• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma ve Pişmanlık

maviliezgi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2017
205
269
18
39
Kızlar merhaba.

Derdim çok büyük ve dışardan birilerinin tavsiyesine çok ihtiyacım var.

6 yaşında bir oğlum var ve bundan 2 yıl kadar önce eşimden boşandım. Boşanmayı ben istedim. O kadar cok istedimki boşanmayı önüme dağlar çıksa onlarıda yıkar geçer yinede o evde durmazdım.

Ufak tartışmalarımız oluyordu ama o akşamki çok kötüydü.

Evden gitmesini istedim ama o gitmeyince o zaman ben gidiyorum dedim. Ailemi aradım, onlar gelene kadarda oğlumun ve kendimin birkaç esyamızı toplayıp valize koydum. Bu arada eşim sürekli, lütfen konuşalım yapma etme deyip duruyordu. Ama o evde kalamazdım, kalmaya zerre kadar tahamülüm yoktu. Tahamülüm kalmamıştı. Ailem gelincede onlara tek laf ettirmeden, oğlumuda aldım ve gittik. Annemin evine döndüm. İçimde hiç üzüntü yoktu ve daha öncede birkaç defa boşanmayı düşündüğüm için kararımı vermiştim boşanacaktım. Şimdi o günleri düşündüğümde annemin beni olumsuz yönlendirdiğini fark ediyorum. Bana hiç yapma kızım demedi. Kızım sen gel dedi biz sanada torunumuzada bakarız dedi. O ilk günler okadar rahattımki sanki omuzlarımdan büyük bir yük kalkmıştı. Bir ay sonrada eşyalarımın tamamını aldım. Sonra eşimin karşısına geçip onu sevmediğimi, hiç saygımın kalmadığını, annemin evinde çok ama çok mutlu olduğumu ve boşanmak istediğimi söyledim. Karşımda güçlü durmaya çalışıyordu ama biliyorum içi paramparça olmuştu. Biliyorum çünkü çok duygusal bir insandır. Sonra kalktım konuşmamız bu kadar diyip evden çıktım. Hiç sesini çıkarmadı çıkaramazdı çünkü çok kararlıydım. Ertesi gün bütün sosyal mecralarda eşimi engelledim. Hiçbirinde beni göremiyordu artık. 3 ay önce işten çıkarılmıştı, sürekli iş arıyordu. İnşaat mühendisiydi ama iş bulamıyordu. Oğlumu hergün okuldan alıyor parkta oynatıyor annemlere bırakıyordu. Bundan dolayı oğlum sürekli babasını soruyordu. Asla göstermemezlik etmedim oğlumu eşime. Bu kadar baba diyeceğini hiç düşünmemiştim, oğlum sürekli babayı sayıklıyordu. Oğluma babayla anlaşamadığımızı ama onu ikimizinde çok sevdiğini söylüyordum ama anlamıyordu daha 3,5-4 yaşındaydı. Şu anda 6 yaşında ve hala babacı benim oğlum.

Sunuda belirteyim eşim asla aldatmadı beni, elini bir kere bile kaldırmadı, sigara kullanmaz, alkolü yoktur. işinden dolayı çok geç geldiği olurdu. Bazen banyo yapmadan yatardı, ayaklarını bile yıkamazdı... son zamanlarda herseyi batar olmuştu, bazen telefonda oyun oynardı ve bu beni çıldırtırdı... o telefonu camdan fırlatasım gelirdi. O evde ne yemek yapıyordum ne de ütü, hiçbirşey içimden gelmiyordu.

