Evet zaten psikolojik olarak zayıfım, engelli kardeşimi kaybettim ardından babamı, ailem dağıldı bi annecim kaldı. Bi de eşime güvenmiştim, başta çok iyi davrandılar, kurban olurumlar , başımın tacı demeler, sonra birden değişti damat tarafı. Umarım bunu da atlaticam ,teşekkür ediyorumNormalde hep bir yolu daha olabilir mi diye düşünürüm boşanma konularında. Ama burda bir yol göremiyorum. Resmen senin sırtına binmişler. Eşine eş demeye dilim varmıyor. Bunca şey yaşanırken susması bile boşanmak için sebep. Çok bile sabretmissin. Zamanla yaşadıkların psikolojik olarak sana daha çok zarar verecek. Hiç durma, yolunu çiz. Allah yardımcın olsun
Aminnn çok sagolun insallahNormalde hep bir yolu daha olabilir mi diye düşünürüm boşanma konularında. Ama burda bir yol göremiyorum. Resmen senin sırtına binmişler. Eşine eş demeye dilim varmıyor. Bunca şey yaşanırken susması bile boşanmak için sebep. Çok bile sabretmissin. Zamanla yaşadıkların psikolojik olarak sana daha çok zarar verecek. Hiç durma, yolunu çiz. Allah yardımcın olsun
O kadar haklısınız ki ,o an basiretim bağlanmış gibiydi nisanda ,düşündükçe pişman oluyorum .Eşim o zaman annem yüzünden yuva mi kuramayacagim ,istemiyorsa düğünüme gelmez murvetimi görmez vs demişti onun adına özür dilemisti. Ozguvensizdim hala da var biraz :) Yorumunuz için teşekkür ediyorumyani Nişan günümde gidip gözünü cizdiren kadın kayinvalidem değil eski sevgilimin annesi olurdu. onun akabinde de bu durumların hiçbirini yasamazdim doye düşünüyorum. gelinliği bile siz almışsınız ötekileri saymıyorum bile. kendinize biraz saygınız olsun hep diyorum kendine saygısı olmayan birine başkası da saygı duymaz. rahmetli babacigimdan kalan altını esime borsa için vereceğim öyle mi? bunlar gerçekten çok ütopya ya... kırk yıl kocasiz kalacağımı bilsem ( ki o kadar ömrümüz var mi mechul) Bu asalak herifi yanımda koca diye gezdirip evde beslemem. hayvan beslemek hic bana göre değil ama yemin ederim alır bir yavru kedi ona bakarım. bu adamı hayatınızdan çıkarın kendinizi biraz seviyorsanız evet bunu yapmalısınız. ha sevmiyor musunuz o zaman aynen devam hatta bu müthiş adama bir de çocuk dogurun ki iyice elinizi kolunuzu bağlasın ve bakılmak, beslenmek için kendisini garantiye alsın.
Maalesef ,çok aç gözlülerSinirim bozuldu ki ben aileye verilen parayı hiç umursamam. Ama bu ayrı bir seviye, en azından kıymet bilse.
Kendinizin ve ailenizin kıymetini siz bilin, bu aile ile boşuna zaman harcamayın. Düzelmezler.Maalesef ,çok aç gözlüler
ah çok ılımlısiniz ve emin olun sizi ve annenizi zerre hak etmiyorlar. güzellikler diliyorumO kadar haklısınız ki ,o an basiretim bağlanmış gibiydi nisanda ,düşündükçe pişman oluyorum .Eşim o zaman annem yüzünden yuva mi kuramayacagim ,istemiyorsa düğünüme gelmez murvetimi görmez vs demişti onun adına özür dilemisti. Ozguvensizdim hala da var biraz :) Yorumunuz için teşekkür ediyorum
Teşekkür ediyorumah çok ılımlısiniz ve emin olun sizi ve annenizi zerre hak etmiyorlar. güzellikler diliyorum
Sizin sorununuz aile değil aslında ilk sorunun kaynağı eşiniz.Eşiniz sağlam ve sınırlarını koruyan biri olsa bunlar yaşanmazdı evliliğin ilk yılları böyleyse sonrasını düşünmek istemiyorum.Alışkanlıktan dolayı ya da binbir hevesle çıktığı yoldan dönmek zor geldiği için yıllar sonra çoğu kadın dövünüyor sonunda bunca yıl boşa geçtiği için.Size faydası yok eşinizin,konduramayabilirsiniz ama sünepe ve sömürücü bir aileye düşmüşsünüz.Evet tam olarak bu ,hep ama iyi biri diyorum sonra kendimi suçluyorsun ,bi kere ayrılmayı denedik çok uzuldum .Hep iyi anlar geliyor gözümün önüne, benim ailemle görüşmek zorunda değilsin, bosver onları vs diyor ama bi şekilde muhatap olmak zorunda kalıyor insan .
