- 9 Şubat 2021
- 29
- 46
- 3
- 38
- Konu Sahibi GUNESIPEKSSS
-
Psikologla görüştürmek istememe sebebiniz ne? Çocuğun yaşını yazmamışsınız. Psikolog sadece sorunları çözmek için gidilen bir uzman değil. Önleyici olarak da gidilebilir. Ruhsal bir sorun olmadan da gidebilirsiniz yaniMERHABA . DAHA ÖNCE KONUYU FARKLI BİR ALANA AÇTIĞIM İÇİN YETERLİ BİLGİ ALAMADIĞIM İÇİN BURAYA AÇIYORUM. ÇOCUĞUMU DİREKT PSİKOLOG İLE YÜZLEŞTİRMEKTEN ÇEKİNDİĞİM İÇİN EĞER UZMANLIK ALANI OLAN VAR İSE VE BİLGİ VERİRSE ÇOK SEVİRİM.YAKLAŞIK 6 AY ÖNCE BOŞANDIM. BOŞANMA AŞAMASINI BABASIYLA BİRLİKTE KIZIMA ANLATTIK. KIZIM NORMAL OLARAK HERŞEYİ HEMEN EVET DEMEZ. ARAMIZDA İSTİŞARE EDERİZ .BUNA GÖRE KARAR VERİRİZ.20 GÜN ÖNCE YAKLAŞIK 10 GÜN BOYUNCA KULAK ENFEKSİYONU GEÇİRDİ. SONRASINDA SÖYLEDİĞİM HERŞEYİ YAPMAYA BAŞLADI. (NOT: BUNU BELİRTMEMİN SEBEBİ ŞU Kİ HASTALIK SÜRECİNDE VE ÖNCESİNDE NEYİN YARARLI NEYİN ZARARLI OLABİHLECEĞİNDEN BELLİ ARALIKLARLA BAHSEDERİM. HASTALIKTAN SONRA ZARARLI OLAN ŞETYLERİ YAPMIŞ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜŞ OLABİLİR.) SON ZAMANLARDA KREŞTE YAPTIĞI RESİMLERDE KIRMIZI VE SİYAH RENKLERİ KULLANDIĞINI FARKETTİM. USULÜNCE NEDEN BU RENKLERİ SEÇTİĞİNİ SORDUM. KREŞTE ÇOCUKLAR SENDEN ÖNCE DİĞER RENKLERİ ALDIĞI İÇİN SANA SADECE BU RENKLER Mİ KALIYOR DİYE. HAYRI BEN BU RENKLERİ SEÇİYORUM. DEDİ. BABASI DA BENDE OLDUKÇA İLGİLİYİZ. BABASI SÜREKLİ GEZMEYE GÖTÜRMEK İSTİYOR ANCAK BABASIYLA GİTMEK İSTEMİYOR. BEN OLMADAN GİTMEK İSTEMEMESİNİ ANLIYORUM. İLK ETAPTA KREŞEDE GİTMEK İSTEMEDİ.BİZ BERABER ÇOK İYİ VAKİT GEÇİRİRİZ BU SEBEPTEN BENDEN AYRILMAK İSTEMİYOR. OKULDA ÖĞRETMENLERİNE DE SÜREKLİ BİZ BUNLARI ZATEN ANNEM İLE YAPIYORUZ DİYOR. BENDE GERÇEKTEN ÇOK EĞLENCELİ BİR ANNEYİM.VE SON OLARAK BUGÜN EVİN DUVARINA BİR RESİM ÇİZDİ BİR ANNE BİR BABA VE BİR ÇOCUK .KİMLER BUNLAR DİYE SORDUM. ANNE BABA VE ÇOCUK DEDİ. ANNE OLARAK ÇİZDİĞİ KARAKTER BABAYA BENZİYOR BABA OLARAK ÇİZDİĞİDE KADIN RESMİ ANNE ORTADA BABA ANNENİN SOLUNDA ÇOCUK ANNENİN SAĞINDA DURUYOR. NE YAPIYORLAR PEKİ DEDİM. ANNE BABA ÖLMÜŞ DEDİ.NEDEN ÖLMÜŞLER PEKİ DEDİM.ÜZERİME ALINDIĞIMI FARKETTİ SANIRIM Kİ ANNE ÖLMEMİŞ ASLINDA UYUYOR AMA BABA ÖLMÜŞ ANNENİN KAFASI KARIŞMIŞ GÖZLERİNİ BİR AÇIYO BİR KAPATIYO DEDİ.ÇOK UZATMADIM.OYUN OYNAMAYA BAŞLADIK AMA TABBİ BENİM KAFAM TAKILDI BUNA OYUN ESNASINDA KIZIM BU RESİMDEKİ KİŞİLERİN ADI NE ACABA DEDİM. UYDURMA İSİMLER SÖYLEDİ VE BEN BİRAZ TEDİRGİN OLDUM.DİREKT BİR PSİKOLOG İLE GÖRÜŞTÜRMEKTE İSTEMİYORUM. ÇÜNKÜ ANNE OLARAK BAZI DURUMLAR NORMAL OLSADA BİRAZ ABARTABİLİYORUZ. O YÜZDEN ÖNCE BİR KAÇ FİKİR ALMAK İSTEDİM. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.
