine de bir cümlenizi duymaya, bir hayır duanızı almaya ihtiyacım var şuan. Boşanmış arkadaşlarımdan öneri ve güzel temenniler duymak eminim iyi gelecektir.

Teşekkür ederim...

Son düzenleme:
Evet uzak yerlere gidemezsiniz sartlar el vermiyor ama termosunuza kahve yapip ormana yuruyuse bisiklet surmeye gidebilirsiniz. Eminolum cok iyi gelecek.

Yada trenle kendinize bir piknik sepeti hazirlayip 1 saatlik uzakliktaki yerleri gorebilirsiniz, yurt disinda gonullu dernekler cokcocugunuzu bir kursa yazdirip o saattlerde de siz de bir kurumda gonullu biseyler yapabilirsiniz.
Hem cevre edinirsiniz hem ruhunuza cok iyi gelecektir.

Öncelikle kendinizi böyle bir evliliğe mecbur etmediğiniz için sizi tebrik ediyorum. Güçlü ve kararlı bir kadın olmanız da ilham verici ne kadar güçlü de olsak her hayal kırıklığının ruhumuza bıraktığı hasarlar var. Eminim bu hasarları kısa sürede onaracaksınız. yavrunuzla coook mutlu olun

Çok teşekkür ederim.
Tren fikrine bayıldım, deniycem
Evet çevrem olursa daha rahat atlatabilirim, burda yeniyim ve geldiğimden beri evliliğimin beni içine çektiği sorunlardan açıkçası depresyon sürecindeydim, hiç birşey yapmak, kimseyle tanışmak gelmedi içimden, özellikle son 2 yıl.
Artık nasip olur inşallah

Dışarıya karşı çok iyi çok ilgili bir adamdan boşandığınız için uğradığınız baskıyı anlayabiliyorum, ama o adamla dört duvar arasında kalan sizdiniz, kimseye hesap verme laf anlatma mecburiyetiniz yok. İnsanlar kendilerine iyi ise eşine de iyidir sanıyor. Bilenin de işine gelmiyor. Sizi dışarıya karşı nasıl olduğu değil, size karşı nasıl olduğu ilgilendiriyordu. İyi olmuş kurtarmışsınız kendisini, ona el iyisi ev ayısı olma konforunu sağlamamışsınız. Hayatınızı geri almışsınız, enerjinizi tesis etmemişsiniz daha fazla. Şimdi el iyisi olamaz artık, olan enerjisi lazım ona.

Eminim üstesinden gelirsiniz.

Çok hoşsunuz
O onarma gücü böyle güzel yorumlarla artıyor.

Tam nokta atışı bir tespit.
En yakınları her şeyin farkında, uzaktakiler de şaşkın.
Karar haftasında ex'in bir dostuyla konuştum.
"Herşeyin farkındayım, dost olarak iyiyken eş olarak katlanılmaz olduğunu biliyorum, o nedenle ben ondan çok senin arkandayım ve kararını destekliyorum" dedi.
Bir kişiden bile bunu duymak çok iyi geldi.

Bundan sonra neye ne kadar öncelik verir bilemem. Ama kök aileyi, arkadaşı öne sürüp, kendi kurduğu aileyi uçurumdan attı.
Neyse ki paraşütümüz var...

Siz varken hepsi tatlıydı. Siz gittiniz kıymeti kalmadı. Emin olun. Allah sizi kendine düşman, rakip, stres topu belleyen değil, sizi kendine eş belleyen birini çıkarsın karşınıza.

Siz varken hepsi tatlıydı. Siz gittiniz kıymeti kalmadı. Emin olun. Allah sizi kendine düşman, rakip, stres topu belleyen değil, sizi kendine eş belleyen birini çıkarsın karşınıza.

Nasıl içime su serptiniz, iyi ki varsınız
Amin arkadaşım, biraz zaman geçsin, ikinci evlilik de düşünürüm.
Kendime ve evlilik konusunda özverili oluşuma güveniyorum, neden benim gibi özenli biri daha çıkmasın ki karşıma?
Ama duygularımın tamamen nötrleşmesi ve sağlıklı zemin oluşması için biraz zaman.
Buraya gelip ikinci evlilik müjdemi vereceğim günü bekliyorum

Hemen geldim ,acınızı bastirmayın yaşayın .Bu bir süreç ,geçecek daha iyi hissedeceksiniz .Çocuk var mı bilmiyorum ama çocuklar içinde böyle olması yani herkes kaybının acısını yasarken ,hayata da devam edin .Zor biliyorum hatta sizi benim kadar kimse anlayamaz .Zordur evlilik bitirmek ama yapacak da birşey yoksa sabretmekten başka çare yok ,önünüze bakın .

Hoşgeldiniz
Çocuğum var, şükür ki ona çok yansıtmamaya çalıştık.
Hep yapıcı oldum babasıyla ayrılırkenki üslubumda.
Hala da öyleyim, güzel anarım.
Ona arada kalma yaşatmadığımız için mutluyum.
Bazen çok yoğun duygu yaşadığımda çıkıp bir güzel ağlıyorum, geçiyor.
Allah tamamen nötr hissetmeyi nasip etsin bir an evvel.

Umduğunuzdan daha güzeline kavuşun inşallah.
Yüzyüze iletişime geçeceğiniz insanlar kısıtlı anladığım kadarıyla.
Arkadaşlarınızla yazışmak, çok bunaldığınız anlarda bi ses kaydı göndermek iyi gelebilir.

Teşekkür ederim.
Arkadaşlarım bu dönemde maalesef sessiz kalmayı tercih ettiler.
En yakın dediğim 4-5 arkadaşımdan yalnızca 1i yakın irtibatta.
Diğerlerinin sessizliği de güvenimi kırdı açıkçası.

Arkadaşlarım bu dönemde maalesef sessiz kalmayı tercih ettiler.
Niyetleri kötü olmayabilir. Ben de boşanma aşamasında ki arkadaşlarımı fazla deşmek istemiyorum. Hassas bir dönem yanlış bir laf ederim düşüncesi ile. Ama tabi ki asıl niyetlerini tanıyan olarak az çok bilirsiniz siz.

Ben boşanmadım ama boşanmış bir anne-babanın kızıyım. Şunu söyleyebilirim ki huzurun olmadığı bir evde büyümektense, anne ve baba ile ayrı ayrı bir arada olmak bana iyi geldi. Annem de ilk zamanlar kötü durumda idi ama her şeyin ilacı zaman. Zamanla tüm duygular ve yaşam dengeye oturuyor. Sevgiler,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…