- 17 Kasım 2015
- 323
- 523
- 103
- 40
Ben de öğretmenim. Sınıflarımda bolca boşanmış ebeveyn çocuğu var ve biz bunları biliyıruz. Problemli olma ihtimallerinden ziyade yanlış bir şey söyleme incitecek şekilde davranma, hassas bir dönemden geçiyor olabilir haberin olsun babında yapılıyor bu bilgilendirme , öyle düşünmeyin.Bundan sonra ne Yaparım düşüncesi sanırım..çocuk zaten 4 aylıkken ayrıldık o hissetmiyor.Anneli babalı büyüyenlere hep özenecek.Öğretmenim..yeni aldığım sınıflarda boşanmış aile çocukları özellikle tanıtılıyor problemli olurlar gibisinden.Daha bugün kuzenim bike dedi ki kızımın sıra Arkadaşı anne babası ayrı problemli bir çocuk..inş kuzum mutlu olur olumsuz etkilenmez bunları da düşünüyorum hep
Şunu da ekleyeyim dede nine yanında kalıyor çocukların çoğu orada büyüyor. Kuşak farkı ve otorite boşluğu bazı çocukları olumsuz etkiliyor. Yoksa annesi babası dağ gibi ayakta olana bir şey olmaz.O sorunlu olan çocuklarin ailesi de sorunlu oluyor genelde Baba zaten yok annede eksik davranınca böyle oluyor senin kendini toparlaman güçlü olman lazım çocuğun seni hep ağlarken mi görse daha iyi yoksa onla bir arkadaş gibi yaşarken mi görse daha iyi
Haklısın görevlerini layığıyla yerine getirmeyen ebeveyn olmaları yüksek ihtimal olabilirO sorunlu olan çocuklarin ailesi de sorunlu oluyor genelde Baba zaten yok annede eksik davranınca böyle oluyor senin kendini toparlaman güçlü olman lazım çocuğun seni hep ağlarken mi görse daha iyi yoksa onla bir arkadaş gibi yaşarken mi görse daha iyi
Amin çok teşekkür ederim.Bir müddet sonra acısı geçiyor ama sızısı kalıyor. Boşanmak zor bir durum ama bu şartlarda evliliği devam ettirmek daha zor. Allah yardımcınız olsun ve inşallah yeni hayatınızda çok mutlu olursunuz
Uzatmasına uzatırım da çocuk şimdi 1 Yaşında 3 yaşına uzarsa gelirse velayet hakkı elde eder mi ondan korkuyorumDönme ama bi süre de uzat bosanma hemen....istediğini hemen alamasın sürünsün...yoğunum kafamı toplayayım şimdi işim var de uzat
Orası öyleBekar olmak kötü birşey değil ki
Hem artık yanlız değilsiniz bir Çocuğunuz var
Şimdi şöyle de bir durum var : aylar önce anlaşmaya çocuğa nafaka istemediğimi yazmıştım ama bu konuda şu an kararsızım .Nafaka istersem çekişmeliye dönerse ve Dediğin gibi 2-3 yıla uzarsa çocuk 3 yaşına filan gelirse velayet isteme Hakkı doğar mi babaya ???Hür iradenizle boyle Bı dıskıdan hızlıca ayrılmanız lazım zaten, onu sorgulamak yerine. Anlasmalıya okey demıs oksijen israfı kıymetini bil. Bunların Bı de hayatı mahvedıp cekısmelı bosananları var ki 2 3 yıl suruyor dava.
Bosa gıtsın
Bir de buna şaşırıyorum ya Evdeb Ayrılan ben barışmak için yakın zamanda yalvaran ama şimdi bir an çnce boşanalım diyen o ... Olur tabiki en kısa sürede anlaşmayı güncelleyecektim zaten dedimBoşanma konusunda sen ondan daha istekli olmalısın.Aldatıldığından şüphelenen sen evden kovulan sen.Önüne bak bacım.Dışarda senin kıymetini bilecek nice adam gibi adam var.Ex eniştenin seni daha fazla oyalamasına izin verme .
Doğrudur,mantıklıBen de öğretmenim. Sınıflarımda bolca boşanmış ebeveyn çocuğu var ve biz bunları biliyıruz. Problemli olma ihtimallerinden ziyade yanlış bir şey söyleme incitecek şekilde davranma, hassas bir dönemden geçiyor olabilir haberin olsun babında yapılıyor bu bilgilendirme , öyle düşünmeyin.
