- 27 Mayıs 2013
- 4.845
- 8.817
Ben avukatla görüstüm bu konuda da.sahit lazim dedi ve kira sözlesmesi ama bunlarda kardesinin üzerinde.ve bir isi yokKonu sahibi, adamı sana çektirdiklerine karşılık, boşanmayıp üstünde maddi bir yük oluşturarak kendince cezalandırmaya çalışıyorsun. Çalışmaktan kaçan ve para seven bi adam için en büyük ceza budur belki, haklısın.
Fakat bunu yaparken, kendini, hadi seni sttirettim çocuklarını da aynı cezaya maruz bırakıyorsun, annelerinin dayak yediği bi evde yaşatarak. Çocuklarının dede evinde ezilip mutlu olup olmayacağını sorgularken, annenin şiddete maruz kaldığı evlerde büyüyen çocukların aslında problemli, ruh sağlığı bozuk ve ezik büyüdüklerini, dünyadaki seri katillerin, çoğunun problemli anne veya babayla büyüdükleri gibi istatistikleri atlıyorsun.
Artık arar ver, kocanı cezalandırarak egon mu kazansın, çocuklarını cezalandırmayı bırakarak vicdanın mı?
Kocanın o üç evin kirasını elden aldığına dair canlı şahitlerin olursa nafaka alıp alamayacağını gerçek bir avukata danışalım, bu konuda sana yardımcı olacağım. Eğer avukat, hakim şahitler sayesinde nafaka verebilir, ihtimali var derse, o zaman bi adım atar mısın? Bunu söyle.
E tamam şahit lazım demiş işte? Kimin üstüne olduğu önemli değil, eline para geçtiğini bilen şahitler yeterli mi diye sorulacak avukata.Ben avukatla görüstüm bu konuda da.sahit lazim dedi ve kira sözlesmesi ama bunlarda kardesinin üzerinde.ve bir isi yok
Yani nafakadan yana umudum yok.
Beni anladiginiza sevindim.ama bu adamin istedigi bu zaten cocuklari ve karisini benimseyip o sorumlulugu alamamasi.o lanet köpekten nefret ediyorum kusura bakmayin kendime engel olamiyorum...çünkü dışaırdan yorum yapmak şunu yap bunu yap demek kolay.
bu kadın bi karar verse yaşamı tepetaklak olcak.-yaşamı mükemmel demiyorum-
maddi sorun en zoru.duygusal olan bile aşılır.çünkü çocukları var.ama bu çocukların da karnı acıkacak.altına pisletcek.ki baba anne arkasında değil.
yine de böyle bi karar verirken uzun uzun önünü arkasını düşünüp karar vermek gerekir.
mesela çok haklı evleri nafakayı eşine bırakıp gitmemekte.bunu yaşayan birileri mutlaka vardır.dava açılınca adamın bütün mal varlığı araştırılır diye biliyorum.banka hareketlerine varana kadar.
sen işe girersen sana nafaka vermez ama çocuklara vermek zorunda.
bence KESİNLİKLE ARTIK EVLİ KALAMAM DİYOSAN önce işe geri dönmeyi kafandan atmakla başla.ve ona göre bi yol çiz kendine.nasıl olur, nerde yaşarım, nasıl çalışırım, çocuklara kim bakar ben çalışırken gibi.
yok bunların hepsini kaldıramam diyosan evine dönüp herşeyi unutup aynı şeyleri tekrar yaşayıp tekrar unutmak zorunda kalcaksın.üzücü ama gerçek bu
hitabetim sizi kırdıysa üzgünüm. eski konularınızı da az buçuk biliyorum. yaşadığınız hayat çok ama çok zor,sabır diliyorum. ama fikrim aynı. bu evliliğin geleceği olmadığını siz de biliyorsunuz. doğru olanın boşanmak olduğunu da biliyorsunuz ama yapamıyorsunuz, fırsatınız olsa da yapacağınızı sanmıyorum...Bana bu kadin diye hitap etmeyin lütfen.ben bir insan ve bir anneyim ama bosanmadan önce herseyi düsünmek zorundayim.çünkü iki kizimla babaevinde yasayacagim bundan sonra.kardeslerim ve babam cocuklarimi ne kadar benimser,ezilirler mi?cocuklarim hep mutlu olsun istiyorum.o yüzden bu kadar düsünüyorum herseyi....
