-
- Konu Sahibi SevgiSevgi38
eşiniz de aile gibi malesef - dar kafalı ve baskıcı. eğer çalışma imkanınız varsa iş aramaya başlayın ve bu ortamdan uzaklaşmaya bakın derimGeçenlerde tartıştık eşimle olay ailelere yansıdı. Ben haklı olduğum halde eşimle annesi birbirlerini doldurup beni suçladılar. Suçum ne biliyo musun ben hastaneye gidip geliyodum hiçbiryere kaynanasız gidilmezmiş. Herşeyde onlardan onay almak gerekiyomuş. Eşimde adam değil ki bunların normal olmadığını nasıl göremiyo anlamıyorum
Çok da yaşlı değiller kv 56 kayınbabamda 58 yaşlarında lar benim annem 55 babam 65 yaşında ama böyle düşünceleri yok. Ben baba evinde özgürmüşüm meğer. Ooo ben kayınvalideye öyle şeyler dicem ha eşim sakın annemin yüzüne gelme diye tembihliyo nerdee.Gerçekten yaşadığınız hayat çekilecek gibi değil. Eş ailesi yaşlı olduğu,görmedikleri içindir ama normal değil bu durum.
Benim eş ailesi de her tatile gittiğimizde surat asar konuşmazlardı bi keresinde cevap verdim kimseden izin almak zorunda değiliz bizim evimiz ayrı biz evliyiz demiştim. Eşimin asla umrunda olmazdı onların tavrı falan. Hatta ben sonrakilerde ara söyle haberleri olsun derdim,boşver derdi.
Zaman geçtikte kaynana bana ‘ herkes gidiyor siz de gidin gezin iyi yapıyorsunuz’ demeye başladı.
Eşiniz size destek olmadıkça böyle esir gibi yaşamaya mahkum olursunuz. Çıkın dışarı gökyüzüne bakın nefes alın bu hayatı kimse haketmiyor. Kendinize değer verin lütfen
Çalışma imkanım var güzel de mesleğim var ama çalıştırmıyolar. Kayınbabam ıstemıyo muş eşimde ıstemıyo otur evde örgü ör diyolar şaka gibi ve sağlıkçıyım vee üniversite mezunuyum düştüğüm hale bakeşiniz de aile gibi malesef - dar kafalı ve baskıcı. eğer çalışma imkanınız varsa iş aramaya başlayın ve bu ortamdan uzaklaşmaya bakın derim
Sen niye sormadın hiç...Ailesiyle tanıştırmadı hiç. Aynı mahalledeydik binalar yan yana hatta ama aileyi hiç tanımıyoruz. Benim ailem anladı babam onay vermedi zaten ama ben duygusal anlamda bağlanmıştım eşime. Ailesiyle ilgili bişey anlatmadı. Eşimle de defalarca konuşuyorum anlamıyo bi terapiste falan gidelim dedim ona da para veremem diyo gitmiyo. Her şeyi annesine şikayet ediyo beni kötüledi hep şimdi kadın muhattap olmuyo benle. Yaptıkları her şeyi inkar ediyolar hep
Bence de ben cesaretli olmalıyım zor üzücü olacak ama hayatta insan her şeye alışıyo nasılsa dimi.Valla hiçte her evlilikte olmuyor bunlar bende 3 yıldir evliyim eşim asla karışmaz gezmeme giymeme kimle konuşup kimle konuşmadığıma böyle saçma şey mi olur? Evlendik diye kimsenin malı yada kölesi olmadık.
yapmayın Allah aşkına, size kim karışabilir onlar kim oluyor? üniversite mezunusunuz ve sağlık alanındasınız. bu insanlar sizden akıl alacak konumdayken siz onların ağzına bakmak zorunda bırakılıyorsunuz. ömrünüzü bu insanlarla heba etmeyin lütfenÇalışma imkanım var güzel de mesleğim var ama çalıştırmıyolar. Kayınbabam ıstemıyo muş eşimde ıstemıyo otur evde örgü ör diyolar şaka gibi ve sağlıkçıyım vee üniversite mezunuyum düştüğüm hale bak
Hiç detaylı konuşmadık bunları ben direk evleniyim kurtulayım kafasındaydım. Allahımdan buldum işte cahillik yaptım. Bilmiyorum sonu yok gibiSen niye sormadın hiç...
Bak ben bunları bunları istiyorum ya da istemiyorum evlendiğimizde gibi.
Zaten kendi ailen bunalttığı için kaçış gibi görmüşsün evliliği. Aynı şeyleri evliliğimde istemiyorum diye söylemedin mi hiç?
Bir kere karı-koca arasında yaşananlar üçüncü kişilere anlatılmamalı. Seni benimsememiş ki, kalkıp her naneyi annesine anlatıyor. Ne yapcak annesi gelip seni mi azarlayacak "oğluma böyle yapamazsın" diye.
Senin kocan olgunlaşmamış. Ailesinin ağzının içine bakıyor.
Terapiye gitmeyi kabul etmiyor. Eee ne olacak peki?
