• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmış arkadaşlarımdan destek bekliyorum

Niyetleri kötü olmayabilir. Ben de boşanma aşamasında ki arkadaşlarımı fazla deşmek istemiyorum. Hassas bir dönem yanlış bir laf ederim düşüncesi ile. Ama tabi ki asıl niyetlerini tanıyan olarak az çok bilirsiniz siz.

Niyetlerini bilemiyorum.
Ama açık açık desteğe ihtiyacım olduğunu ifade ettim.
Hatta mesafeli durduklarında onlara sığınamayacağımı ve bunun sürecimi daha zorlaştıracağını da söyledim.
Beklentim oturup exle ilgili yorum yapmak değildi.
Yalnızca en karanlık anlarımda telefonun diğer ucunda beni düşünen biri olduğunu bilmekti.
Ama en son görüştüğüm dostum, şimdi baktım, 2 hafta önceki yazdığıma tepki göstermemiş.
Zannımca eşleri mesafeli olmalarına yönelik baskı yapıyor, onlar da hassas düşünemiyorlar.
Ama neden ne olursa olsun, kesinleşmiş bir boşanma ardına dostumu yalnız bırakmazdım ben.
Yani eşiyle kavga eder de, araya girmeyim dersin. Ama bitmiş artık, bir çocuğuyla gurbette hayata tutunmaya çalışıyor, nasıl bir düşünce uzak tutuyor merak ediyorum açıkçası..

Gerçi öyle ya da böyle, onlara güvenerek girmedim bu yola.
Ama yine de bu günlerdeki sessizliklerini hatırlayacağım ilerde.

Ben boşanmadım ama boşanmış bir anne-babanın kızıyım. Şunu söyleyebilirim ki huzurun olmadığı bir evde büyümektense, anne ve baba ile ayrı ayrı bir arada olmak bana iyi geldi. Annem de ilk zamanlar kötü durumda idi ama her şeyin ilacı zaman. Zamanla tüm duygular ve yaşam dengeye oturuyor. Sevgiler,

Çok haklısınız.
Kızıma bunu söylediğimde sessizce kabul etti.
Yani hiç bir çocuk, kavga ederseniz edin yine de bir arada durun demez.
Şuan iki evim var diye seviniyor hatta.
Bu durum kesinlikle ebeveynlerle ilgili.
Çocuğun boşanma sonrası adaptesinde anne baba esas faktör.

Niyetlerini bilemiyorum.
Ama açık açık desteğe ihtiyacım olduğunu ifade ettim.
Hatta mesafeli durduklarında onlara sığınamayacağımı ve bunun sürecimi daha zorlaştıracağını da söyledim.
Beklentim oturup exle ilgili yorum yapmak değildi.
Yalnızca en karanlık anlarımda telefonun diğer ucunda beni düşünen biri olduğunu bilmekti.
Ama en son görüştüğüm dostum, şimdi baktım, 2 hafta önceki yazdığıma tepki göstermemiş.
Zannımca eşleri mesafeli olmalarına yönelik baskı yapıyor, onlar da hassas düşünemiyorlar.
Ama neden ne olursa olsun, kesinleşmiş bir boşanma ardına dostumu yalnız bırakmazdım ben.
Yani eşiyle kavga eder de, araya girmeyim dersin. Ama bitmiş artık, bir çocuğuyla gurbette hayata tutunmaya çalışıyor, nasıl bir düşünce uzak tutuyor merak ediyorum açıkçası..
Ha siz belirtmişsiniz. Ama dediğim gibi ben bekarım mesela hiç bu yollardan geçmedim bu yüzden ne kadar destek verebilirim , doğru olur mu bilmediğim için çok girişmiyorum bu işe. Ama siz belirttiğiniz halde mesafeli duruyorlarsa siz de araya mesafe koyun geçin. Evet , zor bir dönem ama sizi öldürmeyen şey güçlendirecektir öyle düşünün. :) Şimdi bitmiş etmiş diyorsunuz ama hep öyle olmayabilir. Ben bir tek arkadaşıma destek oldum , geri barıştı vazgeçti ben kötü oldum maalesef. Bu şekilde de temkinli olabilirler. Ama dediğim gibi siz beklediğiniz desteği görmemişseniz aslında aranızda ki mesafe olması gerektiği gibidir. Siz de ona uygun tavır takınırsınız , yıpratmayın kendinizi.

