- 3 Nisan 2017
- 288
- 1.334
- 113
- Konu Sahibi ombreistiyorum
-
Annem ısrarla az parayla geçineceğini savunuyor. Ama nedense aç kalmadığımız halde bize ve çevresine yıllarca," aç kaldık " diyen bir insan. Yani sağlıklı bir gelir planı yok sadece ben çok idareciyim yaşarım diyip geçiyor. Boşanmadan da bunu anlayamayacak sanırım. Teşekkür ederim.Evlendikten sonra edinilen mallar yariyariya bolusulur yani eviniz varmis yarisi annenize yarisi babaniza verilir ayrica annenize bir miktar nafaka baglanir lakin emekli maasi uzerinden oldugu icin dusuk bir miktar olur. Anneniz nerde kalir nasik gecinir bilemeyiz kendisi dusunmustur herhalde bosanma karari alirken bunlari.
Yani hem gidecek yeri yok hem geliri yok gercekten bile bile lades demek gibi birsey bu kusura bakmayin ama anneniz biraz mantiksiz davraniyor gibi.Annem ısrarla az parayla geçineceğini savunuyor. Ama nedense aç kalmadığımız halde bize ve çevresine yıllarla," aç kaldık " diyen bir insan. Yani sağlıklı bir gelir planı yok sadece ben çok idareciyim yaşarım diyip geçiyor. Boşanmadan da bunu anlayamayacak sanırım. Teşekkür ederim.
Düşüncelerinize katılıyorum. İnan bu anlattıklarım devede kulak kalır. Yaşattığı psikolojileri anlatsam sayfalar sığmaz. Şok üstüne şok yaşatır. Ama psikolojisine verip çoğu zaman susuyorum. Annedir atılmaz. Ama bencil bir anne.Anneniz inşallah bugününü aramaz. Hani bir laf varya 40 ından sonra azanı...lütfen kusura bakmayın ama bencil insanları sevemiyorum.
Mutsuz olabilir,başkasında gönlüde olsun hadi ama bunu size bu kadar hissettirmesi ne kadar ayıp
Kesinlikle böyle. Kendisini kanıtlama peşine çevresi tarafından devamlı takdir edilmek ister. Kendince bulduğu çözümler hatalı sonuçlansa dahi pişman olmaz. Ben çocuğu olduğum halde bazı şeyler için tövbe etmesi gerektiğini söylediğimde bana yan bakarak, hiç pişman değilim edasıyla konuşuyor.Yani hem gidecek yeri yok hem geliri yok gercekten bile bile lades demek gibi birsey bu kusura bakmayin ama anneniz biraz mantiksiz davraniyor gibi.
Yapacak birsey yok o zaman kendisi yasayip zorluga katlanip gorecek bir musibet bin nasihatten iyidir ama babaniza ve size uzuldum acikcasiKesinlikle böyle. Kendisini kanıtlama peşine çevresi tarafından devamlı takdir edilmek ister. Kendince bulduğu çözümler hatalı sonuçlansa dahi pişman olmaz. Ben çocuğu olduğum halde bazı şeyler için tövbe etmesi gerektiğini söylediğimde bana yan bakarak, hiç pişman değilim edasıyla konuşuyor.
Annem, babamın bir kadınla evlenip ona dayanamayacağını, kendisini mumla arayacağını söyleyip kendince senaryo yazıyor. Fakat babam ben asla evlenmem diyor bize. Annemin bunu düşünmesinde "kişi kendinden bilir işi" lafını doğruluyor sanırım. Babam evlense dahi eminim ki psikolojimizi düşünür. Zaten ben yalnız yaşamasını da istemem. Zamanım oldukça ben babama bakarım. Annem ise zaten hiç yaşlanmamış gibi davranıyor. Benim ilgimi sevgimi aramaz. Ben de üzülürdüm ama artık ne annem ne babam daha çok üzülmesin diyip noktalamak istiyorum.Yapacak birsey yok o zaman kendisi yasayip zorluga katlanip gorecek bir musibet bin nasihatten iyidir ama babaniza ve size uzuldum acikcasi
Gecmis konunu yeni okudum annen gercekten cok bencil bir insanmis evin icinde huzursuzluk olacagina ayrilmalari tabiki senin ve baban icin en iyisi lakin annen icin ayni seyi soyleyemeyecegim gercekten insallah pişman olmaz bugunlerini aramazAnnem, babamın bir kadınla evlenip ona dayanamayacağını, kendisini mumla arayacağını söyleyip kendince senaryo yazıyor. Fakat babam ben asla evlenmem diyor bize. Annemin bunu düşünmesinde "kişi kendinden bilir işi" lafını doğruluyor sanırım. Babam evlense dahi eminim ki psikolojimizi düşünür. Zaten ben yalnız yaşamasını da istemem. Zamanım oldukça ben babama bakarım. Annem ise zaten hiç yaşlanmamış gibi davranıyor. Benim ilgimi sevgimi aramaz. Ben de üzülürdüm ama artık ne annem ne babam daha çok üzülmesin diyip noktalamak istiyorum.
Bir nokta bile pişman olmayacağını düşünüyor. İhtimal dahi vermiyor. O kadar emin konuşuyor. Pişman olmaz umarım demeye bile dilim varmıyor kendisine olan merhametimi resmen yaşattıkları tüm olaylarla yok etti.Gecmis konunu yeni okudum annen gercekten cok bencil bir insanmis evin icinde huzursuzluk olacagina ayrilmalari tabiki senin ve baban icin en iyisi lakin annen icin ayni seyi soyleyemeyecegim gercekten insallah pişman olmaz bugunlerini aramaz
Konumun üzerinden 2 sene geçmiş ve biz yine aynı sorunlarlayız. Tekrar okudum yazdığımı ve yazdıklarımı. O kadar üzülüyorum ve sorguluyorum ki. Birbirine tahammülü olmayan ve sorunları büyüten anne babam var. Kendimi geliştirmeye vakit vermiyorlar. İş hayatımdaki kopukluklarımın temelinde çocukluğumun olduğunu düşünüyorum. Var mı benim gibi durumda olanlar akıl istiyorum sizlerden, siz benim durumumda olsanız ne yapardınız?
Aralarında ufacık sevgi bile yok. Bu vakte kadar da evli durmaları annemin ekonomik özgürlüğü olmaması ve ikisinin de çocuklarını bahane etmesi. Oysa evli durdukları zamanların geneli hep kendilerini bize şikayet etmekle geçti hâlâ da geçmekte. Bu aralar yine boşanma meseleleri geliyor. Ve sabrım zorlandığından ikinizde tahammülsüz oldunuz biz de mutsuzuz ayrılın diyorum. Onlar da istiyorlar ama maddi açıdan takılıp kalınıyor. Özellikle annem kirası olmayan bir ev istediğinden babamından malları olmadığından duruyor.Demek boşanamadılar, sevgilerinden kaynaklı olduğunu sanmıyorum ama neden boşanamadılar merak ettim.
Evde ki yaşam ne şekilde?
Yaşınız nedir? Mesleğiniz, kazancınız?
Ona göre fikir vermek isterim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?