Boşanma psikolojisi çok kötüymüş :(

Böyle hissetmenizin nedeni şu olabir, değer görmemek.Onca şey yaşadınız afettiniz. Emek verdiniz. Ve terkeden taraf o oldu. Üstelik umursamadı ve çaba sarfetmedi. Ve insan bunları kendine yediremiyor. Herşey yığınla sizin üstüste boşlukta hissettiriyor. Ama geçecek merak etmeyin. Herşeyi kabullenin daha kolay geçer.

Siz daha önceden de uzun bir süre ayrı kalmamış mıydınız, hatta ailenize ev tutup onlarla yaşıyorsunuz.
Eşiniz en ufak bir kavgada sizi evden kovuyur, böyle huzursuz, geleceği olmayan bir evlilikten ne kadar kısa sürede kurtulursanız o kadar iyi edersiniz.

Anne baba birlikte olup da kavga ediyorsa sürekli çocuk asıl o zaman problemli olur. Sizinki ise alışkanlık. Evliliğe alıştığınız gibi tek başınalığa da alışırsınız ve eşiniz sizi istese siz onu istemezsiniz. Nelere alışılmıyor ki..

Ben de öğretmenim. Sınıflarımda bolca boşanmış ebeveyn çocuğu var ve biz bunları biliyıruz. Problemli olma ihtimallerinden ziyade yanlış bir şey söyleme incitecek şekilde davranma, hassas bir dönemden geçiyor olabilir haberin olsun babında yapılıyor bu bilgilendirme , öyle düşünmeyin.

Şunu da ekleyeyim dede nine yanında kalıyor çocukların çoğu orada büyüyor. Kuşak farkı ve otorite boşluğu bazı çocukları olumsuz etkiliyor. Yoksa annesi babası dağ gibi ayakta olana bir şey olmaz.

Haklısın görevlerini layığıyla yerine getirmeyen ebeveyn olmaları yüksek ihtimal olabilir

Amin çok teşekkür ederim.

Dönme ama bi süre de uzat bosanma hemen....istediğini hemen alamasın sürünsün...yoğunum kafamı toplayayım şimdi işim var de uzat
Uzatmasına uzatırım da çocuk şimdi 1 Yaşında 3 yaşına uzarsa gelirse velayet hakkı elde eder mi ondan korkuyorum

Şimdi şöyle de bir durum var : aylar önce anlaşmaya çocuğa nafaka istemediğimi yazmıştım ama bu konuda şu an kararsızım .Nafaka istersem çekişmeliye dönerse ve Dediğin gibi 2-3 yıla uzarsa çocuk 3 yaşına filan gelirse velayet isteme Hakkı doğar mi babaya ???

Bir de buna şaşırıyorum ya Evdeb Ayrılan ben barışmak için yakın zamanda yalvaran ama şimdi bir an çnce boşanalım diyen o ... Olur tabiki en kısa sürede anlaşmayı güncelleyecektim zaten dedim

Doğrudur,mantıklı

Problemli oluyorlar çünkü ebeveynleri kendi dertlerine düşüyorlar. Sizin gibi içlerine taş oturup, nasıl atlatıcam psikolojisi ile devam ederlerse, ayrıldıktan sonra çocukla birbirlerini acıtmaya çalışırlarsa,çocuk için bir uzman yardımı almazlarsa çocuk elbette problemli olur. Her şey sizin elinizde. Çocuğunuzu çok düşünuyorsanız güçlü duracaksınız.

kolay değil boşsnms olayları elbet bir süre etkisinde olurum ama sonra oğlumla Kaldığımız yerden devam ederiz diye düşünüyorum

Ne acelesi olduğunu düşünürsen bu psıkolojıden çıkamazsın.Ne hali varsa görsün.

Zamanla hepsi geçiyor emin olun. O zaman neden boşanmakta geç kalmışım diyeceksiniz. Şu an duygusal dusundugunuz icin çok saglikli dusunemiyorsunuz. Biraz uzaklaşıp kabullendikten sonra daha iyi göreceksiniz gerçekleri.

İnşallah. Evlilik sorunlu ise boşanmayan ailelerin çocuğu daha mutsuz oluyor. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Cocuga nafaka istememe hakkınız yok, gereksiz gururu cocugun rızkından yapmayın lutfen. İsterseniz harcamazsınız ama geleceği ıcın biriktirirsiniz.
Elalemın kadınlarınla yenecek evladımın rızkını kimseye bırakmam. Gururu baska yerdeyapın evladınızın rızkında degıl.

Bir de buna şaşırıyorum ya Evdeb Ayrılan ben barışmak için yakın zamanda yalvaran ama şimdi bir an çnce boşanalım diyen o ... Olur tabiki en kısa sürede anlaşmayı güncelleyecektim zaten dedim
Yenisini bulmuştur.Vardır altına yatan biri ayy pardon altında yatan bi şey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…