4 yıl çalıştığı son firmada maaşını hep geç alırdı hatta 3 ay maaş almadığı oldu ve benim kartlarım sonuna kadar doluydu. Maaşını yalvar yakar, yarım yamalak alır kredi kartlarımızı öderdi. Sonra işten çıkardılar, tazminatını bile zor ödediler. Kalan maaşlarını ödeyemediler, iflas ettiler. Ailelerimiz bize destek olamazlardı emeklilerdi ve bütçeleri belliydi. Buda evi terk etmemde ayrı bir etkendi. Anlayışım, sabrım, tahamülüm, sevgim, hersey tükenmişti. Para önemli değildi ama önemliydi işte. Bütün olanaklarımızı oğlumuza aktarırdık. Ve tüm bunlar beni çok bunalttı ve boşanmamda etkili oldu. Şunu belirtmeliyim boşanma esnasında beni hiç zorlamadı (ben onu çok zorladım).

Ailem ilk başta bana ve oğluma karşı çok iyiydiler fakat boşanana kadar sürekli beni destekleyen annem ve babam boşanmadan sonra bambaşka oldular. Düzenleri bozulduğu için banada oğlumada kızgınlar. Ve ailemle çok problem yaşamaya başladık. Oğlumla oturup bir kez oyun oynamadılar. Oğlumla hiç ilgilenmediler. Onlarında elinde telefon sürekli sosyal sitelerdeler ya da televizyon izliyorlar.

Kimseyle beraber olmadım. Eşim ne yaptı ne yapıyor bilmiyorum. Belki de hayatında birileri vardır.

Dostlar ben pişmanım. Bu pişmanlık okadar ağırki inanın taşıyamıyorum. Pişmanlık beni öldürüyor. Fakat kapıları okadar sert kapattımki eşime nasıl döneceğimi bilmiyorum. Oğlum gece gündüz baba diyor ve hep onu aramak istiyor, konuşmak istiyor. Görüştüklerinde de babasını bırakmak istemiyor, ağlıyor. Onun daha fazla üzülmesini istemiyorum.

Çevremde boşanıp tekrar aynı kişiyle evlenen örnekler var ama onlar benim gibi giderken yakıp yıkmadılar. Ben çok kötü davrandım : (

Ne olur bana yol gösterin. Soracagınız sorular varsa onları da memnuniyetle cevaplarım yeter ki yardımcı olun fikir verin.

Son düzenleme:
İşte , bir anlık öfke nelere mâl oluyor... Üzüldüm şahsen... Adam keyfi para getirmemezlik yapmamış, şu maaş aksatma kesintiler vs her yerde oluyor.. iki gün önceye kadar benim eşim de çok rahat çalışıyordu mesela ama iki gündür protesto ediyorlar çünkü adamlar hem maaşları geç yatırıyor hem mesaileri kesiyor normal gün olarak yatırıyor hem de mesai yaptırmıyorlar bu durumda tek yaptığım şey eşimin sırtını sıvazlayıp bütün haklarından söz Edip onu rahatlatmak... Esinizin mesleğini az çok tahmin edebiliyorum, yorucu sıkıcı bunaltıcı... Pis ayak kokusu duş almadan yatma olayını güzellikle söyleyebilmis olsaydınız keşke...

Siz zor zamanda alıp bavulunuzu çıkarken size yalvarmış gitmekle kalmamış boşamışsınız, empati kurun zorunuza gitmez mıydı?

Görüşüyor musunuz çocuk vasıtası ile ?

Merhaba
Esin adina o kadar cok uzuldum ki icim sizladi.
Yazik olmus evliliginize kurtarilabilirdi.karsilikli
Anlayis ve sabirla bu gunlere gelinebilirdi.ben
25 yil sabrettim.beni doven hakaret eden asagilayan bir adamla yasamaya calistim.cocuklarim cok sukur buyudu.univ okuyorlar.simdi anlasmali bosanmayla gecmisi
Noktaladim.yakinda davam var.bir imzayla eski esimi tarihe gomecegim.esin seni dovmemis eziyet etmemis.daha toleransli olabilirdin.tatli dil guleryuzle asilmayacak sorun yoktur.siddet hakaret isin icine girdimi sevgi saygi tukeniyor.simdi mutluyum is buldum ev tuttum yeni yasamima asapte olmaya calisiyorum
..
bu surecte yanimda kimse yok.hic yasamadigim bir sehirde sifirdan basladim.gucluyum cok sukur
.
Bunlari sana niye yaziyorum.cok zor hayatlar var sen kolayi secip esini hice saymissin.
Simdi icini yakan pismanlik sarmis.nasil yaparsin bilmiyorum ama once ulasmayi denemelisin.ki tekrar ayni seyleri birakip yariyolda birakmayacaksan.
Ikna edip ozur dileyip.bir sans vermesini isteyeceksin.
Rabbim yardimcin olsun.
Insallah esin seni hala seviyordur da yeniden baslayabilirsiniz.
Ama tukendiyse cok umut yok gibi duruyor.

