Siz eşinizi seviyormusunuz? Size Nasıl davranıyor, Nasıl geçiniyorsunuz? Eğer evliliğiniz yolunda gidiyorsa ben şahsen kendi adıma diyorum boşanmam. Ve ne kendi ailemi karıştırırım evliliğimize ne eşimin ailesini. Sizde ailenizle konuşun eşinizle gayet mutlu olduğunuzu söyleyin tabi eğer bu böyleyse. Yok eşiniz sizi sevmiyorsa size karşı saygısız davranıyorsa iş değişir. Yani kısası ailenizin değil sizin ne istediğiniz önemli sonuçta hayat kendi hayatınız.Merhaba Arkadaslar..
isin icinden cikamaz hale geldim ve olaylar artik cigrindan cikti..
Sorun Esim ve Ailem
Esim ve Ailem anlasamiyor. Bir araya geldiklerinde konu dönüp dolasip Politika ve Dine dönüyor is sesli tartismaya atismaya giriyor. Ailemden Annemin ve esim sesleri yükseliyor.
Esim saygisiz oluyor mesela dün.... Annem sen namaz oruc tutmuyorsun, cumaya gitmiyorsun müslümanlara laf ediyorsun hani senin müslümanligin. Kizimi senin gibi kafirle evli nekadar kalir kaldirmam gibi laflar etti.
Esimde sana ne benim yapip yapmamamdan o beni ilgilendirer allahla benim aramda, karima yapma etme dini vecibelerini dersem ozaman laf edersin diye cevap verdi.
Esimde kinayeli laf etti ozaman bende senin yaptigin ibadetlere inanmiyorum dedi.
Esim evlendi evleneli ailemden uzak durur mesela ayni kafa yapisinda olmadiklarinda ve Politik görüsleri.
Esim herzaman zit konusur dik kafadir. Herkesin lafina inanir bizimkilerinkine degil.
Ailem bize yakin durmuyor eldenmis diyor diskapinin dis mandali gibi ....esim mesafeli duruyor dogru.
Evi ararlar mesela telefonu hic esim acmaz bana uzatir uzakta olsam bile.
Ailem bize yardim edebilecegi yerde yardim ediyolar ....esimde benim icin degil senin icin yapiyorlar ben istemiyorum benmi istedim oluyor...basima kakarlar sonra diyor...iyilik bilmez tavirlari var bana görede.
Gelelim Dini konuya..esimin kalbi kararmis dini yönden..bende kapali biri olarak iyi veya kötü orucumu kandil günlerinde kuranimi okumaya calisiyorum..esim migde rahatsizligi var diye tutmuyor ama herseyide yiyor iciyor belirli bi saaten sonra yemedimi eli ayagi kesiliyor...cumayada gitmiyor orda hoca politika konusuyor diye..bayram namazlarina denk gelsede gitmez..bunlari ben aileme söylemiyorum tabi ama fark ediyolar.
Yeni 1 aylik bebegimiz oldu ....esim hastanede durup dururken babama herkez mesafesini bilsin demis.
Ailem refaketci kaldilar cünkü dogumdan sonra ameliyat oldum tehlike atlattim diye bilirim...ailem eve gitmedi ...esimde ne sohbet ne hal hatir sorma ..bisey yicek iccekemisiniz sormamis bile..yemekler esim diye ona gelmis tek kendi yemis icmis nezaketen bile buyrun dememis.
Ailem üzüntüden 3 gün yememis icmemis uyumamis.
Ailem seni sevip saysa bize böyle davranmaz diyor ...esimle aramizda sorun pek yok elbette bazi konularda anlasmazligimiz var encokta aileme karsi nasil konuscagini bilmedigi icin...ailem seni kullaniyor diyor..saatinde yemek yapican ona,iyi giyinecek,gezecek,güzel araba altinda olacak vs..
Simdi ne esim ne ailem birbirlerini görmek istemiyor..esim uzaga tasinalim diyor..ailem bosan adammi yok diyor safsin ilerde cok pisman olucaksin diyor.