Annem de sürekli her evlilikte olur yuvanı dağıtma düzelir diyo moralim bozuluyo
Sizce boşanmak için hafif sebepler mi ben abartıyo muyum
Mahkumların bile beraat günü varken sizce bosanmak icin bunlar hafif sebepler mi?çalışmam yasak tek başıma dışarı çıkmam yasak komşularla görüşmek yasak. Hele evlendiğim ilk sene tek başıma bi ekmek almaya bile çıkamıyodum
Valla ben neler dedim zamanında ama haketti ki söyledim. Bir sefer dediklerini yapsam yüz bulacaklardı. Kendinizi ezdirmeyin böyle insanlara. eşiniz de öyleyse oturup karar verin derim. Eş destek oldu mu herkes kapının dışında kalıyor tecrübe edindim bunuÇok da yaşlı değiller kv 56 kayınbabamda 58 yaşlarında lar benim annem 55 babam 65 yaşında ama böyle düşünceleri yok. Ben baba evinde özgürmüşüm meğer. Ooo ben kayınvalideye öyle şeyler dicem ha eşim sakın annemin yüzüne gelme diye tembihliyo nerdee.
Canım bak. Alıp karşına konuş çok ciddi bir şekilde.Hiç detaylı konuşmadık bunları ben direk evleniyim kurtulayım kafasındaydım. Allahımdan buldum işte cahillik yaptım. Bilmiyorum sonu yok gibi
Annem etrafa laf vermek ıstemıyo dayım gile falan boşandı dul olayıbenim evliliğimde ve çevremde gördüğüm kimsenin evliliğinde böyle şeyler yok. kusura bakmayın ama anneniz saçma sapan bahanelerle sizi dizginlemeye çalışıyor sadece
Onların zamanında oluyomuş, artık olmuyor.Annem de sürekli her evlilikte olur yuvanı dağıtma düzelir diyo moralim bozuluyo
Annem etrafa laf vermek ıstemıyo dayım gile falan boşandı dul olayı
Kimseye birşeylik yapmak icin gelmedik.Evlendigin kisi de yol arkadasın olur.Yoldaşlık yapmıyor yanında degilse yol almayı bileceksin.sen bana ne gelinlik yaptın ki dedi.
Ben de öyle düşünüyorum. Ömür boyu böyle mutsuz olmaktansa kendi aileme boyun eğerim her laflarını hakettim zaten. Çocuk konusundads en son ki tartışmamızda ben karar vermiştim eşyalarımı topluyodum eşim ailemle konuştu ben ayrılmak istemiyorum falan dedi babam da eşime son bir şans son kez deneyin dedi . Şimdide eşim çocuk diye tutturdu benim istemediğimi bile bile. Sürekli ilişkiye girmek istiyo evliliği garantilemek için. Ben de napıyım korunuyorum. Eşimden habersiz. Doğru değil ama mecburum napıyım. Eşime güvenmiyorum ki çocuk yapayımValla ben neler dedim zamanında ama haketti ki söyledim. Bir sefer dediklerini yapsam yüz bulacaklardı. Kendinizi ezdirmeyin böyle insanlara. eşiniz de öyleyse oturup karar verin derim. Eş destek oldu mu herkes kapının dışında kalıyor tecrübe edindim bunu
Eşiniz annesinden ayrılamamış daha. Hele ki çocuk olsa mahkum olursunuz. Eliniz ayağınız tutuyor gidin çalışın aileye boyun eğin, bunlara değil
Bence de ben cesaretli olmalıyım zor üzücü olacak ama hayatta insan her şeye alışıyo nasılsa dimi.
Ha etraf laf söz etmesin diye siz böyle bir hayat yaşayacaksınız öyle mi?Annem etrafa laf vermek ıstemıyo dayım gile falan boşandı dul olayı
Hayatınızın hatası olur gerçekten. Benim çocuğum olmuyor tedavi görüyorum hiç böyle söylemek istemem ama yapmayın.. bu aileye çocuk vermeyinBen de öyle düşünüyorum. Ömür boyu böyle mutsuz olmaktansa kendi aileme boyun eğerim her laflarını hakettim zaten. Çocuk konusundads en son ki tartışmamızda ben karar vermiştim eşyalarımı topluyodum eşim ailemle konuştu ben ayrılmak istemiyorum falan dedi babam da eşime son bir şans son kez deneyin dedi . Şimdide eşim çocuk diye tutturdu benim istemediğimi bile bile. Sürekli ilişkiye girmek istiyo evliliği garantilemek için. Ben de napıyım korunuyorum. Eşimden habersiz. Doğru değil ama mecburum napıyım. Eşime güvenmiyorum ki çocuk yapayım
Ben de öyle düşünüyorum. Ömür boyu böyle mutsuz olmaktansa kendi aileme boyun eğerim her laflarını hakettim zaten. Çocuk konusundads en son ki tartışmamızda ben karar vermiştim eşyalarımı topluyodum eşim ailemle konuştu ben ayrılmak istemiyorum falan dedi babam da eşime son bir şans son kez deneyin dedi . Şimdide eşim çocuk diye tutturdu benim istemediğimi bile bile. Sürekli ilişkiye girmek istiyo evliliği garantilemek için. Ben de napıyım korunuyorum. Eşimden habersiz. Doğru değil ama mecburum napıyım. Eşime güvenmiyorum ki çocuk yapayım