Ha siz belirtmişsiniz. Ama dediğim gibi ben bekarım mesela hiç bu yollardan geçmedim bu yüzden ne kadar destek verebilirim , doğru olur mu bilmediğim için çok girişmiyorum bu işe. Ama siz belirttiğiniz halde mesafeli duruyorlarsa siz de araya mesafe koyun geçin. Evet , zor bir dönem ama sizi öldürmeyen şey güçlendirecektir öyle düşünün. :) Şimdi bitmiş etmiş diyorsunuz ama hep öyle olmayabilir. Ben bir tek arkadaşıma destek oldum , geri barıştı vazgeçti ben kötü oldum maalesef. Bu şekilde de temkinli olabilirler. Ama dediğim gibi siz beklediğiniz desteği görmemişseniz aslında aranızda ki mesafe olması gerektiği gibidir. Siz de ona uygun tavır takınırsınız , yıpratmayın kendinizi.

Nasıl yani, dava sonuçlandıktan sonra tekrar mı evlendi?
Büyük konuşmayım ama, arkadaşlarım benim yeterince ince eleyip o dosyayı kapattığımı biliyorlardır zannımca.
Çünkü ben o yapıda biriyim, artık dulum ve bunun bilincindeyim.
Blöf ya da kafa karışıklığı ile boşanmadım.
Bile isteye, vicdan rahatlığı ile, uzun zaman düşünmenin ardına, en sakin halimde karar alarak boşandım.
Kavga ile refleksif olarak değil.

Ama yine de bunu aklıma getirdiğiniz iyi oldu.
Bundan dolayı mı uzak duruyorsunuz diye sormayı düşünüyorum şuan.
Teşekkür ederim

Nasıl yani, dava sonuçlandıktan sonra tekrar mı evlendi?
Büyük konuşmayım ama, arkadaşlarım benim yeterince ince eleyip o dosyayı kapattığımı biliyorlardır zannımca.
Çünkü ben o yapıda biriyim, artık dulum ve bunun bilincindeyim.
Blöf ya da kafa karışıklığı ile boşanmadım.
Bile isteye, vicdan rahatlığı ile boşandım.

Ama yine de bunu aklıma getirdiğiniz iyi oldu.
Bundan dolayı mı uzak duruyorsunuz diye sormayı düşünüyorum şuan.
Teşekkür ederim
Evet , öyle oldu. Ki ben kendisine eski eşi hakkında doğrudan hiçbir cümle kurmadım. Kendisine destek olmaya çalıştım , olmuyordu üzme kendini demiştim. Ama daha sonra kendisi benden "yuvanı yıkma , alttan al." tarzı bir şeyler beklemiş sanırım. Ama dediğim gibi benim ki kendi açımdan bir varsayım sadece. Ben böyle tatsız bir olay yaşadığım için mesafeli duruyorum. Ama belki sizin arkadaşlarınız maalesef iyi gün dostudur. Anladığım kadarı ile siz gayet net birisiniz. Ne istediğinizi ne istemediğinizi biliyorsunuz. Ama arkadaş dediğimiz de insan sonuçta. İyisi var kötüsü var...
Bir dile getirin bakayım. Belki de böyledir ve aranızda ki buzlar erir belli mi olur. :) Sizden böyle bir adım görünce cesaretleri gelirse size adım atmak konusunda ne güzel. Ha yok gelmiyorlarsa dediğim gibi siz de uygun tavır takınırsınız.

Bunun adı evlilik değil ki. Bu sadece zorunlu olduğun bir işte çalışmak gibi bir şey. Hayat bundan sonra başlıyor emin olun. Her şey bir şeyle başlar bana göre. Sizin hayatınız da bu boşanma işe başlayacak. Arkadaşınız var aslında hemde tam yanı başınızda. Alın onu gidin bir parka, etrafa bakının, hayatın güzelliklerini görmeye çalışın. Böyle biriyle evli kalmaya devam etsendiniz , kendinizi daha da değersiz hissedecektiniz.

Evet , öyle oldu. Ki ben kendisine eski eşi hakkında doğrudan hiçbir cümle kurmadım. Kendisine destek olmaya çalıştım , olmuyordu üzme kendini demiştim. Ama daha sonra kendisi benden "yuvanı yıkma , alttan al." tarzı bir şeyler beklemiş sanırım. Ama dediğim gibi benim ki kendi açımdan bir varsayım sadece. Ben böyle tatsız bir olay yaşadığım için mesafeli duruyorum. Ama belki sizin arkadaşlarınız maalesef iyi gün dostudur. Anladığım kadarı ile siz gayet net birisiniz. Ne istediğinizi ne istemediğinizi biliyorsunuz. Ama arkadaş dediğimiz de insan sonuçta. İyisi var kötüsü var...
Bir dile getirin bakayım. Belki de böyledir ve aranızda ki buzlar erir belli mi olur. :) Sizden böyle bir adım görünce cesaretleri gelirse size adım atmak konusunda ne güzel. Ha yok gelmiyorlarsa dediğim gibi siz de uygun tavır takınırsınız.

