Boşanma konusu

Toprak ve su

Geçip giden zamanları bir yerlerde bulsam ;)
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
510
309
Mehaba, Arkadaşlar ben boşanmak üzere bir avukatla görüştüm (fransa da yaşıyorum ) ilk etapta 2 bin euros sonrasındada mal paylaşımında bana kazandırdığı mülkün %15 ini istiyor sizce makbul mü ? Çok bildiğim bir konu değil sormak istedim .

Mehaba, Arkadaşlar ben boşanmak üzere bir avukatla görüştüm (fransa da yaşıyorum ) ilk etapta 2 bin euros sonrasındada mal paylaşımında bana kazandırdığı mülkün %15 ini istiyor sizce makbul mü ? Çok bildiğim bir konu değil sormak istedim .
İlk defa duydum.

Dava sonrasi pay alsin istemiyorsanız (ki genelde boyle anlasilir) bastan odeme yapacaksiniz, yapacak birsey yok.

İlk defa duymanıza şaşırdım. Boşanma, iş mahkemesi, mal bölüşümü vb davaların hepsinde elde edilen tazminatın / malın üzerinden yüzde talep ederek çalışıyorlar.

Memlekette hakkını aramak başlı başına bir dert.
Boşanmada duymadım, diğerlerinde duydum.

%15 biraz fazla geldi ya şöyle düşündüm evi alsa bana evin ederinin %15 ini ben nasıl vericem evi satmam gerekir nakit parada tamamda bilmiyorum detaylı konuşmam lazım .

Dava sonrasi pay alsin istemiyorsanız (ki genelde boyle anlasilir) bastan odeme yapacaksiniz, yapacak birsey yok.
Konuşurum da kabul ediceni sanmıyorum , öyle olursada çok çabalamaz benim hakımı almak için böyle kendi parasınında artıca için sonuna kadar savunur . Ya benim korkum dava sonunda elimde bu miktarı ödüyecek kadar nakit bulunmassa örneğin eve arabayı ben aldım diyelim ama bunun %15ini nasıl ödüyecem :/ öyle bir birikmişimde yok biraz altınım var o da taş çatlasa 16 bin euros eder. Evin %15 i 45 bin yapıyor çok değilmi .

Derdinizi anlamadım sanırım. Burada ortak edinilen mallar %50 bölüşülür.
Adamın hakkı %15 se sizde de para yoksa evi satar payını verir daha küçük ev alırsınız 🤷🏻‍♀️

Adamın hakkı %15 se sizde de para yoksa evi satar payını verir daha küçük ev alırsınız 🤷🏻‍♀️
Yok evden başka aparmanımız var pazarlık yapıp ev bende kalsın apartmandaki payımdan çekilirim gibi gene %50 oluyor aparmanın 4/1 i benim ortaklı aldık tabi detaylı değeri hesaplanır

Yok evden başka aparmanımız var pazarlık yapıp ev bende kalsın apartmandaki payımdan çekilirim gibi gene %50 oluyor aparmanın 4/1 i benim ortaklı aldık tabi detaylı değeri hesaplanır
Ya bende mesajınızı geç anladım evi satmam gerekebilir .o zaman satış fiyatı üzerinden %15veririm anladım

Benim boşanan tüm arkadaşlarım davayı turkiyede açıp burada tanıttılar ama mal mülk işi nasıl oluyor o durumda onu bilemiyorum 🤔 Facebook göçmen kadınlar grubuna da sorun derim, çok daha fazla tecrübe eden vardır orda.

Benim boşanan tüm arkadaşlarım davayı turkiyede açıp burada tanıttılar ama mal mülk işi nasıl oluyor o durumda onu bilemiyorum 🤔 Facebook göçmen kadınlar grubuna da sorun derim, çok daha fazla tecrübe eden vardır orda.
Nasıl yani davayı türkiyede açıp türkiyede boşanıp geri gelmek .çok uzun sürer Yok öylesi daha zor olur benim için burda yaşıyoruz işimiz çocuğun okulu filan ,boşanmak için türkiyeye gitmek hiç düşünmedim ama olmaz

X