• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bosanmalimiyim?

Annenin babanın elle tutulur zerre tarafı yok.
Eşin isterse namaz da kılmaz oruç da tutmaz cumaya da gitmez içki de içer. Hangi partiye isterse o partiye de oy verir.
Annen hangi hakla ona Kafir diyor?
Hangi hakla kızım senden inşallah boşanır diyor?
Hangi hakla orucunun hesabını soruyorlar?
Sen bunlardan rahatsız isen sen de evlenmeseydin.

.cumayada gitmiyor orda hoca politika konusuyor diye..bayram namazlarina denk gelsede gitmez.
Şu cümleye de ayrı takıldım.
İşte Türkiye'nin hali bu...
Eşin camiye gitmemekle çok doğru yapıyor.
Burada sen hocaya kızıp siyasi görüşünü dine karıştırdığı için kızacağına eşine tavır yapıyorsun.
Bu arada kimin kimden daha inançlı olduğunu Allah bilir.
Birisine sırf kendi istediği gibi davranmıyor diye kafir demenin hakaret etmenin sevap olmadığını ailene anlat bir zahmet...

Annen çok kötü bir kadın nerden başlasam bilemedim. Kimseye kafir deme hakkı yok bi kere. İçini kimse bilemez. İnançsız olabilir bu anneni ilgilendirmez. Sen sevmişin evlenmişsin ona ne?

Normal bi erkek içgüveysini kabul etmez ekstrem durumlar dışında. Eşin ailesinin baskılarına he diyen adama adam demem. Ben eşinin yerinde olsam suratlarına bakmam. Adam normal bi adam yani. Annenin saçmalıkları karşısında verilmesi gereken tepkileri vermiş. El öpmek demişsin. Ne el öpmesi allasen ya. El öptürme meraklısı insanlara da gıcık oluyorum. İçinden gelirse öper. Saygı el öpmekle olmaz. Ki eşin annene saygısını çoktan kaybetmiştir artık.

Anneme diyorum öyle denmezdi diyorum yüz göz oldun simdi iyimi...icimdemi kalsin aileme girmis biri sorarim müslümanligini tabi insan ne icin yasar dini icin büyüyünce cocukuda kendine uydurur bu diyor..benim torunum hoca olucak kursa gidicek eger bunlara karisirsa öldürrüm onu diyor..hepsi senin gevsekliginden oluyor bunlar bizi ondan saymiyor bize böyle konusabiliyor sen adami egitemezsin diyor

El öpmeye gelince annem dikkat eder esim hersefer öper ellerini ...dedigim gibi tartisma oldugu zaman politika yüzünden sonra yine hiddetlendim kusura bakmayin bu konulara girmeyelim diyip el öpüyor yine bazende alasmaladik diyip gidiyor ..annemde bi öpüyo bi öpmüyo piskolojisi bozuk bunun diyor!

Esim beni sevseymis bize yönelerimis politik görüs olsub dini yönden olsun kadindan gecermis ailesini saygirmakta..ben hicbizaman kötülemedimki onlari kendi yaptiklarini gördükce ve konusmalarindan esim sogudu ben yinede ailemdir kabul etmek lazim bosver öyle demek istemediler kötülümüzü istemiyorlar gibi laflar ediyorum baska napabilirimki

Simdi bile 2 gün önce kavga ettiler birbirlerini görmek istemiyorlarya...annem onla konusuyonmu mesajlasiyonmu yoksa falan diyor..

Annenin babanın elle tutulur zerre tarafı yok.
Eşin isterse namaz da kılmaz oruç da tutmaz cumaya da gitmez içki de içer. Hangi partiye isterse o partiye de oy verir.
Annen hangi hakla ona Kafir diyor?
Hangi hakla kızım senden inşallah boşanır diyor?
Hangi hakla orucunun hesabını soruyorlar?
Sen bunlardan rahatsız isen sen de evlenmeseydin.

