Boşanma Kararım, KK üyeleri, Av. Arkadaşlar Lütfen Yardım Edin.

ruhumdar

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2017
24
12
44
Arkadaşlar eşimden boşanma kararı aldım. Detayları bir önceki konumda görebilirsiniz. Özetleyecek olursam eşimin biseksüel olduğunu söylemesi ve bunu 5 yıl boyunca saklamasına ek olarak evliliğimiz boyunca da bu hislerinin devam etmesi. (bu yeni bir gelişme)

Benim için çok zor bir karar ancak şüphelerle yaşamam çok zor. Henüz kararımı eşimle paylaşmadım. Öncelikle sizinle konuşup fikirlerinizi almak istiyorum.

Küçük bir bebeğim var ve onun haklarını sonuna kadar savunmak istiyorum.

Elbetteki benim önceliğim anlaşmalı boşanmak, ama artık insanlara hiç güvenmiyorum. Eşim anlaşma konusunda zorluk çıkarır mı bilmiyorum, çıkarırsa ne olur orası da çok zor bir durum..

Şuanda gerçekten çok zor bir durumdayım. Boşanma sebebimiz tamamen bu konu, aramızda boşanmak için geçerli hiçbir sorunumuz olmadı. Dışarıdan bakılınca çok mutlu bir evliliğimiz var ve örnek bir çift olarak görülürüz. Aileme, etrafıma bir açıklama yapmak bile bana zulüm gibi geliyor. Mücadele etmek zor. Maddi ve manevi zaten yıprandım daha da başıma neler gelecek, evladımla nasıl bir hayatın içinde boğuşacağım bir muamma. Bu durumda eşime hem bana hem evladıma yaşattıkları için çok kızgınım. Ama onun da bu zorluğundan istifade edip hadi bakalım herşeyi bırak ceketini al ve git de demek istemem..

Bizim bir evimiz var eşim daha önceden almış kredisini evlendikten sonrada ödedik. 50 bin kadarını.
Eşime ait arsası var.
Takılarımı bozdurup araba almıştık. 40 tl .
Zar zor ikna edip 200 gr. altın yapmıştım o duruyor. Önceleri mehirim diye koymuştuk, simdi Evladım için tutuyorum.
Ailesinden alacağı 7 bin lira var ki ondan artık bir beklentim yok.

Ben çalışma hayatına geri döneceğim , bebeğim için ayrılmıştım. 2500 maaşım olur.
Eşimin 5000 liradan fazla maaşı var.

Bebeğim çok küçük, bakıcıya versem burda 1500 liradan az bakıcı veya kreş yok (ki kreş almaz çok küçük)
Kiralarımız 1000 liradan az değil.

Çocuğum olmasa arabayı ve altınları alırdım hiç de arkama bakmazdım. Ama evladımı düşünmek zorundayım. kaldı ki bütün hata eşimin, O da kabul ediyor bunu.

Sizden yardım istediğim konu şu;

1. Ben evi ve mehrim olan parayı evladım için almak istiyorum. Ayrıca evladım için 1500 lira nafaka... Arsa ve arabayı da eşim alsın. Sizce makul müdür?

2.Nasıl bir konuşma yapmalıyım. Ne demeliyim? Gerçekten daha başlangıçta mücadele edemeyecek kadar kırgın ve yorgun hissediyorum kendimi.

Gerçekten ona o kadar kırgınım ki mutlu yuvamı bu hale getirdiği için. Eşime dedim ki benim bu olayda bir hatam var mı? Asla yok diyor.

Ama bu onun uzlaşmaya varacağı anlamına gelmez. İnsan oğlu hiç güvenmiyorum.

İlk konumda bana çek yardımcı oldunuz, hepinizden Allah razı olsun bu konumda da aynı samimiyetle bana yardımcı olun arkadaşlar.

NOT: İlk konumda bir arkadaş tazminat davası açarım demişti, keşke kendisi kadar cesaretli olabilsem...

Son düzenleme:
mehiri kendinize alabilirsiniz. kalan mallar konusunda ancak yarı yarıya olabilir. arsa evlilikten önce ise o da eşinize aittir diye biliyorum. bence burda bi cevap bulamazsınız bunları eşinizle konuşun. adam hayır, niye evlilikte sadece 50 bini ödenmiş evi sana vereyim de diyebilir.

Normal bir boşanma olayı olsaydı haklısınız, evlilik sonrası edinilen mallar yarıya bölünür. Ancak bana ve bebeğime bunları yaşatıp gel malları yarıya bölelim sen de 50 bini al sus demek vicdana sığar mı?

Benim bu yaşadıklarımda ne kabahatim var? Bir nevi tazminat olsun evde.

Ayrıca ben bir bebekle hayatın yükünü omuzlarken kendisi ne yapacak?? Yaşattıklarının bir bedeli olmalı.

Tazminat davası açmalısın 5 yıl boyunca kandırılmışsın!
Boşanacağınızı söylediniz mi kendisine?
Madem hatasını kabul ediyor evi sanırım o yaşta çocuğun üzerine yapamaz ama sizin üzerinize yapsın. Tek başına yapmadınız çocuğu bir garantiniz olsun hayatta. Şöyle de önerebilirsiniz mesela mirasla üniversite çağına geldiğinde çocuğun üzerine geçsin ev(çok mantıklı değil evi 18 yaşında birine vermek evet ama şimdilik bu şekilde çözüm önerebilirsiniz) Çocuğunuzu düşündüğünüzü göstermek için . Ayrıca bakıcıyı da ortak ödeyin veya kendisi ödesin bunları kendisiyle konuşun iki kişi yaptınız masraflarından ikinizde sorumlusunuz.
Konuştuktan sonra avukatla görüşüp mal varlığını tamamiyle ortaya dökün bence avukatlarla çözün.

