Boşanma ve aile baskıları

Bu işin sonu yok, hep yaşayacaksın aynı şeyleri, bi cesaret edip şimdi boşandın boşandın.

Buradan gördüğüm eninde sonunda tahammülünün tükeneceği ve boşanacağın.

Şöyle düşün; 8 yıllık evli iken tek çocukla genç yaşta boşanmak mı, yoksa daha uzun yıllar sonra 2 yada daha fazla çocukla boşanmak mı?

Şimdi her türlü alternatifin çok fazla iken her geçen yıl bu imkanlar azalacaktır.
Şimdi boşanmak.

Bende oyle dedım yıne yapıcak dedım. Ölüm mü çıksın dddım. Onun aıle buyuklerı suan kendılerını gerı cektıler. Dayı dun yanıma gelıp aglayıp ölseydin biz sebep olurduk dedi. Ama hepsi laf kımse benı o zaman ıknaya calıstıgı gıbı suan ona bosanma konusunda ıkna etmıyor. Kımse evliliğimi kurtarmaya çalıştığı gıbı benı yavrumu kurtarmaya calışmıyor. Ceza evine girsin istiyorum. Babamlar cıkarsa rahat vermez dıyor.
Ailenizden hayir beklemeyin.
Kadin sığınma evine gidin.

Durumunuza üzüldüm. Burada okuya okuya alışıldı böyle konulara, kolay yorum yapılıyor ama eminim yaşamak çok zordur.

Aileniz destek olmasa bile, sizi evden kovuyor değil anladığım kadarıyla. Sokakta kalmaktan iyidir diyorum. Lafını sözünü biraz duymazdan gelip , aile evinde kalmaya devam edin bir süre.
Para pul olmadan direkt ayrı bir eve cikmak, başka yaşama başlamak kolay değil. Hatta ortalama bir çalışan olarak bile kolay değil. Süreç ister. İnşallah bir şekilde haklarınızı alabilirsiniz o heriften. Zamanla da inşallah hayırlı işler yollar açılır önünüze. Amin.
Aminn

Mal mülk olaylarından eşinizin tipini anlayabildim az çok. Lütfen zitlasmayin. Ayıya dayı deyin. Allah muhafaza bu tipler kadın cinayeti de işliyor. Ailenizin kafa yapısı da aynı sanırım. Allah yardımcınız olsun. Tatlı tatlı bosanin caninizdan önemli değil. Ne devlet ne aileni koruyamaz sizi ona karsi. Acı ama gerçek. Oğlunuz biraz daha buyuyene, eşiniz yeni bir hayat kurana kadar baba evinde sabredin. İsterdim size güzel öneriler vermek ama..

Kırık ayak ve 6 yaşında bi çocukla nasıl giderim.
nasılı yok basbayağı gideceksiniz. ayağınızın sağlık durumuna bakmıyorlar sonuçta. ailenizden de fayda yok. çalışmıyorum diyorsunuz. bu durumda başka bir şansınız kalmıyor. orada yeni bir hayata başlayıp ayaklarınızın üstünde durabilme şansı elde edebilirsiniz.

Mal mülk olaylarından eşinizin tipini anlayabildim az çok. Lütfen zitlasmayin. Ayıya dayı deyin. Allah muhafaza bu tipler kadın cinayeti de işliyor. Ailenizin kafa yapısı da aynı sanırım. Allah yardımcınız olsun. Tatlı tatlı bosanin caninizdan önemli değil. Ne devlet ne aileni koruyamaz sizi ona karsi. Acı ama gerçek. Oğlunuz biraz daha buyuyene, eşiniz yeni bir hayat kurana kadar baba evinde sabredin. İsterdim size güzel öneriler vermek ama..
Onuda dusundum kndı nafakamı ıstemıyım dedım cocuga versın onada 2 bın fln verıcek. Babamlara cocugun tum masraflarını karsılıcam dıyo ama onu anlasmaya yazmıyo. Bu sözünden dönicek. Para ıcın yalvarmamı onu sureklı aramamamı ıstıyo sanırım. Onuda yapmam. Gecım ıcın para lazım. Cocuk olmasa hıc bısı ıstemezdım. Aılemde cocugu ıstemezkn onların elınede bakamam bılmıyorum

Kirik ayaginizi, cocugunuzu dusunmuyorsunuz ki suan, mal mulke dusmussunuz bu durumda.
Can tehlikeniz bile var bilmem farkinda misiniz?
Anneniz babaniz cocugu o adama birak dediğinde ne dediniz mesela?
Cevabıni vermemissiniz konuda çünkü, ya da ben göremedim.
Vermem dememissiniz, bana göre birakirsiniz gibi geliyor.
Bir şeyleri basaracak gibi his alamadim sizden, Allah yardimciniz olsun.

