• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma fikri beni yeyip bitirecek lütfen yardım edin !

pazen

Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2013
13
0
6
Kayseri
merhaba ben siteyi ziyaretçi olarak takip ediyordum sorunları bi aile gibi yakın davranarak çözdüğünüzü görünce dedim tamam bende yazmalıyım ve rahatlamalıyım çünkü kafayla konuşa konuşa kafayı yiyeceğim bu gidişle yardımlarınızı güzel yorumlarınızı bekliorum....nerden başlasam bilmiyorum bile....
üniversite sınavına girdim güzel bi puan aldım üniversite garantiydi gözümde yaz tatilne girdik aileme çalışmak istediğimi söyledim onlar yok ne gerek var dedilerse de dinlemedim bi iş buldum ve çalşmaya başladım.... ne olduysa orda oldu zaten girmez olaydım o işe... eşimle orada tanıştık aynı işi yapıyorduk sürekli birlikteydik bi yandan çalşıp bi yandan sohbet ediyorduk akşama kadar. sonra ona yavaş yavaş bağlanmaya başladığımı hissettim iş yerinde ki muhabbetimiz yetmiyormuş gibi eve gidince de mesajlaşıyorduk ama arkadaşçaydı herşey onun açısından öyleymiş yada.... eşimin babası iş yerinin sahibi adam beni çok beğenmiş bi gün beni yanına çağırdı bende eşimde seni çok beğendik çok sewdik bi beklediğin bi sewdiğin yoksa eğer seni oğlumuza düşünüyoruz dedi ben şok oldum... oğullarına karşı bir şeyler hissediyordum ama ben sınava girmiştim güzel bi puan almştım olmazdı yani ben okuyacağım düşünmüyorum ewlenmeyi dedim... aradan bi kaç gün geçti bu arada eşimle aramız iyice ısındı konuşmadan duramıyorduk bi gün geldi ve bana hayatıma renk katar mısın ? dedi... bana yarına kadar izin vermesini istedim... düşündüm taşındım sevgili olmak okumaya engel değil dedim ve kabul ettim teklifini... eşim gitmiş hemen ailesine söylemiş çıkmaya başladığımızı ailesi havalara uçtu . eşimin babası hemen benm babamla yakınlık kurmaya başladı bizi evlerine yemeğe çağrdılar sonra biz onları çağırdık falan fişman derken aileler iyice kaynaştı .

eşimin küçük bi kuzeni var yaz tatiline onlara gelmişler bu çocuk gel sen bnm annemin babamın yanında ağzından bizim sevgili olduğumuzu kaçır annem ve babam bana tuhaf tuhaf baktılar tabi orda ben saçmalıo işte falan die geçiştirdim eve gittik kiii kıyamet koptu vay sen nasıl böyle birşey yaparsın o insanlar sana güveniolar nasıl konuşursun onunla die... bende herşeyi anlattım ailesinin de haberi var hatta benimle oğullarını evlendirmek bile istiolar dedim . aradan bi kaç gün geçti bunlar bize gelmek istediklerini söylediler bizimkilerde kabul etti .bunlar niyetlerinin ciddi olduğunu söylemeye gelmişler babamda benim kızım okuyacak dedi onlarda bz okuturuz dediler yeter ki evet dein... ama bu arada hiç sen evlenmek istio musun die soran yok bana biz çıkıyoruz ya sanki o evet evlenmek istiorum der gibi bi izlenim oluşturdu . biz okuturuz deyince bende sesimi çıkaramadım çünkü ailem eşimle başka türlü görüşmeme izin vermezdi herşeye tamam dedim seviyordum çünkü...tercihleri yapma zamanı geldi bunlar biz seni okuturuz dedik ama açıköğretim fakültesini kastettik dediler ben yok ben o kadar çalştım çabaladım gidip açıköğretim okumam dedim eşim beni seviyorsan okursun dedi... tüm hayallerimden o öyle istiyor diye vazgeçtim :2: ve tercihlerime açıköğretim fakültesinin bir bölümünü yazdım o konuda öyle kapandı...