Çocuğunuz bahanesiyle bir yere tatile gitseniz bikaç gün de olur maksat Eşinizin size karşı ilgisini ölçmek. Çocuğun psikolojisi için de iyi olur hem. Babasına öyle dersiniz oğlumuz için haftasonu şuraya gidelim üçümüz diye. Başbaşa kalıp bi bakarsınız olmaz mı?

Kızlar merhaba.

6 yaşında bir oğlum var ve bundan 2 yıl kadar önce eşimden boşandım. Boşanmayı ben istedim. O kadar cok istedim ki boşanmayı önüme dağlar çıksa onları da yıkar geçer yine de o evde durmazdım.

Ufak tartışmalarımız oluyordu ama o akşamki çok kötüydü. O akşam yine tartıştık ve tartışma kavgaya döndü.

Evden gitmesini istedim ama o gitmeyince o zaman ben gidiyorum dedim. Ailemi aradım, onlar gelene kadar da oğlumun ve kendimin birkaç esyamızı toplayıp valize koydum. Bu arada eşim sürekli, lütfen konuşalım yapma etme deyip duruyordu. Ama o evde kalamazdım, kalmaya zerre kadar tahamülüm yoktu. Eve de ona da tahamülüm kalmamıştı. Ailem gelince de onlara tek laf ettirmeden, oğlumu da aldım ve gittik. Annemin evine döndüm. İçimde hiç üzüntü yoktu ve daha öncede birkaç defa boşanmayı düşündüğüm için kararımı vermiştim boşanacaktım. Şimdi o günleri düşündüğümde annemin de beni olumsuz yönlendirdiğini fark ediyorum. Bana hiç yapma kızım demedi. Kızım sen gel dedi biz sanada torunumuzada bakarız dedi. O ilk günler okadar rahattımki sanki omuzlarımdan büyük bir yük kalkmıştı. Kuş gibi hafiftim ve özgürdüm. Bir ay sonrada eşyalarımın tamamını aldım, evlenirken ailemin aldığı ve evliliğimiz süresince aldığım tüm eşyaları aldım. Sonra eşimin karşısına geçip onu sevmediğimi, hiç saygımın kalmadığını, annemin evinde çok ama çok mutlu olduğumu ve boşanmak istediğimi söyledim. Karşımda güçlü durmaya çalışıyordu ama biliyorum içi paramparça olmuştu. Biliyorum çünkü çok duygusal bir insandır. Sonra kalktım konuşmamız bu kadar diyip evden çıktım. Hiç sesini çıkarmadı çıkaramazdı çünkü çok kararlıydım. Ertesi gün bütün sosyal mecralarda eşimi engelledim. Hiçbirinde beni göremiyordu artık. 3 ay önce işten çıkarılmıştı, sürekli iş arıyordu. İnşaat mühendisiydi ama iş bulamıyordu. Oğlumu hergün okuldan alıyor parkta oynatıyor annemlere bırakıyordu. Bundan dolayı oğlum sürekli babasını soruyordu. Asla göstermemezlik etmedim oğlumu eşime. Bu kadar baba diyeceğini hiç düşünmemiştim, oğlum sürekli babayı sayıklıyordu. Oğluma babayla anlaşamadığımızı ama onu ikimizinde çok sevdiğini söylüyordum ama anlamıyordu daha 3,5-4 yaşındaydı. Şu anda 6 yaşında ve hala babacı benim oğlum.

