boşanma konusunda çok kararsizim:((

Boşanma konusunda bir şey demeyeceğim çünkü böyle erkeklere karşı acımasızım ve senin de söyleyeceklerimi kaldırabilecek psikolojide olduğunu düşünmüyorum çünkü büyük ihtimalle yarın kocama bir şans daha verdim iyi mi yaptım konusunu açacaksın. Sonuç olarak tek söylemek istediğim şey ben babasız büyüdüm ama annem o kadar güçlü bir kadın ki bana bunu hissettirmedi bile. Ki benim annemin gidecek bir baba evi bile yokmuş o zamanlar. Kendisi çalışmış çabalamış ve beni gayet güzel bir şekilde büyütmüş. Babamın yüzünü dahi bilmiyorum kendisi o zamanlar zenginmiş para sıkıntıları da yokmuş....

İnşallah bunu neden anlattığımı anlamışsındır. Biz kadınlar zannettiğimizden çok çok daha güçlüyüz iş ki bunu anlamak......

3 ev zaten sizin değildi..çektiğin sıkıntıların karşılığı olarak mı almak istiyorsun? onların karşılığı yok,sadece çocukların var sana kalan..
sen evde çocuklarınla yaşayacaksın,adam arada bir gelip,hem dövecek hem de bedenini kullanacak..çocuklarınla sen de o evde mutlu mu oalcaksın?? bırak Allah aşkına kandırma kendini..
boşanmayı istedikten sonra bir yol bulunur elbett...çalışır çabalarsın,çocuklarına da nafaka alırsın..zor mu evet asla kolay değil..ama diğer türlüsüne hayat denmez..çocuklarını düşün..kendini düşün.
bırak sen adamın sonrsında nasıl yaşayacağını..ben sıkıntıda oalcağım o rahat olacka diye birşey yok..

Kizlar yedi yillik evliyim.bu senelerim sorumsuz bir koca,çalismaktan kaçan.beni ve cocuklari eve kapatan.disari ciksak da burnumdan getiren.bana para vermeyen verse de son kurusuna kadar hesap soran bir adam.bana kiymet vermeyen,en önemlisi de şiddet gördügüm bir evlilik.
Son olayda da esim calismamak icin birileri kayirsin diye akrabasinin evinde yasayip onlarin isyerinde calismak isteyince ben kabul etmedim.kendisi haftada ya da ayda bir gelirim 4_5 sene fedakarlik yap dedi.beni iki kücük bebekle bir basina birakip nasil rahat olacaksin dedim.ben markete bile cikamiyorken,bir tanidigim yok bu sehirde dedim ve beni dövdü.ben de evi terkettim.

Iki kücük cocukla bosansam babamin evinde asgari ücretle zar zor siğinti gb yasayacağim.
Esimde tam da istedigi gibi sorumsuz ve özgür olacak.kendisinin 3 dairesi var ama tapusu üzerinde degil.ve kiralari alip,yeyip,içip gezecek nafaka asla vermez zaten.ben de iki çocukla babaevinde siginti gibi yasayacagim ve sorumluluklari bir başima alacağim.

O yüzden çok kararsizim kizlar.su anda 3 aydir ayriyiz.ailesi asla aramiyor çünkü boşanmamizi istiyorlar.eşim ariyor ve mesajlar gönderiyor ama asla cevap vermiyorum.ne yapacagim bilmiyorum kizlar...çok zor...
Yine bir ekonomik ozgürlük sorunu aslında.7 yılda çocuklara babalık size kocalık yapmaktan aciz adam düzelir mi sizce.

Dayak durumu varsa git hastaneye rapor al hastane polisine bildir üstünede boşanma davası aç.Seve seve verecek o nafakayı vermiyorum diyemez , parayı onun aldığını ispat edebiliyorsan banka hesabı , şahit vs. gelir olarak göstereceksin onları.