sırayla söz nişan düğün hepsi gerçekleşti.... eşim beni bende eşimi çok seviyorduk....kayınvalidemle aynı site içerisinde oturmaya başladık evliliğin ilk iki haftası çok güzeldi sonra nasıl olduysa eşim bana karşı 180 derece değişti sürekli benimle tatrşmak için yer aramaya başladı . onunla kavga etmemek için onun bulunduğu odadan kaçıyordum o da hala peşimden gelip bana laf sokuyordu. o sevgi yumağı insan gitti yerine bi yabancı geldi. evliliğimizin ikinci ayında bana boşanmak istediğini böyle olmayacağını söyledi ben asla olmaz daha yeni evlendik olur böyle şeyler ilk zamanlar dedim ve geçiştirdim 3. ayda hamile olduğumu öğrendim bu arada biz günlük tartışıyoruz evin içinde tartışma sebebi eşimin ailesine olan düşkünlüğü annesi hergün yalnız kalmayım die beni yanına çağırıyordu bende gidiyordum akşama kadar orda duruyordum eşimde evde yalnız kalmamı istemiyordu zaten hergün işe gitmeden önce beni annesine bırakıyordu sabahtan akşama kadar birlikteydik kayınvalidemle akşam yemeğinide yeyip eve gidiyorduk eşimle ilk aylar sonra ben yorgunum burda yatalım demeler başladı evimiz 30 adım ötede kalmak istemiorum ben seninle uyumak istiorum desemde nafile beni dinlemiordu bir gün iki gün derken haftanın neredeyse 5 günü annesi gilde yatar olduk ve de ayrı kanepelerde eve gittiğimizde de fırtınalar kopuyordu ben evimde kalmak istiyorum evimde uyumak istiyorum diorum mis gibi yat işte rahatça diyor akşam yemeğinden sonra halsizlik çöküyor eve gidesim gelmio dioartık ailesi de bu duruma kıl olmaya başladı ve şakayla karışık gidin evinizde yatın güzelce demeye başladılar hadi gidelim diorum benmle kavga edior eve gelmemk için ...

evli olduğumu hala hissedemedim ben onunla değilde ailesiyle evliyim sanki... bunlarda evliliği bitirmek için o kadar önemli sebepler gibi görünmedi gözüme ama en son bana ben seninle seni sevdiğim için değil ailem istediği için evlendim dedi ! işte orda yıkıldım günlerce konuşmadım ağladım bu sözü söyledikten sonra :43:.... şimdi ise yazlıkta kalıyoruz ailesyle birlikte yine ayrı uyuyoruz bu sefer ki bahaneside sıcak olması kızımızın onu ağlayıp uyandırması işe dinlenemeden gitmesiymiş...ne yapacağımı bilmiyorum benimle ailesinin zoruyla evlenen bir adam var karşımda beni zerre kadar sevmediğini hissedebiliyorum... yanıma sadece işi düştüğü zaman yatıyor kendimi kötü kadınlar gibi hissediyorum istemediğimi söylüyorum işin düşünce geliyorsun diyorum bi kaç güzel laf ediyor haklısın ayrı uyumayalım dior ama ertesi gece bak ki yine yok yanımda :43: kızım için katlanıorum hepsine ne yapacağımı bilmiorum şuan beynimi meşgul eden tek şey boşanmak yoruldum onu bana döndürmeye çalşmaktan kendimi sevdirmeye çalşmaktan ama yine de onu kazanamamaktan yoruldum...kızım şuan 10 aylık :emir_bebek:..... ne yapmalıyım sizce mutsuz olup kızım için bu evliliğe devam mı etmeliyim yoksa kendimi düşünüp boşanmalı mıyım.... ?

Ne kadar kötü bir durum.Ya böyle hayat geçer mi Allah aşkına? Böyle evlilik mi olur? Ailenize durumu anlatın, arkanızdalarsa oturup bi karar verin bence.

canım benim
evlendiğinde yuvasının karısıyla olan evi olduğunu idrak edemeyen adamların evlenmesine çok sinir oluyorum
neden elin kızını yakıyorsun
boşansan ailen nasıl tutum gösterir

Ah o anne babalar bu tur durumlarda o kadar hakli cikiyorlar ki ...

Okumak yerine evlenmeyi secen kizlarimizin sonu hep sizin gibi oluyor malesef ...

Esiniz seni sevdigim icin degil annem babam istedigi icin evlendim demis ya
dogru soylemis yoksa evlenir evlenmez bir erkegin 180 derece degisecegine inanmiyorum ben ...