Çocuksuz boşanmış bir kadının bekar biriyle tanışıp evlenme olasılığı yüksek çünkü farkınız yok.Ama çocuklu boşansanız? Hep muhatap olmak zorundasınız.İlgilenmese bile bizimde çocuğumuz diye hortlayıp huzur bozacaklar.Ayrıca zaten şuan mutlu değilsiniz bozulacak bir huzurunuz yokkiAslında farkındayım ama bi yanım da yalnız kalmaktan korkuyor ,bu yaştan sonra tekrar evlenebilir miyim ,çocuğum olur mu hep bunları dusunuyorum .
Evet maalesef , çok çıkarcı ve cimriler.Sizin sorununuz aile değil aslında ilk sorunun kaynağı eşiniz.Eşiniz sağlam ve sınırlarını koruyan biri olsa bunlar yaşanmazdı evliliğin ilk yılları böyleyse sonrasını düşünmek istemiyorum.Alışkanlıktan dolayı ya da binbir hevesle çıktığı yoldan dönmek zor geldiği için yıllar sonra çoğu kadın dövünüyor sonunda bunca yıl boşa geçtiği için.Size faydası yok eşinizin,konduramayabilirsiniz ama sünepe ve sömürücü bir aileye düşmüşsünüz.
1- evlenecek yaşa gelmiş evlenmeye niyetlenmiş adam ailes sırt çevirince kadının parasına kalıyorsa bi birikimi kendine güveni yoksa neden evleniyor ?Arkadaşlar merhaba , ben boşanmak isteyen ama cesaret edemeyen biriyim. 35 yaşındayım evleneli tam 2 yıl oldu ama nisanliligimla birlikte 3 yıldır kaynanam tarafından mobinge uğruyorum. Nisanimda surat asti, tam nisan günümde sabah gözünü cizdirmis, nisanim icin alinan takilari bozdurup benim gozum daha onemli deyip, nisanda da zaten gelmiycektim diyip durdu. İnsanlar beni uyardı ama annem babam olsun hersey maddiyat değil, sağlık bu deyip beni teselli ettiler. Ben de ertesi gün geçmiş olsuna gidip, yaşlı ananemin ördüğü hediyeleri götürdüm, yüzüme bakmadı paketi açmadı. Evlendik takıları vericez dedi ,oğlunun bekarlıktan borcu vardı, takiyla ödeyecekti. Takıları vermediler vazgectiler dugun gunu, paramiz yok borcumuz var dediler, gorumcemin dugunune harcadilar,mobilya için rahmetli babam kredi çekti, damat tarafı faize karşıymış. Kocam takıları alamayınca borçlarını maaşıyla ödedi ben hem düğün hem mobilya beyaz eşyaları ödedim, tüm masraflar üstüme kaldı, ek işler yaptım. Borç ödeyip geç saate kadar çalıştım, esimin akbiline kadar benim kartimla odendi . eğitimciyim. Hiç bi aksamimiz guzel huzurlu çay içerek geçmedi. Cinsellik için benim derslerim geç bitti o uyumuş oldu . Babam