Problemli oluyorlar çünkü ebeveynleri kendi dertlerine düşüyorlar. Sizin gibi içlerine taş oturup, nasıl atlatıcam psikolojisi ile devam ederlerse, ayrıldıktan sonra çocukla birbirlerini acıtmaya çalışırlarsa,çocuk için bir uzman yardımı almazlarsa çocuk elbette problemli olur. Her şey sizin elinizde. Çocuğunuzu çok düşünuyorsanız güçlü duracaksınız.Bundan sonra ne Yaparım düşüncesi sanırım..çocuk zaten 4 aylıkken ayrıldık o hissetmiyor.Anneli babalı büyüyenlere hep özenecek.Öğretmenim..yeni aldığım sınıflarda boşanmış aile çocukları özellikle tanıtılıyor problemli olurlar gibisinden.Daha bugün kuzenim bike dedi ki kızımın sıra Arkadaşı anne babası ayrı problemli bir çocuk..inş kuzum mutlu olur olumsuz etkilenmez bunları da düşünüyorum hep
kolay değil boşsnms olayları elbet bir süre etkisinde olurum ama sonra oğlumla Kaldığımız yerden devam ederiz diye düşünüyorumProblemli oluyorlar çünkü ebeveynleri kendi dertlerine düşüyorlar. Sizin gibi içlerine taş oturup, nasıl atlatıcam psikolojisi ile devam ederlerse, ayrıldıktan sonra çocukla birbirlerini acıtmaya çalışırlarsa,çocuk için bir uzman yardımı almazlarsa çocuk elbette problemli olur. Her şey sizin elinizde. Çocuğunuzu çok düşünuyorsanız güçlü duracaksınız.
Ne acelesi olduğunu düşünürsen bu psıkolojıden çıkamazsın.Ne hali varsa görsün.Eşimle tanışmamız 4 yıl,evliliğimiz yaklaşık 3 yıl oldu.Bunun 8 ayı ayrı evlerde geçti eski konularımı hatırlayanlar bilir.ayrılık sebeplerini soracak olanlar için özetleyeyim: hamilelikten itibaren sürekli Ufacık tartışmada evden kovulmak,hakaret Aşağılama beğenmemeler ailemi ve beni,aldatıldığıma dair bazı işaretler..
Bunlara rağmen barışma teklifini 1 yaşındaki oğlumuz Hatrına kabul etmiştim öfkem geçiyordu iyiydik ama sobra bir gün yine Ufacık şeyden Tartışma yaratıp bana yol vermesi üzerine evden yine ayrıldım,tuttuğum evde annemler oturuyor Yanlarına geldim.kalan eşyalarımı almaya gittiğimde ise zaten onları poşete koymuş boşalttığım yerlere de kendi kıyafetlerini koymuştu,çok şaşırve de üzülmüştüm.
Bunların üzerinden iki hafta filan geçti ve daha birkaç dk önce mesaj yazdı anlaşmayı yeniden yaz davayı açalım çocuk anlamasın senin de Dediğin gibi olmuyor birbirimizi yıpratıyoruz..Boşanmayı gerektirecek onca sebebe rağmen neden üzülüyorum
tmm dedim zaten anlaşmayı güncelleyecektim.Acele edersen iyi olur diye Yazmış sonra da ...ne acelesi var acaba ne yapmaya Çalışıyor ???
Bu psikolojiyi nasıl atlatacağım şu an moralim yerlerde ağlamak istiyorum dertleşecek de kimsem yok.Ben bu durumu nasıl atlatacağım ciddiye binince içim garip oldu taş oturdu içime ...
İnşallah. Evlilik sorunlu ise boşanmayan ailelerin çocuğu daha mutsuz oluyor. Hakkınızda hayırlısı olsun.Bundan sonra ne Yaparım düşüncesi sanırım..çocuk zaten 4 aylıkken ayrıldık o hissetmiyor.Anneli babalı büyüyenlere hep özenecek.Öğretmenim..yeni aldığım sınıflarda boşanmış aile çocukları özellikle tanıtılıyor problemli olurlar gibisinden.Daha bugün kuzenim bike dedi ki kızımın sıra Arkadaşı anne babası ayrı problemli bir çocuk..inş kuzum mutlu olur olumsuz etkilenmez bunları da düşünüyorum hep
Etmez merak etmeyin.Uzatmasına uzatırım da çocuk şimdi 1 Yaşında 3 yaşına uzarsa gelirse velayet hakkı elde eder mi ondan korkuyorum
Cocuga nafaka istememe hakkınız yok, gereksiz gururu cocugun rızkından yapmayın lutfen. İsterseniz harcamazsınız ama geleceği ıcın biriktirirsiniz.Şimdi şöyle de bir durum var : aylar önce anlaşmaya çocuğa nafaka istemediğimi yazmıştım ama bu konuda şu an kararsızım .Nafaka istersem çekişmeliye dönerse ve Dediğin gibi 2-3 yıla uzarsa çocuk 3 yaşına filan gelirse velayet isteme Hakkı doğar mi babaya ???
Yenisini bulmuştur.Vardır altına yatan biri ayy pardon altında yatan bi şeyBir de buna şaşırıyorum ya Evdeb Ayrılan ben barışmak için yakın zamanda yalvaran ama şimdi bir an çnce boşanalım diyen o ... Olur tabiki en kısa sürede anlaşmayı güncelleyecektim zaten dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?