Valla hayatinin hatasini yapmissin.
Yaslariniz da kucuk sanirim .
Ben boyle bir hayati surduremezdim,
cocugum icin de deger gormedigim, sadece adi evlilik olan bir evliligi surdurmezdim...
Kaldi ki zaten sadece es konumundasin .
Adam cocugunun sesinden bile rahatsiz oluyor...

Karar senin....

Sana boşan yada boşanma demek doğru olmaz bence.
Ama ben senin yerinde olsam beni sevmeyen üstüne bide benle ailesi istedi diye evlenen bi adamla ömrümün geri kalanını geçirmezdim.
Ya sana yazık evladın yazık. Tabi dahası da var. Gene ben olsam dicem hic vakit kaybetmez kendi yolumu cizerdim.

öncelikle allah yardımcın olsun.. annenlere durumu anlat önce.. daha sonra eşinin ailesinide çağırır hep beraber durumu onlarada anlatırsınız.. anlatışına göre elinden geleni yapmışsın bu zamana kadar.. kimsenin hayatını bu şekilde mahvetmesine izin verme.. sen mutlu olmazsan kızınıda mutlu edemezsin.. belki birsüre ayrı kalırsanız kıymetini anlar belli olmaz.. ama öncelikle kendi ayakların üzerinde durabileceğini herkese özelliklede kocana göstermelisin..

CAnım benim,Allah yardımcın olsun bence kayınvaliden iyi birisiyse ve senin bu sorununu koz olarak kullanmazsan kayınvalidene durumu anlat eşinin sana söylediği sözü de soyle'anne ne yapayım kendi aileme söyleyemedik bana bir akıl ver vb gibi 'seyler söyleyerek hem kayınvalidenin destegini al hem de akıl danis ama esın gercekten seni sevmiyorsa bu gecici bir çözüm bitanem olan yine olur sonra ya da nasil bakımlı biri mısın bilmiyorum ama bakımlı ve güçlü ol yani senin davranislarindaki netliği görürse belki esın yola gelebilir çünkü erkeklerin cogu ben olmazsam karım çaresiz kalır düşüncesi de

Güzel kardeşim sen evlendiğinde kaç yaşındaydın? Bu çocuk kaç yaşında peki? Ben ailelere kızıyorum en çok...neden sizinkiler seni doğru yönlendirmemiş en azından?

Neyse, olmuş ile ölmüşe çare yok, sen önüne bak arkadaşım, keşkelere yorma zihnini. Keşkeler ancak bizi bugünümüzden mahrum ediyor. İnan sağlıktan önemlisi yok ve bu da sende var, sağlıkta, gençlikte. Okulu bırakalı çok olmamış, bilgilerini bir kurs ile tekrar tazeleyebilirsin. Ama bunu yapacak cesaretin var mı? Eve dönsen sen ve çocuğun için ailen arkanda olur mu? Yok yuvam için savaşıcam dersen, yine de bir yandan okul, kariyer yapmaya çalış derim. Çocuğun bakımına aileler yardımcı olur. Sizin başınızı yakanlar o kadar sorumluluk alsın değil mi? İnşallah eşin düzelir. Belli ki hiç olgunlaşmamış bir erkek; zamanla olgunlaşırsa 2 ihtimal var, ya senin kıymetini anlar, ya da kendimi daha iyi tanıyorum diye farklı arayışlara girer...böyle olur da yine 4 -5 yıl sonra bu adamdan bir hayır yoksa en azından yılların tamamen kayıp olmasın değil mi? Hem de çocuğum için ben elimden geleni zaten yaptım dersin.

Bol bol dua et. İnşallah Rabbim sana en doğru yolu göstersin, güzel kapılar açsın.