Sanirim trdeki hakimler daha vicdanli kararlar veriyor.benim arkadaşım eşinin ailesinin kira aldığını göstererek nafaka aldı ben ona istinaden söyledim ama nafaka verilmese tabiki de dediğiniz daha mantıklı ...
Evet başliklarim bunlar son 3 aydir.çünkü o kararin sancilarini sizlerle paylaşiyorum.çünķü maddi ve manevi varligini tam anlamiyla hissettigim bir ailem yok bence.ve bir meslegim yok.o yüzden icraata gecirirken bu kadar zorlaniyorum.en önemlisi de iki kücük cocugum var gerisini berisini düsünüyorum.her konun ' boşanıyorum , boşanıcam , boşanmak üzereyim ' ama icraat yok
hala ev derdine düşmüşsün anlamıyorum gerçekten
aslında hepsi için aynı şey geçerli değil ben nafaka alırsam icralık durumum var ona icra gelir korkumdan almadım ama eski eşim sigortasız çalışıyordu yinede napar eder alırdım valla hala diyorum bi ay aksat saniyede mahkemeye vericem diye.. ben kira geliri aldığını duyduğum için direk öyle dedim, ama nafaka alamayacaksa kendi önerdiği, bi süre bekler gizlice birikim yapar boşarım kararı daha uygun gibi..Sanirim trdeki hakimler daha vicdanli kararlar veriyor.
O adamla yasamak hic sevilmedigini bilmek hastalaninca ve yeni dogum yapmisken yedigin ekmek haram sözlerini duymak,eve bir esya istediginizde seni bosayacagim cocuklar büyüsün sözlerini duymak ,hamileyken siddet görmek,sirf para vermedigi icin caninizin birsey istediginde alamadiginizdan sikayet etmek hamileyken,misafirlikte şiddet görmek ve daha bir sürü olay var ne yazik ki.o yüzden bosanmak dogru cevap...sizce sorunuzun cevabı nedir? boşanmayıp dayak yemeye devam edin mi diyelim?
insanlar kaç yaşından sonra hayata sıfırdan başlıyor, boşanıp iş bulup çalışıp kendi ayaklarınız üzerinde durmayı göze alamıyorsunuz ama dayak yemeyi, aşağılanmayı, eve hapsedilmeyi göze alabiliyorsunuz...
hayat çoğu zaman sizin tercihlerinizden ibarettir, seçiminizi yapın, hayatınızın geri kalanını bu adamla geçirmek, zorlu ama özgür ve gururlu bir hayattan daha iyi bir seçim olacak mı sizce?
3 adet ev siz evliyken mi alındı yoksa sizle evlenmeden önce mi alındı eğer sizle evlenmeden önce alındıysa ve tapusu eşinizin üzerine bile olsa zaten o evler üzerinde hak alamazsınız.Evldndikten sonra alınan mallar ortaktır,ama kira gelirini aldığını ispat edebilirsiniz nafaka vermiyorum diye bir durum olamaz öyle birşey yok.Kizlar yedi yillik evliyim.bu senelerim sorumsuz bir koca,çalismaktan kaçan.beni ve cocuklari eve kapatan.disari ciksak da burnumdan getiren.bana para vermeyen verse de son kurusuna kadar hesap soran bir adam.bana kiymet vermeyen,en önemlisi de şiddet gördügüm bir evlilik.
Son olayda da esim calismamak icin birileri kayirsin diye akrabasinin evinde yasayip onlarin isyerinde calismak isteyince ben kabul etmedim.kendisi haftada ya da ayda bir gelirim 4_5 sene fedakarlik yap dedi.beni iki kücük bebekle bir basina birakip nasil rahat olacaksin dedim.ben markete bile cikamiyorken,bir tanidigim yok bu sehirde dedim ve beni dövdü.ben de evi terkettim.
Iki kücük cocukla bosansam babamin evinde asgari ücretle zar zor siğinti gb yasayacağim.
Esimde tam da istedigi gibi sorumsuz ve özgür olacak.kendisinin 3 dairesi var ama tapusu üzerinde degil.ve kiralari alip,yeyip,içip gezecek nafaka asla vermez zaten.ben de iki çocukla babaevinde siginti gibi yasayacagim ve sorumluluklari bir başima alacağim.