Kusura bakmayın, şuan onunla ilişki düzeyinizi bilmiyorum ama, arkadaşınız kendi adımlarının sorumluluğunu alamayacak kadar çiğ birisi.
Ne yani sizin verdiğiniz akılla mı yıkmış muhteşem yuvasını? Ne kadar kolay suç atmak.. Oysaki amacınız sadece ona kendini iyi hissettirmekti, ben ta burdan bunu görebiliyorum.
Onla geçmiş olsun, ne deyim.
İşte insanlar evliliği ne başlatırken ne de bitirirken yetişkin olmayı başaramıyo.
Belki benimkiler de bu tarz vakalardan ötürü uzak durmuşlardır.
Demekki hala beni tanımıyorlar.
Bi konuşayım bakalım, ben bana düşeni yapayım.
Gerisi tercih meselesi..

Kusura bakmayın, şuan onunla ilişki düzeyinizi bilmiyorum ama, arkadaşınız kendi adımlarının sorumluluğunu alamayacak kadar çiğ birisi.
Ne yani sizin verdiğiniz akılla mı yıkmış muhteşem yuvasını? Ne kadar kolay suç atmak.. Oysaki amacınız sadece ona kendini iyi hissettirmekti, ben ta burdan bunu görebiliyorum.
Onla geçmiş olsun, ne deyim.
İşte insanlar evliliği ne başlatırken ne de bitirirken yetişkin olmayı başaramıyo.
Belki benimkiler de bu tarz vakalardan ötürü uzak durmuşlardır.
Demekki hala beni tanımıyorlar.
Bi konuşayım bakalım, ben bana düşeni yapayım.
Gerisi tercih meselesi..
Oldukça yakın arkadaştık aslında ama dediğiniz gibi çiğ bir insan imiş. Maalesef biraz geç ve üzücü bir şekilde fark ettim bunu.
Kendisi benden farklı beklentiler içine girmiş halbuki ben gerçekçi olmayı tercih etmiştim.
Polyanacılık oynasam benden iyisi olmazdı demek ki . :)
Ben böyle bir örnek vererek fikir vermek istedim umarım sizi incitmemişimdir. Çünkü yukarıda da belirttiğim gibi gayet net birisiniz belli oluyor.
Ama karşınızda ki insan sizi ancak kendi gözünden görebildiği kadar tanıyabiliyor.
Umarım kendimi ifade edebilmişimdir. :)

Bunun adı evlilik değil ki. Bu sadece zorunlu olduğun bir işte çalışmak gibi bir şey. Hayat bundan sonra başlıyor emin olun. Her şey bir şeyle başlar bana göre. Sizin hayatınız da bu boşanma işe başlayacak. Arkadaşınız var aslında hemde tam yanı başınızda. Alın onu gidin bir parka, etrafa bakının, hayatın güzelliklerini görmeye çalışın. Böyle biriyle evli kalmaya devam etsendiniz , kendinizi daha da değersiz hissedecektiniz.

Ne hoşsunuz🧡
Demi ya, insanlar istiyor ki sıkı bir dayak ye, ya da adam pavyondan eve gelmesin, ancak öyle boşanma hakkımız var gibi.
Yahu adam bekarlığının bir üst sürümüyle devam ediyor.
Aileye aidiyet hissi yok.
Tam 9 yıldır, dile kolay.
Neyse...girmeyeceğim detaya, ben biliyorum kısacası ne yaşadığımı.
Kimseye ispatlamak zorunda değilim.
Tek şunu söyleyebilirim: İnsan eşine bakıp bunla mı yaşlanmak isterim, yalnız mı, diye sorduğunda, ikinci daha cazip geliyorsa, o evlilik bitmiştir.