3 ev zaten sizin değildi..çektiğin sıkıntıların karşılığı olarak mı almak istiyorsun? onların karşılığı yok,sadece çocukların var sana kalan..
sen evde çocuklarınla yaşayacaksın,adam arada bir gelip,hem dövecek hem de bedenini kullanacak..çocuklarınla sen de o evde mutlu mu oalcaksın?? bırak Allah aşkına kandırma kendini..
boşanmayı istedikten sonra bir yol bulunur elbett...çalışır çabalarsın,çocuklarına da nafaka alırsın..zor mu evet asla kolay değil..ama diğer türlüsüne hayat denmez..çocuklarını düşün..kendini düşün.
bırak sen adamın sonrsında nasıl yaşayacağını..ben sıkıntıda oalcağım o rahat olacka diye birşey yok..
Eski karisi da bundan hic cocuk yapmadan kurtulmus.o kizda onun dayagindan ve ailesine düskünlügünden kacmis.o eski esi okuluna devam edip simdi 9gretmenlik yapiyor ve evli.oysa o kiz icin neler demislerdi.bu adam iki cocuk vermis karisiyla ne durumda ortada.ama ben neden bu kadar korkuyorum?
O adam cocuklarini düsünseydi calisirdi yine kacmazdi.tek cocuk haaa iki cocuk ne farkeder dimi?

Dayak durumu varsa git hastaneye rapor al hastane polisine bildir üstünede boşanma davası aç.Seve seve verecek o nafakayı vermiyorum diyemez , parayı onun aldığını ispat edebiliyorsan banka hesabı , şahit vs. gelir olarak göstereceksin onları.
Parayi elden aliyor ve issiz görünüyor.sadece sahit olusturabilirim.

Bak ablacım size kendimizden örnek vereyim.
Benim babamda annemi ve bizi hep döverdi hatta annemi komalık etti. Eve 5 kuruş vermezdi biz açken o ailesiyle arkadaşlarıyla pikniğe giderdi. Ben o geleceği saatler kendimi odaya kitlerdim yada uyumuş numarası yapardım korkudan. Her gece dua ederdim boşansınlar da biraz huzurumuz olsun diye.
Benim anneme de kimse sahip çıkmadı.
O ne yaptı biliyor musun önce evde el işi falan yaptı 3-5 kenara attı. Sonra boşandı hiç bilmediğimiz bir yere, kimsemizin olmadığı şehre geldik annem temizlik şirketine girdi asgari ücrete. Zamanla da her şeyimizi aldık evimize.
Annem babamla iken kapı dışarı çıkamazdı, özgüven sıfırdı. Ama çocukları için bir adım attı. Ha hiçbir şey kolay olmadı tabiki çok zorluk çektik ama mutluyduk. Dayak yoktu, annemin yüzü gülüyordu ve bu benim için dünyalara bedeldi.
Unutma çocuklar her zaman güclü bi anne ister karşısında.
Mutluluk bir adım ötende. İyi düşün karar ver.
Çok uzun yazdım kusura bakmayın. Bir örnek olsun istedim.

ALLAH YARDIMCIN olsun o 3 evim kirası eşinin hesabına mı geliyor elden mi alıyor elden alıyor eger elden alıyorsa kira sözleşmesi olabilir eşinin ismi geçiyorsa bunu ispatlayabilirsin yoksa eğer şahit olan biri olursa eğer buda geçerli olur ama sen boşanma taraftarı değilsin anladığım kadarıyla kafanda netleşmsi lazım bu adamla nere kadar sürer

Canım hazır adam iyi kötü bir iş bulmuş sendende uzalaşıcakmış hem mutsuz bir evliliğim var diyorsun hemde adam yanımdan gidecek diye karşı çıkıyorsun bence bu adam sana ne kadar zarar verirse versin sen bu adam olmadan yapamıyorsun babamın evindede yapamam diyorsun iyi kötü biraz idare et git evinde otur ozaman

Evet boşanmaliyim biliyorum ama onu o kadar rahat bir hayata salip ,iki cocukla mücadele etmek istemiyorum.tekrar dönsem de hersey ayni olacak biliyorum.ben desem ki eve dönerim ve iki kirayi alip çocuklarimla yaşarim.sen ne yapmak istiyorsun yap desem mi? Arada gelir mecburen kadinlik yaparim ve çocuklarini sever gider diyorum.o esnada ben kpss 'ye hazirlanir ya da bir meslek edinmeye çalisarak bosansam da kimseye muhtac olmayacak bir zemin hazirlarim kendime.çocuklari büyütürüm kendi evimde.sizce kizlar?

bu nasıl bir mantık ya? yok ben sizi anlamadım.
O yüzden diyecek bişey de bulamadım.

