- 19 Haziran 2024
- 52
- 69
- 29
boşanınca hiçte özgür ve güçlü olmuyorsun maalesef
boşanan hanımların çok büyük bir kısmı annesinin babasının yanına gidiyor daha doğrusu gitmek zorunda kalıyor maalesef her ne kadar annenin babanın olsa alıştığın düzeni bulamıyorsun bu sefer seni yönetmeye çalışan onlar oluyor
daha özgürüm daha güçlüyüm diyenlerin genellikle çevresindekilere o izlenimi vermek istiyor ama asıl iç seslerini dinlemek gerek iç sesleri çok güçlü ve özgürüm demiyordur (bu benim fikrim katılmayanlar mutlaka olacaktır)
yanlış anlaşılmasın
ben genelleme yaptım boşanınca her şeyin güllük gülistanlık olacağını sanıp sonrasında farklı sıkıntıların yaşandığını dile getirmek istedim tabi ki boşanıp çok daha iyi durumda olan birçok kişi vardır mutlaka
benim düşüncem çoğunluğun boşanınca çokta özgür ve güçlü olamadığı malesef
ben boşanmış biri olarak düşüncelerimi yazıyorum iç sesimi dışa vuruyorum öyle komşum boşanmış bir akrabam boşanmış oradan biliyorum demiyorum. yaşanan sıkıntıları içinde kopan fırtınaları kardeşinde olsa tam bilemezsin
hani bir söz var ya bekara karı boşamak kolay gelir diye öyle dışardan görüldüğü gibi kolay değil
(ne olursa olsun kimse boşanmasın demiyorum kişi her gün dayak her gün hakaret işitiyorsa devam ettirmenin bir anlamı yok )
Çok doğru söyledin maddiyatla o kadar ilgisi var ki bu durumun. Kafa dağıtmak bile para . Olmadığı zaman o bile kursağında kalıyorEvet kendi duzenin olmuyor dogru. Yinede elin oglunun psikopatligini cekmektense ana babayi cekmek daha mantikli.
Ozgurluk konusu ise tamamen ekonomiyle alakali. Calisiyosan, kendi parani kazaniyosan özgürsün. Istedigini alip, cocugunu kimseden para istemeden gezdirebiliyosan, yaptigin alisverisin hesabini kimseye vermiyosan ozgur oluyosun.
Güç kısmı ise goreceli bir kavram. Bosandim, ise girdim calisiyorum, kizima bakabiliyorum bu guc mudur? Bilemiyorum, tek bildigim huzurlu ve mutlu oldugum
Kendinize zaman verin . Her şey azalıyor aynı miktarda kalmıyor . Acı da öyle …Ayrilali 3 ay oldu. Henüz tam olarak eski aliskanliklarima dönebildigimi söyleyemem. Benim için boşanmanın en zorlayıcı yanı alıştığım ortamı birakmak oldu diye düşünüyorum. Sevmek bir yere kadar götürüyor evliliği ancak bir anda kendine kalınca insan bocalamiyor değil. En azından benim tecrübem bu şekilde. Arasira aklıma anılar yaşanmışlıklar geliyor sonra kendime geliyorum. Bir süre daha böyle gidicek, kendimi buna hazırladım. Siz de naçizane kendinizi hazırlayın. Hayatta hersey gelebiliyor insanın başına. Allah sağlıkla sınamasinbu zor günler de gececektir inşallah
Çok doğru söyledin maddiyatla o kadar ilgisi var ki bu durumun. Kafa dağıtmak bile para . Olmadığı zaman o bile kursağında kalıyor
Kesinlikle öyle. Ben mesela eşim çalıştırmıyordu mesleğimi yapamadım. Parası vardı ama gıdım gıdım verirdi .şu an tekrar ekonomik özgürlüğüme kavuşunca onunlayken içimde kalan ne varsa kendime alıyorum . Kimsenin nazını afra tafrasını çekmeden kimsenin vicdanına kalmadan ! Bu çok güzel%99 para diyebilirim. Yoksa nafakayla, ana babadan alinan harçlıklarla olmuyor. Bende 8 ay is aradım. Gönlünce yapamiyosun istediklerini
Ne kadar ucuz değil mi ? İnsanın eşinin kendinden para sakınması - gıdım gıdım verip yalvartır gibi bırakması… Allah bunlar gibilerin eline düşürmesin gerçektenKesinlikle öyle. Ben mesela eşim çalıştırmıyordu mesleğimi yapamadım. Parası vardı ama gıdım gıdım verirdi .şu an tekrar ekonomik özgürlüğüme kavuşunca onunlayken içimde kalan ne varsa kendime alıyorum . Kimsenin nazını afra tafrasını çekmeden kimsenin vicdanına kalmadan ! Bu çok güzel
cok tesekkur ederim, insallah.Olabilir. Benim de çekişmeliden döndü . Gün doğmadan neler doğar canınızı sıkmayın