Bence sizin sorununuz bu. Cocuk var nasil bosanirim, cocuk var nasil giderim... Bakin kac yildir ayni seyleri yaşıyorsunuz, hala ayni noktadasiniz. Cocuk 6 yasina girmiş, daha da cok gencsiniz. Siz kendiniz icin bisey yapmazsaniz kimse sizin ve cocugunuz icin bisey yapmayacak. Olan da o kucucuk cocuga oluyor maalesef

nasılı yok basbayağı gideceksiniz. ayağınızın sağlık durumuna bakmıyorlar sonuçta. ailenizden de fayda yok. çalışmıyorum diyorsunuz. bu durumda başka bir şansınız kalmıyor. orada yeni bir hayata başlayıp ayaklarınızın üstünde durabilme şansı elde edebilirsiniz.
Kadın sıgınma nasıl oluyor bılgımde yok. Her sekılde gıtsem kabul edılırmıyım cocukla. Orda kalmam için bi süre varmı

Bence sizin sorununuz bu. Cocuk var nasil bosanirim, cocuk var nasil giderim... Bakin kac yildir ayni seyleri yaşıyorsunuz, hala ayni noktadasiniz. Cocuk 6 yasina girmiş, daha da cok gencsiniz. Siz kendiniz icin bisey yapmazsaniz kimse sizin ve cocugunuz icin bisey yapmayacak. Olan da o kucucuk cocuga oluyor maalesef
Boşanıcam ben o caniyle yaşayamam artık. Kımse sınanmadığı acıyı bilemez. Benım sorum aslında ben buna cekısmelı acsam sıkayet etsem bu tıp insan sonradan cocugu bahane edıp bna ve cocuguma zarar verrmı vermemesi için ne yapmalıyım.

Onuda dusundum kndı nafakamı ıstemıyım dedım cocuga versın onada 2 bın fln verıcek. Babamlara cocugun tum masraflarını karsılıcam dıyo ama onu anlasmaya yazmıyo. Bu sözünden dönicek. Para ıcın yalvarmamı onu sureklı aramamamı ıstıyo sanırım. Onuda yapmam. Gecım ıcın para lazım. Cocuk olmasa hıc bısı ıstemezdım. Aılemde cocugu ıstemezkn onların elınede bakamam bılmıyorum
Yani bilmiyorum ayağınızı kıran tip bosanmayi bir de mal kaybını kaldıramaz gibi. Sırf daha çok mal için sigorta yapmıyor. Risk alıp arkadaşının üstünde mal bırakıyor. Yani şimdi doğulu mu diye soracağım ırkçılık yapıyorsun denilecek. Minibüs hattı vs sigortasizlik, tanıdığım bir kaç profile benzettigim için soruyorum. Benim babam da şiddet uygulayan bir tipti. Aşırı olmasa da öyle aman kadına dokunulmaz modunda biri değil. Öfkesine yenilince rahatça vururdu anneme. Kirmalik morartmalik yapmaz. Ama devletten korkar. Böyle bir durumda daha ileri gitmez. Annem boşanmak istediğinde ona rahatça boşan dedim. Malları da yarı yarıya alırsın avukatla dedim. Annem vermez falan dedi. Dedim isterse vermesin mahkeme yoluyla alırız.

Ama sizin durumunuzda karşınızdaki profil sebebiyle, çocuğunuzun ufak olması sebebiyle bu şekilde önerdim. Benim için sağlık daha önemli. Babama el açarım, karın tokluğuna yasarim ama çocuğumla olayım onu buyuteyim isterim. Böyle adamlar eve gelip aileyi bile tarıyor. O yüzden huyuna gitmek lazım diye düşünüyorum.

Boşanıcam ben o caniyle yaşayamam artık. Kımse sınanmadığı acıyı bilemez. Benım sorum aslında ben buna cekısmelı acsam sıkayet etsem bu tıp insan sonradan cocugu bahane edıp bna ve cocuguma zarar verrmı vermemesi için ne yapmalıyım
Yani bilmiyorum ayağınızı kıran tip bosanmayi bir de mal kaybını kaldıramaz gibi. Sırf daha çok mal için sigorta yapmıyor. Risk alıp arkadaşının üstünde mal bırakıyor. Yani şimdi doğulu mu diye soracağım ırkçılık yapıyorsun denilecek. Minibüs hattı vs sigortasizlik, tanıdığım bir kaç profile benzettigim için soruyorum. Benim babam da şiddet uygulayan bir tipti. Aşırı olmasa da öyle aman kadına dokunulmaz modunda biri değil. Öfkesine yenilince rahatça vururdu anneme. Kirmalik morartmalik yapmaz. Ama devletten korkar. Böyle bir durumda daha ileri gitmez. Annem boşanmak istediğinde ona rahatça boşan dedim. Malları da yarı yarıya alırsın avukatla dedim. Annem vermez falan dedi. Dedim isterse vermesin mahkeme yoluyla alırız.