oldu cenazeye gelmediler. Hep tartışma, bi kere kızım demediler, gelinlik bile almadılar, gelinlikciye gittik onlar alacak sandım eşim dedi üstümde yok , mahcup olmamak için verdim. Akrabamizin evinde kiracıyiz, babamı sevdikleri için ucuza kiraladık,TV yok diye bana misafir olmadılar. Babamdan kalan bi miktar altınım vardı, eşim borsa için aldı batırdı. Şimdi de kredi çekmiş onu ödüyor. Çok iyi para kazanıyorum ama hepsi gidiyor ,çok çalışıyorum. Tatil için bile ben ödüyorum, onun da masrafı bana. Konusunca ağlıyor, senin icin yaptım ,para kazanır daha iyi şartlar sağlarım diye diyor. Bugün eşimin kardeşi dogum yaptı diye annem ,onlar babamın cenazesine gelmese de arayıp tebrik etmiş, kimsin tanımadım demiş, annem dunurunum demiş, bize de beklerim demiş (normalde başka şehirde oturuyorlar.) Gelemem köye ev yaptırıyorum gidicem ben demiş. Eşime dedim çok nezaketsiz davranmış diye, bu sefer girumcem mesaj atmış babam sizde kalabilir ,ben yeni doğurdum annemi size yollayamam kusura bakmayın darilcak bise yok. Rüyalarımda saçlarım kopuyor,hep onları görüyorum. Gorumceme gidince onun evinin lüksünden, klimasindan vs bahsediyor ,benim kızım zenginle evlendi ,oh bu evde klima var vs. Ben de sohbet edecekken hep kendini övüyor. İki gram yemeği bile zor yiyorum sofralarında,eşimin hatri için gidince . Vs vs eşimin alkolü de var . Ne yapacağımı bilmiyorum ,mantıken boşanmak lazım belki ama pişman olmaktan korkuyorum . Psikolojik boyutta yalnızlıktan korkuyorum ,yaşadığımız iyi şeylerde vicdanimi sorgulatiyor.
Evet baştan hata yaptım, biraz toplum baskısı,biraz kendimi o kaba tabirle evde kalmış hissettirilmem,verilen vaatler vs. Çok iyimser davrandım. Eşimin kardeşi üniversiteden arkadaşım, o ve annesi ilişkimizi öğrenince aradılar ay çok sevindik bu işi uzatmayalım seni isteyelim vs dediler. Biranda noldu bilmiyorum eşim de bilmiyorum diyor .1- evlenecek yaşa gelmiş evlenmeye niyetlenmiş adam ailes sırt çevirince kadının parasına kalıyorsa bi birikimi kendine güveni yoksa neden evleniyor ?
2- sen eşinin bu kadar şeyine göz yumarken ek İşler yaparken o ne yapıyor? 2. Bir iş gibi bir çabası var mı ?
3- siz evli değilsiniz bir yetişkin evlat edinmişsiniz onu yaşatıyorsunuz. Bu can size 1 kere verilmiş kıymetini bilin.