Esim ben seninle evlendim ailenle degil diyor. Uzaga gitmek istemiyorum ailemden onlar beni büyüttü nede olsa bi es icin annenin gözü yas birakilirmi ?
Daha var cok seyde aklima gelen simdi bukadari
Ailem nekadar el üstünde büyütselerde beni ..geri dönmek istemiyorum..simdiki hayatimda rahatim..onu bunu yapma diyen yok..aileme dönsem evde oturup kalcam onlarin gittigi gezdigi yere gidip gelcem..öylesi isime gelmiyor onlarada diyemiyorum kirilmasinlar diye.
Siz eşinizi seviyormusunuz? Size Nasıl davranıyor, Nasıl geçiniyorsunuz? Eğer evliliğiniz yolunda gidiyorsa ben şahsen kendi adıma diyorum boşanmam. Ve ne kendi ailemi karıştırırım evliliğimize ne eşimin ailesini. Sizde ailenizle konuşun eşinizle gayet mutlu olduğunuzu söyleyin tabi eğer bu böyleyse. Yok eşiniz sizi sevmiyorsa size karşı saygısız davranıyorsa iş değişir. Yani kısası ailenizin değil sizin ne istediğiniz önemli sonuçta hayat kendi hayatınız.
Cok üzücü bir durum gercekden.
Esinde ailende yanlis yapiyo herkesin dini kendine,saygi sevgi olmadan esinide dogeu yola ulastiramassin.Senin yapacagin sey ilk basda bosanmamak cünkü bosanmak böyle zirt pirt yapilacak bir dey degildir.Ayrica yavrunuz da var ve diyorsun esinle anlasiyorsunuz!ikincisi Esini dogru yola getirmek icin ilk basda hergün dua edeceksin allaha yalvara yalvara.Ona karsi saygili ol ama dinimize karsi bir sey dese sakin izin verme buna!On güzel birsekilde anlat sohbet edin vs.Allah hidayet etsin.
Bence ailen güzel konussaydi esinle oglu gibi belki esinde yumusar ve onlarin yaptiklari seyler onu etkiliye bilir."Senin gibi kafir"sözleri yakismaz müslümana sonucda esin müslüman degilmi?
Bugün bir ayet gözüme takildi
aliimran suresinde "Allah'tan bir rahmet dolayısıyla, onlara yumuşak davrandın. Eğer kaba, katı yürekli olsaydın onlar çevrenden dağılır giderlerdi.
Kararini iyice düsünerek ver.Esinle konus anlasin bu konuda
Ailen ve eşinin uyuşmadığını bile bile fazla biraraya getirmişsin bence.
Evet ben olsam kocamla sorunum yoksa uzağa taşınırdım, ailem hem daha az görürdü onu hem de daha huzurlu olurdu herkes bence...
Ben sizin eşinizi çok güzel anlıyorum. Bana da öyle ağır laflar edilseydi bir susardım, iki susardım ama sonunda patlardım. Sonuçta her kesin inancı kendine, bana göre kimsenin buna karışmaya hakkı yok. Eşiniz sabırsız birine benziyor belli, ama annenizde biraz daha saygılı olabilir sanırım. Sonuçta kızının yuvası, mutluluğu söz konusu bide ortada çocuk var. Ne demek sana kocamı yok, koca bulunur da çocuğa baba bulunur mu? Hem ortada ceviz kabuğunu dolduracak kadar sorun yoksa. Bence ortada kalıp çok daha fazla yıpranmamak için her iki tarafla da güzellikle konuşun, hiç birisini bu saatten sonra değişemezsin doğru, ama sizi seviyorlarsa eğer bir birlerine katlanmak zorundalar. Allah yardımcımız olsun.Seviyorum evet..bana karsi davranisi iyi ..sirf senin ailen oldugu icin katlaniyorum laflarina ama cok üstüme geliyorlar diyor patlicam bigün diyor.
