Boşanma

Brcelirem

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2021
2
0
32
Merhabalar ben yeni üye oldum eşimle boşanma aşamasındayım 11 senelik bir evliliği bitiyorum çok zor zamanlar geçirdim ve artık katlanamadığım için bitiriyorum 2 çocuğum var şimdi aslında size bi kaç soru sormak istiyorum ççocuklarımın babası ve ailesi ankarada yaşıyor bugün amcaları aradı ve bizi arayın çocuklar arasın falan filan diye konuştu ben onları aramak zorunda mıyım acaba yaa bi de anlaşmalı boşanma davasında karşı taraf boşanmak istemiyorum derse nolur

Konunuz yanlis yerde Mune Mune taşır . Çocukları görmek icin arayin diyorlarsa yani yeğenlerini görmek icin arayabilirsiniz. Siz eşinizle boşanıyorsunuz, çocukların aile bağlarına neden engel olmak istiyorsunuz

Konunuz yanlis yerde Mune Mune taşır . Çocukları görmek icin arayin diyorlarsa yani yeğenlerini görmek icin arayabilirsiniz. Siz eşinizle boşanıyorsunuz, çocukların aile bağlarına neden engel olmak istiyorsunuz
Çocukların görüşmesine engel olmuyorum sadece neden hep ben arıyorum aslında bunu demek istedim 2 aydır hep ben arıyorum çocuklar konuşsun diye sadece 1 haftadır aramadım ki biraz da onlar arasın diye

Evet onlar da arayabilir haklısınız bu konuda. Anlaşma boşanma olmazsa boşanma işlemi uzuyor. Anlaşana kadar ileri bir tarihe erteleniyor diye biliyorum. Zor bir karar. Allah yardimciniz olsub

Siz eski eşinizle ayrı yerdemi yaşayacaksınız bosanirsaniz?
Çocuklar kaç yaşında?
Babaları ile araları nasıl?

Her zaman siz aramayın ozaman. Bırakın az da onlar arasın.

Karşı taraf boşanmak istemiyorum derse anlaşmalı olmuyor, çekişmeli oluyor...

Köprüyü geçene kadar ayıya dayı deyin diyeceğim ama... çocukların yaşi nedir ?
Büyük olan varsa ve babada kalmak isteyen olursa veriliyor

İki yönlü düşündüm ben 1. Belki kendilerinin aramasını doğru bulmazlar çocuklar küçükse telefonları yoktur haliyle o nedenle siz müsait olduğunuz zaman arayın biz öyle konuşalım çocuklarla demiş olabilirler. 2. Eğer bu düşünceyle demedilerse arıyolarsa her zaman siz aramayın bırakın onlarda arasın hep siz aramak zorunda değilsiniz

Zorunda değilsiniz ama cocukları aile baglarındanda kopartamazsınız. Çocuklar kaç yasında? Telefonları var mı yok mu? Varsa kendileri iletisime geçerler. Yoksa eğer siz belirtin çocuklarla görüşmek isterseniz bana ulaşmanız yeterli diye.
Yani hep siz konusmak zorunda değilsiniz. Karşı taraf anlaşmalı boşanmak istemezse çekişmeli devam eder. O da allah bilir kaç ay/sene sürer belli değil. Tam anlamıyla bosanmadığınız sürece özel hayatınıza ara verin. Yakalanırsanız dava sürecini uzatır.

Merhabalar ben yeni üye oldum eşimle boşanma aşamasındayım 11 senelik bir evliliği bitiyorum çok zor zamanlar geçirdim ve artık katlanamadığım için bitiriyorum 2 çocuğum var şimdi aslında size bi kaç soru sormak istiyorum ççocuklarımın babası ve ailesi ankarada yaşıyor bugün amcaları aradı ve bizi arayın çocuklar arasın falan filan diye konuştu ben onları aramak zorunda mıyım acaba yaa bi de anlaşmalı boşanma davasında karşı taraf boşanmak istemiyorum derse nolur
Çocukları görmek istediklerinde onlar sizi arasın, siz aramayın. Aslında babalarıyla ilişkileri iyiyse çocukların birilerinin aramasına gerek de kalmıyor.
Boşanma davasına gelince boşanmak istemiyorum derse bir taraf , çekişmeliye gider dava.
Çekişmeli davanın süresi de neden boşandığınıza ve elinizdeki delillere göre değişir. Allah kolaylık versin size.

Ben mesela kendim müsait olunca aramayı severim. Belki deme amaçları ondan ama siz ısterseniz onların aramasını bekleyin
Çocukların görüşmesine engel olmuyorum sadece neden hep ben arıyorum aslında bunu demek istedim 2 aydır hep ben arıyorum çocuklar konuşsun diye sadece 1 haftadır aramadım ki biraz da onlar arasın diye

X