- 2 Ekim 2023
- 2.547
- 10.072
-
- Konu Sahibi SevgiSevgi38
Ya annem gibi hep ezilerek yaşayacağım. Ya da kendimi seçicem kendi değerimi yükselticem ikisi de zor. Ama şu anki durumumda mutlu değilim çocuğuma da bu hayatı yaşatmak istemem. Çocuğum da yokken ayrılmak en doğrusu. Bu adam düzelmez karakteri böyle. Ben böyle yaşamak istemiyorum. Kendi kararlarımla bişey yapamadığım hayatta çocuğuma ne verebilirim ki. Zor bir imtihan olacak ama kurtulmam lazım
Her evlilikte olmuyor. Dün gece 9 da evden çıkıp 12 de geldim. Eşim dahil kimseden de izin almadım.Annem de sürekli her evlilikte olur yuvanı dağıtma düzelir diyo moralim bozuluyo
Ben çocuk Düşünüyorum demedim ki çocuk düşünmek bile hata olur demek istedim. Eşim çocuk olsun diye baskı yapıyo ben ondan habersiz korunuyorum. Hata olur demek istedimsizin hata yaptığınız nokta şu ki, burada bunları düşünürken dahi halen "çocuk" diyorsunuz. siz daha kendiniz olmayı ya da kadın olmayı bilmiyorsunız ve çocuk düşünüyorsunuz.
Ne güzell . Ailenle miydinHer evlilikte olmuyor. Dün gece 9 da evden çıkıp 12 de geldim. Eşim dahil kimseden de izin almadım.
Şu cevap bile manipüle edildiğinizi gösteriyor : )))Ne güzell . Ailenle miydin
Anlattıklarına bakarak boşanınca babanın evine geri döneceksin ve muhtemelen ailen de eskisinden daha baskıcı olacak. Ne yapacağını iyice düşün, şimdiki hayatın kolay değil ben olsam basar giderim ama babamın evine gitmeyeceğim için bende bir sorun olmaz. Ne yapacağını iyi düşünmelisinDaha doğrusu boşanmak için illa eşin aldatma şiddet olayı olması mı gerekiyo. Ben eşimden ayrılmak istiyorum ama korkuyorum kafam karışık. Evlenirken baştan ailem karşı çıkmasına rağmen (babam baskıcıydı) evdeki baskıdan kaçmak için evlendim. Eşimi de seviyodum. Ama hiç tanıyamamışım eşim de ailesi de 10 kat daha baskıcı insanlar. 2 yıldır evliyim çalışmam yasak tek başıma dışarı çıkmam yasak komşularla görüşmek yasak. Hele evlendiğim ilk sene tek başıma bi ekmek almaya bile çıkamıyodum
Eşimin ailesi çok eski kafalı insanlar. Kaynanasız bir yere gidemezsin. Bir şey yaparken eşimin ailesinin de rızası nı almak gerek izin verirler se falan. Maalesef eşimde bu kafa bir insan bütün bunlara izin veriyo. Ben de mutsuzum. Ayrılınca mutlu olacakmışım rahatlayacakmışım gibi geliyo. Ama korkutuyo tabi. Sizce boşanmak için hafif sebepler mi ben abartıyo muyum. Tecrübeli arkadaşlardan fikir almak istiyorum. Kafam karışık çünkü
hangi her evlilik yahu. Baya hapis hayatı bu :)Annem de sürekli her evlilikte olur yuvanı dağıtma düzelir diyo moralim bozuluyo
Evet ama abim var abim ben babamın baskısına izin vermem diyo seni sosyalleştirmek lazım diyo. Dediğin gibi babam daha çok baskı yapar bu yüzden pişman olurum diye de korkmuyo değilim. Abim şu an bekar evlendiğinde ben kalcam o zaman babam kötü davranırsa bunlar var kafamda abim izin vermem diyo ama nereye kadar evlenene kadarAnlattıklarına bakarak boşanınca babanın evine geri döneceksin ve muhtemelen ailen de eskisinden daha baskıcı olacak. Ne yapacağını iyice düşün, şimdiki hayatın kolay değil ben olsam basar giderim ama babamın evine gitmeyeceğim için bende bir sorun olmaz. Ne yapacağını iyi düşünmelisin
O evlenene kadar siz düzeninizi oturtmuş olursunuz, şimdi aman boşanıp gelecek diye ayılıp bayılan aileniz eliniz para tutmaya başlayınca kıymete bindirecek sizi. Şimdi istemiyorlar çünkü külfetlisiniz.Evet ama abim var abim ben babamın baskısına izin vermem diyo seni sosyalleştirmek lazım diyo. Dediğin gibi babam daha çok baskı yapar bu yüzden pişman olurum diye de korkmuyo değilim. Abim şu an bekar evlendiğinde ben kalcam o zaman babam kötü davranırsa bunlar var kafamda abim izin vermem diyo ama nereye kadar evlenene kadar
Çıkabilir. Benim gibi akşam ezanından sonra dışarı çıkamayanların zihniyeti işteŞu cevap bile manipüle edildiğinizi gösteriyor : )))
Kadın ailesi dışında herhangi biri ile dışarı çıkamaz mı ?
Beyninizi yıkamışlar : )
Evet. Abim de dedi hemen iş buluruz kendi mesleğin olmasa bile bir yerde çalışırsın. Hem çalışırsam babamla da fazla vakit geçirmemiş olurum daha katlanılır olur o zaman. Abim de manevi anlamda destek çıkarsa çabuk toparlarım gibi geliyoO evlenene kadar siz düzeninizi oturtmuş olursunuz, şimdi aman boşanıp gelecek diye ayılıp bayılan aileniz eliniz para tutmaya başlayınca kıymete bindirecek sizi. Şimdi istemiyorlar çünkü külfetlisiniz.
Hamile kalana kadar bekliyim yerime oturmaya bahanem olsun demiyorsanız bir an önce bakın icabına.Evet. Abim de dedi hemen iş buluruz kendi mesleğin olmasa bile bir yerde çalışırsın. Hem çalışırsam babamla da fazla vakit geçirmemiş olurum daha katlanılır olur o zaman. Abim de manevi anlamda destek çıkarsa çabuk toparlarım gibi geliyo