Merhaba. İçinden çıkamadığım bir durum olduğu için yazıyorum. Konu uzun lütfen okuyun. 7 aylık evliyim. Evliliğim çok kötü gidiyor. Eşimde bende belirli meslek sahibiyiz. Hatta eşim eğitim düzeyi yüksek toplum tarafından daha fazla saygı sevgi duyulan bir meslekte. Bunu da güzel kullanıyor. Kendisiyle 3-4 yıl aynı iş yerinde çalıştık. İletişim halinde olduğumuz bir meslek grubundayız. Daha sonra nasıl olduğunu anlamadığım bi şekilde hızlıca yakınlaşmaya başladık. Dışarda buluştuk mesajlaştık. Daha öncede beraber çalıştğımız için çok yabancı değildik iletişim konusunda. Hızlıca evlenme kararı aldık. Eşim benden 7 yaş büyük ben 27 yaşındayım. Evlenirken benim kendime ait evim filtre kahve makinesine kadar her türlü eşyam mobilyam, arabam vardı. Eşim benden 3 4 kat daha fazla maaş alıyor onun sadece borcu vardı. Evlenirken nikah yaptık daha sonra düğün yaparız diye düşündük 5 ay sonra gibi maddi durum açısından. Nikahtan sonra aynı evde yaşamaya başladık. İkimizinde evlenmeden önce ilişkisi olmuştu ikimizde cinsel olarak aktif insanlardık bunu da zaten konuştuk evlenmeden önce biliyorduk. Hatta aynı iş yerinden görüştüğümüz başka insanlarda olmuştu. Evlendikten sonra eşim sürekli benim daha önceki ilişkime taktı. Sürekli sorun çıkardı insanların bundan bahsettiğini sürekli kulapına geldiğini söyledi. Ama benim ilişkim çok önceydi. Onun ilişki değil sadece tek seferlik ilişklierini bile ben evlenmeden önce birebir kişilerden duyuyordum. Ama benden öncesi olduğu için sıkıntı yapmadım. Eşim sürekli bu konuda üstüme gelmeye başladı. 2 kişiyle görüştüm özellikle tek kişiye kafayı taktı. Kafayı taktı ama sadece bana yansıttı kendisi o kişiyle yakın arkadaştı ben söylediğim halde görüşmeye devam etti evde bana eziyetinede devam etti. Bir süre uzak bir yere görevlendirildi orda bile bu durumu sürekli dile getirdi psikolojk baskı yaptı. Ben evlendikten sonra hamile kaldım. Hamile kaldıktan sonra çocuğu doğurmayı seçtim. Şuan 6 aylık hamileyim. Eşim evlenirkn borcum var dedi ailem onun için kendi üzerlerinden kredi çekip yardımcı oldu. Borcunu ödüyor ama borcum var deyip kesinlikle gezmeye, yemeğe gitmemizi istemiyor. İkimizin toplam geliri 35 bindir en az. Borçları ödeyince geriye en az 24 bin kalır. Hamileyim sürekli onu aldatıyormşm gibi konuşmaya, bana evlenecek kız değilsin gezmelik kızmışsın demeye, seninle evlendiğim güne lanet olsun vb hakaretleri söylemeye kendinide bunları söylediğinde haklı bulmaya başladı. Çoğu kez boşanmayı düşündüm. Kendisine söyledim her seferinde swğişeceğini söyledi ama aynı devam etti. Evden çıkıp annemlere kalmaya gittim yine bir şekilde kendini affettirdi. Ben kendisine en son avukata vekalet verdim dedim. Ondan sonra artık uğraşmayacğanı söyledi ama yinede barışmak istiyor. Ortada yuva varmış. Boşanmak istiyorum ama bir türlü eyleme geçemiyorum. Eşimin narsist kişiliğide var ve manipülasyonları çok fazla. Anlatamadığım pek çok nokta daha var. Fazla taviz verdim ve değersizleştim diye düşünüyorm. Boşanmak bir çözüm ama eyleme geçemiyorum. Nedeninide bilmiyorum.