Geçmiş olsun. Cesaretiniz için tebrik ederim. Umarım bundan sonraki hayatınızda kafanıza ve ruhunuza hitap eden insanlarla karşılaşırsınız. Siz kendinize ikinci bir hayat hediye etmişsiniz. Ve bu hayat sürprizlerle dolu.. Benim boşanan çok arkadaşım var ve hepsi evliyken olduklarından çok daha mutlular. En yakın arkadaşım resmen 10 yaş gençleşti. Enerjisi aurası her seyi değişti kadının, aşık olup duruyor, hayatın tadını çıkarıyor. Çevremde boşanıp da acılara gark olan bir kadın görmedim. Çünkü kadınlar evliliklerinde sonuna kadar her yolu deniyor ve son çare olarak boşanma yoluna giriyor. Bu nedenle kaybettikleri bir şey olmuyor.

Oldukça yakın arkadaştık aslında ama dediğiniz gibi çiğ bir insan imiş. Maalesef biraz geç ve üzücü bir şekilde fark ettim bunu.
Kendisi benden farklı beklentiler içine girmiş halbuki ben gerçekçi olmayı tercih etmiştim.
Polyanacılık oynasam benden iyisi olmazdı demek ki . :)
Ben böyle bir örnek vererek fikir vermek istedim umarım sizi incitmemişimdir. Çünkü yukarıda da belirttiğim gibi gayet net birisiniz belli oluyor.
Ama karşınızda ki insan sizi ancak kendi gözünden görebildiği kadar tanıyabiliyor.
Umarım kendimi ifade edebilmişimdir. :)

Onun realiteye değil, yancıya ihtiyacı varmış.
Ne diyelim Allah yuvasında mutlu etsin, size de değerinizi bilen dostlar nasip etsin..

Hayır, ne incinmesi, hatta çok iyi geliyo burda böyle dertleşmek, iyi ki varsınız 🧡

Geçmiş olsun. Cesaretiniz için tebrik ederim. Umarım bundan sonraki hayatınızda kafanıza ve ruhunuza hitap eden insanlarla karşılaşırsınız. Siz kendinize ikinci bir hayat hediye etmişsiniz. Ve bu hayat sürprizlerle dolu.. Benim boşanan çok arkadaşım var ve hepsi evliyken olduklarından çok daha mutlular. En yakın arkadaşım resmen 10 yaş gençleşti. Enerjisi aurası her seyi değişti kadının, aşık olup duruyor, hayatın tadını çıkarıyor. Çevremde boşanıp da acılara gark olan bir kadın görmedim. Çünkü kadınlar evliliklerinde sonuna kadar her yolu deniyor ve son çare olarak boşanma yoluna giriyor. Bu nedenle kaybettikleri bir şey olmuyor.

Öyle güzel cümleler ki bunlar💕
Nasıl ferahladım.
Ay ben de şöyle yirmilerimdeki fiziğime dönsem ne hoş olur 😌
Elimden geleni yaptığıma en başta vicdanım ve tüm beni tanıyanlar şahit.
Bu insana öyle bir iç genişliği veriyor ki..
Geriye sadece yeni hayata adaptasyon kalıyo.
İnşallah en hızlı şekilde olur o da..

Öyle güzel cümleler ki bunlar💕
Nasıl ferahladım.
Ay ben de şöyle yirmilerimdeki fiziğime dönsem ne hoş olur 😌
Elimden geleni yaptığıma en başta vicdanım ve tüm beni tanıyanlar şahit.
Bu insana öyle bir iç genişliği veriyor ki..
Geriye sadece yeni hayata adaptasyon kalıyo.
İnşallah en hızlı şekilde olur o da..

Nelere uyum sağlamıyoruz ki arkadaşım..
Hayat hepimizi kendi hızına ayak uydurmaya zorluyor bir şekilde..
Farkına bile varmayacaksınız, öyle birden öyle kendiliğinden alışacaksınız ki yeni yaşamınıza..

Ben boşandım. 15 senelik evliliğim bitti ama benim çocuğum yoktu.
Boşandıktan sonra ilk sene inanılmaz zordu. Ben ex eşimle 20 yaşında evlenmiştim, beraber büyümüştük. Sanki bedenimden bir uzvum kopmuş, ben eksik bir şekilde hayata devam ediyormuşum gibi hissediyordum. Boşandığın zaman duygularından hemen sıfırlanmıyor. Yerlerde anırarak ağladığımı bilirim. Ağlamaktan gözlerimi açamıyordum. O süreçte o acıları tek başıma yaşayarak kendimi tedavi ettim. 1 senenin sonunda hayata yavaş yavaş karışmaya başladım. Sosyalleştim. Boşandıktan 4 sene sonra 2. Evliliğimi yaptım. Şimdi 5 aylık hamileyim. Bu evliliğimde eksik parçalar tamamlandı. Artık bir yere ait olduğumu hissediyorum. Şefkat görüyorum ve alışık olmadığım bir his. Kırılan kadınlık gururum tamir oluyor. Bende değer görmeyi hak ediyormuşum diyorum.
İnşAllah sizde yeni hayatınızda mutlu olursunuz. Hakkınızda hayırlısını dilerim. 🙏🏻