siz o kadar bensiniz ki, ben de yurtdışında tek başına ve uzaktaki toksik bir kök aileyle bu süreci atlatmaya çalışıyorum, ikimiz de bol şansGaliba sonraki süreçteki zorluklar çocuk olup olmaması, ana baba evine geri dönmek vs gibi durumlara göre değişiyor. Ben yurtdışındayım zaten ana babamın yanına dönmüyorum. Türkiyede olsaydım da dönemezdim benim ana baba maalesef toksik insanlar bana huzur vermezlerdi. Burda desteksizim ama en azından dedikodu, duygusal baskı vs görmeyeceğim. Sadece her işin altından kendim kalkmak, duygusal olarak da yalnız hissetmek zorlayacak gibi geliyor. Umarım kısa sürer
Özelden bana yazınsiz o kadar bensiniz ki, ben de yurtdışında tek başına ve uzaktaki toksik bir kök aileyle bu süreci atlatmaya çalışıyorum, ikimiz de bol şans
Ben boşandıktan sonra Gülistan bahçesine dönenlerdenim , boşandım zorluydu çok eşimi seviyordum da ama olmadı düzelmedi sonra hayatım birden akmaya başladı 5 ay sonra kendime ev aldım 1+1Merhabalar
Uzun uzun sebeplerini yazmayacağım burada ama kısaca şöyle söyleyim yoğun bir iletişimsizlik, saygısızlıklar silsilesi sonrası artık kesin sona çok yaklaşmış bulunuyorum yani boşanmaya.
Ancak her ne kadar çalışsam da yurt dışında yaşamak, otizmli bir oğlumun olması vs. konularına bir de boşanma eklenince sanki üzerime karabasanlar çöküyor ben de altında kaldım gibi hissediyorum
Evlilik onarılmayacak şekilde yıprandı ve boşanmak da dünyanın sonu değil biliyorum ama bu geçiş süreci beni çok düşündürüp, depresyona sürüklüyor.
Sorum boşanmış sonra başlıkta da belirttiğim gibi mis gibi çiçek açmış hanımlara: herkesin hikayesi farklı olsa da siz neler yaptınız, nasıl ayağa kalktınız, neler tavsiye edersiniz? Asla tekrar bir evlilik düşünmüyorum ama ben de yine güvenli bir ilişkide sevip sevilmek isterim ilerde. Sizler boşandıktan sonra bu sevgiyi buldunuz mu?
Kısacası benim sanırım bir nebze motivasyon hikayesine, her şey harika olmasa da bugünden iyi olacak denmesine ihtiyacım var şimdilik
Mahkeme de her şey delile bakar öncelikle onu söyleyeyim . Altını alıp sattı. Konuşma kaydı varsa işine yararKızlar ben de hamileyim hep ailesi yüzünden kavga ediyoruz galiba boşanacağız. İşten yeni ayrıldım aile evimde babama yük olamam kendi sıkıntıları var ama bana destekler gel çocuga da bakarız dediler. İşten ayrıldım işsizlik baglandı altı ay ama cüzi miktar sizce baro bana avukat verir mi? Ben evdeyim eşim haftalardır annesinde ailesi asla yapıcı değil olur olmaz iftira atıyorlar saçma sapan. Anneme gitsem acaba eşim eşyaları kaçırır mı çünkü evden ayrılırken tabletimi va vs almıştı. Altımlarımı falan da baskıyla aldı sattı sizce ne yapmalıyım
O kadar benzer bir ayrılık yaşamışız ki bana da 7-8 ay olmak üzere. Kendimi okumuş gibi oldum . Ama yolun sonunun güzel olacağını ümit ediyorumMerhaba.
Tam bir yıl önce kendi evimden çıkıp aile evime döndüm. 10 ay önce de resmi olarak boşandım.
Benimki biraz şok etkisi yarattı çünkü çocuk planları yaparken karşımdaki şahıs psikolojisinin bozuk olduğunu, evliliği kaldıramayacağını söyledi ve boşanmak istedi sonuç olarak da boşandık.
Boşanmadan önce bende eksik bir şeyler olduğunu yapayalnız olduğumu hissediyordum hep. Güzel zamanlarımızda oldu ama şunu anladım 365 günde 5 günün iyi geçmesi için 360 gün çırpınıyordum. Çok yorucuydu. Severek evlenip severek ayrıldım ama nasıl bir yorgunlukla boşandığım gibi bir ışıltı geldi bana ve herkes farkettim. Kilo verdim, kendime bakmaya başladım vs. İlk zamanlar şok etkisiyle sanırım çok iyiydim sonra ruh halim dalgalanmaya başladı ama sonuç olarak biri varken yalnız hissetmektense yokken yalnız hissetmek daha iyi.
Şimdi kendi hayatıma bakıyorum. Unutuyor musun? Hayır. Unutmak için hafıza kaybetmek lazım zaten ama alışıyorsun.