Bugün annemle az konustuk..bunca yaptiklarindan sonra hala bu adami istiyorsan git onu evimde istemiyorum dedi senide falan laflar etti..seni düsünmekte hata ediyorum senin ezilmene dayanamyorum diyor ( telefonda bikere bagirmisti bana annemde duydu) esimde hemen sinirlenen parlayan biri trafikde olsun elinden bisey düsürse ...Annem sen bize deger vermiyorsun diyor..öyle olsaydi o laflari ettirmezdin...yaptiklarini bize nasil baskalarina nasil davrandigini görmüyormusun diyor..haliyle üzülüyorum haklilar bi bakima
İyi ki çok sık biraraya getirmiyormuşsun ailenle eşini?Annemin bosan demesi adi müslüman olupta müslümanligi yasamayanla ne isim oldugu icin..müslüman yaptigi ile belli olur diyor onda bisey göremiyo..kurban kesilceginden zekat verilceginden haberi yok hesabi..gerci bizdede annem hersey ilgilenir..abim babamda bi cumaya bide oruc tutarlar tek..esimde kendi ailendekileri hizaya getir önce gibi laf etmisti onada kizdilar.
Ondan sonra para konusu..bu yasa kadar niye birikim yapmamis ..dügünde taki pek takamadilar bi annesi bide kizkardesi var..insan borc yapar yine takar bedavaya gittin sana deger verdigi bukadar iste diyolar..esimde niye evlenmeden borc yapim altin icin sonra ömür boyu ödücem diye ugrasim dedi ..bunada bozuldular.
Ailem baya takti ve sonra onlari bozdurduk araba aldik..o olmasa nerden alicaktik..burda benim hatam var bozdurmamaliydim para biriktirip almaliydi!
Sonra ilk evlendizde annemlerde kaldik aslinda müstakil hepberaber oturabilecek ev var herkeze bi daire esim ama ic güvey olmam diye istemedi. Odanin kapisini kilitleyip gittik diye annem nasil kendi evimde kilit vurur diye cok sinirlendi..esimde altinlar evaklarlar var hirsizlik cok diye kitliyordu kapi baca acik oluyor diye...annemde bizde yokmu calincak üst kata cikana kadar bu nedemek diyo!
Bikeresinde dügüne gidelim diye hepberaber annemler geldi bize tek arabayla gideriz diye..beklediler..sonra esim ben kendi arabamla gidicem dedi sebepde annemler simdi dügünde uzun kalirlar bizde kalmak zorunda oluruz diye ama o ben araba sürmesini seviyorum dedi orda.
Esim emri vakileri sevmez hele bizimkiler bizim dedigimiz olacak olsun derse..bi sabah hadi biz teyzenlere gidiyoruz sizde gelin dediler 250 km bi yer esimde bunu önce söyler insan diye gitmek istemiyorum dedi sen git istiyosan dedi..bende haliyle laf olur diye gitmedim..öyle dedi diye bunada bozuldular.
Bi el öpüyo bi öpmüyo diyolar her görüstüklerinde öpüyo girince...kavga edince iyi gecler diyerek gidiyo öpmeden..
Istedikleri gibi sicak kanli hemen kaynasan biri degil..ailem isine geĺdiklerine iyi davraniyor biz naptik ona iyilikten baska diyor..biz el uzattikca o isiriyor diyolar.
İyi ki çok sık biraraya getirmiyormuşsun ailenle eşini?
Az daha içgüveysi olacakmış adam!
eşiniz haklı ,aileniz kabahatli.Merhaba Arkadaslar..
isin icinden cikamaz hale geldim ve olaylar artik cigrindan cikti..
Sorun Esim ve Ailem
Esim ve Ailem anlasamiyor. Bir araya geldiklerinde konu dönüp dolasip Politika ve Dine dönüyor is sesli tartismaya atismaya giriyor. Ailemden Annemin ve esim sesleri yükseliyor.
Esim saygisiz oluyor mesela dün.... Annem sen namaz oruc tutmuyorsun, cumaya gitmiyorsun müslümanlara laf ediyorsun hani senin müslümanligin. Kizimi senin gibi kafirle evli nekadar kalir kaldirmam gibi laflar etti.
Esimde sana ne benim yapip yapmamamdan o beni ilgilendirer allahla benim aramda, karima yapma etme dini vecibelerini dersem ozaman laf edersin diye cevap verdi.