İnşallah çocuğunuzla çoook mutlu olursunuz kendinize yetersiniz zaten bu kararı alabildiyseniz.
Vazgeçmek özgürlüktür derler ben de bu ara bunu yapmaya çalışıyorum. Her şey gönlünüzce ve hayırlısıyla olsun

Ben boşandım. 15 senelik evliliğim bitti ama benim çocuğum yoktu.
Boşandıktan sonra ilk sene inanılmaz zordu. Ben ex eşimle 20 yaşında evlenmiştim, beraber büyümüştük. Sanki bedenimden bir uzvum kopmuş, ben eksik bir şekilde hayata devam ediyormuşum gibi hissediyordum. Boşandığın zaman duygularından hemen sıfırlanmıyor. Yerlerde anırarak ağladığımı bilirim. Ağlamaktan gözlerimi açamıyordum. O süreçte o acıları tek başıma yaşayarak kendimi tedavi ettim. 1 senenin sonunda hayata yavaş yavaş karışmaya başladım. Sosyalleştim. Boşandıktan 4 sene sonra 2. Evliliğimi yaptım. Şimdi 5 aylık hamileyim. Bu evliliğimde eksik parçalar tamamlandı. Artık bir yere ait olduğumu hissediyorum. Şefkat görüyorum ve alışık olmadığım bir his. Kırılan kadınlık gururum tamir oluyor. Bende değer görmeyi hak ediyormuşum diyorum.
İnşAllah sizde yeni hayatınızda mutlu olursunuz. Hakkınızda hayırlısını dilerim. 🙏🏻

Gözlerim doldu okurken, sonra yuttum içime.
Çocuk olunca insan ağlamalarını günün onsuz saatlerine erteliyor☺️
Ne zor zamanlar geçirmişsiniz...
Ama bu mutlu sonunuzu okudum ya, inanın kız kardeşiniz gibi içim ferahladı.
Her gününüz bi öncekinden güzel olsun, yavrunuzla neşeniz kat kat artsın inşallah.
Ben de inanıyorum ki, gün gelecek işte buymuş evlilik diyeceğim bir yuvam olacak.
Öyle özlemini çektim ki yıllarca.
Allah evlilik bilincinde olan herkesi kendi gibi olgun erkeklerle karşılaştırsın..
Yetişkin olamayan erkekler kendine de yuvasına da zarar veriyor.

İnşallah çocuğunuzla çoook mutlu olursunuz kendinize yetersiniz zaten bu kararı alabildiyseniz.
Vazgeçmek özgürlüktür derler ben de bu ara bunu yapmaya çalışıyorum. Her şey gönlünüzce ve hayırlısıyla olsun

Sonsuz amin....
Siz de musmutlu olun inşallah ömür boyu 🧡

Merhaba,
KK hesabımın çevremde bilinmesinden ötürü, bu konuya özel, izinli olarak açtığım bir hesaptan yazıyorum size.Elimden geldiğince özet anlatmaya çalışacağım. Zaten çok da detay anlatılası bir konu değil.9 yıllık evliliğim bitti. Karışık duygular içerisindeyim. Bazen çok emin, bazense yerle bir.

