Boşanmada mal kaçırma, avukat arkadaşlar ve başına gelenler, lütfen fikir verin.

Gezegen X

Guru
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2013
10.974
17.789
Arkadaşlar merhaba,

Edit: İzmir'de sağlam boşanma avukatı öneriniz varsa lütfen yazın.

Avukat arkadaşlar ve boşanmada aşamasında bilgisi olan arkadaşlar yardım edin.
Evlilik süresince edinilmiş bir araba var.
Boşanmaya karar veren taraf arabanın sözünü bile etmiyor.
Bu arabanın boşanma davası açılmadan kasıtlı olarak elden çıkartmaları durumundan endişeliyim.
Aracın satışını engelletmem mümkün mü?
Fikir almam lazım. Yoksa gece rahat uyuyamayacağım.

Son düzenleme:
evlilik süresince alınan herşey boşanırken yarıyarıya...
sende bi avukat bul tedbir koydur yoksa kaçırabilir el değiştirip

evlilik süresince alınan herşey boşanırken yarıyarıya...
sende bi avukat bul tedbir koydur yoksa kaçırabilir el değiştirip
Bunu yapacağım ama avukat bulana kadar arada satışını yaparlar endişem var.
Noter açılır açılmaz soluğu orada alabilirler. Benim endişem ben davayı açmadan bunu yaparlarsa:KK43:

E devlet sifresi varsa bakin araba kimin uzerine, eger bugunlerde gittiyse daha devir olmamistir hemen avukatla görüşün avukat degilim ama duymustum bunun yollari vardi satsa bile hak iddia etme yolu vardi

Arkadaşlar merhaba,
Avukat arkadaşlar ve boşanmada aşamasında bilgisi olan arkadaşlar yardım edin.
Evlilik süresince edinilmiş bir araba var.
Boşanmaya karar veren taraf arabanın sözünü bile etmiyor.
Bu arabanın boşanma davası açılmadan kasıtlı olarak elden çıkartmaları durumundan endişeliyim.
Aracın satışını engelletmem mümkün mü?
Fikir almam lazım. Yoksa gece rahat uyuyamayacağım.
Edit: İzmirde sağlam boşanma avukatı öneriniz varsa lütfen yazın.

Arabanın alımı için gerekli tüm para evlilik birliği içerisinde mi kazanıldı ?

Evlenmeden önceki birikimiyle aldıysa , evlilik dışı birikimini belgeleyerek evlilik içi mal paylaşımına tabi olmadığını ispatlayabilir.

Evlilik birliği içerisinde de araç için ödeme yapıldıysa , o kısım( tutar ne kadarsa) ortak mal olur ve paylaşıma girer.

Arabanın alımı için gerekli tüm para evlilik birliği içerisinde mi kazanıldı ?

Evlenmeden önceki birikimiyle aldıysa , evlilik dışı birikimini belgeleyerek evlilik içi mal paylaşımına tabi olmadığını ispatlayabilir.

Evlilik birliği içerisinde de araç için ödeme yapıldıysa , o kısım( tutar ne kadarsa) ortak mal olur ve paylaşıma girer.
Kısmen. Eşimin eski arabası (evlenmeden önce) arabası satıldı. Onun üzerine eşim babasından borç aldı. Neredeyse eski araba 1/4 ü ediyor. kalan 3/4 evlilik süresince ödendi. Bizzat benimde çalışıp katkı yaptığım evlilik süresince alındı.

Davayı acarken tedbir koydurun.

Satılmış ise de geriye dönük olarak iptalini talep edersiniz. Veya mal paylasimi yapilirken aracin degerinin yarisini istersiniz. Dava acilmadan 1 yil onceye kadar yapilan satislarin degeri paylaşıma dahil.

Davayı acarken tedbir koydurun.

Satılmış ise de geriye dönük olarak iptalini talep edersiniz. Veya mal paylasimi yapilirken aracin degerinin yarisini istersiniz. Dava acilmadan 1 yil onceye kadar yapilan satislarin degeri paylaşıma dahil.
Ohh içim rahatladı şuanda. Teşekkür ederim.

Kısmen. Eşimin eski arabası (evlenmeden önce) arabası satıldı. Onun üzerine eşim babasından borç aldı. Neredeyse eski araba 1/4 ü ediyor. kalan 3/4 evlilik süresince ödendi. Bizzat benimde çalışıp katkı yaptığım evlilik süresince alındı.

Evlenmeden önceki arabasının tutarı eşinize ait ; babadan alınan borç ödendi mi , baba almadıysa miras hakkı sayılır mı emin değilim. Evlilik birliği içinde edinilen kısma ortak olursunuz , o da 2 ye bölünür.

Evlenmeden önceki arabasının tutarı eşinize ait ; babadan alınan borç ödendi mi , baba almadıysa miras hakkı sayılır mı emin değilim. Evlilik birliği içinde edinilen kısma ortak olursunuz , o da 2 ye bölünür
babadan alınan kısım elden ödendi. Katakulli yapabilirler.
Başka mal meseleleri var onlar daha karışık. Pisliğe yatacaklar gibi görünüyor.
Beni çekişmeliye zorluyorlar.

babadan alınan kısım elden ödendi. Katakulli yapabilirler.
Başka mal meseleleri var onlar daha karışık. Pisliğe yatacaklar gibi görünüyor.
Beni çekişmeliye zorluyorlar.

Ortak çocuğunuz var mı ? Evlilik birliği içerisinde edinilen mallar için anlaşma yoluna gitmenizi tavsiye ederim ; dava süresinin uzunluğu ve sonrasında işin içine istinaf mahkemesi girerse daha da uzaması ihtimali sebebiyle.

Ortak çocuğunuz var mı ? Evlilik birliği içerisinde edinilen mallar için anlaşma yoluna gitmenizi tavsiye ederim ; dava süresinin uzunluğu ve sonrasında işin içine istinaf mahkemesi girerse daha da uzaması ihtimali sebebiyle.
Çocuk yok. Açıkçası uzaması artık hiç umrumda değil.
Ben canımla uğraşırken, şuan çalışma ihtimalim % 0 iken , muhtemelen evlilikle uzun süre işim olmayacakken benden mal kaçırmaya çalışacak, hakkıma girmeye çalışacak bir adam ve ailesini yıllarca süründürmek şuan tek arzum diyebilirim.

X