Kendime çok yakın bir konu. Benimde 1 yaşımda bir kızım var ve eşimle aynı durumdayız görmezlikten geldiğim herşey doğumdan sonra karşıma dizildi ah diyorum keşke daha önce cesaret edip ayrılsaydım.Bizde de o lise ben ünv mezunu ben yönetici o personel olarak çalışıyo ve kazancımızda onun daha düşük ve bunların hepsi bana fazlasıyla batıyo sanırım buda yeteri kadar sevmemekten kaynaklı tahammül edememek.6 aydır aynı evin içinde konuşmuyorum 2 hafta önce kafasını dinlemek istediğini söyleyip evden ayrıldı böyle çok rahat kafam ama çocuğumun geleceğini nasıl şekillendiririm kaygılarım var bir yanım hiç devam etmek istemediğim bir evlilik bir yanım da yeni bir hayat kurmaya cesaret edemeyen bir ben var.Allah yardımcımız olsunbiliyor musunuz, keşke beni aldatsa diyorum bazen
Yeniliklerle biraz heyecan katabilirsiniz evliliginize. aranızda aldatma şiddet hiç bisey yok sadece olan olaylardan dolayı sogumusluk var bide bebeğin sorumluluğu yüzünden sanki. bianda yuvayi bozmak çok kolay ama sonrasında pişman olursunuz eğer eşinizin size karşı değer vermediğini dusunuyosaniz bilemiyorum. ama adam cabaliyo. ve en başında biliyodunuz onun maaş durumunu. tekrar denemenizde fayda var. vede eşinizle bu durumu konuşup bi destek alın derimekonomik durumum çok iyi. Ailemin durumu da iyi hemen şu an kendime ev de alabilirim ya da kiraya da çıkabilirim. Ama eşimin verdiği emek? Onu üzecek olmak? Minik bebeğim
hayatlarımız tamamen aynıymış... çok zor bi süreç. Bende eşim eve geç gelince seviniyorum o dereceyimKendime çok yakın bir konu. Benimde 1 yaşımda bir kızım var ve eşimle aynı durumdayız görmezlikten geldiğim herşey doğumdan sonra karşıma dizildi ah diyorum keşke daha önce cesaret edip ayrılsaydım.Bizde de o lise ben ünv mezunu ben yönetici o personel olarak çalışıyo ve kazancımızda onun daha düşük ve bunların hepsi bana fazlasıyla batıyo sanırım buda yeteri kadar sevmemekten kaynaklı tahammül edememek.6 aydır aynı evin içinde konuşmuyorum 2 hafta önce kafasını dinlemek istediğini söyleyip evden ayrıldı böyle çok rahat kafam ama çocuğumun geleceğini nasıl şekillendiririm kaygılarım var bir yanım hiç devam etmek istemediğim bir evlilik bir yanım da yeni bir hayat kurmaya cesaret edemeyen bir ben var.Allah yardımcımız olsun
Haklısınız tabi ki mutsuz ortamda buyumesin bebeğiniz. Biz eşimle 11 yıldır evliyiz çok şey yaşadık ama geçen yıl karar verdik konuştuk herşeye baştan başlayalım dedik şimdi ikimizde daha dikkatli davranıyoruz birbirimize. Yaşananlar tabi ki unutulmuyor. Sizde eşinizle konuşup baştan başlayabilirsiniz. Bence denemeye değer. Biz şimdi birbirimizin ilgilerine saygı duyoruruz. Yani kabullendik yıllar sonra farklılıklarımızı artık birbirimizi değiştirmeye çalışmıyoruz. Böyle hayat daha kolay oluyor tavsiye ederim.gerçekten çok benziyor hayatımız... benim kafamı en çok bebeğim karıştırıyor zaten. Son 1 senedir sabrediyorsam onun için ettim. Ama hep olumsuz olacak değil ya diyorum. Ayrı olsak da yine de görür babasını bazen yatılı kalır. Mutsuz bir ortamda büyümesindense... o kadar kararsızım ki
Hakkınızda hayırlısı olur inşş.. sizin gibi maddi imkanları olsa birçok kişi ayrılırdı eşinden.. şahsen bende kendine bütün maaşıyla araba ve motor alan birini beslemek istemezdim..zaten ben boşanmak istşyorum artık böyle devam edecekse dedim sonra özür diledi... gel eve diye yalvardı. Öylelikle gittim. Kestirip atmadım.
