- 30 Nisan 2014
- 5.237
- 3.956
- 168
saklasalar bir dert saklamasalar bir dertBaşka türlü de moral verilir, benim çocuğumun hayırlı hayırsız olması hakkında böyle yorum yapamaz. kimse yapamaz. moral verenleri de biliyorum, olur sabırlı olun, çare bulunur ,pes etmeyin, denemeye devam edin bildiğimiz hepimiz söylediği şeyler söylenir, kadın bir günden bir güne olur sabredin bile demedi, ben bu samimiyete inanamıyorum işte. neyse herkese teşekkürler herkesin iyi niyetli olarak konuştuğunu düşünmek istyorum. gebeliği saklama fikirlerinden de nefret ediyorum ayrıca kimden neyi saklıyorsunuz , sanki sonra öğrensem ne dğişecekmiş, ne biçim bir düşünce bu böyle, saklamak nedir ya
Ne kadar ayıp "bu modeller böyle", yapılan araştırmalar çocuk sahibi olamayan eşlerin psikolojisinin kanser hastalarının psikolojisine eşdeğer olduğunu diyor. Sizin yaptığınıza bakın. Bi kanser hastası olsaydı konu sahibi bunalımın getirdiği kaprislere bu modeller böyle mi derdiniz?yok gülüm bu modeller böyle. Benim eltiminde çocugu olmuyordu ben nişanlıyken tedaviye başladı. Sonra başladı bana söylemeye evlenince hemen
Çocuk yapcanmı? E bizim yok ama? Diyordum ya bak x henüz düşünmüyoruz ama olursa nabim yani senin yok die aldırımmı cocugu. Yada senin olmazsa hiç bendemi yapmim. Hem benm olacağı ne malum belki bende tedavi görcem dur bakalım. Tedaviye mi gecikim ı zaman seninki olana kadar. Senin için üzülüyorum keşke en kısa zamanda bebeğini alabilsen kucağına. Cevap ne biliyormusun? Ama benim olmadan senin olursa ben üzülürüm millet bana nr der... baktım anlatmakla olmuyor he he senin olmadan yapmıcam demeyw başladım. Allahtam rabbim bana acıdı da verdi bebek çok şükür şimdi hamile. Yoksa burnumuzdan getircekti. Düğün gecesi en son ayrılırken sen korunuyon demi diyordu allahh dedimm sadece:-D
Sonrasını ben de okumadım..Birseye takildim. "Bizim sorunumuz oldugunu bile bile neden abin cocuk yapiyor?"
Neden boyle dusunuyorsunuz?
Aşağılmak değildi niyetim asla. Ben kendi üzüntüleri varken inatla etrafındakilerinde aynı şeyi yaşamlarını issteyenler. Yani kendileri bebek ye yanıp tutuşurken neden kardeşlerine kuzsnlerinide aynı acıyı istiyorlar. Ayrıca bebek sahibi oluncada diğerlerini bir aşağılama asıl onlarda. Yada bnm eltim böyle. Şimdi hamile şimdide başladı sizin heralde olmuyor biz yaptık sizde yapsanıza dierek karnını okşamaya. Yani bu neyin kafası peki....Ne kadar ayıp "bu modeller böyle", yapılan araştırmalar çocuk sahibi olamayan eşlerin psikolojisinin kanser hastalarının psikolojisine eşdeğer olduğunu diyor. Sizin yaptığınıza bakın. Bi kanser hastası olsaydı konu sahibi bunalımın getirdiği kaprislere bu modeller böyle mi derdiniz?
evet herkes istediği kadar çocuk yapar çocuğu olmayan insanların olmuyor diye yapmaması çok saçma bişey olurdu.
ama bu şekilde alay etmenizi doğru bulmadım.
belki bi psikolog önerebilirdiniz diğer yorumda bulunanlar gibi ama bu şekilde aşağılamanıza çok kızdım.
bence bir psikoloğa gitmelisin. doktor seni asla yargılamaz. dinler ve sana çözüm sunarbeni meşgule
Acaba seni bu kadar öfkelendiren durum, evlenmeden önce eşinin çocuğunun hiç olmayacağını biliyorlardı da söylemedikleri için mi........ öyle ise eğer kesinlikle haklısın derim.
Adamın çocuğunun olmayacağı biliniyor da söylenmiyorsa evlenen kızı resmen kandırmak olur.
Ama evlendikten sonra onlarda yeni öğrendilerse bir suçları yok. hatta
"napıyorsun. sen bana böyle. bir çocuğumuz olsa ben onunla meşgulolsam seni bu kadar aramam beni evde bu kadar yalnız bırakmaya hakkın yok." demekle hakkına girersin eşinin. Bu kadar öfkelenmesi ona yapılan bu suçlamadır bence.
Ne yazık ki gerçek olan bir şey var ki merhametten maraz doğuyor.
Acıdığınz vefa gösterdiğiniz insandan cefa görebiliyorsunuz.
Gösterdiğiniz incelik ve insanlk için teşekkür yerine beni böyle kabul etti dediğimi yaptırırım ama eziklik yerine üste çıkmak gerek düşüncesi.
Aşağılık kompleksinden bunlar.
Asla kınamam asla küçük göremem her insanın başına gelebilecek şeyler ama iyilik fedakarlık suistimal edildi mi orada bir dur demek lazım.
Sabrınız bol olsun rabbim en hayırlı bir kapıyla sizi zorluktan rahata erdirsin canım.
Sinirlerini azmet sağlam tut onlara da asla bunu kullanmaları için fırsat verme otoriteni kullan ve dik dur.Dik dur ki hadlerini bilsinler.
seni görünce bir şey demedi minoldu bana bilmiyorum içimi dökesim geldi yine. dün akşam babası aradı yemeğe gelin dedi. hiç bişey yok gibi tamam dedim. gittim. apartman kapıları açık kalmış. daire kapısına geldim annesi bağıra bağıra tlf konuşuyor. yeğeniymiş konuştuğu, kıza söylediği şeyleri söyleyeceğim, siz yonumlayın bu sözlerde bişey var mı?
"benim öteki gelinde öyle (ne konuştular öncesi bilmem) bak ......yine hamile. hem oğlu var hem kızı ama bak noldu Allah işini bildi yine ona verdi"
Allah aşkına burda iyi niyetle veya art niyetsiz söylenmiş bir mana arıyorum siz söyleyin benim anlamadığım şekilde söyledi deyin.
Dik durdukça ben itiraz ettikçe kötü oluyorum , başkasının evde duran geliniyle bir tutuyor kadın kaynanasının her işini yapıyormuşta dibinin dibinden ayrılmıyormuş. ben napim işten çıkıp onun evine mi gideyim o sokaklarda çarşı keyfi yaprken evini mi temizleyeyim.
yanlış yapmışım hem de çok. verdiğimiz emeklere, zamana herşeye yazık olmuş.
seni görünce bir şey demedi mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?