Sunuda belirteyim eşim asla aldatmadı beni, elini bir kere bile kaldırmadı, sigara kullanmaz, alkolü yoktur. işinden dolayı çok geç geldiği olurdu. Bazen banyo yapmadan yatardı, ayaklarını bile yıkamazdı... son zamanlarda herseyi batar olmuştu, bazen telefonda oyun oynardı ve bu beni çıldırtırdı... o telefonu camdan fırlatasım gelirdi. O evde ne yemek yapıyordum ne de ütü, hiçbirşey içimden gelmiyordu.

4 yıl çalıştığı son firmada maaşını hep geç alırdı hatta 3 ay maaş almadığı oldu ve benim kartlarım sonuna kadar doluydu. Maaşını yalvar yakar, yarım yamalak alır kredi kartlarımızı öderdi. Sonra işten çıkardılar, tazminatını bile zor ödediler. Kalan maaşlarını ödeyemediler, iflas ettiler. Ailelerimiz bize destek olamazlardı emeklilerdi ve bütçeleri belliydi. Bu da evi terk etmemde ayrı bir etkendi. Anlayışım, sabrım, tahamülüm, sevgim, hersey tükenmişti. Para önemli değildi ama önemliydi işte, çıkıp bir çay içemezdik. Bütün olanaklarımızı oğlumuza aktarırdık. Ve tüm bunlar beni çok bunalttı ve boşanmamda etkili oldu. Şunu belirtmeliyim boşanma esnasında beni hiç zorlamadı (ben onu çok zorladım). Anlaşmalı boşandık ve boşanma protokolünde çocuğumuzla ilgili 1-2 maddeye itiraz etti ve isteklerimin hepsine evet dedi.

Ailem ilk başta bana ve oğluma karşı çok iyiydiler fakat boşanana kadar sürekli beni destekleyen annem ve babam boşanmadan sonra bambaşka oldular. Düzenleri bozulduğu için bana da oğluma da kızgınlar. Ve ailemle çok problem yaşamaya başladık. Oğlumun saçını okşayıp oturup bir kez oyun oynamadılar. Oğlumla hiç ilgilenmediler. Onlarında elinde telefon sürekli sosyal sitelerdeler ya da televizyon izliyorlar.

Kimseyle beraber olmadım. Eşim ne yaptı ne yapıyor bilmiyorum. Belki de hayatında birileri vardır.

Dostlar ben çok pişmanım. Bu pişmanlık okadar ağırki inanın taşıyamıyorum. Pişmanlık beni öldürüyor. Fakat kapıları okadar sert kapattımki eşime nasıl döneceğimi bilmiyorum. Oğlum gece gündüz baba diyor ve hep onu aramak istiyor, konuşmak istiyor. Görüştüklerinde de babasını bırakmak istemiyor, ağlıyor. Onun daha fazla üzülmesini istemiyorum.

Çevremde boşanıp tekrar aynı kişiyle evlenen örnekler var ama onlar benim gibi giderken yakıp yıkmadılar. Ben çok kötü davrandım :KK43:

Ne olur bana yol gösterin. Soracagınız sorular varsa onları da memnuniyetle cevaplarım yeter ki yardımcı olun fikir verin.
Üzüldüm adınıza.
Keşke bu kadar fevri davranmayıp, acele karar vermeseydiniz. İnsan bazen gözünü karartıyor ama işte artısı eksisi ile herşeyi düşünmek lazım.

Ama bunları buraya yazmanız da çok iyi olmus, çünkü çoğu konuda hemen boşan, sakın çekme tarzı (aldatma şiddet vs dışında) yorumlar çok rahat yapılıyor, yazdıklarınızı okuyanların daha dikkat ederek hareket etmelerini sağlayacaktır.