Şu cümleye de ayrı takıldım.
İşte Türkiye'nin hali bu...
Eşin camiye gitmemekle çok doğru yapıyor.
Burada sen hocaya kızıp siyasi görüşünü dine karıştırdığı için kızacağına eşine tavır yapıyorsun.
Bu arada kimin kimden daha inançlı olduğunu Allah bilir.
Birisine sırf kendi istediği gibi davranmıyor diye kafir demenin hakaret etmenin sevap olmadığını ailene anlat bir zahmet...

Babamin fazla bi karistigi yok pek ama oda memnun degil büyüklerine karsi nasil konusacagini bilmiyor diyor saygisiz falan ve alman komsu ondan bize daha yakin ve samimi diyor

Annemde tam tersini söylüyor bunlari yapmiyor rahatsiz olmuyormusun diye.
Rahatsizligin yok ama tabiki isterdim oda ben oruc tutunca oda oruc tutsun,cumaya herkes gibi gitsin hem hic gitmedi burdaki camiye hoca belki konusmuyor vaazlerinde politika bilemezsinki veya namazini kilar cikarsin diyorum baski uygulamiyorum güzelce annem gibi degil ben daha yumusak oldugumdan babam gibi annem buna kiziyor....zaten herzamam denk gelmiyorki calisiyor nede olsa isden cikip gitsin diyen yok..orda belki hem arkadas ortami yapar arkadasi yok zaten

Anneme diyorum öyle denmezdi diyorum yüz göz oldun simdi iyimi...icimdemi kalsin aileme girmis biri sorarim müslümanligini tabi insan ne icin yasar dini icin büyüyünce cocukuda kendine uydurur bu diyor..benim torunum hoca olucak kursa gidicek eger bunlara karisirsa öldürrüm onu diyor..hepsi senin gevsekliginden oluyor bunlar bizi ondan saymiyor bize böyle konusabiliyor sen adami egitemezsin diyor

El öpmeye gelince annem dikkat eder esim hersefer öper ellerini ...dedigim gibi tartisma oldugu zaman politika yüzünden sonra yine hiddetlendim kusura bakmayin bu konulara girmeyelim diyip el öpüyor yine bazende alasmaladik diyip gidiyor ..annemde bi öpüyo bi öpmüyo piskolojisi bozuk bunun diyor!

Esim beni sevseymis bize yönelerimis politik görüs olsub dini yönden olsun kadindan gecermis ailesini saygirmakta..ben hicbizaman kötülemedimki onlari kendi yaptiklarini gördükce ve konusmalarindan esim sogudu ben yinede ailemdir kabul etmek lazim bosver öyle demek istemediler kötülümüzü istemiyorlar gibi laflar ediyorum baska napabilirimki

Simdi bile 2 gün önce kavga ettiler birbirlerini görmek istemiyorlarya...annem onla konusuyonmu mesajlasiyonmu yoksa falan diyor..

Senin çocuğunu nasıl yetiştirdiğin de ilglendirmez anneni. Annen hayatınıza çok müdahil. En çok iş sana düşüyo. sakın eşini suçlama. Bence taşının yakında falan oturmayın annenlere..

Senin çocuğunu nasıl yetiştirdiğin de ilglendirmez anneni. Annen hayatınıza çok müdahil. En çok iş sana düşüyo. sakın eşini suçlama. Bence taşının yakında falan oturmayın annenlere..

Abim gazeteye ilan vermis ev icin annemlere ayni köyde ariyoruz diye bizim icin ...suan biz 15km uzaklikta oturuyoruz

Annen asla ve asla torununa karışamaz..
Kusura bakmayın ama anneniz tehlikeli birisi..
Kendi hayatınız olduğunu kabullenmemiş hala..

Annen asla ve asla torununa karışamaz..
Kusura bakmayın ama anneniz tehlikeli birisi..
Kendi hayatınız olduğunu kabullenmemiş hala..