Psikologla görüştürmek istememe sebebiniz ne? Çocuğun yaşını yazmamışsınız. Psikolog sadece sorunları çözmek için gidilen bir uzman değil. Önleyici olarak da gidilebilir. Ruhsal bir sorun olmadan da gidebilirsiniz y
öncelikle büyük harflerle yazdığım için konuya vakıf olmadığımdan özrü dilerim aynı anda hem çalışıp hem konuyu iletmeye çalıştığım için de fazlaca yazım hatam oldu. psikolog ile görüşme sonrasında bir zarar kaydedeceğimi düşünmedim. sadece kendim fazla evhamlı olduğumdan ve çalışmam sebebiyle çok fazla dışarıya çıkıp konuyu karşılıklı değerlendirebileceğim kimse yok. bu evhamlı durum nedeniyle kendimi de biraz frenlemeye çalışıyorum. o yüzden bir kaç görüş ve fikir almak istedim. bazen olayların normal olup olmadığını kestiremiyorum. teşekkürler.Büyük harfle yazmak hem sitede yasak hem de okunması çok zor yazınızın bu şekilde. Düzeltirseniz iyi olur.
Psikologla görüşme konusunda neden bu kadar çekimsersiniz anlamadım. Çocuk psikologla görüşünce ne olacak sanıyorsunuz?
öncelikle fikirleriniz için teşekkür ederim. babasıyla mümkün olduğunca vakit geçirmeye çalışıyoruz. hatta tatil planlarımaza da dahil ediyoruz. çünkü ilk etapta konuşurken kızıma bu şekilde olacağına dair bilgilendirme yaptık ama sizin olayı değerlendirdiğiniz gibi hiç düşünmemiştim. bu konu hakkında destek almam gerektiğini anlamış oldum.Öncelikle çok geçmiş olsun. Ben babayla zaman geçirmeniz fikrine katılmıyorum. Bence net olmak gerekiyor. Çocuğumu acaba birgün birleşirler mi umuduyla yaşatmak, hayal kırıklığına uğratmak istemem. Çocukları kandirmamaliyiz. Sahte bir şeyler olduğunun farkında olmaları daha acı bence. Hiç bir çocuk anne babasını ayrı istemez bu gerçek ama siz yan yana geldikçe bu süreç daha da travmatik olacak. Alışacak sabırlı olun. Gel gitler yaşayacak. Mutlu annelerin çocukları da mutlu olur. Bu süreci yaşayan herkese Allah kolaylıklar versin.
Ben boşandığımda kızım üç yaşındaydı . Boşanmayı tek taraflı olarak anlattım ilgisiz bir baba siz en azından bu konuda anladığım kadarıyla şanslısınız cocugunuz da öyle . Ben sadece yaşadığım şeye istinaden cevap vericem . Çocuklar zannedildiğinden daha akıllı ve daha duyarlı etrafındaki herşeye olan bitene . Alışmaya çalışıyorlar taktir edersiniz ki alışılmış bir düzenleri bozuluyor her şeyin bir yeri var onların dünyasında anne ve babanın yaninda çocuk olur anne baba aynı yerde olur böyle öğrenirler . Biraz zaman lazım ama sizi tedirgin eden bir his varsa içinizde bence bir pedegogdan yardım alabilirsiniz . Annelerin iç güdüsü bütün doktorlardan bilimden tiptan daha kuvvetli . Eğer sorun olduğunu düşünüyorsanız vardır ve sizden daha iyi tanıyan kimse de yok çocuğunuzu. Umarım çok çabuk atlatırMERHABA . DAHA ÖNCE KONUYU FARKLI BİR ALANA AÇTIĞIM İÇİN YETERLİ BİLGİ ALAMADIĞIM İÇİN BURAYA AÇIYORUM. ÇOCUĞUMU DİREKT PSİKOLOG İLE YÜZLEŞTİRMEKTEN ÇEKİNDİĞİM İÇİN EĞER UZMANLIK ALANI OLAN VAR İSE VE BİLGİ VERİRSE ÇOK SEVİRİM.YAKLAŞIK 6 AY ÖNCE BOŞANDIM. BOŞANMA AŞAMASINI BABASIYLA BİRLİKTE KIZIMA ANLATTIK. KIZIM NORMAL OLARAK HERŞEYİ HEMEN EVET DEMEZ. ARAMIZDA İSTİŞARE EDERİZ .BUNA GÖRE KARAR