- 18 Nisan 2021
- 1.427
- 1.668
- 28
-
- Konu Sahibi Nenas nenas
Ve birşey daha var hani şu dul kadın görünce fermuar indiren tayfa var ya genelde böyle kadınların karşısına cikiyorDul kadın olmak tu kaka korkutucu ama nikahsız çocuk sahibi olmak kabul edilebilir. Beynim yandı.
Aksine toplumumuzda evlilik dışı olan çocukları başka bir şeyle yaftalıyorlar yazmayayım buraya şimdi.
Boşanma oranları hızla artıyor. Muhafazakar ailelerin kızları bile boşanıyor. Boşanmak dinen de hukuken de hak.
Hiçbir imam evlilik cüzdanını görmeden nikah kıymıyor. İmam önce evlilik cüzdanınızı göstereceksiniz dedi bize.
İmam nikahının amacı etrafa duyurmaktır. Bu kadın / adam bana aittir diye. Gizli saklı kıyılan imam nikahı geçersizdir dedi imam bize. Zinaya ortak olmasın kimse minvalinde birşeyler de söyledi anlattı.
Konu sahini büyük ihtimal metres. Birlikte olduğu adam evli. Boşanmıyor, eşine mal vermek veya düzeni bozulsun istemiyor.
İmam nikahı erkeklerin işine geliyor. Konu sahibi dul olmaktan korkuyordu ama artık toplumda kendisi ve evladına ne diyecekler
bunu hiç düşünmüyor.
Dul bir kadın olarak tüm haklarımı aldım. Tanrı'nın, devletin , toplumun gözünde evliydim. Saygınlığımı yitirmedim.
Gerici anlayışsız cevrelerde boşanmış kadınların baskı gördüğü yıllar belki 90lardı ama böyle saçmalıklar yok artık.
Herkes kendi işine bakıyor. Erkekler de dul kadın görünce ağzının suyunu akıtarak fermuarını açmıyor.
Ha birde bekar olmakla dul sayılmak farklı demişsin hadi ona da konu sahibesinin kaba tabiri ile yanıt vereyim. 33 yasindayim boşandım senin tabirin ile dul bir kadınım ama çocuk sahibi olmadığım için senden daha çok giderim var . Bu bilgi de bence sana güzel yeterhani dul olmak kötü öcü falan ya. Ha birde ben resmi olarak evliydim ve Hiç evlilik dışı çocuğum olmadı olsaydı nikah dahilinde olacağı için babasının tanımasına gerek olmadan nüfusa bağlanacakti bak bu da ikinci bilgi sana . Çocuğun evlilik dışı ve babası tanımasaudi gayri meşru olacaktı. Sabah sabah kulturlendin bak hadi iyisin.
Cooooook mutlu olun34 yaşında dul ve çocuksuz bir kadın olarak hiç evlilik yapmamış benden 5 yaş büyük kalp damar cerrahı bir beyfendiyle bir ay sonra evleniyorum.
Dul kadınların tercih sebebi olmadığını sanıyor konu sahibi. Aslında kendini kandırıyor. Kendisini ve bizleri ikna etmeye çalışıyor.
Gayrimeşru çocukları toplumda nasıl etiketlediklerinden habersiz olamaz. Nikah akdi olmadığı için hiçbir hakkı yok.
Adam büyük ihtimal evli ya da konu sahibine boşanma durumunda nafaka tazminat v.s vermek istemiyor. İki türlüsü de bir kadın için çok gurur kırıcı.
Çevremdeki muhafazakar tarikatçı aileler asla resmi nikah olmadan kızlarını evlendirmezler. Bilhassa önce resmi nikah kıyılıyor ortada kalmasın perişan olmasın kızlarımız diye.
Ve birşey daha var hani şu dul kadın görünce fermuar indiren tayfa var ya genelde böyle kadınların karşısına cikiyor
Bu kafada olmayip böyle adamlarla muhattap olmuş hemcinslerimi tenzii ediyorum ama genelde aynı kafalar denk geliyor birbirlerine. Karşıma hiç dul kadinsin lazım olur diyen birisi çıkmadı mesela benim .çok şükür
Cooooook mutlu olunmanifestliyorum manifestliyorum manifestliyorum darısı başıma güzel enerjilerinizi bana da gönderin gelin hanım
Sanki birşeyler eksik konu anlatımda , ya hamile kaldı acelece imam nikahı kıydılar . Bu devirde hiç bir kadın imam nikahını kabul etmez tek başına . Benim ailemde muhafazakar asla böyle bir aile imam nikahını kabul etmez tek başına .Bir de sayfalarca duygu yüklü cümlelerle yazmiyorlar mi deliriyorum ? Eğlence ya da teklif yok diye resmi nikahı ertele (ki büyük ihtimal yalan , ya adam evli boşanacam diyo ya da baştan evlilik diye bir konu yoktu) ama hiç durmadan doğur.
Ben ne olduğunu söyleyeyim eksik olan şeyin Adam ya evli yada imam nikahı dahi hiç olmadı .Sanki birşeyler eksik konu anlatımda , ya hamile kaldı acelece imam nikahı kıydılar . Bu devirde hiç bir kadın imam nikahını kabul etmez tek başına . Benim ailemde muhafazakar asla böyle bir aile imam nikahını kabul etmez tek başına .