Anlayışlı biri olsa evi siz talep etmeden size bırakır zaten .küçüçük bir bebekle ev derdi mi yaşayacaksınız birde .

Eğer anlaşmaya varmazsa elbette avukatla çözeriz. Ama herşey ortaya dökülecek bu sefer. yazık değil mi gururum bir tarafa evladıma ne diyeceğiz? Duyulacak sonradan çocuğum öğrenecek..

Konu açmamın sebei, illa bu sebeple değil ama boşanmış çok arkadaş var, avukat olan arkadaşlar var ve çok mantıklı olan arkadaşlar var. Sizler bana ilk olarak bir fikir verin ki konuşmayı öyle yapayım.

Bence ilk etapta boşanmak istediğimi söyleyip nasıl tepki vericeğini, çocuğunuzun ve sizin haklarınızı nasıl koruyacağı bu konuda planının ne olduğunu bi duymak isterdim hiç bir şey söylemeyip.

Eğer sizin düşündüğünüz gibi gelişirse ki bence istedikleriniz gayet makul sorun yok herkes kendi yoluna. Ama aksine sizi düşünmeyip kendini korumaya çalışırsa size bunca zaman yaptığı haksızlığı burnundan getirmeniz hakkınız.

Bunları öncelikle onunla konuşmanız gerekli sonra takip edilecek yolu az çok tahmin edebilirsiniz...

Bunları öncelikle onunla konuşmanız gerekli sonra takip edilecek yolu az çok tahmin edebilirsiniz...

Ben çok mücadeleci biri değilim, çabuk dağılıyorum, detayları atlarım. Genel yapım böyledir. Eşim tam tersi. Önce siz bana bir fikir verin ki nasıl konuşayım neler isteyeyim, ona göre konuşacağım elbette eşimle de. Pişman olmak istemiyorum. Derdimi anlayabiliyor muyum??

neden anormal olsun? zamanla sevgi bitip o şekilde de boşanabilirdiniz. tamam baştan söyleseymiş iyiymiş. ama adama hırslanıyosunuz. eski konuya da baktım lut kavmine filan bağlamışsınız, ne alaka cidden? hakkınız olanı alın, nafakayı talep edin gerisi boş.

Öyleyse evi almanız daha avantajlı olur,orada oturmaya devam ederseniz maaş ve nafaka ile kolayca geçim sağlarsınız.Bakıcı ücretini ortak ödemeyi teklif edin ayrıca...

eger anlasırsanız hepsini bile siz alabilirsiniz ama mesele anlasmakta. cunku anlastıktan sonra kimse anlasmanın icerigine bakmıyor alacak verecek kısmına. yok anlasmalı bosanmıcam normal bosanıcam derseniz mal tasfiyesine gidilir. insallah esiniz anlayıslı davranır, sonucta bebek ikinizin de bebegi ve hatalı olan da kendisi oldugu icin anlayıslı olacagını ve cocugunuzun masrafına ortak olacagını dusunuyorum.

Ben sizin gibi düşünmüyorum. Bana evlenmeden önce erkeklerden de cinsel anlamda etkilendiğini söylemiş olsaydı onunla evlenmezdim. Bu anlamda kandırıldığım gibi ve 5 yıl boyunca saklanıldığı gibi bir de çocuk dünyaya getirildi. Lut kavmine bağlamamın sebebi inancımdır, kabul edersiniz etmezsiniz ama benim düşüncem budur.

Eşime hırslanmış olabilirim. Çünkü diyorum ya bana bunu söylemeseydi bir yalanın içinde yaşasaydım yine kabulümdü fakat benim suçum nedir. Sevgi bitip ayrılsaydık iki taraflı olurdu, burda tek taraflı hata var.

Yine de teşekkür ederim size.

Oncelikle gecmis olsun. Esinizin bu problemi icin tedavi olma gibi bir sansi var mi ? yani bunu istiyor mu ?Baska sorunumuz yok dediginiz icin bunu soruyorum.
Ha mesele eger bosanmaya geliyorsa menfaatler bitince herkes canavarlasiyor. Kesinlikle vazgecmeyin , her seyinizi yari yariya almak zorundasiniz , kendiniz icin degil bebeginiz icin bunu yapin.

Ben böyle bir şey yapsaydım adam gibi çeker giderdim. Talebim de olmazdı ama eşime nedense güvenemiyorum

Canım yaşadığın şey gerçekten çok kötü ama o adam ne de olsa çocuğunun babası o nedenle bence durumunu hiçkimseye söyleme dolayısıyla tazminat davası da açma. Ancak ilk seçenekte sunduğun şartlar bana çok makul geldi. Evi elbette sen alacaksın. Anlaşmalı olursa şartlarım bunlar dersin yok çekişmeliye çevirirsen işi hiç istemeyeceğim durumlara geliriz diyerek aba altından sopa göster. Neticede o da durumunun ortaya çıkmasını istemez. Herkese seni aldattığını söylersiniz, boşanma sürecinde tüm sorumluluğu eşin üstlenir insanların senin üstüne gelmesini engeller bunu yapmak zorunda

Evi al kira derdin olmasın.Mahkeme çocuk için nafaka da bağlar.İşe girince rahat edersin.Anlaşmalı olursa daha az yıpranırsın,ki daha çok yıpranacak güç kalmamıştır diye tahmin ediyorum.Ben olsam bir an önce yeni hayatıma başlamak adına tazminatla uğraşmam.Ama yine de sen bilirsin.Avukatlar görüşüp ikinizin isteklerine göre protokolü hazırlar.Geçmiş olsun.Hakkında hayırlısı.

Aynen sizin gibi düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…