21 yaşındayım bebeğim de 10 aylık gayette bakımlı bi insanım çevremdeki insanlar çok güzel olduğumu söylerler ama olmayınca olmuyor demekki öğrendim ki benden önce bi sewgilisi varmış 3 yıl konuşmuşlar ve ailesi istemiyor die bitmiş tamamen ailesi tarafından yönetilen bi insan ... ailesinin yaptığı herşeyi ben çekiyorum şimdi

öncelikle allah yardımcın olsun.. annenlere durumu anlat önce.. daha sonra eşinin ailesinide çağırır hep beraber durumu onlarada anlatırsınız.. anlatışına göre elinden geleni yapmışsın bu zamana kadar.. kimsenin hayatını bu şekilde mahvetmesine izin verme.. sen mutlu olmazsan kızınıda mutlu edemezsin.. belki birsüre ayrı kalırsanız kıymetini anlar belli olmaz.. ama öncelikle kendi ayakların üzerinde durabileceğini herkese özelliklede kocana göstermelisin..

anneme anlattım üzülüyo ağlıyo kadın dua et dio yuvanı dağıtma dio.... kış gelsin kendi evimize geçelim yine aynı benden ayrı yatmaya devam ederse artık bırakıp gideceğim annemin yanına üzülmekten ağlamaktan içime atmaktan artık nefes alamıyorum boğazım sıkılıyor sank...i nefessiz kalıp yere oturmak zorunda kalıyorum ...kimsenin yanında ağlayamadığım için banyoya girip ağlıyorum... çok kötüyüm yaa kışa kadar nasıl sabredeceğim bilmiyorum...

CAnım benim,Allah yardımcın olsun bence kayınvaliden iyi birisiyse ve senin bu sorununu koz olarak kullanmazsan kayınvalidene durumu anlat eşinin sana söylediği sözü de soyle'anne ne yapayım kendi aileme söyleyemedik bana bir akıl ver vb gibi 'seyler söyleyerek hem kayınvalidenin destegini al hem de akıl danis ama esın gercekten seni sevmiyorsa bu gecici bir çözüm bitanem olan yine olur sonra ya da nasil bakımlı biri mısın bilmiyorum ama bakımlı ve güçlü ol yani senin davranislarindaki netliği görürse belki esın yola gelebilir çünkü erkeklerin cogu ben olmazsam karım çaresiz kalır düşüncesi de

kayınvalidem kocamdan da beter .... evlenmeden önce görseniz kadın sanki bi melekti allahın her günü bize gelirdi sarılır öper hatta bizde kalıp gece benmle sarılıp uyuduğunu biliyorum..... ama şimdi bi buz dolabı gibi herşeye bağırıp çağırır küfür eder....geçenlerde yine bağırıp çağırıo birşey dememek için kavga etmemk için kalktım gittim arkamdan bağırıo köpek ağzına sıçtıran bu yüzden gözümden düşüyorsun işte diyo geri dönüp lafını verecektim ama kucağımda kızım vardı ona dua etsin....başka gelinler gibi ağzına etmiyorum susuyorum ya ben böyle insanın tepesine çıkıyorlar işte

anneme anlattım üzülüyo ağlıyo kadın dua et dio yuvanı dağıtma dio.... kış gelsin kendi evimize geçelim yine aynı benden ayrı yatmaya devam ederse artık bırakıp gideceğim annemin yanına üzülmekten ağlamaktan içime atmaktan artık nefes alamıyorum boğazım sıkılıyor sank...i nefessiz kalıp yere oturmak zorunda kalıyorum ...kimsenin yanında ağlayamadığım için banyoya girip ağlıyorum... çok kötüyüm yaa kışa kadar nasıl sabredeceğim bilmiyorum...

annende sen rezil olma diye sabret diyodur.. sen bide kayınvalidene çıtlat bakalım konuyu o nasıl tepki verecek.. son çare olarakda topla bütün aileyi herkes biraradayken konuş.. durumu açık bir şekilde anlat onlara.. ama kararlarında net ol.. hepsinin karşısında dimdik dur.. evet boşanmak güzel bişey değil kimse ailesini dağıtmak istemez ama sana da evladına da yazık.. sen mutlu olamazsan çocuğunuda mutlu büyütemezsin.. dua et bol bol.. inançlımısın bilmiyorum ama namaz kıl bol dua et.. rabbim bian önce selamete kavuştursun seni inşallah... kocanada hidayet versin bian önce..

cnm durumuna çok üzüldüm inan.. allah kocanı ıslah etsin.. keşkelerin şu an hiç bir faydası yok... allah hakkında hayırlısını versin.. ama bir ömür böyle bi adamla geçer mi dersen, zor... inş düzelir.. sana bu yaptığı psikolojik şiddet ve bence hepsinden beter..