Dışardan bakıldığında kaotik bir evlilik değildi bizimkisi, o nedenle yakın çevrede magazin değeri yüksek oldu boşanmanın. Ex bey çevrede takdir edilen biriydi, ama evde adeta bir boşluk. İlk haftamızdan beri hep soğuktu, sonralarda ise koşulluydu sevgisi. Ailesini ve çevresini eylemediğim zamanlar, birebirde iyi olsam bile, beni cezalandırırdı. Haftalarca küserdi. 9 yılın totalde belki 1 yılı aile gibiydik, onun dışında soğuk, merhametsiz, sıfır iletişim.. Ancak dışarda pozitif, herkesin işine koşan bir profil. Evde yıllarca ne yaşadığımı çevresi hiç bilmedi. Belki tüm bunlar bile idare edilebilirdi, ama kendisi bu kadar bencil yaşarken benden fazlasıyla beklentiliydi. Klasik ev hanımı ritüelleri dışında, dışarı imajını diri tutmak için, sürekli o eksenli yaşamam gerekiyordu. Herşeyden önce, hayat görüşümüz arasındaki mesafe yıllar içinde uçuruma dönüştü. Ortak hiç bir şeyimiz kalmamıştı artık. Sevgisizlik, saygısızlık, kendin olarak var olamadığın bir evlilik...Terapiler, okumalar, dinlemeler fayda etmedi, hep yarım bıraktı, uğraşmak istemedi. Bence evlilik kumaşında biri değildi. Evlilik biraz daha devam etse kötü bir kopma yaşayacaktık, o raddeye gelmeden bitirdik, çocuğumuzu travmatize etmeden, nezih ve medeni bir biçimde.

Bunları kabaca yazdım, ama sizlerden ricam detay sormayınız. Çünkü benim anlatmaktan çok duygusal desteğe ihtiyacım var. Ve anlatmak inanın yoruyor, kanatıyor taze yarayı.

Boşanmış çocuklu arkadaşlarımdan, ya da çevresinde yakinen boşanmaya şahit olmuşlardan aklıselim tavsiyelere ihtiyacım var. Çünkü yaşadığım ülkede yakınım yok, sosyal çevrem kısıtlı. Maddi olarak idare edebildiğim bir işim var, ama şuan online, yani bi çıkıp kafa dağıtacağım iş arkadaşlarım olsun isterdim. Malesef bir birikimim de yok, olsaydı ilk iş turlara katılırdım, gerçi okul çağındaki çocuğumla bu da geçici bir çözüm.

Biliyorum geçecek ama yine de bir cümlenizi duymaya, bir hayır duanızı almaya ihtiyacım var şuan. Boşanmış arkadaşlarımdan öneri ve güzel temenniler duymak eminim iyi gelecektir.

Teşekkür ederim...
Her sey super olucak demıcem .ilk basta o mutsuzluktan bıle kendını suclayacagın seyler olucak .Beb yaptım sen yapma .Senın tutunacagın bır cocugun var benım kımsem yoktu .Sesım cıkmasın dıye yastıga agzımı dayıyodumkı annem duyup uzulmesın .Sonra yavas yavas kabullenıosun .Bazıları çok ıyı ılıskıler yasayabılıyor ama ben yasayamadım .Umarım sız yasardınız .Çocuklu olarak boşananlar cocuksuz olarak boşananlardan daha mutlu venım cevremde .Cunku olmayacagını anlamışlar ve tıksınmışler .Güzel olsun ger sey .Eşın durumu ıyı degılmıydı tazmınat nafaka yokmu

Her sey super olucak demıcem .ilk basta o mutsuzluktan bıle kendını suclayacagın seyler olucak .Beb yaptım sen yapma .Senın tutunacagın bır cocugun var benım kımsem yoktu .Sesım cıkmasın dıye yastıga agzımı dayıyodumkı annem duyup uzulmesın .Sonra yavas yavas kabullenıosun .Bazıları çok ıyı ılıskıler yasayabılıyor ama ben yasayamadım .Umarım sız yasardınız .Çocuklu olarak boşananlar cocuksuz olarak boşananlardan daha mutlu venım cevremde .Cunku olmayacagını anlamışlar ve tıksınmışler .Güzel olsun ger sey .Eşın durumu ıyı degılmıydı tazmınat nafaka yokmu

Evet arada bir çok yoğun ağlama isteği geliyor insana.
O anlar yalnızsam şanslıyım, değilse ertelemek zorunda kalıyorum.
İnşallah sen de umduğundan daha güzel günlere erişirsin.
Nafaka var evet, ben de çalışıyorum zaten, ama yine de konfor kaybı oluyor eskiye nazaran, buna da şükür.
Olsun, insanın içi ferah olsun yeter ki, para kazanılır..

Hemen geçmesini beklemeyin hissettiklerinizin, acınızı yaşayın duygularınızı bastırmayın güzel kitaplar okuyun,hobiler edinin, gerçekten güvendiğiniz insanlarla içinizdekileri paylaşın.ben çocuğunuz için yazmak istiyorum lütfen boşanmanın etkisi nasılmış öğrenmek için bir çocuk psikoloğuna götürün çocuklar içlerine atabiliyor bazıları çok etkilenirken bazıları da etkilenmiyor ama en azından içiniz rahat olur

Back