Esimde kinayeli laf etti ozaman bende senin yaptigin ibadetlere inanmiyorum dedi.
Esim evlendi evleneli ailemden uzak durur mesela ayni kafa yapisinda olmadiklarinda ve Politik görüsleri.
Esim herzaman zit konusur dik kafadir. Herkesin lafina inanir bizimkilerinkine degil.
Ailem bize yakin durmuyor eldenmis diyor diskapinin dis mandali gibi ....esim mesafeli duruyor dogru.
Evi ararlar mesela telefonu hic esim acmaz bana uzatir uzakta olsam bile.
Ailem bize yardim edebilecegi yerde yardim ediyolar ....esimde benim icin degil senin icin yapiyorlar ben istemiyorum benmi istedim oluyor...basima kakarlar sonra diyor...iyilik bilmez tavirlari var bana görede.
Gelelim Dini konuya..esimin kalbi kararmis dini yönden..bende kapali biri olarak iyi veya kötü orucumu kandil günlerinde kuranimi okumaya calisiyorum..esim migde rahatsizligi var diye tutmuyor ama herseyide yiyor iciyor belirli bi saaten sonra yemedimi eli ayagi kesiliyor...cumayada gitmiyor orda hoca politika konusuyor diye..bayram namazlarina denk gelsede gitmez..bunlari ben aileme söylemiyorum tabi ama fark ediyolar.
Yeni 1 aylik bebegimiz oldu ....esim hastanede durup dururken babama herkez mesafesini bilsin demis.
Ailem refaketci kaldilar cünkü dogumdan sonra ameliyat oldum tehlike atlattim diye bilirim...ailem eve gitmedi ...esimde ne sohbet ne hal hatir sorma ..bisey yicek iccekemisiniz sormamis bile..yemekler esim diye ona gelmis tek kendi yemis icmis nezaketen bile buyrun dememis.
Ailem üzüntüden 3 gün yememis icmemis uyumamis.
Ailem seni sevip saysa bize böyle davranmaz diyor ...esimle aramizda sorun pek yok elbette bazi konularda anlasmazligimiz var encokta aileme karsi nasil konuscagini bilmedigi icin...ailem seni kullaniyor diyor..saatinde yemek yapican ona,iyi giyinecek,gezecek,güzel araba altinda olacak vs..
Simdi ne esim ne ailem birbirlerini görmek istemiyor..esim uzaga tasinalim diyor..ailem bosan adammi yok diyor safsin ilerde cok pisman olucaksin diyor.
Esim ben seninle evlendim ailenle degil diyor. Uzaga gitmek istemiyorum ailemden onlar beni büyüttü nede olsa bi es icin annenin gözü yas birakilirmi ?
Daha var cok seyde aklima gelen simdi bukadari
Ailem nekadar el üstünde büyütselerde beni ..geri dönmek istemiyorum..simdiki hayatimda rahatim..onu bunu yapma diyen yok..aileme dönsem evde oturup kalcam onlarin gittigi gezdigi yere gidip gelcem..öylesi isime gelmiyor onlarada diyemiyorum kirilmasinlar diye.
off anne feci yaBen güzellikle esime söylüyorum zorlamiyorum..Esim müslüman ama dedigim gibi uzak kalmis babaannesinden ayrildiktan sonra anneside dini bilgisinin üstüne düsmemis.Dinimize karsi söyledigi bisey yok aslinda..Müslümanlik altinda yapilan pisliklere karsi ...dinimizi alet edenlere lafi aslinda ama ifade sekli yanlis anlasiliyor.
Dogru diyorsun annem cok sert konusuyor igneli laflar ediyor ...dominat biri annem,dindizin isi yok evimde diyor,kizimda yanacak senin yüzünden ona kendine benzeteceksin diyor..politik görüsleride ayri mesela bize geldiklerinde hemen haberleri acin derler halbuki herseferinde kavga cikicani bildikleri halde,gerci evdede öyleler gündemi takipdeler hep...esimde kendimi tutamiyorum diyor..bende haliyle onda suc bulurum ev sahibi olarak konuyu kesmeliydin diye...sonra ailemden özür diliyor asiriya kacti diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?