4- hayatınız tekrar bir nişan evlilik sürecine girerse (ki neden olmasın) nişan öncesi kendini bu kadar gösteren aileye inatla gelin gitmeye çalışmayın
Arkadaşlar merhaba , ben boşanmak isteyen ama cesaret edemeyen biriyim. 35 yaşındayım evleneli tam 2 yıl oldu ama nisanliligimla birlikte 3 yıldır kaynanam tarafından mobinge uğruyorum. Nisanimda surat asti, tam nisan günümde sabah gözünü cizdirmis, nisanim icin alinan takilari bozdurup benim gozum daha onemli deyip, nisanda da zaten gelmiycektim diyip durdu. İnsanlar beni uyardı ama annem babam olsun hersey maddiyat değil, sağlık bu deyip beni teselli ettiler. Ben de ertesi gün geçmiş olsuna gidip, yaşlı ananemin ördüğü hediyeleri götürdüm, yüzüme bakmadı paketi açmadı. Evlendik takıları vericez dedi ,oğlunun bekarlıktan borcu vardı, takiyla ödeyecekti. Takıları vermediler vazgectiler dugun gunu, paramiz yok borcumuz var dediler, gorumcemin dugunune harcadilar,mobilya için rahmetli babam kredi çekti, damat tarafı faize karşıymış. Kocam takıları alamayınca borçlarını maaşıyla ödedi ben hem düğün hem mobilya beyaz eşyaları ödedim, tüm masraflar üstüme kaldı, ek işler yaptım. Borç ödeyip geç saate kadar çalıştım, esimin akbiline kadar benim kartimla odendi . eğitimciyim. Hiç bi aksamimiz guzel huzurlu çay içerek geçmedi. Cinsellik için benim derslerim geç bitti o uyumuş oldu . Babam oldu cenazeye gelmediler. Hep tartışma, bi kere kızım demediler, gelinlik bile almadılar, gelinlikciye gittik onlar alacak sandım eşim dedi üstümde yok , mahcup olmamak için verdim. Akrabamizin evinde kiracıyiz, babamı sevdikleri için ucuza kiraladık,TV yok diye bana misafir olmadılar. Babamdan kalan bi miktar altınım vardı, eşim borsa için aldı batırdı. Şimdi de kredi çekmiş onu ödüyor. Çok iyi para kazanıyorum ama hepsi gidiyor ,çok çalışıyorum. Tatil için bile ben ödüyorum, onun da masrafı bana. Konusunca ağlıyor, senin icin yaptım ,para kazanır daha iyi şartlar sağlarım diye diyor. Bugün eşimin kardeşi dogum yaptı diye annem ,onlar babamın cenazesine gelmese de arayıp tebrik etmiş, kimsin tanımadım demiş, annem dunurunum demiş, bize de beklerim demiş (normalde başka şehirde oturuyorlar.) Gelemem köye ev yaptırıyorum gidicem ben demiş. Eşime dedim çok nezaketsiz davranmış diye, bu sefer girumcem mesaj atmış babam sizde kalabilir ,ben yeni doğurdum annemi size yollayamam kusura bakmayın darilcak bise yok. Rüyalarımda saçlarım kopuyor,hep onları görüyorum. Gorumceme gidince onun evinin lüksünden, klimasindan vs bahsediyor ,benim kızım zenginle evlendi ,oh bu evde klima var vs. Ben de sohbet edecekken hep kendini övüyor. İki gram yemeği bile zor yiyorum sofralarında,eşimin hatri için gidince . Vs vs eşimin alkolü de var . Ne yapacağımı bilmiyorum ,mantıken boşanmak lazım belki ama pişman olmaktan korkuyorum . Psikolojik boyutta yalnızlıktan korkuyorum ,yaşadığımız iyi şeylerde vicdanimi sorgulatiyor.
Sen kadın olarak nasıl kendinden üst seviyede emek harcıyorsan o da harcamalı. Bir tanıdığımız restoran sahibi 25 bin maaş ve tip ile garson bulamıyor. Yani gerekirse garsonluk yapıp senden yük almalı. Bu bir örnek tabiEvet baştan hata yaptım, biraz toplum baskısı,biraz kendimi o kaba tabirle evde kalmış hissettirilmem,verilen vaatler vs. Çok iyimser davrandım. Eşimin kardeşi üniversiteden arkadaşım, o ve annesi ilişkimizi öğrenince aradılar ay çok sevindik bu işi uzatmayalım seni isteyelim vs dediler. Biranda noldu bilmiyorum eşim de bilmiyorum diyor .
Eşim sürekli bi çaba için de ama hep bos çaba, hiç sonuca vardiramiyor. İşlerin sonunda hep bi aksilik oluyor , anlaşmalar uymuyor vs. Şirketler arası danışmanlık yapıyor halbuki başka somut getirili bi ek iş yapabilir .
Ailemde okuyan ilk çocuğum, hani okuyan kız çocuklarına değer verilir ya babam hep el üstünde tuttu ,çok sevildim . Birden bu sevgisizlik psikolojimi bozdu . İnşallah doğru kararı vereceğim. Teşekkür ediyorum