Sizin içinde hayırlısı olsun, sevdiğinize eminseniz aynı sıkıntıları tekrar yaşamayacağınızı düşünüyorsanız, emek verin bence. Sosyal medya hesaplarından hayatında biri var mı bakın, yoksa çocuk vs muhabbet açıp ılımlı yaklaşabilirsiniz, onunda size karşı hisleri varsa muhabbetiniz ilerler diye düşünüyorum. İnsallah hayırlısı ise gönlünüzce olur.

Çok daralmissin ve ayrilmissin.peki pismanligin eşini sevdiğinden mi annemgilin evine siginamaman mi?yani evlenince aynı adam tekrar aynı şeyleri yaşama ihtimalin var?bilemiyorum denenmisi denemek çok sağlıklı gelmiyor bana.bir kere gözden cikarmissin eğer ailen vaad ettikleri gibi davransalardi pişman olmaz din gibi geliyor bana

Kızlar merhaba.

6 yaşında bir oğlum var ve bundan 2 yıl kadar önce eşimden boşandım. Boşanmayı ben istedim. O kadar cok istedim ki boşanmayı önüme dağlar çıksa onları da yıkar geçer yine de o evde durmazdım.

Ufak tartışmalarımız oluyordu ama o akşamki çok kötüydü. O akşam yine tartıştık ve tartışma kavgaya döndü.

Evden gitmesini istedim ama o gitmeyince o zaman ben gidiyorum dedim. Ailemi aradım, onlar gelene kadar da oğlumun ve kendimin birkaç esyamızı toplayıp valize koydum. Bu arada eşim sürekli, lütfen konuşalım yapma etme deyip duruyordu. Ama o evde kalamazdım, kalmaya zerre kadar tahamülüm yoktu. Eve de ona da tahamülüm kalmamıştı. Ailem gelince de onlara tek laf ettirmeden, oğlumu da aldım ve gittik. Annemin evine döndüm. İçimde hiç üzüntü yoktu ve daha öncede birkaç defa boşanmayı düşündüğüm için kararımı vermiştim boşanacaktım. Şimdi o günleri düşündüğümde annemin de beni olumsuz yönlendirdiğini fark ediyorum. Bana hiç yapma kızım demedi. Kızım sen gel dedi biz sanada torunumuzada bakarız dedi. O ilk günler okadar rahattımki sanki omuzlarımdan büyük bir yük kalkmıştı. Kuş gibi hafiftim ve özgürdüm. Bir ay sonrada eşyalarımın tamamını aldım, evlenirken ailemin aldığı ve evliliğimiz süresince aldığım tüm eşyaları aldım. Sonra eşimin karşısına geçip onu sevmediğimi, hiç saygımın kalmadığını, annemin evinde çok ama çok mutlu olduğumu ve boşanmak istediğimi söyledim. Karşımda güçlü durmaya çalışıyordu ama biliyorum içi paramparça olmuştu. Biliyorum çünkü çok duygusal bir insandır. Sonra kalktım konuşmamız bu kadar diyip evden çıktım. Hiç sesini çıkarmadı çıkaramazdı çünkü çok kararlıydım. Ertesi gün bütün sosyal mecralarda eşimi engelledim. Hiçbirinde beni göremiyordu artık. 3 ay önce işten çıkarılmıştı, sürekli iş arıyordu. İnşaat mühendisiydi ama iş bulamıyordu. Oğlumu hergün okuldan alıyor parkta oynatıyor annemlere bırakıyordu. Bundan dolayı oğlum sürekli babasını soruyordu. Asla göstermemezlik etmedim oğlumu eşime. Bu kadar baba diyeceğini hiç düşünmemiştim, oğlum sürekli babayı sayıklıyordu. Oğluma babayla anlaşamadığımızı ama onu ikimizinde çok sevdiğini söylüyordum ama anlamıyordu daha 3,5-4 yaşındaydı. Şu anda 6 yaşında ve hala babacı benim oğlum.