Benimde terapiye destek almaya çok ihtiyacım var ama vakit bile bulamıyorum.Eşim beni sever benden temiZlik yemek beklemez kendi yapar ailesi fena değil maddi olmasada manevi beklenti içerisindeler sürekli keşke ailesi problem olsaydı ama ben sevseydim diorum.Bazen 1 hayatımız var böyle mutsuz geçmemeli diyorum bazen çocuğum içim kalmalıyım diyorum.Ailem boşanmamı istemiyo annem hergün ağlayıp psikolojik baskı yapıyo insanlara göre çok iyi bir evlilik içki yok şiddet yok çalışıyo çocuğuna düşkün sana düşkün hiç bir ayrılık sebebi yok ama benim mutsuz olmam hiç önemli değil.Bizimkinin en önemli sorunu pasif olması hiç kimseye hayır diyemez kendi fikirlerini savunamaz ben de tam ters karakterim ve artık ondan utanıyorum yeni bir ortama girip eşim die tanıştırmak istemiyorum tipinden rahatsız oluyorum konusması batıyo ne yapıcam bende bilmiyorumhayatlarımız tamamen aynıymış... çok zor bi süreç. Bende eşim eve geç gelince seviniyorum o dereceyimçok kötü çok. Berbat bi his. Çift terapisinden istediğimi alamadım. Bireysel terapiye gideceğim
Demekki klasik olarak tabir edilen erkekler, karım benden az kazansın benden az bilsin derken kadınların bile farkında olmadığı bir gerçekten bahsediyorlarmış ve haklılarmış...?! Bu klasik erkekler kendi eşlerinden fazla kazandıkları için de kendilerini onlardan üstün görüyor, psikolojik ve fiziksel şiddet uygulayabiliyorlar vs. Çünkü aksi olsa sizin dediğiniz gibi zaten eşleri kendilerine değer ve kıymet vermeyecek, mutsuz olacaklar. Biz de onları eleştiriyoruz ya kadınlar olarak. Kadın erkek eşitliği vs diye. Eşinize biraz haksızlık yapmıyor musunuz? Eşiniz evlenmeden önce tahsili ve kültürünü sakladı ve sizi aldattı mı? Minik bir bebeğiniz var madem neden çocuk yapmayı düşündünüz kaç senedir birliktesiniz. Evlenmeden önceki 3yıl boyunca kendi seviyenizde olmayan biri ile ne konuştunuz ve evlilik kararı aldınız? O çocuğun hayatına da yazık değil mi? Evlenmeden önce çevreniz yapma etme demişti de onların sözüne mi geldiniz? Başka kendi seviyenizdeki erkeklerle mi sohbet etmekten keyif almaya başladınız? Açıkça yazdığınız için ben de açıkça sordum...Merhaba kızlar. Öncelikle belirteyim 2. Üyelikle yazıyorum fake hesap değil :)
Ben size şöyle anlatmaya başlayayım. Sorunum eşime karşı sevgimin azalması. Eşimle 6 yıl önce tanıştık 3 yıl flört 3 yıl evlilik. Evliliğimizin ilk 2 yılı çok iyiydik. Ben ona hala aşıktım. Her durumda herkese karşı savunurdum. Ama bu sene artık yaşadıklarımız beni doldurdu mu ya da ben hepsini içime kilitledim onlar oradan firar mı etti bilmiyorum. Yaşadığımız sorunlar klasik kv görümce olayları. Şöyle açayım; sürekli kızını kayıran herkesten üstün gören ve kızına sürekli para yardımı yapan bi kv(bizden alıp kızına vermekten bahsediyorum). Her şeyi sorun eden sürekli küsen bir görümce. Ve anneci bir eş... o kadar çok şey yaşadık ki. Hepsini unutmaya kapatmaya çalışsam da çok yaralandım. En son evi terkettim. 10 gün ailemle kaldım. Bu arada 11 aylık bebeğim var. Bebeğimle beraber annemlerde kaldım. Sonra eşim geldi özür diledi her şey değişecek sesi. Annesi aradı özür diledi. Ve eve döndüm. Evet her şey değişti eşim ilgili. Beni kırmıyor artık annesi için. Kv aramaz sormaz rahatsız etmez oldu. Süt liman. Ama? Ama ben eskisi gibi değilim.