Burada yazılanları dinlemiyorsun düzenli olarak bu konuyu açıyorsun.
çünkü dışaırdan yorum yapmak şunu yap bunu yap demek kolay.
bu kadın bi karar verse yaşamı tepetaklak olcak.-yaşamı mükemmel demiyorum-
maddi sorun en zoru.duygusal olan bile aşılır.çünkü çocukları var.ama bu çocukların da karnı acıkacak.altına pisletcek.ki baba anne arkasında değil.
yine de böyle bi karar verirken uzun uzun önünü arkasını düşünüp karar vermek gerekir.

mesela çok haklı evleri nafakayı eşine bırakıp gitmemekte.bunu yaşayan birileri mutlaka vardır.dava açılınca adamın bütün mal varlığı araştırılır diye biliyorum.banka hareketlerine varana kadar.
sen işe girersen sana nafaka vermez ama çocuklara vermek zorunda.
bence KESİNLİKLE ARTIK EVLİ KALAMAM DİYOSAN önce işe geri dönmeyi kafandan atmakla başla.ve ona göre bi yol çiz kendine.nasıl olur, nerde yaşarım, nasıl çalışırım, çocuklara kim bakar ben çalışırken gibi.
yok bunların hepsini kaldıramam diyosan evine dönüp herşeyi unutup aynı şeyleri tekrar yaşayıp tekrar unutmak zorunda kalcaksın.üzücü ama gerçek bu :KK43:

Canım oncelikle allah kolaylık versin. Bosanmadiginda hayatin boyunca o adamı çekmek zorunda kalacaksınız ailede girdiginiz her ortamda. Onun isine geliyor gibi gelebilir kolay bi hayat ama gelmez. 1 2 sonra pişmanlık duyar çünkü beceremez sürekli o hayati beceremez bi kadın olmalı yanlarında. Onun için o konuda boşanınca o lay lay lom lüğü kolayca yapamaz. Ki ilahi adalet onu yaptikliklarini yanina bırakmaz dua et sürekli. Sende ise gir çalış gerekirse biraz katlan öyle ise gir 2 ay çalış maaşını topla dayalı bi eve xik annen bakar çocuklarına yani yapabilirsin istersen herşeyi. Biz kadınlar bu denli insanları çekmek zorunda değiliz bunu unutma. Telefondan yazıyorum bide işyerinde yim yanlış birşey DEDİYSEM alınma canım benim sıkma canini bir annesinin ve çocukların için savasmalisin

Eski karisi da bundan hic cocuk yapmadan kurtulmus.o kizda onun dayagindan ve ailesine düskünlügünden kacmis.o eski esi okuluna devam edip simdi 9gretmenlik yapiyor ve evli.oysa o kiz icin neler demislerdi.bu adam iki cocuk vermis karisiyla ne durumda ortada.ama ben neden bu kadar korkuyorum?
O adam cocuklarini düsünseydi calisirdi yine kacmazdi.tek cocuk haaa iki cocuk ne farkeder dimi?
siz geçmişini pek bilmeden evlendiniz sanırım...oysa çok barizmiş..neyse geçmiş geçmişte kaldı,ileriye bakmak laızm..
daha önce de söyledim ben size...bu sefer geri dönerseniz,daha beter şeyler yaşacayksınız Allah korusun..adam diyecek,bu kadın gidemiyor,aile de yok arkasında ,ne yaparsam yapayım kalacak benimle diye,eziyet edecek daha fazla..

Evet boşanmaliyim biliyorum ama onu o kadar rahat bir hayata salip ,iki cocukla mücadele etmek istemiyorum.tekrar dönsem de hersey ayni olacak biliyorum.ben desem ki eve dönerim ve iki kirayi alip çocuklarimla yaşarim.sen ne yapmak istiyorsun yap desem mi? Arada gelir mecburen kadinlik yaparim ve çocuklarini sever gider diyorum.o esnada ben kpss 'ye hazirlanir ya da bir meslek edinmeye çalisarak bosansam da kimseye muhtac olmayacak bir zemin hazirlarim kendime.çocuklari büyütürüm kendi evimde.sizce kizlar?
Yapabiliyorsan yap.Kopruyu gecene kadar o ayiya dayi de.Sonra herseyini yoluna koyunca sen tekmeyi bas ona.

boşuna akıl veriyorsunuz. bu kadın asla boşanmaz.
Bana bu kadin diye hitap etmeyin lütfen.ben bir insan ve bir anneyim ama bosanmadan önce herseyi düsünmek zorundayim.çünkü iki kizimla babaevinde yasayacagim bundan sonra.kardeslerim ve babam cocuklarimi ne kadar benimser,ezilirler mi?cocuklarim hep mutlu olsun istiyorum.o yüzden bu kadar düsünüyorum herseyi....

