Bir gün iyi patlayacağım zaten.Hemen hemen her gün bunları dinliyorum.Bizim toplumda böyledir zaten siz boşandınız ve çocuk perişan çocuk sevgisiz çocuk zavallı .
Asıl evde kavga kıyamet edip karı-koca birbirine küfür sallayan ailelerin çocuklarının durumu daha kötü yine yermemek için acınası demiyorum.
Artık bu toplum kuralları ve cahil insan konuşmalarına katlanamıyorum lütfen siz de gereken cevabı verin gerekirse uzak durun
Bunu boşanmış aileleirn kendileri de yapıyor, muhtemel siz de herhangi bir sorunu ilk buna yoruyorsunuzdur. Ayrılık sizi etkilediği gibi elbette çocuğunuzu da etkiler ama onların oyun gibi güçlü bir iyileştiricileri var. 2 çocuğum var görece sakin ve huzurlu giden bir evliliğim var ama çocuklarımın süreçleri içinde zorlandığımız zamanlar oldu, çünkü bu işin doğasında var. Burada asıl mesele sorun çıkması değil, sorunu karşılama ve çözme biçimimiz. Siz bu hususta eksik kalırsanız sebebi elbet boşanmaya bağlamak kaçınılmaz olur.Merhabalar,bir okulda öğretmenim.Cocugum var 1.sinifa başladı benim okulumda.
Okulda öğretmen arkadaşlarım anne babası boşanmış çocuklara hep bir ön yargı ile yaklaşıyorlar.Biri tembelse ya da davranış problemi varsa, içine kapanıksa örneğin kesin boşanılmış onlara göre.Bunlar hep anne babası boşanmış olduğu için onlara göre.
Bu tür konuşmalari dinlerken haliyle ben de kendi çocuğum adına üzülüyorum, kırılıyorum.Bir sürü çocuk var aile ortaminda büyüyen ama derse ilgisiz, davranış problemi olan ya da içe kapanık fln.Tam tersi boşanmış aile çocuğu olup gayet her şeyi yerinde olan.
Nasil böyle bir genelleme yapıyorlar.
Oğlum bu arkadaşlardan birine düştü.Gecen bir yerde oturduk birkaç arkadaş sohbet ediyoruz.Oglum hakkında acınası bakış ve sözlerde bulundu.(Bu arada gayet uyumlu diyor iyi ki bana düşmüş diyor)Acinasi olduğunu düşünmüyorum ama bu on yargıya maruz kalmasından da nefret ediyorum.Odum kopuyo bir eksiği olacak da boşanmaya bağlayacaklar diye..Çok sinir bozucu gerçekten.
Paylasmak istedim.
İşim gereği her tarz çocukla tanıştığım için ben kendi çocuğumun herhangi bir hatasında bunu babadan ayrı büyümesine bağlamam,beni çalıştığım için uzun görmemesine özlemesine fln bağlarım en kötü.Babasiyla birlikte olsaydık da sorunu karşılayamayabilirdim,bunun da boşanmakla ilgisi yokBunu boşanmış aileleirn kendileri de yapıyor, muhtemel siz de herhangi bir sorunu ilk buna yoruyorsunuzdur. Ayrılık sizi etkilediği gibi elbette çocuğunuzu da etkiler ama onların oyun gibi güçlü bir iyileştiricileri var. 2 çocuğum var görece sakin ve huzurlu giden bir evliliğim var ama çocuklarımın süreçleri içinde zorlandığımız zamanlar oldu, çünkü bu işin doğasında var. Burada asıl mesele sorun çıkması değil, sorunu karşılama ve çözme biçimimiz. Siz bu hususta eksik kalırsanız sebebi elbet boşanmaya bağlamak kaçınılmaz olur.
Bir şey demezler de hata yapma şansı olmayacak çünkü onun bir etiketi varOf çok sinir oldum cehalet ve aptallık beni çok sinirlendiriyor. Ağızlarının payını verin gitsin bence. Çocuğa bu yüzden bisey derlerse de şikayet edemez misiniz?
Hiç takılma. Mutsuz anne-babalı,şiddet içeren,küfür içeren evde büyümekten çok daha iyidir.Merhabalar,bir okulda öğretmenim.Cocugum var 1.sinifa başladı benim okulumda.
