Boşanmalı mıyım boşanmamalı mıyım? Fikirlerinize ihtiyacım var

Çok yüzgöz olunmuş, saygı kalmamış aranızda .. Bence düzgün bir evlilik terapistine gidin o sizi karar almanızda yönlerdirsin .. Bu saatten sonra düzelmesi çok zor durumlar geçirmişsiniz hakkınızda hayırlısı .

Böyle birseyi bende ilk kez söylüyorum birine bencede boşanmalısın zaten ailelerin onaylamadigi bir evlilik nereye kadar yürür ailen çok fedakarlik etmis senin icin sen mutlu ol diye onlari ve kendini daha fazla yipratma bosan bence

kusura bakmayın ama aşırı romantik bi dünyada yaşıyor kafanız.
şunları okurken güldüm baya.

bana epey çivisi çıkmış gibi geldi evliliğinizin. eğer ileride bunları kaldıramayacağınızı unutamayacağınızı düşünüyorsanız ayrılın. ama farklı bir şehirde kocanızın da değişme ihtimali varsa ve eşinizi hala seviyorsanız devam edin. yalnız bu süreçte çocuk yapmayın. bir de eşiniz ailenizden özür diledi mi?

Kesinlikle boşanın.
Böyle ömür geçmez.
İleride bir de çocuk olursa neden baştan boşanmadım diye kafanızı duvarlara vurursunuz.

Bir de boşanmak için illa aldatılmak veya dayak yemek gerekmez.
Ki aldatmayan veya dövmeyen her eş mükemmel eş değildir.

canım en buyuk hatan eşinin alıştığın yerden kalkıp eşinin yaşadığı yere taşınman olmuş.bende turkıyenın en güzel şehırlerınden birini bıraktım kasaba ayarında bır ıle taşındım.kopek gibi pişmanım.bende kayınvalıdemın uzerınde oturacaktım.Allah tan ona hayır demeyı becerebildim.ama buraya ve ınsanlarına alışamamak tahamul sevıyımı çok duşurdu.evlenmeden once çok uyumlu bi ınsandım.oysa şimdi hem sosyal hemde aile hayatımda tahamulsuz ve mutsuz oldum.oyuzden ne aile huzuzrum var nede eşim dostum.
eğer taşıanbılıyorsanız ordan taşının.gör bak ozaman nasıl birbirinize kenetlenıceksınız.

evliliğini bitirmek son çaren olsun.
kararlı ol isteklerınde.ama bence bunların temel kaynağı sızın orda oturmanız.
erkekler ıcın büyük fedakarlıklar yapmıcaksın.enınde sonunda çünkü çöpe gıdıyo yaptıkların.hele hele bide kocan benımkı gıbı ailesine çok düşkünse gunun bırınde kendınden yaptığın fedakarlıkların aslında eşin ıçın ıkıncı uçuncu planda olduğunu anlıyorsun.bencıl olmak kararlı olmak en doğrusuymuş
bıde sunu farkettım geçte olsa, eğer sen mutlu olmassan çevrendekilerde mutlu olmuyor bu hayatta.yanı ben merkezıyetcı yaşıcaksın.yanı kendı menfaatlerın onde olucak bu hayatta.yanı ilk kendını mutlu edıceksınkı sonrasında cevrendekılere faydan olucak.bunların hıç birini ben beceremedim.omur geldı geçıyo.ben gıtgıde daha battığımı hıssedıyorum.
boşanma emek harcamışsın okadar.şans tanıyın kendınıze

Ne kadar irritice edici ne kadar tiksindirici davranislar... Bence guzelim yillarinizi byle seyler icin harcamayin. Evet aldatan doven vs erkekler var ama bunlarin hicbirini yapmayan erkekler de var ki evlilikte para cok onemli... Colugun cocugun oldugunda esin senin cocugunun rizkindan kisip ailesine verdiginde, cocugun ya da sen hastalandiginda sizin yanina gelmek yerine ailesine gittiginde ne yapacaksiniz? Sadece şimdiydi degil ileriyi de dusunun derim ben.

