- 23 Ağustos 2020
- 19
- 8
- 28
-
- Konu Sahibi okuryazarbiri
Hiç gerek yok.Siz olsaydınız ne yapardınız? Ben boşanalı 8 ay oldu 2 yaşında bir oğlum var. Eski eşle küçük bir şehirde yaşıyorduk ailemiz falan yok. Şimdi benim bir tayin durumum var eğer istersem 10 saat mesafeye geleceğim. Çok kararsız kaldım. Sanki çocuğumdan babasını ayırıyormuş gibi hissediyorum. Çok ilgili bir baba maddi manevi. Bir dediğini eksik etmez sabah kalkıp poğaça alıp getirmişliği vardır. Onun işi orda olduğu için asla gelemez. Buraya gelirsem ailemle kalacağım orda kendi evim kendi düzenim var ama çok yoruluyorum hem iş hem çocukOğlum babasına çok düşkün. Babasıyla şöyle bir konuşma yaptım haftada bir gün yatılı alabilirsen orada kalabilirim dedim oda bir iş durumlarına bakacağını söyledi. Kafam çok karışık
Siz olsaydınız ne yapardınız? Ben boşanalı 8 ay oldu 2 yaşında bir oğlum var. Eski eşle küçük bir şehirde yaşıyorduk ailemiz falan yok. Şimdi benim bir tayin durumum var eğer istersem 10 saat mesafeye geleceğim. Çok kararsız kaldım. Sanki çocuğumdan babasını ayırıyormuş gibi hissediyorum. Çok ilgili bir baba maddi manevi. Bir dediğini eksik etmez sabah kalkıp poğaça alıp getirmişliği vardır. Onun işi orda olduğu için asla gelemez. Buraya gelirsem ailemle kalacağım orda kendi evim kendi düzenim var ama çok yoruluyorum hem iş hem çocukOğlum babasına çok düşkün. Babasıyla şöyle bir konuşma yaptım haftada bir gün yatılı alabilirsen orada kalabilirim dedim oda bir iş durumlarına bakacağını söyledi. Kafam çok karışık
Tayin işi bu seneye mi mahsus? Her sene olacak bir şeyse şu iyi şartlarda gerek yok değerlendirmeye bence. Şartlar değişirse düşünürsünüz..Siz olsaydınız ne yapardınız? Ben boşanalı 8 ay oldu 2 yaşında bir oğlum var. Eski eşle küçük bir şehirde yaşıyorduk ailemiz falan yok. Şimdi benim bir tayin durumum var eğer istersem 10 saat mesafeye geleceğim. Çok kararsız kaldım. Sanki çocuğumdan babasını ayırıyormuş gibi hissediyorum. Çok ilgili bir baba maddi manevi. Bir dediğini eksik etmez sabah kalkıp poğaça alıp getirmişliği vardır. Onun işi orda olduğu için asla gelemez. Buraya gelirsem ailemle kalacağım orda kendi evim kendi düzenim var ama çok yoruluyorum hem iş hem çocukOğlum babasına çok düşkün. Babasıyla şöyle bir konuşma yaptım haftada bir gün yatılı alabilirsen orada kalabilirim dedim oda bir iş durumlarına bakacağını söyledi. Kafam çok karışık
Bence çocuk için babasının olduğu yer daha konforlu, anne babası ayrı bir çocuk olarak akraba terörüne maruz kalarak büyüdüm, benim babam iyi biri değildi hiç ortada yoktu, yolda görsem tanımazdım, sizin ne güzel ilgili bir babası var çocuğunuzun, asla akraba içinde çocuk yetistirmemelisiniz, annemin ailesi herşeye müdahil oldu hep onların doğrularını yaşamak zorunda kaldık ergenliğe kadar taaki başka bir memlekete göç edene kadar, başka memlekette yaşamaya başlayınca dünya varmış dedik kardeşlerimle, yani ne kadar iyi olursa olsunlar akraba içinde olmuyor, çocuğunuzu ister istemez ihmal edeceksiniz ya da ailenizin doğrularını çocuğunuza dayatacaksınız...Siz olsaydınız ne yapardınız? Ben boşanalı 8 ay oldu 2 yaşında bir oğlum var. Eski eşle küçük bir şehirde yaşıyorduk ailemiz falan yok. Şimdi benim bir tayin durumum var eğer istersem 10 saat mesafeye geleceğim. Çok kararsız kaldım. Sanki çocuğumdan babasını ayırıyormuş gibi hissediyorum. Çok ilgili bir baba maddi manevi. Bir dediğini eksik etmez sabah kalkıp poğaça alıp getirmişliği vardır. Onun işi orda olduğu için asla gelemez. Buraya gelirsem ailemle kalacağım orda kendi evim kendi düzenim var ama çok yoruluyorum hem iş hem çocukOğlum babasına çok düşkün. Babasıyla şöyle bir konuşma yaptım haftada bir gün yatılı alabilirsen orada kalabilirim dedim oda bir iş durumlarına bakacağını söyledi. Kafam çok karışık
Kendi evim yok kira. Üstüne bir de kredi borcu ödüyorum araba için.Bana garip geldi yani.Kendi eviniz var,baba çocukla maddi manevi ilgilenio ama siz sırf yoruluyorum diye ailenizin yanına taşınıp,çocuğu babadan 10 saat uzağa götürmek istiyosunuz.Bise dicem ama demicem.
çocuğun bir gece babasinda yatili kalmasi size ne kazandiracak, ne olarak arti duruma gececeksiniz de aldiginiz karardan bu kadar kolay vazgecebiliyorsunuz anlayamadim?
Köklü bir değişim yapmak istiyorsunuz ama cocuk baska yerde bir gece kalınca bu köklü değişime gerek yok?
Sadece yorulmak ta değil ki. Çocuk orda sırf bizimle büyüyor kendi akranı yok. Dediğim gibi çok küçük bir ilçe de yaşıyoruz hiçbir imkan yok. Evin temizliği yemek vs beni aşırı yoruyor evet. Her sabah 7de kalkıyoruz hafta içi hafta sonu. Aşırı ilgi isteyen bir çocuk benim yanımdan asla ayrılmaz. Bir gün uyumak istedim sadece.Bana garip geldi yani.Kendi eviniz var,baba çocukla maddi manevi ilgilenio ama siz sırf yoruluyorum diye ailenizin yanına taşınıp,çocuğu babadan 10 saat uzağa götürmek istiyosunuz.Bise dicem ama demicem.
Annem babam çalışıyorlar maalesef. Ailem gel diyorlar bir yandan.Taşınmanız hem sizin hem de çocuk açısından avantajlı olmaz. 10 saat baya uzak bir şehir demek. Yol paraları malum, bir gelir, iki gelir, er geç bahaneler çıkmaya başlar. Bu sefer hayat boyu çocukla tek başınıza uğraşmanız gerekir. Anneniz babanız da yaşlı insanlar, çocuğa ne kadar tahammül ederler naparlar bilinmez. Yılın birkaç ayı sizin anneniz/babanız gelip sizle kalsın siz zorlanıyorsanız.
Annem babam çalışıyorlar maalesef. Ailem gel diyorlar bir yandan.
Bakıcı ablamız var.2 yaşında bebek suan siz çalışırken kim bakıyor? Kreşe mi gidiyor