Okulda öğretmen arkadaşlarım anne babası boşanmış çocuklara hep bir ön yargı ile yaklaşıyorlar.Biri tembelse ya da davranış problemi varsa, içine kapanıksa örneğin kesin boşanılmış onlara göre.Bunlar hep anne babası boşanmış olduğu için onlara göre.
Bu tür konuşmalari dinlerken haliyle ben de kendi çocuğum adına üzülüyorum, kırılıyorum.Bir sürü çocuk var aile ortaminda büyüyen ama derse ilgisiz, davranış problemi olan ya da içe kapanık fln.Tam tersi boşanmış aile çocuğu olup gayet her şeyi yerinde olan.
Oğlum bu arkadaşlardan birine düştü.Gecen bir yerde oturduk birkaç arkadaş sohbet ediyoruz.Oglum hakkında acınası bakış ve sözlerde bulundu.(Bu arada gayet uyumlu diyor iyi ki bana düşmüş diyor)Acinasi olduğunu düşünmüyorum ama bu on yargıya maruz kalmasından da nefret ediyorum.Odum kopuyo bir eksiği olacak da boşanmaya bağlayacaklar diye..Çok sinir bozucu gerçekten.
Paylasmak istedim.
Merhaba çocuğum yok ve aileler de boşanmadı benim , ama genellikle gerçekten çevremde gördüğüm kadarıyla çoğu arkadaşım ailevi konulardan dolayı başarısız oldu bende çok gürültülü bir aile de büyüdüm gürültü derken kavga tartışma stress hepsi etkiledi ve bir çok şeyde başarısız oldum beni çok etkiledi okul hayatımda bu olanlar.Merhabalar,bir okulda öğretmenim.Cocugum var 1.sinifa başladı benim okulumda.
Paylasmak istedim.
Oysaki hiç ilgisi yok.Benim elimden ne yaramaz öğrenciler geçti düz duvara tırmanan,hepsi de aile içinde büyüyordu.Bir problem varsa bunda etkili bir sürü faktör vardır, öğretmenlere bunu anlatmak zorunda kalmasam keşke..Evet o etiketleme olayı malesef mevcut.
Hatta akım var bu ara, annesi babası boşanmış kedi besleyen kızdan kaçıyorlar falan, geçen gördüm. Hafiften bir üzülme geldi. Akımı yapanların yaşındayken kaçtıkları kişi aslında bendim.
Boşanmış aile çocuğuydum. Şimdi koca kadınım. Veli olduğum sınıfta hala yaramazlık olsun, derslerin kötülüğü olsun isimler sıralanırken ekleniyor onun annesi ile babası ayrı. Bazen içten içe istatistik doğru mu diye düşünüyorum. Eksiklik/ilgisizlik vs değil konu. Farklılık.
İnsan boşanacağı kişiyi düzgün seçmeli diyorum artık. Boşanmak dünyanın en normal şeyi, ama etiketlenmeler de az buz yormuyor.
Siz yazınca aklıma geldi, evlenirken de karşımıza çıkmaz umarım bu durumEşimin anne babası boşanmış mesela, gayet iyi biri.
Yaşı 30 a yaklaşan kız kardeşim mini etek giyiyor diye komşumuz babası yok ya ondan böyle demişti. Benim annem babam da 5 sene önce boşandı. Ama kocaman olmuş kadının mini eteği bile baba otoritesine bağlandı. Ne desek boşBoşanmış aile çocuğuyum. Bu damgalama ömür boyunca bitmiyor. Ben ve ablam üniversite bitirip iyi mesleklere sahip olduk ve problemsiz çocuklardık. Herkes helal olsun babaları yok ama nasıl başarıyorlar derdi. Düğünlerimiz oldu, helal olsun kızlara babasız düğünlerini de yaptılar dediler. Mesela bu lafı duymaktan nefret etmiştim.
Diğer bir örnek olarak, boşanmış ailenin çocuğu olan bir kız vardı okulda, eteğini kıvırıyor diye herkes baba yok başında işte ondan diyordu.
Boşanmış ailenin çocuğuysan kabul ve takdir görmek için pırlanta gibi olman gerekiyor.
Karşınıza ne çıkacak?Siz yazınca aklıma geldi, evlenirken de karşımıza çıkmaz umarım bu durum