Annem bizde yapmadigini torununda gerceklestirmek istiyor kendi ideallerini

Annem dominant biri akilli ve cogu dedikleri cikiyor ön sezileri kuvvetli biri ..ailesini kol kanat acayip sahiplenen cok üstüne düsen kendi acisindan dogru bildigini yaptirmak isteyen biri...karsi tarafin hep yani biz ayaklari üstünde duramayan onsuz saflariz eziliriz düsüncesinde.
Anne bu dogru degil dedigimde evet ben kötü biriyim kötülünüzü istiyorum ben atin beni laflari cok.

Kendi hayatmi benim evlenip kendi yuvam oldugunu kabul etmiyor evet..hala evin kiziyim ona göre
Esim isden gelicek ben evdeyim 5 gibi yeriz hep...sen simdi yemek yaparsin adama 5de saatinde yicekya eh bende yicem acmi kalim anne diyorum o yapsin diyor..veya pasta börek falan yapiyorum bize yapmazdin hic diyor..sen benim yaptiklarimi sevmiyorsunki diyorum görmedikki hic diyor

Gecende aglastik falan esimle tartisma konusu yüzünden benim kimsem yok dedim annemde annene anlatamazsan kime anlaticaksin diyor bende sanki senle yargilamadan konusuluyor..veya aliyor lafi agzindan abime babama söylüyor esim hakinda bisey paylassam ..o yüzden gerektigi kadar seyleri söylüyorum hic konusmuyorsun oluyor cünkü laf dönüp dolasip esime geliyor.

Esimi isminle hitap etmezler yanlizken ya damat ya senin adam..

Ailem zor daha dogrusu annem cok zor

Annem bizde yapmadigini torununda gerceklestirmek istiyor kendi ideallerini

Annem dominant biri akilli ve cogu dedikleri cikiyor ön sezileri kuvvetli biri ..ailesini kol kanat acayip sahiplenen cok üstüne düsen kendi acisindan dogru bildigini yaptirmak isteyen biri...karsi tarafin hep yani biz ayaklari üstünde duramayan onsuz saflariz eziliriz düsüncesinde.
Anne bu dogru degil dedigimde evet ben kötü biriyim kötülünüzü istiyorum ben atin beni laflari cok.

Kendi hayatmi benim evlenip kendi yuvam oldugunu kabul etmiyor evet..hala evin kiziyim ona göre
Esim isden gelicek ben evdeyim 5 gibi yeriz hep...sen simdi yemek yaparsin adama 5de saatinde yicekya eh bende yicem acmi kalim anne diyorum o yapsin diyor..veya pasta börek falan yapiyorum bize yapmazdin hic diyor..sen benim yaptiklarimi sevmiyorsunki diyorum görmedikki hic diyor

Gecende aglastik falan esimle tartisma konusu yüzünden benim kimsem yok dedim annemde annene anlatamazsan kime anlaticaksin diyor bende sanki senle yargilamadan konusuluyor..veya aliyor lafi agzindan abime babama söylüyor esim hakinda bisey paylassam ..o yüzden gerektigi kadar seyleri söylüyorum hic konusmuyorsun oluyor cünkü laf dönüp dolasip esime geliyor.

Esimi isminle hitap etmezler yanlizken ya damat ya senin adam..

Ailem zor daha dogrusu annem cok zor

Benimde damatım var,çok saygılı terbiyeli bir çocuk umarım bu hep böyşle devam eder..
Onunla konuşurken acaba kırılırmı yanlış anlarmı diye düşünerek hep hitap ederim kendisine..
Sonuçta kızımla evlenecek sonu evladıma dayansın istemem..
Anladığım kadarıyla annen hayatınıza aşırı bir müdahale içerisinde bulunuyor,bu tavrınıda aşırıya kaçarak üstünğzde sergiliyor..
Önce kendi hayatın olduğunu kabul etmek zorunda yok etmiyorsa da gardını alman lazım gidip gelmeni asgariye indirmen şart bu durumda.
Annem üzülmesin diye bunlara göz yumarsan inan üzülen sen olursun..

Son düzenleme:
aılecek evlat olsanız sevılmezsınız bı de adamın kendı çocugu nasıl ısterse öyle yetıştırır
adamı damızlık olrak kullanmışsınız resmen

Back