O yüzden çok kararsizim kizlar.su anda 3 aydir ayriyiz.ailesi asla aramiyor çünkü boşanmamizi istiyorlar.eşim ariyor ve mesajlar gönderiyor ama asla cevap vermiyorum.ne yapacagim bilmiyorum kizlar...çok zor...
İkisi de kalsın dersen arıza çıkar merak etme sen...Ben o evi terketmeden birgün önce büyük kiz ben de kalsin diyebilen biri ćünkü su anda kizkardesinde kaliyor ve o kardesi dünden razi buna.nasil birakiyim cocuğu bu durumda?
Emin olun alip giderler ama cocuklar ne hale gelir.yapamam bunu ölürüm ben onlarsiz...İkisi de kalsın dersen arıza çıkar merak etme sen...
O zaman hiç boşanmayın. Eşiniz sizi zopalasın dursun! Tövbe tövbeee... Bence siz boşanmak istemiyorsunuz. Size verilen tavsiyeleri de hiç tutacak gibi değilsiniz. Bahane sıralayıp duruyorsunuz. Öyle kolay mı elin çocuğuna bakmak? Nereye alıp gidiyorlarmış. Hiç bir erkek çocuğunu istemiyor yarın bir gün evlenirsem sıkıntı olacak diye. Size bahane çok valla. Dayağınızı yeyip oturun o zaman. Sanki eksikmiş gibi yeni psikopatlar yetiştirin dünyaya.... Kusura bakmayın geri zekalı biri de değilim ama benim bu bahaneleri aklım almıyor! Ben sizin komşunuz olsam alo 183 ü arar kocanızı şikayet ederdim. Siz susmaya devam edin.Emin olun alip giderler ama cocuklar ne hale gelir.yapamam bunu ölürüm ben onlarsiz...
Rahatlik yok sadece babaevinde istenmemek var.cok mu zor caresiz birini anlamak?Kusura bakma ama bahsettigin rahatlik nedir? disari cikamiyorsun, harcadigin parayi kurusu kurusuna hesabini veriyorsun? rahatlikdan kastin evde oturmak mi? kole gibi...ya sen bizle dalga geciyorsun yada ciddi sorunlarin var. Psikolojik olarak sorun yasiyorsan bir uzmana gorunmen gerekir.
Kocam olacak hayvani şikayet ettim ve uzaklastirma karari cikardim zaten.amaaaa babam bizi istemiyor ve maddi manevi sikintili bir ev burasi yani bosaninca kizlarim itilip,kakilacak.en önemlisi kardesim sizofren hastasi.ben herseyi düsünüyorum o yüzden şakk diye boşanamadim senelerdir...umarim anlamissinizdir....O zaman hiç boşanmayın. Eşiniz sizi zopalasın dursun! Tövbe tövbeee... Bence siz boşanmak istemiyorsunuz. Size verilen tavsiyeleri de hiç tutacak gibi değilsiniz. Bahane sıralayıp duruyorsunuz. Öyle kolay mı elin çocuğuna bakmak? Nereye alıp gidiyorlarmış. Hiç bir erkek çocuğunu istemiyor yarın bir gün evlenirsem sıkıntı olacak diye. Size bahane çok valla. Dayağınızı yeyip oturun o zaman. Sanki eksikmiş gibi yeni psikopatlar yetiştirin dünyaya.... Kusura bakmayın geri zekalı biri de değilim ama benim bu bahaneleri aklım almıyor! Ben sizin komşunuz olsam alo 183 ü arar kocanızı şikayet ederdim. Siz susmaya devam edin.
seni çok iyi anlıyorum canım inan çocuksuz bile olsa tekrar baba evine dönmek çok zor heleki 2 çocuk varken nekadar iyi olsalarda asla rahat edemezsin oturdugunuz ev size aitse evinde otursan cocuklarınla eşin ihtiyaclarını karşılamazmı bende nediyecegimi bilemedim böyle evlilik olmaz 2 çocukla baba evine dönmekte zorRahatlik yok sadece babaevinde istenmemek var.cok mu zor caresiz birini anlamak?