VERİRİZ.20 GÜN ÖNCE YAKLAŞIK 10 GÜN BOYUNCA KULAK ENFEKSİYONU GEÇİRDİ. SONRASINDA SÖYLEDİĞİM HERŞEYİ YAPMAYA BAŞLADI. (NOT: BUNU BELİRTMEMİN SEBEBİ ŞU Kİ HASTALIK SÜRECİNDE VE ÖNCESİNDE NEYİN YARARLI NEYİN ZARARLI OLABİHLECEĞİNDEN BELLİ ARALIKLARLA BAHSEDERİM. HASTALIKTAN SONRA ZARARLI OLAN ŞETYLERİ YAPMIŞ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜŞ OLABİLİR.) SON ZAMANLARDA KREŞTE YAPTIĞI RESİMLERDE KIRMIZI VE SİYAH RENKLERİ KULLANDIĞINI FARKETTİM. USULÜNCE NEDEN BU RENKLERİ SEÇTİĞİNİ SORDUM. KREŞTE ÇOCUKLAR SENDEN ÖNCE DİĞER RENKLERİ ALDIĞI İÇİN SANA SADECE BU RENKLER Mİ KALIYOR DİYE. HAYRI BEN BU RENKLERİ SEÇİYORUM. DEDİ. BABASI DA BENDE OLDUKÇA İLGİLİYİZ. BABASI SÜREKLİ GEZMEYE GÖTÜRMEK İSTİYOR ANCAK BABASIYLA GİTMEK İSTEMİYOR. BEN OLMADAN GİTMEK İSTEMEMESİNİ ANLIYORUM. İLK ETAPTA KREŞEDE GİTMEK İSTEMEDİ.BİZ BERABER ÇOK İYİ VAKİT GEÇİRİRİZ BU SEBEPTEN BENDEN AYRILMAK İSTEMİYOR. OKULDA ÖĞRETMENLERİNE DE SÜREKLİ BİZ BUNLARI ZATEN ANNEM İLE YAPIYORUZ DİYOR. BENDE GERÇEKTEN ÇOK EĞLENCELİ BİR ANNEYİM.VE SON OLARAK BUGÜN EVİN DUVARINA BİR RESİM ÇİZDİ BİR ANNE BİR BABA VE BİR ÇOCUK .KİMLER BUNLAR DİYE SORDUM. ANNE BABA VE ÇOCUK DEDİ. ANNE OLARAK ÇİZDİĞİ KARAKTER BABAYA BENZİYOR BABA OLARAK ÇİZDİĞİDE KADIN RESMİ ANNE ORTADA BABA ANNENİN SOLUNDA ÇOCUK ANNENİN SAĞINDA DURUYOR. NE YAPIYORLAR PEKİ DEDİM. ANNE BABA ÖLMÜŞ DEDİ.NEDEN ÖLMÜŞLER PEKİ DEDİM.ÜZERİME ALINDIĞIMI FARKETTİ SANIRIM Kİ ANNE ÖLMEMİŞ ASLINDA UYUYOR AMA BABA ÖLMÜŞ ANNENİN KAFASI KARIŞMIŞ GÖZLERİNİ BİR AÇIYO BİR KAPATIYO DEDİ.ÇOK UZATMADIM.OYUN OYNAMAYA BAŞLADIK AMA TABBİ BENİM KAFAM TAKILDI BUNA OYUN ESNASINDA KIZIM BU RESİMDEKİ KİŞİLERİN ADI NE ACABA DEDİM. UYDURMA İSİMLER SÖYLEDİ VE BEN BİRAZ TEDİRGİN OLDUM.DİREKT BİR PSİKOLOG İLE GÖRÜŞTÜRMEKTE İSTEMİYORUM. ÇÜNKÜ ANNE OLARAK BAZI DURUMLAR NORMAL OLSADA BİRAZ ABARTABİLİYORUZ. O YÜZDEN ÖNCE BİR KAÇ FİKİR ALMAK İSTEDİM. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.
Ya siz çocuklarınıza naptınız? Nerdeyse aynı yaşlarda çocuklarımız, sizinkilerin bu yasta boşanmayı bilmesi, sesten kulaklık takması falan çok acınası değil mi? Onlara bunu nasıl yapıyorsunuz? Bazı çocuklar gerçekten erken büyüyor.Saat gece 2.00 da kizim (11) bosanin diye agladi.Oglum (6.5)kulaklik takti babasinin bagirmalarindan.Uyumaya calisiyorlar.Baba evi terketti.Dusunsenize baba cocuklarina sadece bagiriyor.Onlarda bosan diye agliyor.Suan ellerim uyusmus vaziyette.Bende sessiz agliyorum.
Çok endişeli iseniz psikologa ilk gün tek gidin durumu anlatın. Hem psikologa içiniz ısınır mı görürsünüz hem de çocuga oraya giderken ne söylenecek konusursunuz.kızım 4,5 yaşında .aslında en ufak bir sağlık sorununda hemen ne olur ne olmaz diye sağlık kuruluşuna başvurum ama kendim biraz fazla evhamlı olduğumu bildiğim için öncelikle bir kaç tavsiye ve fikir almak istedim. bazen normal olup olmadığını kestiremiyorum. çalışıyor olmam sebebiyle çok fazla dışarıya çıkıp tavsiye alabileceğim yada olayları karşılıklı değerlendirebileceğim kimse yok. hemen alıp haydi doktora yapmak istemiyorum .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?