Kizlar yedi yillik evliyim.bu senelerim sorumsuz bir koca,çalismaktan kaçan.beni ve cocuklari eve kapatan.disari ciksak da burnumdan getiren.bana para vermeyen verse de son kurusuna kadar hesap soran bir adam.bana kiymet vermeyen,en önemlisi de şiddet gördügüm bir evlilik.
Son olayda da esim calismamak icin birileri kayirsin diye akrabasinin evinde yasayip onlarin isyerinde calismak isteyince ben kabul etmedim.kendisi haftada ya da ayda bir gelirim 4_5 sene fedakarlik yap dedi.beni iki kücük bebekle bir basina birakip nasil rahat olacaksin dedim.ben markete bile cikamiyorken,bir tanidigim yok bu sehirde dedim ve beni dövdü.ben de evi terkettim.

Iki kücük cocukla bosansam babamin evinde asgari ücretle zar zor siğinti gb yasayacağim.
Esimde tam da istedigi gibi sorumsuz ve özgür olacak.kendisinin 3 dairesi var ama tapusu üzerinde degil.ve kiralari alip,yeyip,içip gezecek nafaka asla vermez zaten.ben de iki çocukla babaevinde siginti gibi yasayacagim ve sorumluluklari bir başima alacağim.

O yüzden çok kararsizim kizlar.su anda 3 aydir ayriyiz.ailesi asla aramiyor çünkü boşanmamizi istiyorlar.eşim ariyor ve mesajlar gönderiyor ama asla cevap vermiyorum.ne yapacagim bilmiyorum kizlar...çok zor...

bence siz asıl cevabı biliyorsunuz ama maddi sorunlar yüzünden cesaret edemiyorsunuz, siz mahkemede eşinizin gelirleri olduğunuz söylerseniz çatır çatır da alırsınız o nafakayı, anneniz bakarsa çocuklara zamanla sizde çalışırsınız, bence kararı vermişsiniz dönmeyin kararınızdan, bırakın onun istediği olsun şimdilik, o sorumsuz hayatına baksın sonra köpek gibi pişman olacak merak etmeyin siz..

bence siz asıl cevabı biliyorsunuz ama maddi sorunlar yüzünden cesaret edemiyorsunuz, siz mahkemede eşinizin gelirleri olduğunuz söylerseniz çatır çatır da alırsınız o nafakayı, anneniz bakarsa çocuklara zamanla sizde çalışırsınız, bence kararı vermişsiniz dönmeyin kararınızdan, bırakın onun istediği olsun şimdilik, o sorumsuz hayatına baksın sonra köpek gibi pişman olacak merak etmeyin siz..
Oyle kolay olmuyor o isler.Bende yeni bosanma davam bitti eski esim gizli calisiyor geliri olmadigini soyledi ve ikimizinde ortak mallari vardi .Ama nafaka verilmedi .Cocuklar bana birakildi.Bence gaz vermeden once biraz dusunelim arkadaslar.En mantiklisi konu sahibi bunca yil dayanmis az daha sabir diyorum .Ne zaman is bulur hayatini kazanir oyle bosansin daha kolay olur.

Oyle kolay olmuyor o isler.Bende yeni bosanma davam bitti eski esim gizli calisiyor geliri olmadigini soyledi ve ikimizinde ortak mallari vardi .Ama nafaka verilmedi .Cocuklar bana birakildi.Bence gaz vermeden once biraz dusunelim arkadaslar.En mantiklisi konu sahibi bunca yil dayanmis az daha sabir diyorum .Ne zaman is bulur hayatini kazanir oyle bosansin daha kolay olur.

benim arkadaşım eşinin ailesinin kira aldığını göstererek nafaka aldı ben ona istinaden söyledim ama nafaka verilmese tabiki de dediğiniz daha mantıklı ...

X