Boşanacaksanız şimdi boşanın, hamile kalmayı beklemeyin.
Zira sonra bebek aldırmaya kalkıyorlar veya "çocuk için katlanıyorum" diyorlar. O durumları yaşamamak için boşanın..

Bizlerin boşan ya da boşanma demesi de doğru olmaz aslında ama herkes empati yaparak cevap veriyordur zaten.

Benim evlilik anlayışım bu değil mesela.
Evlilik kutsal bana göre, maddi manevi saygı sevgi, birlik çerçevesinde birlikte yaşamak..evli çiftin dışındaki herkesin birkaç adım dışarda olması, aile içine kimsenin karışmaması. Ssygısızlık yapana cevap verilmesi.. Vs... Bunlar olması gerekenler...
Sizde yok görüldüğü üzere..
Aileniz de arkanızda.
Birkaç kez gidip gelmişsiniz zaten, olmuyorsa zorlamayın.. Hayırlısı.

şimdi öncelikle şunu söyleyeceğim tavırların konuşmaların çok yanlış onun çirkin olması, benden az kazanması, görgüsüz olması felan çok aşşağılayıcı sözler ayrıca ailende istemiyormuş evliliğinizi onlarında katkıları vardır kötü olmanızda eminim anlatmadığın şeylerde var ama eşin kısmına gelecek olursak siz artık evli ve hür insanlarsınız eşinin bu tavırları ailesini bu kadar içeriye sokması çok saçma sana boşanın deyipte vebal altına girmek istemem ama Allah size sabır versin olacağı varsa mutlu olursunuz inşallah

çocuk olursa daha fena borcu biter sizi iter , senin ailen benim ailem ikileminde nereyedek aileci erkek hep kendine hakaret etmeleri seni para getiren bir varlık olarak kullanmalarını anlarsıaileni dinle yarın haklılar dersin kendini kullandırma

Davul bile dengi dengine çalar.. bu sözü duymuş olmalısın..hiçbir konuda denk değilsiniz.. boşanmak çok mantıklı..

Bu mesajınıza kadar yorum yapmayacaktım ama, "onların akrabası olmasına tahammül edemiyorum " diyorsunuz evet bu çok sağlıklı bir düşünce değil , bu düşünceyi eşinizede yansıtıyorsunuz ve senden nefret etmem için o aileden olman bile yetiyor Mesajı veriyorsunuz haliyle eşiniz ailesini değiştiremeyeceğine göre onlara itiyorsunuz eşinizi..inanın hiçbirimizin kayınvalidesi yada ailesi ölmüyor gelin için ama napıyonuz görmezden gelmeyi öğreniyoruz ben eşimin ailesini değiştiremem, eşim ailesinide reddedemez ki böyle bir istek zaten mümkün değil bencillik olur , ayda bir belki iki defa Anca görüşüyoruz çay içmelik genelde yani Tek siz değilsiniz, maddi konularda eşinizi Anlıyorum sizin maddi durumunuz iyi aileniz Görgülü insanlar bunun altında ezildiği içinde olan Borçları söylememiş, Kazandığı parayı ailesine vermiyorsa eviniz için harcıyorsa hiç konusunu yapmayın bence, evlilik haklılıktan daha çok anlamak üzerine kurulu olduğunu çok sonradan farkettim.. Ins sizi mutlu edecek kararlar alırsınız..

Gitmeyi ben de çok istedim ve gittim ama eşim gitmedi şuan kabul ediyor gitmeyi

Eşim defalarca kez diledi ayaklarınıza kapanıyorum sinir anında söyledim dedi ama ailem duydu bi kere

Tabi ki bunun biliyorum. Etrafımda konuştuğum ya da burada okuduğum arkadaşlarda benzer problemler yaşıyor eş aile para konularında acaba ben mi abartıyorum diye düşünüyorum o nedenle konusamiycam açtım
Evlilikte huzur yoksa sebep sıralamanın manası yok lakin aldatma veya dayak hiç kaldirabileceim bir şey degil onu demek istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…