annende sen rezil olma diye sabret diyodur.. sen bide kayınvalidene çıtlat bakalım konuyu o nasıl tepki verecek.. son çare olarakda topla bütün aileyi herkes biraradayken konuş.. durumu açık bir şekilde anlat onlara.. ama kararlarında net ol.. hepsinin karşısında dimdik dur.. evet boşanmak güzel bişey değil kimse ailesini dağıtmak istemez ama sana da evladına da yazık.. sen mutlu olamazsan çocuğunuda mutlu büyütemezsin.. dua et bol bol.. inançlımısın bilmiyorum ama namaz kıl bol dua et.. rabbim bian önce selamete kavuştursun seni inşallah... kocanada hidayet versin bian önce..

etmezmiyim yaa her gece sabahlara kadar ağlıyorum dua ediyorum rabbim eşimle arama hoş sohbet ver diorum beni sevsin diorum ama olmuyo işte... artık boşanmama yardım et die dua ediorum valla.... hepinize yorumlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim cesaretim yoktu boşanmaya ama artık kararım kesin...

etmezmiyim yaa her gece sabahlara kadar ağlıyorum dua ediyorum rabbim eşimle arama hoş sohbet ver diorum beni sevsin diorum ama olmuyo işte... artık boşanmama yardım et die dua ediorum valla.... hepinize yorumlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim cesaretim yoktu boşanmaya ama artık kararım kesin...

boşanmama yardım et diye dua etme hakkımda en hayırlısı neyse onu nasip et de ... belki boşanman daha hayırlıdır bilemeyiz.. ama sabrın sonu selamettir inşallah.. rabbim hakkında en hayırlısı neyse onu versin inşallah... tez zamanda seni ferahlığa çıkarsın..

Güzel kardeşim sen evlendiğinde kaç yaşındaydın? Bu çocuk kaç yaşında peki? Ben ailelere kızıyorum en çok...neden sizinkiler seni doğru yönlendirmemiş en azından?

Neyse, olmuş ile ölmüşe çare yok, sen önüne bak arkadaşım, keşkelere yorma zihnini. Keşkeler ancak bizi bugünümüzden mahrum ediyor. İnan sağlıktan önemlisi yok ve bu da sende var, sağlıkta, gençlikte. Okulu bırakalı çok olmamış, bilgilerini bir kurs ile tekrar tazeleyebilirsin. Ama bunu yapacak cesaretin var mı? Eve dönsen sen ve çocuğun için ailen arkanda olur mu? Yok yuvam için savaşıcam dersen, yine de bir yandan okul, kariyer yapmaya çalış derim. Çocuğun bakımına aileler yardımcı olur. Sizin başınızı yakanlar o kadar sorumluluk alsın değil mi? İnşallah eşin düzelir. Belli ki hiç olgunlaşmamış bir erkek; zamanla olgunlaşırsa 2 ihtimal var, ya senin kıymetini anlar, ya da kendimi daha iyi tanıyorum diye farklı arayışlara girer...böyle olur da yine 4 -5 yıl sonra bu adamdan bir hayır yoksa en azından yılların tamamen kayıp olmasın değil mi? Hem de çocuğum için ben elimden geleni zaten yaptım dersin.

Bol bol dua et. İnşallah Rabbim sana en doğru yolu göstersin, güzel kapılar açsın.

tekrar başlamaya cesaretim var hemde eskisinden bile daha hırslıyım keşke demekten bende bıktım ailem arkamda olur die umuyorum.... sizde dualarınızda yer veririseniz sevinirim....

boşanmama yardım et diye dua etme hakkımda en hayırlısı neyse onu nasip et de ... belki boşanman daha hayırlıdır bilemeyiz.. ama sabrın sonu selamettir inşallah.. rabbim hakkında en hayırlısı neyse onu versin inşallah... tez zamanda seni ferahlığa çıkarsın..

amin canım inşallah....

Rabbim yardimcin olsun cnm, senin icin dua edecegim. Hakkinda hayirlisi olsun. Hersey gönlünce olur insaallah ...

Allah yardimcin olsun arkadasim,
cok zor bi durum gercekten.
Peki evlenmeden önce nasildi esin, flört döneminiz oldu mu yoksa görücü usülü mü oldu evliliginiz?

Back
X