4 yıl çalıştığı son firmada maaşını hep geç alırdı hatta 3 ay maaş almadığı oldu ve benim kartlarım sonuna kadar doluydu. Maaşını yalvar yakar, yarım yamalak alır kredi kartlarımızı öderdi. Sonra işten çıkardılar, tazminatını bile zor ödediler. Kalan maaşlarını ödeyemediler, iflas ettiler. Ailelerimiz bize destek olamazlardı emeklilerdi ve bütçeleri belliydi. Bu da evi terk etmemde ayrı bir etkendi. Anlayışım, sabrım, tahamülüm, sevgim, hersey tükenmişti. Para önemli değildi ama önemliydi işte, çıkıp bir çay içemezdik. Bütün olanaklarımızı oğlumuza aktarırdık. Ve tüm bunlar beni çok bunalttı ve boşanmamda etkili oldu. Şunu belirtmeliyim boşanma esnasında beni hiç zorlamadı (ben onu çok zorladım). Anlaşmalı boşandık ve boşanma protokolünde çocuğumuzla ilgili 1-2 maddeye itiraz etti ve isteklerimin hepsine evet dedi.

Ailem ilk başta bana ve oğluma karşı çok iyiydiler fakat boşanana kadar sürekli beni destekleyen annem ve babam boşanmadan sonra bambaşka oldular. Düzenleri bozulduğu için bana da oğluma da kızgınlar. Ve ailemle çok problem yaşamaya başladık. Oğlumun saçını okşayıp oturup bir kez oyun oynamadılar. Oğlumla hiç ilgilenmediler. Onlarında elinde telefon sürekli sosyal sitelerdeler ya da televizyon izliyorlar.

Dostlar ben çok pişmanım. Bu pişmanlık okadar ağırki inanın taşıyamıyorum. Pişmanlık beni öldürüyor. Fakat kapıları okadar sert kapattımki eşime nasıl döneceğimi bilmiyorum. Oğlum gece gündüz baba diyor ve hep onu aramak istiyor, konuşmak istiyor. Görüştüklerinde de babasını bırakmak istemiyor, ağlıyor. Onun daha fazla üzülmesini istemiyorum.

Çevremde boşanıp tekrar aynı kişiyle evlenen örnekler var ama onlar benim gibi giderken yakıp yıkmadılar. Ben çok kötü davrandım :KK43:

Eşinize yazık etmişsiniz orası ayrı
Peki siz ne yaptınız boşanmadan sonra çalışıyor musunuz, ne şekilde bir düzen kurdunuz ?

Sahsen ben de oyle bosanmaya deger bir sorun goremedim. Tahsmmulsuzluk de muhtemelen ailenizin gaziyla oldu, hani cekmek zorunda degilim ailemle zaten daha iyi yasarim gibisinden. Neyse olan olmus.

Size tavsiyem ilk once kendinizi yoklayin gercekten barismak istiyor musunuz yoksa baba evinde bunaldiginiz icin mi geri donmek istiyorsunuz? Geri donseniz de mesela ayni adam, yine tahammulsuzluk gosterecek misiniz? Yine adamin elinde olmayan seyler yuzunden en ufak bir maddi problemi sorun yapacak misiniz? Bunlari bir dusunun. Eger cevaplariniz olumluysa ilk once eski esinizin hayatinda biri olup olmadigini ogrenin. Sonra anne baba bir arada ortami olmasi icin gorusme rica edip bir yoklayin. Ayrica da gecmiste yaptiginiz hatalari itiraf edin ki size guven saglasin. Duruma gore gerisi gelir zaten.

Gerçekten zor bir durum .Şuan çocuk dolayısıyla hiç görüştüğünüz oluyor mu?

Çocuk için ya mesajlaşıyoruz ya da çocuğu teslim ederken teslim alırken kapıya çıkıyorum. Ama yüzüme bile bakmıyor diyebilirim. Bir kuru merhaba diyor. Ayrıldğımız ilk zamanlarda mesajlarına çok geç cevap verirdim. Kapıya asla çıkmadım. O da bu durumu kabullendi, beni hiç sormadı...