İyi de konu sahibi beyefendiden ayrılınca dul olmayacak ki. Bekardı yine bekar olacak. Bir daha evlenmek istediğinde karşı taraf e önceden de nikahsız yaşamışsın biz de nikah kıymayalım diyebilir, karşı tarafın ailesi kabul etmeyebilir. Ama erkek arkadaşınız bunu size söyleme cüreti bulabilir miydi? Hani sözde dulsunuz, tercih edilmiyorsunuz ya. Tabi ki asla o cüreti bulamazdı. O yüzden paşa paşa sizinle nikah kıymak da zorunda.34 yaşında dul ve çocuksuz bir kadın olarak hiç evlilik yapmamış benden 5 yaş büyük kalp damar cerrahı bir beyfendiyle bir ay sonra evleniyorum.
Dul kadınların tercih sebebi olmadığını sanıyor konu sahibi. Aslında kendini kandırıyor. Kendisini ve bizleri ikna etmeye çalışıyor.
Gayrimeşru çocukları toplumda nasıl etiketlediklerinden habersiz olamaz. Nikah akdi olmadığı için hiçbir hakkı yok.
Adam büyük ihtimal evli ya da konu sahibine boşanma durumunda nafaka tazminat v.s vermek istemiyor. İki türlüsü de bir kadın için çok gurur kırıcı.
Çevremdeki muhafazakar tarikatçı aileler asla resmi nikah olmadan kızlarını evlendirmezler. Bilhassa önce resmi nikah kıyılıyor ortada kalmasın perişan olmasın kızlarımız diye.
Ne güzel hikayeler yazıyorsunuz ya maşallah.34 yaşında dul ve çocuksuz bir kadın olarak hiç evlilik yapmamış benden 5 yaş büyük kalp damar cerrahı bir beyfendiyle bir ay sonra evleniyorum.
Mustafa Kabataş'la cuma sohbetlerinde ne muhafazakarlar bağlanıyor bil bilsen.o ona kaçmış, bu buna kaçmış.o evde birini imam nikahıyla bırakmış, yenisine gitmiş.o buna nikahsız gitmiş.şu muhafazakar lafına da gıcık oluyorum.hepimiz seks yapan canlılarız işte.gayet de isteyen her türlü şeyi yapıyor.birileri kılıf bulmaya çabaliyor birileri çabalamiyor.tek fark bu.nikahlı nikahsız, resmi ya da değil.seks yapıyoruz yani olay bu.hepimiz aynı b.kun laciverdiyiz işte.kimi kandırıyorlar kendilerini mi Allahı mi yani?Alelacele dini nikahta nasıl olmuş anlamadım,neyin acelesi yani.
Muhafazakar aileler resmi nikaha rağmen düğün olmadıysa birlikte yaşamaya karşı çıkarlar.
Pandemi de buna isyan edenlere şahit oldum da böyle alelacele dini nikahla birlikte yaşamaya, 4 yıldır çocuk falan demeden resmi nikah kıyilmamasina ses çıkarmayan muhafazakar aileyi ilk defa duydum.
Muhafazakar kelimesi bir çok dilde kullanılıyor zaten . Gıcık olmanıza gerek yok . Hepimiz seks yapıyoruz demişsiniz ama muhafazakarlıkla bir bağlantısını göremedim.Mustafa Kabataş'la cuma sohbetlerinde ne muhafazakarlar bağlanıyor bil bilsen.o ona kaçmış, bu buna kaçmış.o evde birini imam nikahıyla bırakmış, yenisine gitmiş.o buna nikahsız gitmiş.şu muhafazakar lafına da gıcık oluyorum.hepimiz seks yapan canlılarız işte.gayet de isteyen her türlü şeyi yapıyor.birileri kılıf bulmaya çabaliyor birileri çabalamiyor.tek fark bu.nikahlı nikahsız, resmi ya da değil.seks yapıyoruz yani olay bu.hepimiz aynı b.kun laciverdiyiz işte.kimi kandırıyorlar kendilerini mi Allahı mi yani?
Kimse muhafazakar falan değil demek istiyorum.herkes kendi çapına göre takılıyor.yapacağını yapıyor.kimsenin muhafazakar falan olduğunu düşünmüyorum.o yüzden gıcık oluyorum.bence muhafazakarlık diye birşey yok.herkes kendine göre yaşıyor.ikiyüzlülüğün perdelenme kelimesi.Muhafazakar kelimesi bir çok dilde kullanılıyor zaten . Gıcık olmanıza gerek yok . Hepimiz seks yapıyoruz demişsiniz ama muhafazakarlıkla bir bağlantısını göremedim.
Kimse muhafazakar falan değil demek istiyorum.herkes kendi çapına göre takılıyor.yapacağını yapıyor.kimsenin muhafazakar falan olduğunu düşünmüyorum.o yüzden gıcık oluyorum.bence muhafazakarlık diye birşey yok.herkes kendine göre yaşıyor.ikiyüzlülüğün perdelenme kelimesi.