Ama sizin durumunuzda karşınızdaki profil sebebiyle, çocuğunuzun ufak olması sebebiyle bu şekilde önerdim. Benim için sağlık daha önemli. Babama el açarım, karın tokluğuna yasarim ama çocuğumla olayım onu buyuteyim isterim. Böyle adamlar eve gelip aileyi bile tarıyor. O yüzden huyuna gitmek lazım diye düşünüyorum. ayagımı o kırmadı.

Ama sizin durumunuzda karşınızdaki profil sebebiyle, çocuğunuzun ufak olması sebebiyle bu şekilde önerdim. Benim için sağlık daha önemli. Babama el açarım, karın tokluğuna yasarim ama çocuğumla olayım onu buyuteyim isterim. Böyle adamlar eve gelip aileyi bile tarıyor. O yüzden huyuna gitmek lazım diye düşünüyorum.
Ayagımı o kırmadı. Ayagım kırık alcıdayken bana şiddet uygaladı. Heryerım mosmor kulagım şiş. Darp doktoru bıle bana bunu yapana cok sınırlendi yaptıgı zalımce. Zaten kadınım gucum ona yetmez ve ayagım kırık onun yaptıgını hayvan yapmaz. Hayvanlar ondan daha üstün şuan gözümde.

Boşanıcam ben o caniyle yaşayamam artık. Kımse sınanmadığı acıyı bilemez. Benım sorum aslında ben buna cekısmelı acsam sıkayet etsem bu tıp insan sonradan cocugu bahane edıp bna ve cocuguma zarar verrmı vermemesi için ne yapmalıyım.

Ben 6 yasinda ölümü bilmeden, sirf anne babamin surekli birbirine girmesi yuzunden Allahim nolur öleyim diye dua eden bi cocuktum. Sanki cok mutlularmis gibi bosanmadilar, araya birileri girdi ve hep baristilar. Cocuklugumun da elbirligiyle icine ettiler. O yuzden ben sizin yazdiginiz seylerin alt metnini cok iyi okuyabiliyorum merak etmeyin.

Birine siginma evinde ne kadar kalabilirim diye sormussunuz. Cidden kurtulmak isteyen bir insan simdiye kadar 50 defa ogrenirdi bu bilgileri zira googleda yer aliyor. Sizde elbirligiyle cocugunuzun cocuklugunu elinden aliyosunuz.

Guzellikle anlatmak istedim belki buradan bir cocugun hayatina elim dokunur diye ama her zamanki gibi boş hayallere kapildim. Allah insallah cocugunuzu korur ne diyeyim

Kirik ayaginizi, cocugunuzu dusunmuyorsunuz ki suan, mal mulke dusmussunuz bu durumda.
Can tehlikeniz bile var bilmem farkinda misiniz?
Anneniz babaniz cocugu o adama birak dediğinde ne dediniz mesela?
Cevabıni vermemissiniz konuda çünkü, ya da ben göremedim.
Vermem dememissiniz, bana göre birakirsiniz gibi geliyor.
Bir şeyleri basaracak gibi his alamadim sizden, Allah yardimciniz olsun.
Çocuğumu düşünmesem çöp bile istemem ondan. Ama bi gercek var şu turkıyede dul kadın. Dimdik durmaya calısıyorum. Tek basınayım. Zamanında Evliliğimi kurtarmaya calısanlar cocugun için diyenler suan köşesine çekilmiş. Karşımda ınsanda yok. Ben cocugumu vermem dedım. Çocukta benı istiyo dedim. Cocugu buyutup onamı verelım dediler. Cocuk benım cocugum vermıyorum istemiyosanız devlete gıderım dedim.

Ben 6 yasinda ölümü bilmeden, sirf anne babamin surekli birbirine girmesi yuzunden Allahim nolur öleyim diye dua eden bi cocuktum. Sanki cok mutlularmis gibi bosanmadilar, araya birileri girdi ve hep baristilar. Cocuklugumun da elbirligiyle icine ettiler. O yuzden ben sizin yazdiginiz seylerin alt metnini cok iyi okuyabiliyorum merak etmeyin.

Birine siginma evinde ne kadar kalabilirim diye sormussunuz. Cidden kurtulmak isteyen bir insan simdiye kadar 50 defa ogrenirdi bu bilgileri zira googleda yer aliyor. Sizde elbirligiyle cocugunuzun cocuklugunu elinden aliyosunuz.

Guzellikle anlatmak istedim belki buradan bir cocugun hayatina elim dokunur diye ama her zamanki gibi boş hayallere kapildim. Allah insallah cocugunuzu korur ne diyeyim

Gözlerim doldu. İnşaAllah burda * bosandım ve cocugumla çok mutluyuz * diye bir başlık açarım daha önce annemlere geldıgımde hiç cocugu ona ver demediler. Dünden beri ona bırak dıyolar. Sığınma evi bugun geldi devlete sığınırım dedım. Dogru hiç araştırmadım.

X