İşte , bir anlık öfke nelere mâl oluyor... Üzüldüm şahsen... Adam keyfi para getirmemezlik yapmamış, şu maaş aksatma kesintiler vs her yerde oluyor.. iki gün önceye kadar benim eşim de çok rahat çalışıyordu mesela ama iki gündür protesto ediyorlar çünkü adamlar hem maaşları geç yatırıyor hem mesaileri kesiyor normal gün olarak yatırıyor hem de mesai yaptırmıyorlar bu durumda tek yaptığım şey eşimin sırtını sıvazlayıp bütün haklarından söz Edip onu rahatlatmak... Esinizin mesleğini az çok tahmin edebiliyorum, yorucu sıkıcı bunaltıcı... Pis ayak kokusu duş almadan yatma olayını güzellikle söyleyebilmis olsaydınız keşke...

Siz zor zamanda alıp bavulunuzu çıkarken size yalvarmış gitmekle kalmamış boşamışsınız, empati kurun zorunuza gitmez mıydı?

Görüşüyor musunuz çocuk vasıtası ile ?

Empati kuruyorum ve ne kadar duygusal olsa da gururlu bir insandır, yaptıklarım eminim çok zoruna gitmiştir : ( Çocuk için görüşüyoruz ama karşılıklı değil. Beni kolay kolay affetmeyecektir, bunu bildiğim içinde adım atamıyorum.

Ben annenizle ilgili yazdıklarınıza takıldım. Siz boşanmaya kararlı olduktan sonra, yapma diyecek halleri yoktu. Iyi birer ebeveyn olarak kararınızı desteklediklerini söylemişler. Kararlarınızın sorumluluğunu başkalarına yüklemeyin.

Maddi zorluklar -eşin sorumsuzlugundan kaynaklanmıyorsa- boşanma sebebi değil, bana göre. O yüzden sizi pek anlayamadım.

Eşinizin hayatında biri yoksa tekrar görüşmek için ortam oluşturun madem. Belki de hayatında biri olsa bile dönmek istemeyecek, size tekrar güvenmekte zorluk çekecek belki.

Bu arada eşiniz maddi sorunlarını aştı mı?

Once esinin hayatinda biri var mi yok mu onu öğrenmeye çalış. Eger kimse yoksa ufak adimlar atabilirsin. Cocugunuzla birlikte yemek yiyin ücünüz mesela biraraya gelmeye calisin. Bu arada esinizin nabzini yoklarsiniz.

Öğrenme şansım çok az. Boşanmada tüm köprüleri yaktım. Sosyal ağlarda sadece eşimi değil bütün çevresini de engelledim. Kuzenimle görüşüyor sadece. Kuzenim sormuş birisi var mı hayatında diye ama eşim cevaplamadan konuyu değiştirmiş. Çocukla yemek yemek güzel fikir teşekkür ederim.

Empati kuruyorum ve ne kadar duygusal olsa da gururlu bir insandır, yaptıklarım eminim çok zoruna gitmiştir : ( Çocuk için görüşüyoruz ama karşılıklı değil. Beni kolay kolay affetmeyecektir, bunu bildiğim içinde adım atamıyorum.

Ama affetmeyecegine emin bile olsaniz bir adimi bir ozru hakediyor bence.

Sizin adınıza çok üzüldüm ama aileniz için söylediğinize hak vermedim. Aileniz eğer yuvanı yıkma gibi sözler söyleseydi bukez de çocuğumla beni istemiyorlar diye düşünecektiniz. Ne güzel ki arkanızda durmuşlar. Kendi yaptığınız hatanın bedelini onlara kesmeyin. Evet iyi bi anane dede olamamış olabilirler ama sizi açıkta bırakmayıp sahiplenmişler.

Back