Boşanmaa Almanya

SURELLA27

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2020
51
11
38
Mrb. Ben almanyada yasiyorum bu sene 10 sene olucak burdayim 8 yasinda kizim var .malesefki cogu burda yasayan kisiler gibi esimle sorunlarimiz oldu kumar aldatma ilgisizlik son2015 senesinden diyebilirim zorluklar basladi.esimin paikolojik sorunlari vardi babasi vefat ettikten sonra bunalima girmis birz.sonrasinda borclar falan kaldiramadi sorumluluklari sanirim.kayinvalidemle birlikte yasiyorum sagolsun hep destek oldu.doktora gittim onla kizimin okul toplantilarina onunla.gezdim onunla.aslinda esim boyle bunlari yapicak biri degildi gozumde ama malesefki kumarla birlikte tartismalar basladi .sonrasi iki kez aldatma birincisinde affetim ama ikincisinde yine yakalayincaa artikk midem bulandi.ve suan 2 cocukli yabanci bir kadinla birlikte onla yasiyo.burda kalip.kalmama konusunda kendimle.cok cebellesiyorum.ailem.herkes turkiyede. burda bi tek kayinvalidem ve gorumcem var. Gorumcemin kendine gore sorunlari var .sagolsun bi sorun oldumu oda yardimci oluyo ama ben burda kendime guvenimi kaybediyorum.almanca cok.cok.iyi degil anliyorum cogu seyi ama konusmada sikinti var. Burda acikcasi durmak bana pek.mantikli gelmiyo.yeterinxe almanca yok burda temizkik yapiyorum cocugun drslerinde yeterince anlamiyorum onada dogru aktaramiyorum bunlar bana cok.zor gelio sanki ona yetemiyorum kendimede guvenim cok azaliyo.ne yapcahimi bilmiyorum.hergunum bunlari dusunmekle.geciyo.kayinvalidemlede bi iki ikikez birz sorunlarda yasadik hergun esim annesini ariyo konusuyoo ben boyle surekli onu duyuyorum evin icinde oda zor gelioo. Benim durumumda olSaniz ne yapardiniz cok.merak ediyorum .yanii turkiye icin kayinvalidem diyoki iate cocugu.mahfetcen turkiye cokmu iyi kendini dusunuyosun diyo ama.oyle.degil.bn sadece kendimi dusunmuyorum o benm.cocugum ben onun icinde istiyorum .burda cocugun sosyal hicbirseyide yok.ilerde dusunuyorum burda ne yapcaaz anne kiz herzaman kayinvalidem yabimsa olmucak.olsada yani bilmiyorum ben yapabilckmiyim esimin adini onun sikintilarini yaptiklarini herzaman duyucam.siz olsaniz napardinizzz .ailemle akrabalarimla konustum hepsi turkiye gelmem yonunde hemfikir.burda zzorluk.cekcegimi kendimi sikintiya sokcagimi uzulcegiimi soyluyorlar ki suan oyle gercekten.

Ve sunuda sormak isterim bilen varsa suan hala evli gorunuyoruz ben buse turkiyeye bu sekilde gitsem bi sorun olurmu kizim orda okula gicek.mesela burda yapmam gereken birsey varmi.bu durumda olan yasayan varsa cevplarsaniz cok sevinirim

Bende hic dusunmeden turkiyeye donun aileniz herkez turkiyedeymis onlar size yardimci olacaktir siz kayinvalidenizle nereye kadar kalacaksiniz?

Almanca ve Türkçe Zayıf sende. Neden Dil Öğrenmediniz? En Azından çalışıp Hayatınızı Güçlü bir şekilde sürdürürdünüz. Türkiye ye Gelirsen iş bulmak zor, Ciddi Geçim sıkıntısı var.

Ilerde kızınız büyüyünce iyice alışacak oraya gelmek istemeyecek belki ve siz gitgide daha da yalniz kalacaksınız. Eşinizden ayrildiginiz an Kayinvalideniz çeker elinizi üzerinizden ayrılmasanız zaten koca sizin kocanız değil ki. Bence biran önce dönün Turkiye ye ve boşanma davasını açın.

Ben buraya ilk geldigim sene direk almanca kursuna yazildim zorluk cekmiyim diye kensi iategim ve seve seve. Fakat eşim bana yardimci yine olmasi malesed zorlandigim yerler oluyo ondan yardik istiyordum ama hep ters cevplar geliyodu.ya ben buraya gelmisimm senin icin sen bana yardim.etmiyosun cabami gormuyalosun belli bi sure kursa devam ettim.aamaa sonrasinda pes ettim gitmedim sinirlendim cunku destek gormedim sonrada hamile kaldm zaten cocukla.ilgilen falan derken arkasindan zaten esimin psikolojik sorunlari cikti ise gitmedi falan yani cok seyler yasandi.oyuzden neden gitmedin kursa demesi suan size basit geliyodursonrasinda zaten ard arda yasanan olaylar icinde burda.kalma.isteginde gidiyor.sorumsuzluklari gorunce.

Bende hep dusundugum.yolum turkiyeue cikiyor gercekten cunku önümü gormeiyorum her yonden .sadece kizim konusunda endiselerim var acaba uzulurmu diye onu dusundukce mahfoluyorum.iki arada kaliyorum surekli bi diyorum.yok ben gitcem bi diyorum burdami kalsam .cocuhu nasil etkiler okula alisirmi .turkiyeyide seviyo kizim hatta der bazen anne tasinalim turkiyeye diye ama bu sekilde ikimiz gitcez diye soylesigimde nasil bi tepki vercek o konuda birz tedirginim.nasil.anlatabilirim ona diyede cok dusunuyorumm

Yerinizde olsam Türkiye'ye gitmem. Ayrı eve geçip bir süre sosyal yardım alırsınız sonrasında da iş bulup çalışırsınız.
Almanya çocukların geleceği açısından daha iyi sonra çok pişman olursunuz.

Sirf cocuk icin burda kalmaya yalnizlik cekmeye degermi .iyice buraya aliscak.mesela.sonrasi daha zor olucak.burda bize sahip cikan bi erkek bile yok basimizda.cocuk dogru aile akraba bilmeden buyucek kayinvalidem gorumcem disinda kimse yok

Canım kayınvalide kendini düşünüyor..
Ben senin yerinde olsam tatile diye çıkarım tr ye giderim ve bir daha da dönmem...
Al çocuklarını git ailen destek olur..
Bence en mantıklısı bu...

Ve sunuda sormak isterim bilen varsa suan hala evli gorunuyoruz ben buse turkiyeye bu sekilde gitsem bi sorun olurmu kizim orda okula gicek.mesela burda yapmam gereken birsey varmi.bu durumda olan yasayan varsa cevplarsaniz cok sevinirim

Alman vatandaşı mısınız siz ve çocuklar?

Alman vatandaşı mısınız siz ve çocuklar?
Cocuk alman vatandasi ben turk vatandasiyim. Bende o sekilde dusundum aslinda bana kayinvalidemin allah razi olsun cok.emegi var halada oyle hakkini odeyemem gercekten ama dusundugum zaman burda durmak cok.manasiz geliyor. Dedginiz gibi en.azindan gurbbet cekmek istemiyorum ailemin yaninda.onlarla olmak istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…