Merhabalar, ben 26 yaşında üniversite mezunu evli bir kadınım. Eşimle 3 yıllık ilişkimizden sonra evlendik, 3 yıldır evliyiz. Aslında o evlenmeyi düşünmüyordu sanırım ama beni kaybetmemek için evlenmeyi önerdi, benim o sıralar büyük ailevi problemlerim vardı bu sebeple de evlilik önerisini kabul edip daha sonra olması gereken bir işi hızlandırmış oldum. Evlenirken henüz üniversiteden mezun olmamıştım. Aslında ne yazacağımı da bilemiyorum büyük problemlerimiz yok ama tahammül edemiyorum, çözmeye niyeti yok, dön dolaş aynı duruma geliyoruz. Eşim evlendiğimizde evimizin kirasını bile ödeyecek durumda değildi, sağolsun kayınvalidemler yardımcı oldu. Normalde ikimiz aynı memleketliyiz, küçük bir ilçede yaşıyorduk.Ben burada yaşamak istemediğimi büyük şehirde yaşamak istediğimi evlenirken belirttim. İşi dolayısıyla merkezden ev tuttuk. Daha sonra uzaktan çalışmaya başladığı için memleketimize taşındık, kayınvalidem ev aldı ve 1 yıldır orada oturuyoruz. 4-5 ay önce bir iş değişikliği yaptı ve Ankara’ya taşındık ayrıca maaşı yaklaşık iki katına çıktı, maddi olarak gerçekten çok rahatladık. Bu Ankara işine -kendi geleceğim için- oldukça sevindim fakat eşimin işi yine uzaktan çalışmaya döndü. Ankara’da bir hafta bile kalamadan memleketimize döndük, 2 evimiz olmuş oldu, Ankara’daki ev eşyalı duruyor. Şuan yaşadığımız ilçede çalışmam mümkün değil, mimarım. İş olanakları oldukça kısıtlı.Eşim eli bollaşınca gerçekten çok değişti. Beni hizmetçisi gibi görmeye başladı. Ben çalışmak istiyorum burada yaşamak istemiyorum diyince boşver napıcan çalışıp diyerek beni ikna çabalarına bile vardı. İnce düşünce yok, sadece ya çalışıyor ya uyuyor. Sadece kendi istekleri, düşünceleri, kendi öncelikleri var. Bencilsin diyince öyleyim ne yapayım diyor. Kaybetme korkusu yok. Fibromiyalji rahatsızlığım var bazen gerçekten yataktan bile kalkamıyorum inanın bir çay bile koymaz, söyleyince de sen bunu hizmetçilik olarak mı görüyorsun diye üste çıkar. Maddi olarak kısan biri değil ama insan bir gün bile karısını mutlu etmek için ne bileyim bir incelik yapmaz mı. Önceden böyle birisi değildi sanırım eve maddi olarak yetemediği için daha ince birisi olmaya çalışıyordu. Ama bu işe girdiğinden beri onu tanıyamıyorum. Bir vida sıkılacak olsa onu bile aylarca yalvartarak yapar ama benden 3 öğün yemek bekler. Ailemle bir yıldan uzun süredir görüşmüyorum annem babam ayrı ve başka insanlarla evliler. Ablam var, onun durumu benden hallice. Çocuğum yok, iş tecrübem 8-9 ay civarında. Kendime güvenim yok, eskiden hiç böyle birisi değildim ama gerçekten çok mutsuzum, güçsüzüm. Son 3-4 yılda yaklaşık 40 kilo aldım. Boşanmayı düşünüyorum, bu fikirlerimin farkında olduğunu bile sanmıyorum eşimin. Bu gece bile ikimiz de kendi arkadaşlarımızla dışarıdaydık, eve geldi oyun oynadı ve uyudu. Varlığımı bile farkında değil çoğu zaman. Defalarca bunun için konuştuk 3 gün düzelir gibi haftaya yine aynı, öyle ilgisiz bencil. Bir evin ortağıyım ablamla beraber. Bir gelirim yok. Ailem yok. Sanırım ailem olmamasına güvenerek de böyle davranıyor, bende tam anlayabilmiş değilim. Nereden kendi hayatıma başlayacağımı bilemiyorum. Yorumlarınızı bekliyorum