Şimdi eşimden soğuduğumu hissediyorum. Her şey gözüme batıyor. Eşimin lise mezunu bir memur, benim bir işyerinde müdür olmam... aramızdaki eğitim farkı. Kültür farkı. Oturup iki çift laf edememek. Eşime bazen harçlık veriyor olmak. Ondan çok kazanmak. Eşimin eve maddi hiçbi desteğinin olmaması(kredi ödüyor ve maaşı anca kapatıyor krediyi. Kredi ile de bir araba ve kendine motorsiklet aldı). Evin her şeyi bende. Elektrik su kira doğalgaz internet bebeğin eşimin benim ihtiyaçlarımız, her şey bende. O kadar bunaldım ki. İş yerime geliyorum dengim insanlarla oturup kalkmak o kadar iyi geliyor ki yanlış anlamayın. Denk derken, eğitim seviyesi kültür seviyesini kastettim. Eşimden gün geçtikçe soğuyorum. Birlikte olmak istemiyorum o istediğinde, bazen kendim gidiyorum ona birlikte olmak için o da çok nadir. Ne dese batıyor ne yapsa batıyor.
Umarım anlatabilmişimdir. Umarım karışık olmamıştır.
Tüm bunların sonucu olarak, boşanma düşüncesi içimde o kadar yer etti ki, eskisi gibi sevmiyorum mutsuzum, her gün biraz daha uzaklaşıyorum. Ve bu yükün altında eziliyorum. Sanki hayatımı mahvetmişim gibi hissediyorum. Keşke evlenmeseydim diyorum... bazen çekip gitmek istiyorum... ne yapmalıyım?
Çalışmayan kadınların kocaları bunu tüm ömürleri boyunca yapıyor,Ben fazla gayret göremedim. Bir gelip özür dilemiş.
Kendine araba ve motor almış. Kredisini ödüyor gerisi yan gel osman. Benim hayatimi 100% maddi karşılayacak insan bulsam kuru özürü bende dilerim
Bu söylediklerinize göre çalışmayan kadınların yatacak yeri yok, eşler birbirleri hakkında böyle düşünmemeliCok cok üzülerek söylüyorum ama eşiniz yagli kapi bulmuş.
Sizden özürüde kesin altin yumurta veren tavuk kacmasin diye diledi.
Şuanda sizden alip ailesine vermiyor ama yine sizin sirtinizdan geciniyor.... eeee caba nerde? Ne değişti? Önceden anasina veriyordu simdide bankaya?
Araba ve motor kimin üstüne?
Çalışmayan kadınların kocaları bunu tüm ömürleri boyunca yapıyor,
Yahu beraber kazandıkları mal üzerine yapsa ne olacak boşansa zaten ikiye bölünecek sanki eş değil de düşmandan bahsediliyor.Mesleğim gereği okadar madur kadin gördümki artik 200000 metreden kokusu geliyor bana. Söyle arabayi senin üstüne yapsın. Asla yapmaz. Adim gibi eminim.
Ben eşinizi hic sevimli bulmadim. Hic.
Bu söylediklerinize göre çalışmayan kadınların yatacak yeri yok, eşler birbirleri hakkında böyle düşünmemeli
Yatıp öğlen kalkan öyle bir yemek yapan çocukları da kreşe bırakan ya da yardımcı ile bakan (eşinin sağladığı hayat şartları sayesinde) pek çok çalışmayan kadın varÇalışmayan kadin genelde evde 24 saat çalışıyor. Cocuk bakip 2,3 veya 4 kişinin işini yüklenmekde calismakdir. Bu adam çalışıyor ama ailesine sifir faydasi yok.
Arada dağlar kadar fark var
Yatıp öğlen kalkan öyle bir yemek yapan çocukları da kreşe bırakan ya da yardımcı ile bakan (eşinin sağladığı hayat şartları sayesinde) pek çok çalışmayan kadın var
Yatıp öğlen kalkan öyle bir yemek yapan çocukları da kreşe bırakan ya da yardımcı ile bakan (eşinin sağladığı hayat şartları sayesinde) pek çok çalışmayan kadın var
Anlaşmaya niyeti olan karşı taraf adım attığında o da bir adım atar direkt sanki ürün iadesi yapıyormuş gibi boşa! boşarım! demez. Konu sahibi maaş farkı, unvan farkı, kültür farkı vs diyor ya, konuşacak konu yokmuş 3 yıl flört döneminde ne konuşulmuş acaba. Kadın çalışıyorsa kendi istediği için çalışıyordur zaten oradaki ortam ve sohbetleri de çok seviyormuş, pek sıkıntı çektiğini algılamadım yazısından, zorla mı çalışıyorsunuz konu sahibi?Aynisi bu tip kadinlar icinde geçerli. Hayat müsterek. Ben motor, araba alip ( kendi ailem eşimden cok kullansa, konu sahibi bunu dedi) parazit gibi eşimden gecinsem ve eşime aileme ezdirsem oda beni boşasın. Boşamasa şaşarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?